Автор Тема: Измислиха език за общуване с извънземни  (Прочетена 4329 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cok1

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 9
Измислиха език за общуване с извънземни
« -: Септември 30, 2012, 19:18:19 pm »
Международна група от астрофизици са представили уникален протокол за среща и общуване с представители на всякакви извънземни цивилизации. Става въпрос за т.нар. език METI /Messaging to ExtraTerrestrial Intelligence/, предаде КРОСС.

Език, който описва множество фактори и характеристики на сигнала, като включва методът на кодиране на сигнала, дължина и съдържание на собственото съобщение. За предаването ще бъдат използвани две основни честоти 1.42 ГХц или 4.46 ГХц, които дори и цивилизации, притежаваща „скромни технически способности", биха могли да използват.

Учените са направили най-внимателен анализ на всички съобщения изпратени от нас в космоса. Според тях, те имат ярко изразен антропоцентричен характер, т.е. притежават особеностите на мисленето и идиомите на човека, които едва ли могат да бъдат разбрани от някакви „деветкраки" същества, живеещи в звездната система Gliese.

"Отчитайки факта, че ние не знаем почти нищо за извънземните цивилизации, за тяхната природа, за планетите им, смятаме, че ще увеличим шанса за общуване с тях, ако използваме в съобщенията понятни за всички термини и понятия", е заявил Димитри Ентри от университета в Канзас пред DailyTechInfo.

За да бъде гарантирана „понятността" на езика METI ще бъде организиран международен тест, в който ще участват представители на най-различни националности, култури и вероизповедания. На базата на този тест, учените ще съставят най-разбираемото съобщение, което те ще изпратят в космоса.
ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ !

Неактивен Martin

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 509
    • Music of the world
Re: Измислиха език за общуване с извънземни
« Отговор #1 -: Септември 30, 2012, 19:21:34 pm »
Само дето няма гаранция, че една достатъчно развита технологично цивилизация мисли като нас и специално търси сигнали от други цивилизации. ;)
Да не говорим, че по-еволюиралите извънземни е много вероятно изобщо да не изолзват технология...просто да не им е необходима такава. ;)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27