Автор Тема: Пътуване във времето  (Прочетена 28544 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
Re: Пътуване във времето
« Отговор #30 -: Септември 04, 2007, 23:46:34 pm »
Сегааа, за да прекратя всички спорове трябва да внеса малко яснота по проблема пътуване във времето. От една страна съм изчел доста фантастика, от друга научна литература по въпроса. Всички или бъркате някъде, или повече /масово/ доста неща не знаете.
Първо нито един голям физик няма да отрече, че е невъзможно да се пътува във времето, даже теорията на Анащайн го потвърждава. Второ още по времето на Анщайн има автори, които са написали книги за същността на времето. В този форум не видях едно мнение на човек, който да показа, че знае законите на времето, а те са сложни. За филмите да не говорим, те са отражение на масовата идея за времето и главно на фантастиката. Фантастите доста са се доближили до същността на времето.
Второ още след втората световна война Тайното правителство продължава експериментите с времето и кулминацията е експеримента Монтаук. Който иска ще му кача материалите. А да не говорим и за руската официална наука в лицето на академик Казначеев...
Трето вече има реално конструирана машина на времето в Ленинград. И то още преди десетина години. За целта колектив физици-ентусиасти разработват теория, основана на историческите описания на случки на спонтанно прехвърляне във времето на хора и палеонтологични находки /които пак са изпокрити от народонаселението/.
Те извеждат и останалите закони на времето и неговата същност. Чак след това пристъпват към създаване на самата машина. Знам че ви звучи като фантастика, но освен файла с книгата, който всеки може да си дръпне, имам и снимки на автора на книгата с неговото изобретение. Така че дърпайте и четете...
Другата подробност е опита и конструкцията, която е създадена през петдесетте години на миналия век от италиански физици по поръчка на Ватикана. Доколкото съм чел тя в основата си е направена от огледала и е можела да вижда през времето, но не като на кино, а тримерно и напълно реално. Само май не е можела да прехвърли звук през времето.
Значи авторът на книгата се нарича Вадим Чернобров, а книгата "Тайните на времето". Сигурно няма да можете да отворите коректно файла и затова другия файл е с редактор за отваряне на текстовия. Нали за руска книга трябва руски редактор... ха-ха

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
« Отговор #31 -: Септември 04, 2007, 23:49:05 pm »
Тъй като информацията от предния пост надхвърли 1000КВ сега се налага да сложа редактора за отваряне на "Тайните на времето".

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
« Отговор #32 -: Септември 05, 2007, 16:27:05 pm »
Можеш да ги видиш, но подробностите са свързани с поява на други реалностти... Така че ако се върнеш в миналото , узнаеш числата и пуснеш фиш вече в "твоя" отрязък от времето, "твоята лична реалност" ще се промени. Реалността за останалите ще остане същата, но фишъ,т като спусък, лично за теб ще промени събитията свързани с теб. Ще ги промени на две степени. Първо от момента в който узнаеш числата на шестицата на фиша. И втори път когато пъснеш самия фиш в "Твоето време". Последствията за теб  могат да бъдат от най-различен характер. Най-вероятното събитие, което ще се случи след като се "прибереш в твоето време" ще е, че "реалността свързана с твоето съществуване" до такава степен ще бъде променена, че трудно ще я познаеш, всичко което си си спомнял /свързано с твоята личност след времето от узнаването на числата в миналото до твоето завръщане в "личното ти време"/ ще бъде не онова което помниш преди началото на завръщането в миналото.Интересното е това че след като пуснеш числата вече в "твоето лично време" събитията свързани с теб ще бъдат променени, но ти няма да го знаеш. Би могъл да го знаеш ако преди предприемането на мисията с фиша посетиш бъдещето "след момента на пускането на фиша" и имаш информация за твоето евентуално бъдеще. Така че от "момента на пускането на фиша" също има най-малко две разклонения. Въпросът е дали си посещавал бъдещето, дали го познаваш и оттам да можеш да направиш разлика след като пуснеш фиша.
С една дума съветът на Вадим Чернобров е следния. Не предприемайте пътувания във времето с друга цел освен наблюдение и събиране на информация. Иначе няма да можете да се върнете в "личното си време". НИКОГА!!!!!!!
Ще се озовете в съвсем непозната реалност, която няма да ви е присъща. Ще изпадате в депресия, тъй като желанията ви свързани с вашата памет няма да са онова, което би следвало да се случи - следвайки заложените причини в паметта ви последствията от дейността ви няма дасъвпадат с онова, което би трябвало да се случи според вас. 
Пътуване във времето С НАМЕСА ОСОБЕНИ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ ЗА ПРИЧИННО-СЛЕДСТВЕНИТЕ СЪБИТИЯ може да се прави единствено по следния начин. Ние в бъдещето знаем точната минута и час на смърта на някого. Връщаме се в мига непосредствено преди смърта на някого, вземаме го "от неговото време в миналото", пренасяме го в "нашето време в бъдещето - откъдето сме тръгнали", излекуваме го /имайки предвид напредъка на медицината/, той живее до своята естествена смърт или докато пожелае да напусне тялото си /предвид на това, че хората в бъдещето ще имат свръхсъзнание, което е неотменна част от познаването на същността на времето/, след което при спиране на биологичната дейност на тялото му го връщаме във "времето на неговата смърт в миналото". Печелят всички, когато се касае за някоя личност, която оказва благотворна дейност във всички насоки на развитие...
И въобще по тази тематика може да се говори още, но в момента времето ми е ограничено. Предполагам че нещата ще ви се изяснят по-добре с прочитане на самата книга.

