Спер темичка.... точно като за мен.
Запознат съм добре с апокалипсиса на Йоан. От интерес реших да го изучавам. Доста инфо се намери и хвърли светлина върху много неясноти на самата книга. Тълкуванието е като цяло следното: Ще дойде Антихрист-дявола с облика на Христос. Ще се прави на бог (добър) 3 години, докато събере последователи, които ще бъдат маркирани с негов символ. Всеки маркиран е погубен и няма шанс да се спаси. След три години, той ще притежава всяко земно царство. Този, който ще го разобличи ще е свещеник. Ще започне да върши злини. Христос ще слезе от небето, предвождан от апокалиптични бедствия (типичен сценарий на филм). Ще съживи мъртвите и ще призове живите, за да ги съди. Ще заключи сатаната за 1000 години. Всички грешници отиват в ада, а за добрите хора ще пречисти земята, и новата земя ще се нарича Едем или Нови Йерусалим (различно в зависимост от къде съм го чел). Други подробности са ангелите, които тръбят на четирите ъгли на земята и червея, който ще ни мъчи. За мен е просто разказ. Това ви е инфото, сами решавайте.