Автор Тема: Космическите цикли  (Прочетена 10136 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tribalizm

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Космическите цикли
« -: Октомври 20, 2012, 16:13:22 pm »
Искам да споделя с вас някои линкове във връзка с изследването, което правя от няколко години за космическите цики от време. Тук в същия форум постнах няколко древни текста във връзка с темата:

Из песен трета на "Шримад Бхагаватам": http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,21106.0.html
Из книга първа на "Вишну Пурана": http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,21073.0.html
Из първа глава на "Законите на Ману": http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,21057.0.html

Ето и линковете, за които говорех.

На английски:
http://www.binaryresearchinstitute.org/
http://www.thegreatyear.com/
http://www.loststarbook.com/
http://www.youtube.com/results?search_query=Walter+Cruttenden

Филмът "Великата година":
/>
На български "Новите досиета" еп.27 и 28 с Уолтър Крутенден:
/>
/>
Според проучването, което направих сам за себе си, в момента сме в началото на голямата тъмна низходяща епоха Кали (432000 годишно низходящо движение на отдалечаване от Галактическия Център, от което са минали 5114 години) и в началото на малката възходяща епоха Двапара (2400 годишно възходящо движение на приближаване към Галактическия Център). Виж снимкатаДвижението на нашето слънце около Черната Дупка в Центъра на Галактиката е с доста по-сложна орбита, отколкото си мислят учените в момента. Те още не са открили звездата, която заедно в комплект с нашето Слънце обикалят Черната Дупка в спираловидно движение, отдалечавайки се и приближавайки се към същия Галактически Център, както в равнина почти перпендикулярна на еклиптиката на Млечния път, така и движейки се заедно със звездата двойник в равнината на еклиптиката. Малко е сложно за обяснение. Шри Юктешвар е описал малките космически цикли в книгата "Святата наука". В хиндуизма, центъра на Галактиката го наричат Вишну набхи (пъпа на Бога, който представлява Черната дупка в Центъра на Галактиката). Когато сме в близост до него има възход на морала и интелекта, а когато се отдалечаваме става обратното, защото Черната дупка е нещо като портал към по-фините измерения на Вселената и от там се излъчват фини божествени вибрации към звездите и планетите в Галактиката. Така че колкото по-близо до Центъра, толкова по-добре.

Тук съм нарисувал грубо единствено орбитата на нашето Слънце, без да изобразявам орбитата на зведата-двойник, които орбити се преплитат взаимно, за да е по-ясно как се случват космическите цикли само за тук, за нас.Демек, сега сме в първата извивка на спиралата на епохата Кали, когато Слънцето се приближава към Центъра в "плоскост или спирала" почти перпендикулярана на Галактическия план, но е значително по-далеч от Черната Дупка като разположение в самия Галактически план. А научното доказателство за верността на твърдението, че Слънцето има звезда двойник е прецесионния цикъл от 24000 години. Може да гледате този филм, който обяснява това движение по перфектен начин.

Един интересен факт за филма "Голямата година" от последния линк. Гласът на разказвача е на James Earl Jones, който е гласът на Darth Vader от Star Wars :) http://www.imdb.com/name/nm0000469/

А звездата-сестра и нашето слънце имат ето такава спираловидна орбита >> http://www.binaryresearchinstitute.org/bri/research/introduction/theory.shtml

Твърде възможно е този бинарен компаньон на нашето Слънце да е малка черна дупка. Може би затова все още не могат да я видят с уреди. Тя би се проявила само ако нещо влезе в съприкосновение с нея и се емитират някакви частици от раздробяването на нещото, което е влязло в досег с нея. Тази статия, която прочетох наскоро за звездата, която не прецесира заедно с останалите от небосклона, направо ме срази!!!

http://www.binaryresearchinstitute.org/srg/SiriusResearchIntro.shtml

Тя ясно показва грешката на сегашната теория за "поклащането (wobble)" на Земята, което според същата теория е причинено от магнитното въздействие на Луната и Слънцето върху нея.

Наскоро, преди най-много седмица, NASA откри друга черна дупка в нашата Галактика.

http://heasarc.gsfc.nasa.gov/docs/objects/heapow/archive/compact_objects/J174510.8-26_swift.html

При това тя не е в центъра й, а е в бинарна двойка със Звезда. Защо тогава нашето Слънце да не е в двойка с малка черна дупка, но в по-голяма орбита? Ето видеото на NASA.

http://www.youtube.com/watch?v=_W-QEs8sKE0
« Последна редакция: Октомври 20, 2012, 16:27:18 pm от tribalizm »

Неактивен tribalizm

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Космическите цикли
« Отговор #1 -: Октомври 20, 2012, 19:48:24 pm »
Който иска може да хвърли един поглед на книгата на Шри Юктешвар "Святата наука": http://www.mediafire.com/view/?tw03lmbdomz

Според моето виждане и двамата, Шри Юктешвар и Куллука Бхата, са прави, само че говорят за различни цикли. Шри Юктешвар говори за малкия цикъл, а Куллука за големия.