Неактивен Силата

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 264
« Отговор #33 -: Септември 05, 2007, 20:38:25 pm »
Аха, като прочетох първите редове се сетих за какво говориш.Аз съм мислил много над този проблем ,но крайният резултат винаги е мешана каша.  ::)
...и нека силата да бъде с теб.Aз знам неща ,за които ти даже не си и подозирал... че знам.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
« Отговор #34 -: Септември 05, 2007, 22:35:07 pm »
Каша, но само за пътуващия във времето, ако случайно или нарочно осъществи намеса във друг отрязък от времето. Това значи, че основния поток на времето ще остане почти непроменен. Единствената промяна ще касае събитията случващи се с пътуващия във времето. Така че Парадоксите на времето практически са несъществуващи. Те са само измислица на фантастите. Истината е, че за да пътуваш във времето, трябва да имаш СВРЪХСЪЗНАНИЕ. Казвам това в буквалния смисъл... Трудно е да се асимилира. Който е чел Карлос Кастанеда може да напипа за какво говоря. Същите неща за свръхсъзнанието споменават будистите и източните мистични учители. Така че който си представя пътуването във времето за детска игра дъблоко се лъже. То касае същността на мирозданието и е нещо изключително сложно. Тук вече се намесват и другите измерения. А за да ги осъзнаем трябва да имаме свръхсъзнание. Говоря да притежаваш такова, ако извършваш непрекъснати премествания във времето. Ако през целия ти съзнателен живот направиш няколко, колкото са пръстите на ръката ти, не е кой знае какво, но въпреки това, ако по време на тези пътешествия въздействаш върху реалността, която си променил, тежко ти се пише, защото ще останеш без минало, в буквалния смисъл. Когато се прибереш в твоето време ти ще имаш друга памет, а всички хора около теб ще помнят различни неща, предметите в пространството ще имат друга форма и ред. За тях си те ще са прави, защото те никога няма да са напускали тяхната си действителност. Твоята обаче няма да има съпоставимост с тяхната. А това въобще не е парадокс. Това си е промяна само на индивидулната твоя действителност като пътешественик във времето. Това не е парадокс. Де факто ти с твоето действие в "другия" отрязък от времето се преместваш в паралелна реалност, което не значи, че твоята "истинска реалност от твоето време-памет" е престанало да съществува. Ти просто вече се движиш по друг клон на времето, става нещо като преместване в паралелна вселена, която малко се отличава от "оригинална твоя", откъдето си тръгнал. Наистина сложно е... И аз трудно го схванах, но не е неразбираемо. Чисто и просто, както съветва Вадим Чернобров, във времето можем да пътуваме главно с цел добиване на информация, но ако променим посетеното време рискуваме никога да не се върнем на клона на нашето време. А това предполагам никой не иска. Друг е въпроса, когато пътешествията във времето станат масови... ха-ха-ха
Тогава еееееееееееееее... стига толкоз. Ще приказвам пак друг път. И аз си имам някои тайни!!!!!!!!!!!!!!!

