Автор Тема: Да бъде волята ти.  (Прочетена 204802 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
Re: Да бъде волята ти.
« Отговор #360 -: Юли 13, 2012, 12:24:53 pm »
Ами честно казано..не.По-интересна е твоята мисъл.

Неактивен del

• Пишещ
  • Публикации: 518
« Отговор #361 -: Юли 13, 2012, 12:46:27 pm »
Именно! Малко по-нагоре и аз писах защо не цитирам мислители и тн, но въпроса мъжко ли съм или женско и въпроса за проявата на божественото у човека, засягат не религията, а избора и личната воля! Човек може да пълзи, изживявайки нещата само мисловно - рационално, да хапе и да съди, тогава сам е направил избор...и да бъде...ок...змия, ... Човек може и да избере да се рее свободно и да лети като птица...може и като бял гълъб право надолу и да центрира плътта си с духовното...ако има и му е останала плът, тоест още е жив та да се случи... Защото Земята е Мястото където Бог се яви в плът и бе поставен кръстен знак, та в това многоизмерно съжителство...Природата ни Да се съгласува, а не да умира..според избора ни.

Неактивен konstantin2007

• Много Писал
  • Публикации: 2 256
« Отговор #362 -: Юли 13, 2012, 12:58:07 pm »
Ъ?

Неактивен balar

• Четящ
  • *
  • Публикации: 212
« Отговор #363 -: Юли 13, 2012, 13:01:23 pm »
Собствената ни мисъл винаги е най-важна,  стига да имаме волята да я изразим. А Бог едва ли ще ни се разсърди че мислим свободно. Всеки има право на мнение. Стига да има думи за да го изрази. А ако неможе да намери... :writer:

Неактивен mitko

• Доста Писал
  • Публикации: 1 832
  • Не прави това, което не искаш да ти се случва
    • профил
« Отговор #364 -: Юли 13, 2012, 13:28:25 pm »
За смирението, породено от разбирането за избора и отразено като поток от събития мога да цитирам и Махабхарата, ще има ли смисъл....
      Предпочитам  я  пред  библията
"Въображението е по важно от знанието" Айнщайн

Неактивен del

• Пишещ
« Отговор #365 -: Юли 13, 2012, 13:29:21 pm »
 :), И аз

Неактивен Princess_Deja

• Пишещ
  • Публикации: 581
« Отговор #366 -: Юли 13, 2012, 16:05:06 pm »
Цитат
Но ние отдаваме енергия за всичко, от най-малкото до най-голямото, и ние определяме кое е голямо и кое малко – избор, еи тук са и егрегорите и личното и Бог, със ъсдействие на последната сила имаш светлина върху действията си, доколкото те са съгласувани с  всяка частица в теб, но ако делата ти принадлежат на малкия ти всекидневен аз, то те са плод често на разделение, не помниш защо, защото само част от теб участва, но това е само  част-мисълта е само част и те изкушава да я приемеш като цялостното ти аз- и копнее за независимост, тялото е само част и то ти говори от себе си, чувствата лишени от преживяване, тоест оставени на повърхността се проявяват само като разтърсващи емоции, но всяка част отделена от цялото е временно явление, не води до самоосъзнатост и не ти дава отговори дори само на самия теб, и дори самия човек се обвинява често за постъпките си като от позицията на нещо преживяно вече го окачестви, чрез все пак придобития опит като излишно, като грешка и тн – и все пак всеки за себе си твърди, че знае какво и защо прави, ...е Бог живее там, в нас, където е цялото, и явно не той ни осъжда пряко и обвинява гръмко, а ние сами, доколкото чувстваме, че нещо е било не на мястото си или не е на мястото си, но не сме му отдали дължимото, да го приемем като наше, па макар и „лошо”, защото само като го приемем цялостно като наше, ще го осветлим чрез осъзнатост, и то вече няма да е тъмнина и болка и страх и....за всеки до каквото се е докоснал, и колкото е избрал да поеме, за преработка, без обвинително да отхвърли, защото по този начин се отказва от себе си и от опита си, съответно.

Баси изречението! И Кант съм чела, но бях по-млада и успявах да отделя време и търпение. Но е по-интересно, защо и дали  някой би написал подобно нещо, ако знае, че никой няма да го прочете?
Все пак аз се постарах да го прочета и да видим какво разбрах:

