Лично аз съм пробвала житния режим, който се прави за пречистване на организма - 10 дни. Е не изкарах 10 дена .... Издържах 2 дни, и не защото нямах воля, а защото още първия ден като ядох от накиснатото жито и пих водата му, започнаха страшни коремни болки. Втори ден продължих въпреки болките и почнах да повръщам.. - отказах се.
Това пречистване реално го дават много полезно, но не може да се направи изведнъж, както и гладуванията. Трябва си една подготовка на организма месец, два преди това, да се спре месото,сладкото, тестото и т.н., иначе е много стресиращо за организма. В моята група по йога го започнахме 15 човека, резултата 2-ма отказали се, 5-ма изкарали м-у 5 и 7 дни, защото почнаха да дигат температура и останалите го завършиха без проблем.
Извода е следния, хората които успяха да го изкарат са вегетарианци, даже повечето вегани, за тях това не беше стрес за организма. Специално за Лидия Ковачева има много противоречиви мнения, но всеки си решава сам. Мен ако питаш, недей да почваш изведнъж с гладуването, почни да кажем една сецмица на плодове и зеленчуци и много течности, после почини, виж как ти се е отразило и така..
Гладуването е един вид начин на живот, за да можеш да го правиш без негативни последствия, ще трябва да се откажеш от много храни преди въобще да го започнеш и трябва много подготовка...