Автор Тема: Враговете на уфологичното наблюдение  (Прочетена 4167 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен File099

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 143
  • Търсач на НЛО
1.Мъглата. Мъглата е най-страшния враг на наблюдението. Има ли мъгла, даже и да не е гъста нищо не може да се види. Не помагат и стандартните съветски оранжеви филтри.

2.Облаците. Облаците скриват част или цялото небе в зависимост от количеството на облачната покривка. Понякога те са високо и са прозрачни и тогава не представляват сериозен проблем. Но колкото са по-ниско и по-гъсти, толкова по-малко е шансът да се засече нещо.

3.Жегата. Жегата е страшен враг на наблюдението. Първо се потите, имате нужда от поне 500 грама вода на час която трябва да мъкнете наред с оптиката до наблюдателната площадка, второ не можете да мислите адекватно над работата си, трето ако оптиката ви е китайска тя може да се скапе именно следствие на жегата защото призмите на китайските оптични прибори са лепени, а лещите са лепени със специални смоли и те могат да се повредят. Точно такъв случай имах преди около две седмици. Жегата представлява и проблем от гледна точка на преноса на оптиката и провизиите до наблюдателната площадка защото затруднява ходенето, мисленето и нормалното функционаране на организмът. Примерно миналата година в периодът началото на юли-края на август не съм имал нито едно наблюдение именно заради жегата. Това влошава запознаването с въздушната и космическата обстановка.

4.Студът. Студът не е чак такъв проблем стига да сте облечени дебело, но ръкавиците пречат на фокусирането с бинокъл примерно. Освен това студът често води до изпотяване лещите на зрителната тръба от вътрешната им страна което прекасва наблюдението за няколко минути. Снегът може да се окаже проблем до толкова доколкото ако е дълбок наблюдателната площадка може да стане недостъпна за отиване до нея с автомобил и пеша и за маневриране на нея в случай, че все пак сте стигнали там.

5.Натрапниците. Няма нищо по-неприятно за наблюдателя от разните натрапници по време на наблюдението. Това са главно любовни двойки в автомобил, туристи, малки деца които викат, хора с агресивни кучета които ръмжат, овчари също с кучета които лаят и дразнят, отвличат вниманието от наблюдението, любопитни субекти които искат да гледат през оптичният ви прибор.

6.Мутрите. Мутрите страдат от мания за преследване и е потенциално възможно ако сте в градска или окоградска, или вилна зона да ви направят сериозен проблем мислейки, че ги наблюдавате.

7.Полицията. Твърде е възможно някой като ви види, че регулярно гледате със зрителна тръба или бинокъл на определено място да ви сметне за криминален субект и да викне полиция която да ви провери по радиостанцията и да ви съсипе част от наблюдението. В такъв случай моят съвет е в никакъв случай да не казвате, че се занимавате с наблюдения на НЛО защото полициате могат да ви сметнат за луд и да ви закарат със специален документ в лудница. Ако гледате през деня просто трябва да им кажете, че си пробвате бинокъла, а ако наблюдавате вечерно време или през нощта ще им обясните, че се занимавате с астрономия.

8.Дървета, сгради и други препятствия. Дърво, сграда или планина ограничават видимостта и могат да провалят наблюдението на движещ се обект в небето и то точно в най-важният момент който сте чакали дълги години наред.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27