интересна дискусия е станала тук.
Тина, много съм впечатлен от твоите изказвания по темата !
и разбира се има ги двете крайности. хора защитаващи равенството на расите и такива които виждат фактите (според мен)
дали черните са умни или не ? дали щяха да са нещо различно ако белия човек не е отишъл да ги свали от палмите ?
преди това, едно елементарно търсене в гугъл ... първия линк който излиза е
http://www.infoplease.com/spot/bhmscientists1.htmlи както се вижда от линка... с нищо не са допринесли чернокожите за развитието на цивилизацията ?!
преди време гледах нобеловите лауреати, сред тях има чернокожи. но за какво са им дали наградата ?
за говорене

е, аз лично съм доста скептично настроен към такива личности.
маргарет тачър наприер - желязната лейди!
бе тя желязна, говори като мъж ? действа като мъж ?
в следващия момент се питам, че то около нея само мъже ? кой ли точно и дава ъкъла ?
пример просто...
и все пак, да оставиме предразсъдъците на страна.
да погледнеме фактите.
чернокожите в америка ? какво е положението там ? в едно развито общество, където вече от десетилетия се води усилена политика за "равенство".... огромна пропаганда която залива целия свят, идваща от америка.
резултатите какви са ?
никакви, расизмът там е огромен! негрите са по-големи расисти и от белите!
положението е същото както с циганите тук...
тези "етноси" в белите общества са паразити, нищо друго!
това са факти!!! някой ще ги оспори ли ? не мисля...
е разбира се все се намира някой който да каже -" аз познавам черни които са повече стока от повечето бели които познавам"
е да, разбира се! срещнал си изключението, феномена... това е чудесно.
но заради единия процент "свестни, нормални" хора трябва ли да си затваряме очите за останалите 99%

и да вярваме и че от тях стават хора ? може да се интегрират ?
не мисля...
положението в африка е под всякаква критика.
дори в развитите страни, където белите управляват престъпността е нечувано голяма!!!
каква е причината един черен роден в германия, франция или която и да е европейска държава, да не може да се развие като един бял човек ?
кой е виновен, белия човек ли ? не мисля...
замислете се само, вие "познавате" един черен, които е по-добър от повечето бели които познавате!?
та този черен как е станал такъв ? и защо останалите му събратя не поемат по неговия път ?
в африка все още си висят под палмите и чакат кокосовия орех да падне!
там прогрес не е имало, няма и да има!
правете разлика между прогреса които белия човек е направил там и прогреса които са имали и имат черните сега!
........
иначе според мен нещата са много елементарни в днешно време.
ситуацията е пределно ясна!
евреите, илюминати, масони или както щете ги наричайте, с други думи тези които имат власт имат изгодата да насаждат такъв расизъм, такава нетърпимост, такава "търпимост", да делят всички ни на групи, да ни мешат, бъркат и разбъркват. защото така лесно ни контролират, така лесно контролират енергиите.
погледнете в щатите каква е ситуацията, използват се именно тези вълнения за да се поробват хората.
расизмът, тероризмът са основните причини да се приемат закони за затягане на контрола над населението, ограничаването на правата, свободите и т.н.
нещата там напредват доста, това което достига до нас по медийте изобщо не е достатъчно като информация за да си представиме реалната картинка!
европа ще поеме по същия път, ясно е вече...
никой нямаше да мрази другите раси ако не ни "сблъскваха" целенасочено по такъв грозен начин.
замислете се как от 2000г. насам нещата глобално се промениха, главоломно!