Автор Тема: Религията на евреите ???  (Прочетена 35429 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bg2

• Четящ
  • *
  • Публикации: 65
Re: Религията на евреите ???
« Отговор #15 -: Януари 13, 2014, 21:53:56 pm »
Ако евреите са измислили християнството, какви да са им били мотивите?
Ами, като се замисля, християнството е било в големи противоречия с ценностите и вярванията на древните римляни. Какво по-добро от нов таен култ който да подкопае Империята? Може да е било и тест за лоялост за традиционните юдеи, които няма да се подлъжат от новото учение. Така хем са против окупаторите, хем се "изчистват" от отцепниците, хем запазват статуса на юдейската общност в рамките на Империята...Републиката...или каквото е било по това време в Рим.
И защо християнството да е шит, след като учението запазва връзка с върховното божество на евреите, но освобождава последователите си от мракобесието на юдеизма.
<><><>

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
  • Публикации: 194
« Отговор #16 -: Ноември 01, 2025, 16:45:17 pm »
Ако евреите са измислили християнството, какви да са им били мотивите?
Ами, като се замисля, християнството е било в големи противоречия с ценностите и вярванията на древните римляни. Какво по-добро от нов таен култ който да подкопае Империята? Може да е било и тест за лоялост за традиционните юдеи, които няма да се подлъжат от новото учение. Така хем са против окупаторите, хем се "изчистват" от отцепниците, хем запазват статуса на юдейската общност в рамките на Империята...Републиката...или каквото е било по това време в Рим.
И защо християнството да е шит, след като учението запазва връзка с върховното божество на евреите, но освобождава последователите си от мракобесието на юдеизма.
Евреите са създали както собствената си религия - Юдаизма, така и Християнството и Исляма.
Мотивите могат да бъдат най-вече от гледна точка на властта. На пръв поглед дори и да изглеждат различни, тези религии имат един и същ корен, затова се наричат аврамически.
Дори и да обединяват различни групи от хора, които изповядват различните учения, тези групи могат да се управляват от един по-висш източник, който стои в тайна. И този източник разбира се не е Бог. По-скоро може би са масоните или някое друго тайно общество.

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #17 -: Ноември 01, 2025, 16:50:53 pm »
За собствената ни божественост разбрах, че е абсолютно наша `инициатива`, по наше желание. Решаваме да признаем съществуването на Бог, за да покажем, че имаме Божествена `мая`. Излиза, че атеистите са по-смирени от вярващите  ::) А хората, които вярват са вярващи единствено в Бог, заради това, че той е бил така добър да им `вдъхне` живот от себе си. Аз пък не мисля така.
Т.е. вярвам в Бог, но не и че имам божествена същност. Единствено `замисълът` е божествен.

Атеистите са по-смирени в смисъл, че не са създавали войни на религиозна основа. Но тези които създават войни, не може да са истински вярващи. Защото истински вярващият в Бог човек, следва да е смирен и да не създава размирици и войни.

А доколко хората имат Божествена същност, или сме експеримент, може дълго да се разсъждава.
Може би други са били натоварени с мисията да създадат хората.
Мисля, че няколко пъти са се опитвали докато създадат най-съвършеното същество на тази планета.
Маймуните са били от първите им опити. След това са създавали други видове човеци, преди да създадат хомо сапиенс.

Неактивен Noris

• Пишещ
  • Публикации: 878
« Отговор #18 -: Ноември 01, 2025, 21:36:06 pm »
Цитат
Мисля, че няколко пъти са се опитвали докато създадат най-съвършеното същество на тази планета.

И тогава създали човека, в най-съвършенните си опити с маймуната?! Това ли е?!

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #19 -: Ноември 01, 2025, 22:34:22 pm »
И тогава създали човека, в най-съвършенните си опити с маймуната?! Това ли е?!
Маймуните са неуспешни опити да се създаде съзнателно същество. Човекът, както се вижда е по-съвършен от маймуните.

Неактивен Морфей

• Пишещ
  • Публикации: 602
« Отговор #20 -: Ноември 02, 2025, 00:06:53 am »
Маймуните са неуспешни опити да се създаде съзнателно същество. Човекът, както се вижда е по-съвършен от маймуните.

В теософските и антропософски книги пише че маймуните имат групов Аз който, живее в астралния свят. Тези животински групови азове са далеч над човешките притежават голяма мъдрост и интелект. По скоро ние сме като маймуни в астралния свят  :D. Еволюционно хората ще станат ангели, а животните хора и то ще бъдат много по съвършени от нас сега. Така че всичко на тя земя има съзнание, живо и неживо. Разликата е че тези групови азове живеят в другите светове до като нашия човешки аз живее тук съзнателно в сетивната матрица. И вечер докато спим нашето астрално тяло и Аз се отделят от сетивното физическо съзнание и тяло и пребивават в астрални или духовен свят. В астралния свят имаме друго картинно съзнание в духовния свят съвсем друго. Всеки човек ги е развил различно според това което е постигнал като опит от всичките си земни преживявания. Самата земя ще се трансформира с всички нас в астрална субстанция някой ден и според мен затова са всички тия филми с роботи, киборги , синтетични и всякакви други версии на машни с човешки души. Тези които не успеят да си изградят нужното астрално тяло ще останат на новата луна като машини-хора. Това всичко се ръководи от духовния свят и другите над него.