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #35 -: Септември 16, 2007, 05:01:51 am »
Ами ако парадоксите са неосъзнати закони?
Следва, че наистина парадокси няма. Те са си "прости" закони.
SMSI-H, интересно пишеш.
Имах едно виждане, че при всяко наше заставане на кръстопът създаваме съответните реалности, където нашите Аз-там преживяват изборите си и усвояват съответните опитности, и всяко връщане в миналото може да е просто споделяне, обмен на опитност с другите ни Аз-там, състояло се преди напускането на времето създадено от ума.
 Учените, квантовите физици, са въвели и имагинерно време където посоката не е задължително да бъде от минало към настояще. Посоката на времето е такава само за осъзнаващия ум. Времето е нужно за протичането на процеса в който участва и ума. Участващия е подвижен и спомага, съсздава или поне движи времето.
  При медитация съм достигал до четирикратно забавяне на личното си време. Всеки е изживявал ситуацията за 4 секунден сън да изживее събития отговарящи на минути и часове.
  Продукт на ума или реалност? Или реален продукт на ума?
   Времето ще покаже. ;)
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен Trandev

• Пишещ
  • Публикации: 739
  • Tread softly, Because you tread on my dreams. W.Y.
    • Елементи от някои умозаключения
« Отговор #36 -: Септември 17, 2007, 09:52:16 am »
Ами ако парадоксите са неосъзнати закони?
Следва, че наистина парадокси няма. Те са си "прости" закони.
Имах едно виждане, че при всяко наше заставане на кръстопът създаваме съответните реалности, където нашите

Да-а-а-а, Мичиу Каку пише таквиз работи в Паралелни светове :D

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
« Отговор #37 -: Септември 17, 2007, 18:06:22 pm »
Joro Velev,
Съветвам те да прочетеш книгата "Тайните на времето" на Вадим Чернобров, която съм публикувал на първата страница на настоящата тема. Общо взето гадаеш в правилната посока, но не МОЖЕШ ДА ОСЪЗНАЕШ НЕШАТА. В книгата са описани много от класическите случаи на преместване във времето от познатата история и наличните документи в нея. Плюс това пише и за много случаи на преместване във времето с помоща само на човешкото съзнание... Удивително нали? Единият от пътищата е наистина медитацията, затова си съвсем прав. Но другият начин е неосъзнат и хората го практикуват в ежедневната практика, сигурно си чувал израза "Днес много бързо мина времето" или "Оффф, кога ще свърши този ден...", където времето увеличава или намалява плътността си в твърде тесни граници, макар това да е доловимо от съзнанието. Но най-интересното е, когато вече става дума за опасност за живота на някого, там случаите са невероятни. Такива, които трансформират не само времето, но и пространството.
Пожелавам ти приятно четене!

Неактивен Joro Velev

• Доста Писал
  • Публикации: 1 539
  • Живот за пример, това е начинът. Мисия Bell Ringer
« Отговор #38 -: Септември 18, 2007, 10:48:53 am »
   Изтеглих си книгата.
   Благодаря!!!

Много време не съм чел дълъг текст на руски но ще се постарая.
   Темата ме вълнува, току виж съм осъзнал нещата. ;)
   Благодаря и за текстовия редактор. Похвално е, че с него файловите книги са с доста по-малък размер.
   Веоятно имаш представа колко истина има в последния ти пост и колко от нея ми е лична опитност? Т.е. преживелици защото опитността идва след осъзнаването, а аз сега съм основно на етапа регистрация. Навлизам в осъзнаването спонтанно и най-вече при общуване със заинтересовани човеци.
   Радва ме, че тук има такива.
   Докато лично не преживея  описаното в тази и други книги, докато по този начин то не стане валидно за мене познание, немога да кажа кое Е и кое Не Е. Мога само да споделям мнения.
   Успех на изследователите!!! :)

P.S.
   От Мичио Каку също не съм чел нищо.
   Ако има нещо достъпно на български или руски ще се радвам да споделите.
Когато човек поиска да постигне нещо, намира начин, в противен случай - причина.