Неактивен x_name41

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 283
  • this is my website!
Re: Космическите цикли
« Отговор #2 -: Октомври 20, 2012, 19:53:51 pm »
Хм, интересно проучване
"музиката удължава живота!"

Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: Космическите цикли
« Отговор #3 -: Октомври 20, 2012, 20:01:26 pm »
NASA ако е пък достоверен източник..

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re: Космическите цикли
« Отговор #4 -: Октомври 20, 2012, 20:19:32 pm »
Аз на шри Юктешвар съм склонен да вярвам. Другите не ги познавам. Изтеглих му книгата. Ама дали ще я чета и кога, не знам.
Това проучване е доста сложно като материя ми се струва.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен tribalizm

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Космическите цикли
« Отговор #5 -: Октомври 20, 2012, 21:03:04 pm »
Значи, гледам, че съм споменал един и същи филм с различни имена. Става въпрос за филма "The Great Year", който може да се преведе или "Голямата година", или "Великата година". Описанието на малкия цикъл на прецесията на равноденствието от 24000 години е в началото на книгата на Шри Юктешвар "Святата наука". Пак препоръчвам на тези, които знаят английски и им е интересна темата да гледат филма:
/>
Формата на Галактиката да ви прилича на лотос? Препратката е към древните текстове, към които дадох линкове в темата най-отгоре.


Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 321
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Космическите цикли
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2012, 20:04:28 pm »
Супер тема е подхванал автора. Из линковете които е дал се говори за изместване на полюсите на Земята? Може ли малко инфо по тоя въпрос?
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен tribalizm

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Космическите цикли
« Отговор #7 -: Октомври 24, 2012, 17:40:31 pm »
За смяна на полюсите знам, че има доказателства, че става веднъж на стотици хиляди години. Трябва да има много бърза смяна на полюсите на силно магнитно поле в голяма близост, като това на слънцето, или преминаването на тяло с голяма маса и магнитно поле с подобна сила близо до земята, за да се случи смяна на полюсите. Засега няма изгледи нещо да обърне магнитното поле на земята или слънцето. На небосклона не се виждат никакви големи тела с достатъчно силно магнитно поле, което да повлияе на земното или слънчевото.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 321
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Космическите цикли
« Отговор #8 -: Октомври 24, 2012, 22:36:45 pm »
Защо изхождаш от позицията единствено на СМЯНАТА на полюсите? Не допускаш ли за възможно просто ИЗМЕСТВАНЕ на полюсите?
Ето една идея, виж дали ще ти допадне.
Всички обекти на древните цивилизации живяли преди нашата са позиционирали сградите, пирамидите, скулптурите и т.н. спрямо географските полюси. Ето пример с пирамидите намиращи се в Египет:

Пускайки права успоредна на основата на двете стени на пирамидата,виждаме, че пирамидата "сочи" абсолютно точно към северния полюс. Червената линия е продължението на линията от първата картинка.


Генералният извод който можем да направим е, че полюсите на Земята когато са строени пирамидите в Египет, напълно съответстват на сегашното състояние на полюсите на Земята.


Но с цивилизацията на Маите, ако направим същото замерване, се вижда че стените на пирамидите им, не отговарят на полюсите на Земята. Има изместване. Ето го нагледно с пирамидата Теотулкан:

Както виждаш тя е ориентирана към Гренландия. Не ти ли се струва, че там където минава линията през Гренландия, някога е бил Северният полюс на Земятя? Не ти ли се струва, че сегашното положение на северния полюс е неестествено - вместо лед, има вода? Т.е. времето когато е строена пирамидата, северният полюс е бил на различно от сегашното място. И всъщност пирамидата на Маите е била ориентирана както са ориентирани в момента пирамидите в Египет.

Ето го и с пирамидата в Чичен-Ица:
Както виждаш Кукулкан е ориентиран "по-надолу" от пирамидата в Теотулкан. Строена е в още по-древни времена и заради това изместването е по-голямо, спрямо сегашното положение на северния полюс.