Не съдя твоята гледна точка искам само да ти покажа и друга от многото  :hi:

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #21 -: Ноември 02, 2025, 08:23:04 am »
В теософските и антропософски книги пише че маймуните имат групов Аз който, живее в астралния свят. Тези животински групови азове са далеч над човешките притежават голяма мъдрост и интелект. По скоро ние сме като маймуни в астралния свят  :D. Еволюционно хората ще станат ангели, а животните хора и то ще бъдат много по съвършени от нас сега. Така че всичко на тя земя има съзнание, живо и неживо. Разликата е че тези групови азове живеят в другите светове до като нашия човешки аз живее тук съзнателно в сетивната матрица. И вечер докато спим нашето астрално тяло и Аз се отделят от сетивното физическо съзнание и тяло и пребивават в астрални или духовен свят. В астралния свят имаме друго картинно съзнание в духовния свят съвсем друго. Всеки човек ги е развил различно според това което е постигнал като опит от всичките си земни преживявания. Самата земя ще се трансформира с всички нас в астрална субстанция някой ден и според мен затова са всички тия филми с роботи, киборги , синтетични и всякакви други версии на машни с човешки души. Тези които не успеят да си изградят нужното астрално тяло ще останат на новата луна като машини-хора. Това всичко се ръководи от духовния свят и другите над него.

Не съдя твоята гледна точка искам само да ти покажа и друга от многото  :hi:

Според мен, в тези антропософски и теософски книги, пише пълни глупости. Групов аз - дрън, дрън. Притежавали голяма мъдрост и интелект - дрън, дрън. Ако притежаваха такива, щяха да ги проявят тук, във видимия свят.
Има клипчета с маймуни, можете да ги гледате и да се убедите, че маймуните нито са мъдри, нито интелигентни. Доста често най-безжалостно третират и убиват малките си. Други животни може да се каже, че притежават по-голяма мъдрост от тях.

Да, гледните точки може да са много, но трябва да отсеем логично най-възможните от тях.

Неактивен Noris

• Пишещ
  • Публикации: 878
« Отговор #22 -: Ноември 02, 2025, 08:37:20 am »

Подсети ме, че Галактическата Федерация говореше същите неща.
И ще те попитам с какво " съвършеното преработено  същество " Човек ", превишава интелекта на маймуните, примерно.?!
Агресия, убива животни за да се нахрани, или си плаща в магазина за мъртви такива, да си ги изпече на скара примерно.
Ако отиде съвършеното " същество" от маймуна преработено в града трябва си плати 1 евро за тоалетна примерно. ..за.разлика от маймуната...и останалите бозайници. Също ще му трябва рокля, или костюм за да се адаптира към новия си начин на живот.
Не случайно Господ, го е изгонил от Рая!
Сега е добре да обясниш, кой е създал маймуната?!

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #23 -: Ноември 02, 2025, 09:16:13 am »
Подсети ме, че Галактическата Федерация говореше същите неща.
И ще те попитам с какво " съвършеното преработено  същество " Човек ", превишава интелекта на маймуните, примерно.?!
Агресия, убива животни за да се нахрани, или си плаща в магазина за мъртви такива, да си ги изпече на скара примерно.
Ако отиде съвършеното " същество" от маймуна преработено в града трябва си плати 1 евро за тоалетна примерно. ..за.разлика от маймуната...и останалите бозайници. Също ще му трябва рокля, или костюм за да се адаптира към новия си начин на живот.
Не случайно Господ, го е изгонил от Рая!

Да, човекът е жестоко същество, но същевременно с това притежава интелект, който нито едно друго същество не притежава. Може да твори и създава, и е доказал, че може да създава превъзходни неща - като се почне от произведения на изкуството като музика, съвършени картини, статуи и се стигне до техника и принадлежности, които са в помощ на цялото човечество. Но наред с това, тъй-като човекът не е само добър, но притежава и опцията зло, той създава и перфектни оръжия за унищожение на себеподобните, както и по всевъзможни начини избива други живи същества за храна.

Цитат

Тези, които са създали и човека.
Бог твори чрез свои помощници, или това са Божии помощници или атрибути, които са му необходими за да твори.