Неактивен teogen

• Четящ
  • *
  • Публикации: 53
    • TEOSFERA
« Отговор #39 -: Септември 18, 2007, 20:13:09 pm »
Това  е доста интересна тема! Мисля че ако вземем някой от миналото му преди да умре и  той живее определен брой години във нашето поколение и време ако и при смърта му да го върнем в неговото време , ние ще променим нашето собствено време с това че този човек е живял в нашето време. Този човек ще промени много неща в нашето време. Това е нещо като нарушаване на причинно следствените връзки но наобратно.  Това което смятам е че историята на времето минало-настояще -бъдеще вече включва всички намеси на пътешественици от бъдещето в миналото. Пътуване от миналото в бъдещето също е намеса - само че обратна по време.  Другият вариант е че ако има безкраен брой репликиращи се Вселени намесите могат само да създават разклонения. Имам в предвид че ако се върнеш 100години назад  и убиеш твоя дядо , то реално ти не си се върнал назад във времето във твоята вселена и нейната история а си се върнал назад в историята на една паралелна Вселена и си убил човек който ако не си го убил - би могъл да бъде дядо на твой двойник от същата тази паралелна Вселена. Ако отидеш първо в паралелна вселена и видиш твоя двойник и след това се върнеш във времето за да убиеш дядо му , реално ти ще си се върнал във времето на трета паралелна Вселена и убиваш човек който би могъл да бъде дядо на друг (трети) твой двойник.  Идеята ми е че при всяко пътуване , пътешественика отива във паралелна Вселена но връщайки се във своето време в мига след тръгването - той винаги ще се връща и в своята вселена и каквото и да е правил или променил в миналото на другите паралелни вселени - нищо няма да се е променило в историята на неговата собствена Вселена.

Интересно е че всъщност съм чел за артефакти от миналото които малко или повече навяват мисълта че историята ни е посещавана не само от извънземни но и от пътешественици от бъдещето. Ако това е истина - то вероятно те са посещавали историята на паралелна на тяхната вселена. Доколкото си спомням - един от артефактите включва отпечатък от подметка на маратонка и е открит във въглищен пласт на възрас доста милиони години. Други артефакти включват : Гвоздей, пружинки и разни елементи от нанотехнология която все още нямаме на земята.

Има определени експерименти които се провеждат с идеята да се влияе на миналото като доста от резултатите са успешни и надхвърлят вероятноста за случайност. 
    Научен факт е откриването на тахионите - частици присъстващи в космическите лъчи движещи се със свърхсветлинна скорост и назад във времето при които следствието изпреварва причината. При написване на "Тахиони" във търсачката ще излезе инфо за това но не ми се занимава да го правя сега. 
  Има хора които правят сериозни експерименти в насока - машина на времето като Руският експериментатор Черноборов който със устройствата си постига забележително забавяне на времето в определен обем. ... ;) :)
И ще познаете Истината и Истината ще ви направи свободни! www.teosfera.narod.ru

Неактивен Oberon

• Доста Писал
  • Публикации: 1 092
« Отговор #40 -: Септември 19, 2007, 13:19:18 pm »
Тахионите могат да се връщат назад във времето ? ???
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен teogen

• Четящ
  • *
    • TEOSFERA
« Отговор #41 -: Септември 19, 2007, 20:04:31 pm »
Тахионите се движат назад във времето и със свърхсветлинна скорост и това е доказано. Там  е работата че тахионите немогат да намалят скороста си до светлинна или под-светлинна.  тахионите биват регистрирани с така наречения ефект на Черенков, аналогичен на преминаването на звуковата бариера, което предизвиква звукови ударни вълни, а ефекта на Черенков - светлинни вълни.

Цитирам от статия:
Все пак специалната теория на относителността е по-благосклонна, отколкото изглежда на пръв поглед. Тя например оставя открит въпроса дали съществуват частици, които могат да се движат със скорост, по-голяма от скоростта на светлината. Това са така наречените ТАХИОНИ, чието съществуване е доказано от Антон Цайлингер. Съгласно теорията на Айнщайн е невъзможно скоростта им да бъде намалена под тази на светлината. Освен това, те имат странното свойство да се движат обратно на нашето време. Оттук следва, че тахионите не са идеалното средство за изследване на чуждите светове.

