Автор Тема: Древен артефакт или остатъци от близки години  (Прочетена 2700 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tiomirt

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 1
Здравейте, нов член съм форума и се интересувам от древна история и загадки.
Разглеждаики  тези дни с google earth района межди Димитровград и Симеоновград, попаднах на това :

:o  :o  :o  :?:  :?:  :?:  :?:
Някой има ли представа какво може да бъде това и има ли другаде нещо подобно. на пръв поглед много ми наподобява карта на слънчевата система. Възможно ли е да древен артефакт или остатъци от близки години: примерно на военен обект. GPS координатите са : 42.059709,25.710193. На топографските карти на руския ген. щаб, тук нищо не е отбелязано.
Моля да ме извините ако темата не е за тук. Нека модератора да прецени.

Неактивен bojinkata

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 135
Ако си от района, най-добре иди на место и го огледай. Приличат ми на еднотипни изкопи. Но най-добре ще се види отблизо, на живо така да се каже. На входа на село Брод, преди години имаше поделение, но като гледам е останало само асфалта. :hi:

Неактивен forcomnet

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 113
... Някой има ли представа какво може да бъде това и има ли другаде нещо подобно. на пръв поглед много ми наподобява карта на слънчевата система. Възможно ли е да древен артефакт или остатъци от близки години: примерно на военен обект...

Не ще да е древен артефакт, най-ще да е... остатъци от военен обект.  Ако ходиш към района попитай някой местен какво е имало там... най-вероятно е била някаква антена или комплекс от антени. Близо до нас имаше един радио заглушител след като мургавите го разграбиха останаха почти същите останки... само дето това изглежда малко по-сложно и вероятно е било по-сложно съоръжение. Линиите които се виждат по терена свързващи 8-те върха на звездата с центъра и, и съответно центъра с отдалечената на 150 метра сграда и една по-близо са канали в които са били положени кабели за антената или антенния комплекс. Предполагам, че е било някакво радио-съоръжение вероятно радиолокация... само на 4 километра западно от него се намира бившето ракетно-зенитно поделение край Димитровград.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27