Ако делата ти принадлежат на "малкият ти всекидневен Аз" не ги помниш. А трябва всичко да се помни, (може би) ако не да си записваме и ни е важно. Защо? Защото делата са "осветени" от Бог всъщност и той не би си "пилял" възможностите напразно, ако ние толкова лесно забравяме какви сме ги свършили.
Като цяло прозира някакво ... "неудобство" да се ползва "малкия всекидневен АЗ" със собствената си свободна воля, защото той може да е прекалено "замъглен/заблуден" от Его-истичните си тривиални мисли и така да не прозре осветения от Бог път.
Нещо "лошо" извършено от нас, но осъзнато, може да не е вече толкова лошо! Не мисля. Дори в правото е обратното неосъзнатото или неумишлено лошо не се "съди"- така че постъпката като "качество" дали е лоша или добра, зависи от Съзнанието на човек. А Волята не разбирам за какъв баланс точно да се грижи? Ако е за редът, като обратното на хаоса, от който е създадено всичко. А волята е Божествената, която установява този ред. А редът се смята за добро, докато не се наруши. Остава от "малкия всекидневен АЗ" не просто да следва/спазва някакъв ред, но и да има и да си намери определеното място в цялата схема.
Да изпълнява функцията си на едно от многото "винтчета".
Накрая няма как да се откажеш от себе си и "опита си съответно". Дори да го отчиташ като грешка и да осъзнаваш вината си не може да го "изтриеш като с гума"- или да забравиш, именно защото е о-съзнато.
Остава да се разбере принципът, че всички сме равни ... като начално съзнание, свободна воля и място на този свят- да съществуваме. Но и всеки има определена "функция". Да вземем една къща и да помислим от функцията на покрива до тази на дръжката на врата или прозореца.
Сетих се един ден детето като ме попита" мамо, Бог защо е създал комарите?"
« Последна редакция: Юли 13, 2012, 16:12:30 pm от Princess_Deja »
"These are the times that try man`s souls" Thomas Paine

Неактивен eses

• Пишещ
  • Публикации: 824
« Отговор #367 -: Юли 13, 2012, 16:27:13 pm »
Принцеса, Дел говори за цялостта на човека.Днес съм поставен пред една дилема,която показва това което казва тя. Предложиха ми да отида на вила с басейн до София за уйкенда. Съгласих се,даже се зарадвах,понеже нямах планове.Но после като се обадих на мъжа ми да му кажа,какво предложение имаме ,той ми каза,че няма да може да дойде,защото утре има работа, да ходя аз със сина ни. И на мен ми стана тъжно.Защото няма да сме заедно и защото той ще работи а аз ще си правя кефа.Стана ми мъчно за него и се почувствах раздвоена.Между ума си и желанието си и между чувствата си. За това говори Дел,че ако те са в цялост,тогава ще "видим" там Бог. А как да станат те цяло сега в това раздвоение,не знам.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
« Отговор #368 -: Юли 13, 2012, 16:40:03 pm »
Мен пък ме поканиха ангелите на разходка до райските порти, веднага се съгласих, ама пусти късмет,  възможно карма или съдба ................................................ съпругата ми рече а тия чушки кой ще ги пече А  :D.
Та да бъде волята ти съпруго тук при теб ми е по добре ;).
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен del

• Пишещ
« Отговор #369 -: Юли 13, 2012, 16:56:28 pm »

Публикувана от: Princess_Deja
« -: Днес в 16:05:06 »
Като цяло прозира някакво ... "неудобство" да се ползва "малкия всекидневен АЗ" със собствената си свободна воля, защото той може да е прекалено "замъглен/заблуден" от Его-истичните си тривиални мисли и така да не прозре осветения от Бог път.

Напротив ползваш го, иначе от къде ще ти хрумне, че има лична и божествена воля, ще виждаш само 1на воля.

Неактивен del

• Пишещ
« Отговор #370 -: Юли 13, 2012, 16:58:33 pm »

« -: Днес в 16:05:06 » :
"Нещо "лошо" извършено от нас, но осъзнато, може да не е вече толкова лошо!"

Осъзнавайки какво ти носи избираш накъде да продължиш, пак с твоя избор.

Неактивен del

• Пишещ
« Отговор #371 -: Юли 13, 2012, 17:15:12 pm »
« -: Днес в 16:05:06 »
"Дори в правото е обратното неосъзнатото или неумишлено лошо не се "съди"- така че постъпката като "качество" дали е лоша или добра, зависи от Съзнанието на човек. "

Когато извършваш нещо несъзнателно не се интересуваш добро ли е или е лошо, то е несъзнателно, но като се разбереш,  си даваш сам сметка за делата си, до къде са те довели и накъде ще продължиш, опита те учи кое е добре за теб.
 Човек като не може нещо да овладее,  изпада в крайности.

Неактивен balar

• Четящ
  • *
« Отговор #372 -: Юли 13, 2012, 19:56:54 pm »
Практиката и опитът наистина са най-добрият учител. Никоя книга, колкото и мъдроумна да ни се струва,  неможе да се сравни с личният опит. В края на краищата духовния прогрес е най-важен за човешката еволюция като цяло. Няма добро и зло, а необходимост. Не нужда-Необходимост.

Неактивен old4

• Доста Писал
  • Публикации: 1 023
Съжалявам old4, съществува забрана, която не ти позволява да публикуваш или изпращаш лични съобщения

Неактивен balar

• Четящ
  • *
« Отговор #374 -: Юли 13, 2012, 20:45:45 pm »
Това вече е орис.  Ако нямаше Орис нямаше толкова много народи да вярват в Орисници и предопределенето на съдбата. Но Бог не е виновен понеже ние сами си измисляме сценария преди да дойдем в този свят. Е освен неотменна необходимост има и висша справедливост. Можем да я наречем дхарма. От тази спр аведливост никой неможе да избяга.

п.п. не ми е широка примката,  просто съм се научил как да я игнорирам. ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27