Автор Тема: Кармата и извънземните  (Прочетена 17458 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

stiver

• Гост
Относно: Кармата и извънземните
« Отговор #15 -: Март 04, 2008, 08:55:23 am »
Те  сивите специално нямат щото са роботи напрактика. А рептилската раса дали има и доколко е по-интересен въпрос  ;)

До колкото знам и съм чела от разказите на хора, които са имали близки срещи със сивите, не всички са биороботи. Изглежда дребните са такива, но има и други, с човешки ръст, които не са. Именно сивите са хипнотизаторите и ако наистина имат карма, то само това би им струвало доста кармични глоби.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #16 -: Март 04, 2008, 16:49:58 pm »
Те  сивите специално нямат щото са роботи напрактика. А рептилската раса дали има и доколко е по-интересен въпрос  ;)

До колкото знам и съм чела от разказите на хора, които са имали близки срещи със сивите, не всички са биороботи. Изглежда дребните са такива, но има и други, с човешки ръст, които не са. Именно сивите са хипнотизаторите и ако наистина имат карма, то само това би им струвало доста кармични глоби.

Е това за високите сиви си е отделно тъй като те командват ниските, а иначе дори и при малките сиви се смята че има известен брой останали индивиди, които се различават от останалите "роботи".

Неактивен Vader

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 289
« Отговор #17 -: Март 04, 2008, 17:08:38 pm »
А целта дали не е да ни направят роботи като нискит сивите/високите пак ли са роботи не разбрах?/,след време да почнем да отвличаме същества от други планети/дали ще има нещо еквивалентно на нашия форум/  :D
Brotherhood of the Intergalactic Federation of Bulgaria Bulgaria on three seas,mango to Saturn!

Неактивен ----------

• Доста Писал
  • Публикации: 1 581
« Отговор #18 -: Март 04, 2008, 18:05:26 pm »
O0 Няма да има форум, защото хората са под особена закрила и тяхното роботизиране няма да се осъществи... Поне на тези от нас, които изберем да останем вън от роботиката!
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Psyla

• Гост
« Отговор #19 -: Март 04, 2008, 21:11:23 pm »
доста питанки май има относно кармата на извънземните. разбираемо е когато не знаем почти нищо за живота им.

Неактивен defyl

• Четящ
  • *
  • Публикации: 33
« Отговор #20 -: Март 06, 2008, 11:39:06 am »
доста питанки май има относно кармата на извънземните. разбираемо е когато не знаем почти нищо за живота им.

Ние не знам и почти нищо за собствения си живот :)
I Came Out From The Deep To Help And Understand But Not To Kill.

Неактивен Ashaman

• Пишещ
  • Публикации: 810
« Отговор #21 -: Март 06, 2008, 12:47:08 pm »
Psyla, този ник ми е нещо познат :)
Незнам и аз за това което казваш за логиката. Тоя закон за кармата, той е някакъв действащ принцип, като всеки друг принцип действа тогава, когато има върху какво да действа. Ние нищо не знаем за него освен, че е някакъв причинно-следствен принцип, но действа на неразбираемо ниво.
Особено критични са едни неща, които Ванга е говорила на посетители. Има такива случай в които син изкупва кармата на баща си.
Какво е логиката без чувства? Аз, разбира се не знам какво е при други форми на живот, но за нас можем да си го представим. Ако нямахме чувства, ако нямахме инутиция а само механична логика бихме били толкова затруднени. Не си представям как един човек може да живее и да се развива само с подобна логика. Той ще напредва изключително бавно. Въобще на какво може да бъде построено едно такова общество? Ще трябва неимоверно дълго време да открива кое е изгодно или не за него. Да го класифицира и следва. И при всяка нова ситуация ще е като теле в железница.

ФлайДракон, за Христос някои смятат, че е бил дух в края на развитието си. Ето какво е интересното - отношението на нирвана към карма. Така излиза, че   тогава, когато приключваш с кармата преждевременно, просто се отказваш.
Добре да кажем, че си си неутрализирал кармата, това не означава, че след това няма да натрупваш нова карма.
Въобще на мен кармата не ми изглежда като нещо което може да се неутрализира, а по-скоро да се балансира.
Истинското разкаяние и според мен би помогнало за това.

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #22 -: Март 06, 2008, 15:24:24 pm »
Карма е следствие от това, че се "омотаваш" в някакви проблеми и не ги "развързваш", оставяш ги "завързани" и нерешени. Нищо нерешено не може да остава във Вселената, поради което след време отново си принуден да се върнеш при нерешения проблем и да решиш какво да правиш с него. Ако теоретично допуснем, че не се "оплиташ" в никакви проблеми, би трябвало да не се появява кармична необходимост за по-нататъшно връщане/решаване на останали житейски въпроси...
Цитат

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #23 -: Март 08, 2008, 22:26:06 pm »
Аз не мисля, че вселената е завършена във своето взаимодействие. Като всеки огранизъм тя е вечно движение. Самото омотаване, както казваш ти е присъщо на взаимодействието.
Принципите не би трябвало да имат, лица, разум или отношение. Не го разглеждам като проблеми, дори в кавички. Ако кармата е реалност, не би могла да бъде съдник, тя е несъзнаващ изпълнител.
И в това именно е силата и. Но ако наистина я има, и ако наистина можем да и се изплъзваме, то тогава всичко това е една пясъчна кула.
Мен, честно казано това за неутралният чип, леко ме дразни. С какво е заслужен той? Това е чийт и нищо повече.
Дупка в системата.