Спомени от бъдещето?
Учителят по физика в гимназията, в която бях възпитаван в течение на шест години, бе фин човек. Много коректен и един от малцината физици, които наистина бяха схванали теорията за относителността на Айнщайн. На какво можехме ние, учениците, да възразим? Теорията на Айнщайн била ясно и конкретно потвърдена в безбройни експерименти, казваше той, и всеки аргумент, насочен срещу нея, бил вече опроверган.
Запомнил съм един пример, който постоянно съм посочвал в по-късния си професионален живот. Колкото по-бързо лети един обект, толкова по-бавно преминава времето. Така казвал Айнщайн. Твърдението му се доказвало с помощта на мионите. Това са невидими частици, възникващи от космическото излъчване. Всъщност тези частици не би трябвало никога да стигат до Земята, защото възникват прекалено далеч от нея и „живеят" само две милионни части от секундата. Преди да стигнат до нас, би трябвало да са „издъхнали". Въпреки това измерваме падането на миони. Защо?
Ефектът се получавал от разтеглянето на времето, обясняваше нашият учител по физика. Тъй като мионите се движат почти със скоростта на светлината, за тях времето протича по-бавно, отколкото за нас. Край!
Друг експеримент бе проведен едва през 1972 г. Тогава двамата професори Джоузеф Хефеле и Ричард Кийтинг взели два синхронно вървящи, атомни часовника в два реактивни самолета. Двете машини стартирали от Лос Анжелис около планетата, всеки в обратната посока. Според теорията за относителността двата часовника трябвало да измерят различни времена. Наистина двамата професори потвърдили, че била доказана разлика от 132 наносекунди (1 наносекунда = 1 милиардна част от секундата. - Бел. авт.).
Още веднъж била потвърдена теорията на Айнщайн.
После изминаха години. Както всички студенти, и аз бях твърдо убеден в теорията на Айнщайн, както и в това, че нищо не може да е по-бързо от светлината.
Сега знам повече.
Мионите се сблъскват със Земята, защото възникват и в нейна близост, а не само надалеч (както се смяташе) и не се разнасят без следа, защото благодарение на високата си скорост по-рядко се сблъскват с други частици. А професорите Хефеле и Кийтинг са работили небрежно по време на експеримента с атомните си часовници. Самите часовници показали неточност от 300 наносекунди -така че измерените 132 наносеунди са били в рамките на обичайното отклонение. Неприятно. А как стои въпросът със скоростта на светлината?
Професор Гюнтер Нимиц от университета в Кьолн измерил в многократно повторен експеримент 4,7-кратна светлинна скорост. При това по две съвсем еднакво дълги пробни отсечки били излъчени микровълни. В едната отсечка вълните трябвало да минат през тунел, а в другата - не. Точно измереният „тунелен ефект" показал надсветлинна скорост. Междувременно експериментите са повторени в различни институти. Например в университета „Бъркли", Калифорния. И сега какво, господин Айнщайн?
Учили са ме, че пътуванията във времето са пълна илюзия. Но вече и това не е вярно. „Излъчването" на предмети и дори живи тела, което виждаме в научнофантастичните филми, било пълна глупост и нямало да се осъществи и след десет милиона години. Но именитият физик Стивън Хокинг е на друго мнение. Натрапват ни се въпросите: Какво е време? Какво е минало? Какво е бъдеще?
През 1967 г. Джералд Фейнбърг, професор по теоретична физика в Колумбийския университет, Ню Йорк, публикува студия за частиците, които съществуват само над скоростта на светлината (Фейнбърг: „Възможност за по-бързи от светлината частици", публикация във „Физикъл ревю"). Нарекъл частиците тахиони, от гръцката дума „таchys"= бърз. Последствията от много чисто изчислената „тахионна теория" са зашеметяващи, защото тахионите могат да се движат обратно във времето. Докато в нашата жизнена система всичко се движи от миналото към бъдещето, то при тахионите става обратното.
Нека да си представим уред за мълнии, свързан с приемник, който може да регистрира тахионите. Приемникът е програмиран така, чеда светва, щом улови тахионен импулс. Нека още да си представим, че точно в полунощ един сателит излъчва импулс на тахиони. Какво ще се случи?
Още не е полунощ, но приемникът излъчва мълнии, преди сателитът изобщо да е излъчил импулса. Как е възможно ли? Времето във физическата система на тахионите не е идентично с това в нашата система. Онова, което познаваме като принцип на причинността - а именно, че всяко действие трябва първо да има причина, вече не е вярно. Протичането на времето се възприема само от нас, хората.
Има ли същества, които си играят с времето? Които го преобразуват, изкривяват, напасват? Същества, които се опитват леко да насочват човечеството в определени посоки? Може би чрез изобретения, които изпреварват времето им?
Откакто проумях, че времето не означава просто протичането на нещата, смятам всичко за възможно.
В книгата си Петер Краса разказва за човек с изумителни способности. Следите на граф Сен Жермен се откриват из цяла Европа - и което е наистина учудващо - през различни времена. Използвал е близо 80 псевдонима, бил алхимик и член на множество тайни ордени. Някак между другото превръщал оловото в злато и правел изкуствени скъпоценни камъни. Напушва ви на смях?
След прочитнето на книгата, ще сте на друго мнение!

