alexxx39, имам чувството, че наскоро си преживял момента на "изключване от системата"? По-скоро, може би частично в някаква степен ...както и да е - това си е лично нещо, интимно за всеки човек.
Една забележка имам:
Малко залита в посока религия...
Имай предвид, че и Вълков и Тесла са били вярващи и религиозни. Думите вярващ и религия са напълно некоректни, понеже смисъла който носят в настоящето в което живеем, няма нищо общо с това в което са вярвали Вълков, Тесла и др. хора. Духовното развитие на човека няма нищо общо с целуване на икони в църквите, с целуване на ръка на попа, обожествяване на някакви човешки образи и подобни извращения. Духовното израстване на човека е онова нещо, което ти дава осъзнатост за съществуване извън петте сетива, така наречените пет датчика с които регистрираш материята - зрение, слух, вкус, мирис, осезание. Истинския смисъл на думата религия е духовно познание, а не това което е в момента - духовен затвор. Обърни внимание, че всички истински учени, които са предвижили технологично човечеството напред, са били вярващи. Сегашната цивилизация в която живеем, страда от най-голямата шизофрения, спъваща успешното развитие на едно общество - Наука отричаща религията (духовното познание) и обратното - религия отричаща науката. С напредването на технологията през последните векове и като резултат от това - придобиване на нова осъзнатост за света, цялата религия беше издухана и захвърлена на сметището. Същата тази религия, която плашеше хората и подтискаше развитието им. Е сега ще се случи същото и с настоящата наука - ще бъде издухана и захвърлена на сметището, поради примитивността й.
Излезох доста извън рамките на това, което мислех да напиша. Това не е забележка към теб, просто ме провокира с изречението с което съм те цитирал. Но пък от тази провокация, се мотивирах и ще пусна една тема за връзката на материалното с духовното. Тъкмо философския раздел е отворен за изява.