Автор Тема: Зеленчуците ни прекодират  (Прочетена 3420 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен slimarkov

  • Четящ
  • *
  • Публикации: 7
Зеленчуците ни прекодират
« -: Април 25, 2012, 15:50:10 pm »
Зеленчуците ни прекодират

24 септември 2011 Китайски биолози установиха, че храната, която консумираме, дава информация за това какво да прави организмът ни с нея. Те открили, че между висшите растения и млекопитаещите се обменят генетически кодове.
 
 Хоризонталният обмен на гени - когато генетическата информация се предава между организми, които нямат роднинство, е открит отдавна - именно благодарение на него бактерии от различни видове обменят "опит", например, в съпротивата с антибиотиците.
 
 От друга страна, наследствеността може да се предава не само като генетична информация чрез ДНК, но и направо чрез белтъците. Изследването на белтъчната наследственост може да промени света, а откритието на китайските учени е още една стъпка в тази посока, пише novini.bg.
 
 Конкретно са открити растителни гени, преминали през топлинно разрушаване и молекулярно разлагане в сложния процес на метаболизма, които след известно време могат да препрограмират определени човешки гени и така да изменят самата физиология на човека - на онзи, който ги е изял.
 
 
 Новината представлява интерес, особено за любителите на конспиративните теории, които лесно рисуват картината на чудовищни експерименти с генномодифициран ориз, ежедневна храна за милиони китайци.
 
 Гледната точка на учените обаче е друга: по-нататъшните усилия в изследванията им могат да помогнат, кодирайки храната, да се борим срещу тежки заболявания и най-сериозните здравни заплахи като лошия холестерол.
 
 Хоризонталният пренос на генетична информация преобръща също представата ни за взаимодействието между растителните и животинските царства и хранителните вериги.


http://dete.bg/n/zelenchutsite-ni-prekodirat.3080.html
„Ние трябва да направим коренен поврат, на 360 градуса.” Тодор Живков

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27