Ето една статия която бях свалил преди време по темата:
  ПЪТЕШЕСТВИЕ В МИНАЛОТО
ПРОКЛЯТИЕ ЛИ Е МАШИНАТА НА ВРЕМЕТО

В средата на ХХ век цялата европейска преса писа за отец Алфредо Пелегрино Ернети, който разработил т.нар. хроновизор. Това било устройство, с помощта на което може да се наблюдава миналото и дори да се пътешества до него и в него. За съавтор на Ернети се обявил Вернер фон Браун, оглавяващ Американската космическа програма.
Въпросният хроновизор представлява устройство, с помощта на което уж може да се наблюдава какво се е случило в миналото и дори да се пътува в същото това минало. Самият монах обаче така и не успял да представи ясна версия за Машина на времето.

Единствено в едно свое интервю за “Доменика дел Кориере” той казал: “Не знам дали хроновизорът е проклятие или благо”. И добавил: “Хроновизорът може да бъде използван за извличане на всякаква информация от всеки един исторически промеждутък от време, а това е опасно за цялото човечество”.
Алфредо Пелегрино Ернети се родил през 1926 година. След завършване на образованието си той се установил в манастира на остров Сан Джорджо, където прекарал повече от 40 години, като същевременно преподавал теология. Впрочем любимата му тема била екзорцизмът - прогонване на злите духове от човешкото тяло.
Ученият монах умрял през 1996 година. Той успял да се прослави не само с прогонване на злите духове, но и с изучаване на времевите процеси.
ВАТИКАНЪТ ЛИ Е ЗАТВОРИЛ УСТАТА НА ЕРНЕТИ?
Идеята за създаване на хроновизор най-напред хрумнала на Ернети, когато започнал да изучава древната музика, съчинена в периода между 1400-та година преди новата ера до 1000-та година от новата ера. Опитвайки се да възобнови забравените или изгубени части от тогавашните музикални произведения, Ернети започнал да изследва теорията, повдигната от Питагор още през 350 година преди новата ера. Според тази теория, мелодия, прозвучала дори само веднъж, поражда някакви атомоподобни частици. Те се натрупват в определено поле, но впоследствие могат да се съберат и да се възстанови цялото съчинение в пълния му вид. Но щом може да се възстанови музиката, то би трябвало да могат да се възстановят и произнесените слова.
Идеята на Ернети била последвана от много привърженици. Един от тях, който се обявил и за съавтор на проекта за хроновизора, бил Вернер фон Браун - създател на “Фау-2”, а също и на редица други секретни проекти в Третия Райх.
Най-силен интерес към Ернети и неговата Машина на времето се появил през 50-60-те години на ХХ век. Но през 70-те години всичко затихнало. Защо?
На този въпрос отговорил след много години американският учен Бейрд Т. Спалдинг. Той признал, че апаратът на Ернети е не само създаден, а дори активно експлоатиран. А самият монах дори успял да се върне векове назад и да гледа безкрайно обичаната тогава пиеса “Тиест” в Древния Рим, и освен това слушал височайшата проповед на Христа.
След това вече никой не чул нищо за него. Може да се предположи, че чашата на търпението на Ватикана преляла и набързо заставил свещеника да замълчи…
ВЪЗМОЖНО ЛИ Е “ИЗТЕГЛЯНЕ НАЗАД” НА НОВИ ТЕХНОЛОГИИ ОТ БЪДЕЩЕТО?
За пътешествията във времето се е писало много в периода 50-70-а година на миналия век. След това последвал период на затишие, но интересът се възобновил отново към края на века. И после… отново мълчание.
В средата на миналия век се случил истинският пробив и възход в ракетостроенето и усвояването на ядрените технологии. А в самия край на столетието като от Рога на изобилието се посипали изобретения в областта на нанотехнологиите и микроелектрониката. Дали това е съвпадение? Може би. А може би не! Та нали хипотетично е напълно вероятно Машината на времето вече да съществува и сега нейните създатели да помагат както могат на своите съвременници, като “изтеглят” откритията и технологиите от бъдещето в настоящето.
Още една фантастична теория може би. Но и тя намира потвърждение, и то не къде да е, а в древните летописи и жития на светците. Чудесата, описани там, от позицията на съвременните знания изглеждат като някакви спецефекти, изпълнявани с помощта на всевъзможните технически хитрости…
ДМИТРИЙ ДОНСКИ РАЗБИЛ ТАТАРИТЕ С… РАКЕТИ?
Например победата на Дмитрий Донски над татарските войски на Куликовското поле била предшествана от три знамения, три чудеса, които днес могат да се разтълкуват като помощ от бъдещето.
