Автор Тема: Смъртта - начин на възприемане и тълкуване...  (Прочетена 76341 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 321
Re: Смъртта - начин на възприемане и тълкуване...
« Отговор #330 -: Декември 01, 2012, 12:24:40 pm »
liuba4e,споко бе!Константин вече ти каза нещо! 8)
Вещичка,и друго..Вчера си говорих с един приятел за инкарнациите..Ква е механиката на"последователните"и едновременните..
При последователните Аза трупа пси-енергия/воля/сила/което в един момент му дава възможността да упражни едновременните.
Иначе първоначално няма силата да го прави.Поне така мисля..Демек..Няма как да почнеш едновременни,докато не си минал през последователните. 

Неактивен вещичка

• Четящ
  • *
  • Публикации: 202
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #331 -: Декември 01, 2012, 12:51:39 pm »
konstantin2007,

разлика има във вибрациите на човешкото и животинското, нищо че материята е една и съща - то и на дървената маса материала е от Земята ама ако се халосаш в нея ще те заболи теб, а на нея няма да и пука. Относно Планетарния Дух, то там има разлика между него и един ВА - пътищата им са различни и ако трябва да бъда честна смятам Планетарния Дух за по-висш от един ВА, щото то ебаси ти можеш ли да си представиш върху тялото да щъкат има-нема 9-10 милиарда говеда и да те чоплят, взривяват, дълбаят и прочее и ти да търпиш това стоически. Е, честно казано аз не бих го изтърпяла  ;).

Има и нещо друго - нашият ВА ако се всели директно в нашето тяло, то би ни взривил тялото на секундата. Животните имат групови Души, тоест ако има например 100 милиарда кучета на планетата то в техните тела е разпределена 1 Душа, а един ВА на едновременна инкарнация има само около 2000-3000 тела, които да обитава, тоест има огромна разлика. Тва все едно определено количество вода по една тръба да се разпредели на 100 милиарда чешми или на 2000 чешми - ще има разлика в дебита на водата и в двата случая.

И да, всяка една Едновременна инкарнация е била първо последователна. Аз съм сънувала 3 мои последователни и бяха наистина пълен ташак, но просто ВА решава да се развива и съответно предприема определени мерки. Имам приятел, който знае, че преди да се въплъти в тяло тук на Земята е бил от богомолковидните и не съм много сигурна, но мисля, че и те са последователни. В един момент решава, че това му е скучно и хоп тука на Земята. Разликата между последователните и едновременните е в бързината на учене и израстване - само това.

liuba4e,

абе маце, ти ако си Едновременна инкарнация имаш не 100, а 2000-3000 инкарнации и то ЕДНОВРЕМЕННО, тоест на теб може да ти се струва, че са в миналото или бъдещето, но от гледна точка на висшите нива те си текат едновременно.

Ся за по-голяма образност си представи, че си космонавт и си летиш някъде из космоса и гледаш Земята. В САЩ например хората са станали и си пият кафето рано сутринта, а в БГ са вече на вечеря със салата и ракия (не съм ровила да гледам часовите зони и затова примера със самите държави може да е неверен, но важна е идеята, а не буквоядството), но за теб от гледна точка на космоса нещата протичат едновременно нали. Така е и с едновременните инкарнации - от гледна точка на ВА са едновременни, защото той е на едно по-високо ниво от 3Д реалността, а времето само в 3Д е линейно.

Мисията поне според мен е да се научиш да живееш осъзнато. Де да знам сега, всеки може и да си има нещо различно като мисия, но общата картина е една - да достигнеш Духа в себе си. За всеки човек това става по различен начин.
Отсъствието на доказателство не е доказателство за отсъствие!

Неактивен Borislava

• Четящ
  • *
  • Публикации: 81
« Отговор #332 -: Декември 01, 2012, 13:51:00 pm »
Вещичка,ето това е и моето разбиране "да се научиш да живееш осъзнато."Благодаря!

