Автор Тема: Как ще разберем дали сме намерили ''Светият граал''?  (Прочетена 2704 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен liuba4e

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Предполагам, че всички знаете за Светият граал, но не и какво е то. В главната и общо приета теория се говори, че той е бокал (чаша), от която е пиел Исус. Тази чаша имала мистичните свойства да лекува и който пиел от нея оставал изцелен от каквото и да е. Друга теория твърди, че това е главата на Йоан Кръстител, но тук не се говори за изцеление или други свойства. Има и още теории, които се свързват от падането на мистичен камък от небето, до златно съкровище и други такива недвусмилици. Но една от най - интригуващите теории е, че Свещеният Граал, всъщност е не друго, а жена. Предполагам всички са чели (гледали) ''Шифърът на Леонардо'' от Дан Браун и неговите писания свързани с мисията на Орденът на Сион (тайно братство, чиято цел била опазването на Светият граал) и теорията, че всъщност това е Мария-Магдалена, която била жена на Исус Христос, като от това нестандартно за църквата бракосъчетание се родила дъщеря им. Естествено църквата категорично отрича тази версия и дори е против популярността на такава теория. Аз лично, съм твърде скептично настроена към църквата и нейните приоритети. Въпросът ми е, обаче е - Как ще разберем ако сме го намерили? Как ще съумеем да опазим нещо толкова важно за човечеството или вече сме го намерили но ние самите не знаем? Искам да чуя вашите теории и това което мислите. този въпрос не отдавна ме мъчи.Доста неща изчетох, гледах, но никъде не се казва как ще разберем. Вярно, че много от вас ще се отнесат скептично към темата ми, но не е ли това въпросът, който вълнува хората?

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Как ще разберем дали сме намерили ''Светият граал''?
« Отговор #1 -: Ноември 24, 2012, 13:31:21 pm »
  Свързвам Светия Граал със Сърцето. Ще разберем дали сме го открили именно ако го осъществим със сърцето. Не бездруго е свързано с чаша, вместилище на всичко, ако чашата е "чиста" и делата като проява са. "Чистата кръв" е мит, доколкото няма как, всеки сам "измива" чашата си и я пълни с това, което опита му предполага, съответно и сърцето му е заето със святост или със "злост". Предполагам, че проблема с "чашата" идва от там, че за едни тя е "горчив опит", а за други горчивината е дар, който с радост преглъщат. Символиката на кръвта, която по думите на Спасителя пием, за да се съединим с него е именно познанието, за мен опита, преминал през сърцето, двигателя на тялото, оживотворявайки тялото, добивайки Христос в нас в живо съзнание, споделено с поколенията. И защо да търся деспосините ако намеря Христос.  Дали едни се раждат носители на Граала, а други превръщат чрез отношението си и осъзнатостта си и най-простата чаша в Свети съсъд, мисля второто е по-ценния опит. Самия Христос не дели според никъде хората на роднини и други, единствено по Дух  говори за родство, което за мен означава, че не в присъствието на деспосините, не в тях трябва да диря Граала, а отвъд пристрастията и формалността на битието.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 323
Re: Как ще разберем дали сме намерили ''Светият граал''?
« Отговор #2 -: Ноември 24, 2012, 13:57:51 pm »
Питаш как да бъде открито нещо,как да разпознаем,че е открито,та дори опазено,ама всъщност дори нямаш идея кво е това нещо?!?!Темата ти е несериозна..
Изясни си първо какво е това "Граал"па тогава се отдай на терзания свързани с намирането му.

Дел,Граалът е зрънцето светлинка,във всеки един от нас.Откриването му е индивидуален процес,нямащ нищо общо с доктрини,учения и т.н.Всеки един от нас е Граал.Въпросът е да погледнем в собствената си чаша,и да се запознаем/преоткрием съдържанието и.

Неактивен del

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 522
Re: Как ще разберем дали сме намерили ''Светият граал''?
« Отговор #3 -: Ноември 24, 2012, 14:06:13 pm »
Дел,Граалът е зрънцето светлинка,във всеки един от нас.Откриването му е индивидуален процес,нямащ нищо общо с доктрини,учения и т.н.Всеки един от нас е Граал.Въпросът е да погледнем в собствената си чаша,и да се запознаем/преоткрием съдържанието и.
Май говорим за едно и също - За съдържанието. И да, смисъла е в индивидуалния опит, с който всеки изпълва своята си чаша... или я препълва и няма как да влее друго, пристастен към "личните си съкровища", съмнително изпълващи съзнанието му.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27