Първото знамение е свързано с името на Александър Невски - прадядо на Дмитрий Донски. Малко преди сражението на Донски с татарите някакъв монах-клисар изведнъж се събудил през нощта и видял как към гроба на Невски приближили двама старци. Те призовали Александър да стане и да помогне на своя потомък да се справи с непобедимата орда, идваща към Русия. Александър Невски бавно се надигнал от гроба… На сутринта отворили гроба на княза и видели, че мощите му са си вътре.
Второто знамение, според Житията на светците, се случило само след няколко дни, когато Дмитрий Донски изведнъж видял на ствола на голям бор образа на Николай Чудотворец, благославящ руските войски.
И накрая, третото чудо се случило по време на сражението - 8 септември 1380 година. В самия разгар на битката, когато изглеждало, че руските войски вече отстъпват, воините видели армия от ангели. Начело на “полка” стоял архистратиг Михаил, по небето шествали светите мъченици, а между тях - светите воини Георги Победоносец и Димитър Солунски. Те поразявали татарите с огнени стрели. Над руските войски се появил облак, който ги прикривал от неприятелите.
Ако се замислим, истината сама се набива на очи. Кой друг, освен застъпници от бъдещето, ще помогнат в образа на великия княз да се яви небесна войска над самото бойно поле, която да пуска огнени стрели срещу враговете. На тези застъпници не е коствало нищо да проектират върху боровото дърво образа на светията, а след това в решителния момент да пуснат ракетите сред татарските пълчища.
Разбира се, това не е нищо повече от версия, но и тя има право на съществуване…
В началото на века физиците открили частици - т.нар. тахиони, движещи се назад във времето. Теоретично, ако се научи да ги контролира, човек би могъл да получава информация от миналото.
РЕАЛНО ПЪТЕШЕСТВИЕ НАСЪН
Някои изследователи предполагат, че и без различни технически приспособления човек може да се премества във времето и да попада в паралелни пространства, използвайки само изменение на състоянието на съзнанието, например съня. Много изследователи се отнасят с голям интерес към експериментите около създаването на Машината на времето. Но засега се формулира само теоретичната част на подобни изследвания, а пътят до работещ експериментален модел е все още дълъг.
Но човек може да проникне, поне засега, както в миналото, така и в бъдещето по един от най-простите начини - чрез съновиденията.
Един от съвременните изследователи - Евгений Трошин, занимаващ се с научно обоснованите аномални явления, разказва как самият той в съня си (наричат го съновиденческа реалност) реално е пътешествал из Москва в началото на ХХ век. Той подчертава, че в реалния си живот никога не е бил по тези места. “В една от малките пресечки - разказва той - аз много ясно видях малка лавка за храна. Продаваха храна през прозорец, а до него имаше голяма дървена врата. Когато се събудих, реших да повторя “нощния си маршрут” в реалността. За първи път в живота си се отправих към тази непозната за мен част от града и за свое удивление се оказах именно на тази пресечка, която видях и в съня си. Но най-поразително е, че в стената на мястото на лавката действително имаше прозорец, а до него - зазидана с тухли врата. След това започнах да се заглеждам в сградите и домовете наоколо и открих още редица детайли, доказващи, че в съня си аз наистина съм бил точно на това място”.
Нещо подобно се е случило с едно момиче, което сътрудничи на същото Обединение за изучаване на обосновани аномални явления. Намирайки се в съновиденческа реалност, тя също попаднала в Москва в началото на ХХ век. Нейното пътешествие се оказало по-интересно. Тя имала щастието да се окаже на мястото на един от първите кинотеатри в руската столица. Когато след това повторили разходката дотам, станало ясно, че в присънилата й се сграда наистина през 20-те години се помещавал един от първите кинотеатри.
Както виждате, всичко е много просто - пътешествието във времето в изменено състояние на съзнанието е достъпно за всеки човек. Засега това е единственият начин да се вгледаме в бъдещето или в миналото. Докато в същото време експериментите около създаването на Машина на времето търпят провал. Поне засега…