Неактивен Морфей

• Пишещ
« Отговор #24 -: Ноември 02, 2025, 12:12:09 pm »
Да, човекът е жестоко същество, но същевременно с това притежава интелект, който нито едно друго същество не притежава. Може да твори и създава, и е доказал, че може да създава превъзходни неща - като се почне от произведения на изкуството като музика, съвършени картини, статуи и се стигне до техника и принадлежности, които са в помощ на цялото човечество. Но наред с това, тъй-като човекът не е само добър, но притежава и опцията зло, той създава и перфектни оръжия за унищожение на себеподобните, както и по всевъзможни начини избива други живи същества за храна.

Човек е като радиоприемник винаги може да промени опцията с едно завъртане на копчето. Другото е което трябва да знаеш за човека е че и той е храна за най различни същества от различни измерения да не говоря за тези които ние създаваме като произведения от безсъзнателния начин на живот. И всички тези същества ни манипулират безмилостно само и само за да си получат любимата храна. Тези същества не притежават морал и съвест, но притежават интелект и са доста изобретателни. Вярвам че някой ден ще събереш смелост да смениш сегашната си опцията и с други за да видиш поне разликите. Желая ти само добро и успех  8)

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #25 -: Ноември 02, 2025, 15:15:05 pm »
Човек е като радиоприемник винаги може да промени опцията с едно завъртане на копчето. Другото е което трябва да знаеш за човека е че и той е храна за най различни същества от различни измерения да не говоря за тези които ние създаваме като произведения от безсъзнателния начин на живот. И всички тези същества ни манипулират безмилостно само и само за да си получат любимата храна. Тези същества не притежават морал и съвест, но притежават интелект и са доста изобретателни. Вярвам че някой ден ще събереш смелост да смениш сегашната си опцията и с други за да видиш поне разликите. Желая ти само добро и успех  8)
Може ли да дадеш някакви доказателства за това, че някакви други невидими за нас същества от други измерения, се хранят с нас. Защото в реалността не се вижда нищо подобно. Хората живеят, избиват се или умират от болести или естествена смърт и биват погребвани в земята или изгаряни според ритуалите. Но няма никакви факти доказващи, че същества от други измерения се хранят с нас.

Неактивен Gabo

• Стопанин на XNETBG.NET
  • Много Писал
  • Публикации: 6 668
  • Бивш Black Adder
« Отговор #26 -: Ноември 02, 2025, 19:49:52 pm »
Може ли да дадеш някакви доказателства за това

Сякаш имам Deja Vu, че стари познайници са се завърнали във форума... Май е за добро, дори да греша  :D
« Последна редакция: Ноември 02, 2025, 23:57:04 pm от Gabo »
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Морфей

• Пишещ
« Отговор #27 -: Ноември 02, 2025, 22:57:46 pm »
Сякаш имам Deja Vu, че стари познайници са се завърнали във форума... Май е за добро, дори да греша  :D

Здравей, видях че си изхвърлил черното влечуго и се почуствах отново като преди и не можах да се сдържа. Дано да е за добро :)

Неактивен Gabo

• Стопанин на XNETBG.NET
  • Много Писал
  • Публикации: 6 668
  • Бивш Black Adder
Ч
« Отговор #28 -: Ноември 03, 2025, 00:00:16 am »
Здравей, видях че си изхвърлил черното влечуго и се почуствах отново като преди и не можах да се сдържа. Дано да е за добро :)
Моя грешка, забравих да цитирам/визирам Viviss
А за Black Adder ... нали знаеш, че и змията и вълка, кож/з/ината си менят, но нрава - Не  :D Прост :hi:о след 20 г. във форума и над половин век в живота реших, че е редно да съм себе си.
А ти винаги си бил в този форум, дори да не си бил активен. Знам го.
Когато сменят овчаря, само овцете си мислят, че се е сменил и стопанина.

Неактивен Морфей

• Пишещ
« Отговор #29 -: Ноември 03, 2025, 00:02:47 am »
Може ли да дадеш някакви доказателства за това, че някакви други невидими за нас същества от други измерения, се хранят с нас. Защото в реалността не се вижда нищо подобно. Хората живеят, избиват се или умират от болести или естествена смърт и биват погребвани в земята или изгаряни според ритуалите. Но няма никакви факти доказващи, че същества от други измерения се хранят с нас.

Доказателствата всеки сам си ги открива за себе си когато изпита достатъчно голям жажда за тях. Мога да ти дам приблизителни примери за ориентация нищо повече. Все едно да ти доказвам дали има бог и той е невидим и никой не го е виждал , но всички зная дълбоко в себе си че той съществува. Електричеството също е невидимо но виждаме неговата сила как въздейства на видимите неща. ИИ виждаш ли го, не той е неврона мрежа, алгоритъм които се трансформира в интелект с божествен статус. Той вижда всичко за теб но ти не го виждаш. Ако вярваш в ИИ невиждам какъв е проблема да не вярваш и в невидимете същества около нас :)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27