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #24 -: Март 09, 2008, 21:59:28 pm »
Все пак, наистина, ако приемем съдбата си за "училище", учебните упражнения ще се оказват напълно безмислени тогава, когато урокът е усвоен  :o и продължаването на тяхното прилежно изпълняване ще изглежда като инфантилност или чист садизъм... Разбира се, преди момента на истинното усвояване на учебния материал всяка измама на упражненията ще си бъде едно недостойно отношение от страна на учащия, заслужаващо порицание и кармично повторение на урока (класа) ;)
Цитат

Psyla

• Гост
« Отговор #25 -: Март 12, 2008, 17:30:07 pm »
но, защо ти е да мамиш себе си? кармата за това е действащ принцип, зада ни предостави начини да упознаем себе си и да се развиваме. клопките са няколко според мен.
първата е, че докато си в урок на Земята не осъзнаваш нищо за кармата докато не се просветлиш или поразровиш в някоя книга.
втората причина се крие в това, че когато изчистиш кармата си знаеш кой си. следствието от това е нежеланието да живееш на Земята, след като си разбрал че това не е истинския ти дом. остава въпроса дали ще помогнеш на другите да разберат какво са и т.н. или ще избереш да се прибереш.
за тези които се осланят само на логиката (забележете че при повечето от хората е така) и живеят без карма, независимо дали са хора или други същества, животът и еволюцията се базират само на материалното, технологичното развитие. рептилиите сякаш наподобяват този начин на развитие, доколкото съм запознат с тях от слухове, филми и книги.

Неактивен ----------

• Доста Писал
« Отговор #26 -: Март 12, 2008, 17:57:01 pm »
Наличието или отсъствието на карма не може да се поставя в зависимост от личното отношение към нея; не може "за едни" да съществува, а "за други" да не. По-скоро тя съществува сама по себе си, а едни са готови да я разберат, а други - не; едни са готови да излязат от нейната зависимост, а други - не. Земята, от своя страна, е наш дом в този момент и по време на пребиваването ни в тези тела. Идеята, че не сме за нея, а за другаде, е доста порочна и влече след себе си необходимост от това да се научиш да оценяваш онова, което в момента ти е дадено да използваш. Иначе навлизаме в опасността да проявим някакъв вид духовна надменност...
Цитат

Неактивен ultrafutur

• Много Писал
  • Публикации: 2 786
  • Amor vincit omnia
« Отговор #27 -: Март 13, 2008, 10:10:42 am »
Kармата е закон, а както знаем незнанието на закона далеч не те оправдава...

Законът за причинното-следствие в 3D реалността е толкова по-валиден, колкото по-отдадени сме на инерцията и безсмислието, към което ни бута съвременното презадоволено ежедневие.. Каквото повикало - такова се обадило, казано по български, или с други думи - не можеш да избягаш от последиците на причиненото от теб в света.
Колкото до извънземните, в известен смисъл може да се каже, че те, и по-специално, споменатите сиви / рептилоиди, са кармата на заблуденото и хвърлено в конвулсиите на забравата, земно човечествo...,

но:

changes can come
musica universalis

Неактивен Ashaman

• Пишещ
« Отговор #28 -: Март 19, 2008, 22:59:56 pm »
Така де, но добро или лошо е не по същност а по отношение. По тази причина казвам, че ако кармата е такъв велик закон, би трябвало да е нещо такова. Причинно-следствен закон с неясни параметри. Ако определено творение може да избяга или стои над този закон, би означавало, че все пак кармата е локален закон. Законите се проявават в заимодействието, и така изглежда логично те да си съществуват латентно, а не да се разждат от самото взаимодействие, тъй като са повторими и в тях има определен модел.
А и аз не споделям това виждане, че същества, които биха разполагали само с логика, не са подвластни на този закон. Ако определен вид не е повластен на това, то значи причината е някаква друга.
Защото кармата се съотнася към съвкупността от всичко, не е насочена само към чувствата, само към действията или само към помислите.
Аз така и не мога да си представя разум, който действа въз основата на формална логика. Всичко се определя от някакви чувства. Позитивни или напротив. Но влечения.
Освен това такава логика е лишена от вариативност. Получава се машинна логика, но машинната логика е само вариантите, които са заложени в нея.
Да вземем например някой съвремен компютър за шах. Шаха е игра с 64-полета играе се от векове. Огромна част от вариантите са вече отиграни и са заложени в програмата. И все пак дори в на тази малка дъсчица, може да се роди някой нов ненадеен ход, който да хвърли в "паника" машината.
А вариантите на съществуването са несъизмерими с 64-те полета на шаха. Как въобще би могло да оцелее раса, която не притежава нищо друго освен формална логика.

П.с. Освен това ние вярваме, че искреното желание би могло да намали кармата без действие, т.е. пак опираме до това, че това нещо се влияе и от мислите и доколко истински са теб. И така в противовес, ако някой е разгадал същността на кармата и въз основа на това фалшиво действа за положителна такава, то ефекта би трябвало да се смали.
Защото не е без значение дали правиш добро, но също не е и без значение с каква умисъл го правиш. Което вероятно важи и за лошото.
« Последна редакция: Март 19, 2008, 23:05:01 pm от Ashaman »

Psyla

• Гост
« Отговор #29 -: Март 19, 2008, 23:20:39 pm »
на машината им задаваш логиката и тя дества ограничено. едно същество на което живота се базира само на логика все пак има опитност в живота, от което следва, че то може да живее и без ментална същност. от тази си опитност логиката на безкармените се развива а при машината ти трябва да прилагаш модели на логическо мислене ако желаеш машината ти да се развива.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27