Eon

• Гост
« Отговор #42 -: Септември 20, 2007, 16:23:42 pm »
При пътуване назад във времето с цел да се промени хода на събитията, човекът върнал се назад във времето и променил дадено събитие, връщайки се в бъдещето попада наистина във Вселена, в която настоящето е променено, но тази Вселена е различна (паралелна) (или нещо като друг ръкав на времето) от тази Вселена, от която е тръгнал. Така, че най-вероятно той не би могъл да се върне обратно освен ако не е правил нищо в миналото.

По ключовият въпрос е какъв е критерия за важност за да се създаде (премине) в паралелна Вселена. С други думи, колко важно трябва да бъде някакво събитие, или стечение на обстоятелствата за да кажем ето тази Вселена е паралелна. Това е въпроса с който се тормозя няколко години.

Неактивен teogen

• Четящ
  • *
    • TEOSFERA
« Отговор #43 -: Септември 20, 2007, 21:13:35 pm »
Еон! Ако човек от бъдещето пътувайки в миналото променя събитията в паралелна на неговата Вселена и се връща в Бъдещето от което е , казваш че той попада в бъдещето на тази Вселена чието минало е променил. Значи ако не е утрепал някой от своите предци - той може да се срещне със своя двойник от тази паралелна Вселена. От гледна точка на това че казваш че си се олял - тогава постинга ми е излишен. ;D :D ;D :'( поне да тук. Лично си мисля че каквото и да променя от миналото, един пътешественик във времето  - то той променя само историята или по точно участва в историята на паралелни Вселени. Връщайки се в бъдещето, тоест своето собствено време - той се връща единствено в своята Вселена в която нищо не е променено и миналото е такова каквото е било преди да влезе в машината на времето.  Мисля че доколкото е вярна идеята за паралелните Вселени то всяка Вселена има една история и е такава каквато е  и неможе да бъде променяна защото в нея е включена намесата от пътешественици във времето и другите вселени. Всъщност промяната която прави един пътешественик във времето , по характер е но по различна от промените или събитията произтичащи от решенията и действията на хората които живеят във собственото си време и не се занимават с пътуване във времето. ...

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #44 -: Септември 21, 2007, 18:55:43 pm »
Има една конспиративна теория която е толкова  малко известна че  изобщо не е популярна та  понеже засяга времето ще ви я споделя. Та некакъв твърдеше че бил работел в най-секретното звено на организация съставена само от разни гении и т.н.След интервюто което е маса дълго този човек изчезва - той е един от гениите.  Извънземни и прочие всичко в пакета, но основното беше, че пътуването във времето е напълно възможно - но забележете да се посещава като турист , но  не и да се променя. И цялата работа била свързана да може да се направи така че и да може да се променя. Някои от най напредналите извънземни цивилизации имали такава технология, но на Земята нямало такава и всички усилия били в тази посока, че уж да се предотварати нашествие от друга галактика на  СИНТЕТИЧНИ извънземни, които да ни поробят  ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27