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #333 -: Декември 01, 2012, 15:22:14 pm »
Aaaa,вещичка,ти па ме утепа :D..То оставаше и да се мерим с Планетарния убавец,дето е в пъти по-мощен от нас,мисля..за сравнение между ВА и Планетарен Дух,мноо ясно,че не може да и дума да става...И тука да кажа,че както ВА еволюира,така и Планетарния Дух еволюира.Този на Земята е 3Д.Според някои теории(най-вече се позовават на шумановият резнонас) вече е в 4Д и предстои минаване в 5Д..Въпросното масово възнесение на 21.12. ::)
А тва,че Аза ползва"преносни"средства,за да не изпържи материята е ясно.Мисля,че тук роля играят фините тела,като своеобразни трансформатори на енергията на ВА.Аз за тва и си мисля,че мозъкът не може да работи с пълният си потенциал във вида(вибрациите на материята)в който е.Би се произвела такава,енергия,че ще свари.
Иначе примера ти с чешмата горе долу ми е разбираем..Но така зададен,излиза,че никой не контролира налягането на водата.Щото дебита е без значение,ако има контрол върху налягането.Поне така мисля.Ето ги хилядите чешми в София.Е,ако всички чешми са спрени,и аз пусната моята,това не значи,че ще стане авария,именно защото софийска вода(ВА)контролира налягането.Та..Не знам..Мътно ми е покрай това,дали е възможно част от Планетарен дух,да се"отдели"като самостоятелна единица..Обаче понеже моделът го има,мисля,че е възможно,което не го прави наложително,нито пък е основен принцип,защото именно колективното съзнание е в основата на Планетарния Аз.Но пък...разделението,така или иначе е илюзорно..За тва мисля,че е възможно..Както и да е..
А за вибрациите...Имаш едно огромно,високо стълбище.От най-долното стъпало(плътните вибрации)не можеш да видиш кво става на върха(бързи вибрации),но от върха виждаш всичко става долу.И сега...Ако мислено по най-долното стъпало прекараме една права и това е линията на времето в което пребиваваме,всичките ни инкарнации са си там.Всяка във своя отрязък от линията(свое време,епоха).Но гледайки от най-високото стъпало(където времето не "тече"така бавно)ти виждаш всичките си инкарнации едновременно.
Борислава,е тука вече си абсолютно права!Но,освен да се стремиш да живееш осъзнато,тряя и да се стремиш да разшириш това съзнание.Защото колкото повече се"разширяваш"с толкова повече"неща"се отъждествяваш/припознаваш.А нали в същината си всичко е"Едно".Когато ти се припознаеш като това"Едно",тогава самият ти ставаш това"Едно".Самият ти ставаш"точката"на излъчване.Сливаш се с Абсолюта/Едното/Първоизточника.Животите и"мисиите"ни,не са нищо друго освен обратен път към това"сливане".Пиша го в кавички,защото това сливане е илюзорно.Ние на практика никога не сме прекъсвали връзката с Първоизточника.
И никой не"живее"само на една планета!
п.п.Уфффф кви ги пиша..Нищо не тряя!Тва е образно казано.Свободна воля!
И сега..Понеже пак много отклонихме темата,да кажа,че на фона на това което пишем,смъртта не е нищо повече от трансформация.
« Последна редакция: Декември 01, 2012, 15:44:26 pm от konstantin2007 »

Неактивен konstantin2007

• Много Писал

Неактивен станка

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #335 -: Декември 01, 2012, 18:59:03 pm »
Вещичка,ето това е и моето разбиране "да се научиш да живееш осъзнато."Благодаря!
       Извинявайте  за  наивният  въпрос!  Какво  значи  да  живееш  осъзнато ???

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
« Отговор #336 -: Декември 01, 2012, 19:06:34 pm »
Ееееххх,станке станке.. ??? ??? ???
Най-просто казано,за някои е въпрос да осъзнаят себе си и своето искам,а за други да осъзнаят себе си и своето трябва..

Неактивен станка

• Четящ
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #337 -: Декември 01, 2012, 19:13:57 pm »
Ееееххх,станке станке.. ??? ??? ???
Най-просто казано,за някои е въпрос да осъзнаят себе си и своето искам,а за други да осъзнаят себе си и своето трябва..
  Нищо  не  разбрах!

« Последна редакция: Декември 01, 2012, 19:21:39 pm от станка »

Неактивен liuba4e

• Четящ
  • *
  • Публикации: 38
« Отговор #338 -: Декември 01, 2012, 19:53:49 pm »

Няма за какво да се извиняваш, Станке. Спокойно. Честно казано и аз не знам какво означава да живееш осъзнато. Да не ти пука. Джаскай само напред. ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27