Автор Тема: Мистичен кръг в Ямбол  (Прочетена 4267 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kasnak

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 1
Мистичен кръг в Ямбол
« -: Септември 18, 2015, 07:53:33 am »
Големият кръг, изобразен на павираната настилка пред безистена в Ямбол, е направен по модел на част от украсата на „жезъла” открит в ръцете на същество с извънземен произход. Преди няколко месеца,  по време на строително - ремонтни дейности извършвани в центъра на гр. Ямбол е открита закопана и запечатена с огромен камък малка пещера. Работниците се натъкват на нея случайно след като багер разкрива входът и. В не дълбоката земна кухина са открити хуманоид с кристален строеж на костите, който държи предмет от непознат материал. На място веднага пристигат международен екип от учени които изследват обекта.
 Според директора на Московският изследователски център за изследване на свръхестествени явления „Потустароний мир” върху „жезъла” на съществото са изобразени   космогоничните астрални символи на познанието за вселенското съзидание.
 „-Нямахме избор, просто трябваше поставим маркерите върху древният некропол.” Коментираха специалисти от  Чикагският институт за изучаване на трансцендентални аномалии, които заедно със своите колеги от Москва изследват съществото и артефакта, определен до момента като „жезъл” .  Те добавят: - „Много преди нас хората са го маркирали така, че и ние трябва да го направим по някакъв начин. Предполагаме, че съществото е погребано през късният мезолит или ранният неолит (преди около седем  хиляди години).  Знаем със сигурност, че под основите на безистена, в чиято непосредствена близост разкрихме и гробницата, е имало мегалитно светилище с форма на концентричен кръг. Там  създанието е почитано от древните. Заради енергията която са усещали в близост до гробницата му, те са го обожествили. Неговият лик може да бъде видян върху глинени и костни статуетки изработени от хората живели през тази епоха.  След това върху светилището е построена раннохристиянска базилика. Предания за погребано същество дошло от звездите, навело ранните християни на мисълта, че това е мястото където е паднал от небето Луцифер. Именно за това те са построили и  базиликата за да осветят терена. По късно храма е  разрушен при нашествието на славяните езичници.”
На въпроса къде могат да бъдат видени статуетките с лика на съществото, учените се смеят шумно, и отговарят с въпрос „ -Наистина ли сте толкова невежи?” 
Кръгът изобразен пред безистена, по модел на украсата от „жезъла”,  се състои от три концентрични кръга, направени от каменни плочи, като двата външни са от по шест камъка, а центъра е монолитен.
Кръгът е известен древен  символ изобразяващ непрекъснатата цялост, на постоянното божествено миросъзидание. Съставените от по шест части два външни кръга, всъщност изобразяват числото дванадесет. Точно толкова и са библейските апостоли, толкова са и месеците в годината, както и луните фази.  Светият град Ерусалим е напълно под знака на числото 12. Градът има 12 врати с 12 ангели. Додекафонията - музикална система, състояща се от 12 равноправни степени (хроматичната гама), като за всяко музикално произведение се избира една 12 степенна редица (серия), която включва всички 12 тона от хроматичната гама.  Цялото парче каменен кръг в средата представя крайъгълният камък, около който се надгражда познатата реалия, за да премине в ново измерение. Този кръг представлява едно свещено, пространство в центъра на което запалената свещ преминава през пространствения континиум на битието и може да бъде познаваема в трансцендентно измерение. Там могат да се отправят молитви към вселенският разум, които със сигурност  ще бъдат чути.   

Неактивен ilianvs

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 116
Re: Мистичен кръг в Ямбол
« Отговор #1 -: Септември 21, 2015, 21:33:22 pm »
Хммм, добре, копирал си статия с доста полярен заряд. Какво ти е мнението по въпроса?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27