Но тези закономерности не са мои открития. Не мога да намеря линковете от където съм ги чел. Ще ги пусна като ги намеря - от руснаците е. Същото нещо е и с пирамидите в Китай и т.н.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен tribalizm

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Космическите цикли
« Отговор #9 -: Октомври 25, 2012, 18:04:53 pm »
Те се местят постоянно. Ето графиката.

https://www.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/photo.php?fbid=389095494496092&set=a.305218946217081.71528.289093534496289&type=1&theater


Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 321
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Космическите цикли
« Отговор #10 -: Октомври 25, 2012, 22:21:30 pm »
Чакай, чакай - някъде се разминаваме.
1. Или ми се губи някой момент и ако е така ще се радвам да ми го покажеш
2. Или не си ми схванал идеята

Аз не говоря (пиша) за магнитите полюси, а за географските полюси.На мен идеята ми беше друга - Пирамидите в Египет са ориентирани абсолютно точно, спрямо географския полюс, а не спрямо магнитния полюс
Изхождайки от тази позиция и сравнявайки с ориентацията на пирамидите на Маите, излиза че географския полюс е бил изместен - самата земя се е завъртяла. Гренландия някога е била серверния географски полюс. Т.е. не самата Гренландия, а мястото където се намира тя е било северният географски полюс.

На мен това ми беше цялата идея - в космическите цикли, които проучваш срещал ли си нещо за изместване/промяна на географските полюси? За завъртането на самата планета, а не на магнитото и поле?
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен tribalizm

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Космическите цикли
« Отговор #11 -: Октомври 26, 2012, 23:24:01 pm »
Може и да има връзка. Както разбирам, ти ми говориш за изместване на земната кора спрямо полюсите. Ако последователната промяна на циклите има връзка с някакви промени с магнитните полета на звездите е възможно да има връзка. Не съм правил досега проучвания по този въпрос. Идеята си заслужава да се изследва. Ще съзерцавам върху това. Ето "Бхагавад Гита" с коментара на Шанакарачаря, където Кришна отново споменава за калпите, за деня и нощта на Брахма, за Ману и други неща свързани с темата. Използвайте търсачката на pdf файла: http://www.mediafire.com/view/?zmw3b2hc1nz
« Последна редакция: Октомври 26, 2012, 23:29:19 pm от tribalizm »

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 321
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Космическите цикли
« Отговор #12 -: Октомври 27, 2012, 14:14:24 pm »
А, схвана ми мисълта. :) Изхождам от позицията, че всичките пирамиди (и не само пирамидите), когато са били строени са били ориентирани абсолютно точно спрямо географските полюси. Към настояща дата, причината някои пирамиди да продължават да са ориентира спрямо географския полюс, а другите да имат отклонение е защото са строени през различи времена, през различни епохи. И тези пирамиди които имат отклонение, някога са били "подравнени", но поради промяната на географския полюс, към настояща дата тези пирамиди дават отклонение в ориентацията си. Развивайки тази хипотеза, спрямо степентта на отклонението от географския полюс, може да се "вадят" изводи за епохата когато е строена пирамидата. Т.е. колкото отклонението е по-голямо от позицията на сегашния географски полюс, толкова по-древна е пирамидата.
А дали се е изместила единствено земната кора, дали се е завъртяла цялата планета ...това са пак догадки.


Идеята си заслужава да се изследва.
:good:
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 321
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Космическите цикли
« Отговор #13 -: Октомври 29, 2012, 23:37:12 pm »
Факта обаче, че и тези в Египет и тези в Мексико, са с еднакво отклонение от около 5 градуса, иде нещо да рече.

Защо смяташ, че са с еднакво отклонение? Как го констатира 5 градуса - дай малко инфо?
Пирамиди с еднаква ориентация, иде да рече, че са строени през една и съща епоха, според мен. И не става дума само за пирамидите, а изобщо за археологическите обекти, които са останали от цивилизациите живяли преди нас.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен tribalizm

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 28
Re: Космическите цикли
« Отговор #14 -: Ноември 10, 2012, 19:27:40 pm »
Ученик: Ако цялата вселена е форма на ума, тогава не следва ли, че вселената е илюзия? Ако е така, защо във Ведите е споменато създаването на вселената?
 
Рамана Махариши: Няма никакво съмнение, че вселената е най-обикновена илюзия. Основната цел на Ведите е да се узнае Абсолютния Брахман, след като се разкрие видимата вселена като лъжовна. Затова Ведите допускат създаването на света, не заради друго. Още повече, на незрелите са казва, че творението произлиза от Брахман и се разгръща последователно като пракрити (първична природа), махат таттва (велик интелект), танматри (фини същности), бхути (груби елементи), свят, тяло и т.н.; докато в същото време на зрелите се казва, че светът се е появил от само себе си чрез собствените ни мисли като сън, породен от липсата на Себепознание. Така, от това че сътворението на света е обяснено по различни начини, става ясно, че целта на Ведите почива единствено в учението за истинската природа на Брахман, след разкриването по един или друг начин на илюзорната природа на вселената. Това, че светът е илюзия, всеки може да узнае директно в състоянието на Реализация, което е осъзнаването на собствената ни блажена същност.

 

~ из "Себеизследването"; Източник: https://www.-Цензурурано - Сайт с преобладаваща дезинформация -/ramanamaharshibulgaria

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27