Автор Тема: Съвпадение или ...  (Прочетена 6113 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Ondine

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Съвпадение или ...
« -: Януари 16, 2012, 18:35:03 pm »
Здравейте,

едно обстоятелство не ми дава мира и ще ви помоля за коментар.
Живея в двуфамилна къща, над нас беше възрастна жена - Бог да умилостиви душата й!
Женицата беше изоставена сама да вегетира - при жив и здрав син, внучка също.
Чакаха просто да настъпи краят й.Грижехме се за нея, но в един момент се наложи да престанем, защото се опасяхме да не бъдем обвинени от роднините й, че сме влизали и др.такива.
Тази събота срещу неделя, през нощта 2:12 точно - не мога да си обясня, дали това, което чух не го сънувах секунди преди да се събудя - се събуждам и миг след това чувам силно думкане.Стреснах се, навън чух съседското куче, което нощем обикновено не лае.
Сръчках съпругът ми да стане да види, какво става - така ми се е сторило според него. Заспах доста след това ослушвайки се.
На сутринта излизайки в общия коридор видяхме, че ел.таблото и около него е цялото почерняло в сажди.Имало е експлозия в ел.таблото. Нямаше ток в половината къща. Извикахме електричар и тогава  се появи синът - бабата била починала през нощта.
За мен, горката душа на бабичката толкова е била наранена и се е борила и енергията й напускайки тялото и този свят, експлодира в електричеството.

Неактивен letqshtata

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re:Съвпадение или ...
« Отговор #1 -: Януари 16, 2012, 20:22:25 pm »
Може да си права с това,което казваш,че горката душа на бабичката толкова е била наранена и се е борила и енергията й напускайки тялото и този свят, експлодира в електричеството.А може и да е станало след като е починала.Аз имах подобен случай с дядо ми,чиято душа беше неспокойна заради проблемите на семейството ми(така си го обяснявам)и абажурът,който виси на много малко разстояние от земята над ниската маса беше смлян на сол.Не знам каква сила трябва,за да стане това.

Неактивен ети

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 152
Re:Съвпадение или ...
« Отговор #2 -: Януари 17, 2012, 10:36:15 am »
Според мен духовете умеят да въздействат най-лесно в/у електрическите уреди. По този начин се опитват да ни кажат нещо. Аз лично имам съвсем реален опит, с моята майка.
Тя почина преди 2 год. от рак. Беше в пълно съзнание до края и знаеше, че й остава малко. Тъй-като с нея си говорехме често за паранормалното, за живота след смъртта и т.н., помолих я след като си отиде да ми даде знак, че съществуването на душата не приключва след физич.смърт. За някои звучи жестоко да молиш болен за такова нещо, но при нас нямаше скрити неща и всичко споделяхме открито. Майка се усмихна /до колкото можа в това състояние/ и ми каза "Добре, но какво да направя за да ме разбереш?" . "Ами нещо бутни, хвърли, каквото можеш направи, аз ще се сетя" - й отговорих. Тя ми обеща.
След като почина и отидохме с брат ми в болницата. Още докато събирахме багажа й и се опитвахме да приемем нещата, по телефона ми звънна една нейна съседка /майка живееше сама/, че нещо шуртяло в апартамента. Много й се ядосах и й се троснах дори. Нямах никакво желание в момента да отида в апартамента.Брат ми обаче настоя. Когато влязохме вътре чухме първо радиото, което беше пуснато и не беше на станция,а в тоалетната шуртеше вода, все едно някой току що я беше пуснал. Естествено изобщо не се замислих какво се случва. Бяхме безкрайно погълнати от мъката и стреса. След около час когато си тръгнахме, изведнъж нещо ми светна, че всъщност майка беше спазила обещанието си... Споделих го с брат ми, а той каза, че току що си е помислил същото. Така че за мен съмнение вече няма.
« Последна редакция: Януари 17, 2012, 10:37:20 am от ети »

Неактивен Iveta

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 261
Re:Съвпадение или ...
« Отговор #3 -: Януари 18, 2012, 16:40:01 pm »
Здравей Ondine,

Поздравления за благородната ви постъпка.
Не съм спец по паранормални явления, но ще споделя моя опит :)
Мисля, че това е нормално, дотолкова, доколкото може да се приема за такова. При напускането на душата от тялото на моята баба (мир на душата й) огледалото, което беше в стаята й се замъгли, телевизора се включи. На долния чаршаф имаше пепел, до краката й.
След ден, два я сънувах. В съня ми каза, че ние е наблюдавала от огледалото и от горния ляв ъгъл на стаята.

А колкото до електрическите уреди си мисля, че има общо с епохата на Водолея, имайки предвид, че Уран е негов покровител, също на електричеството и на небесното царство.
oтговорна съм за това което пиша, но не и за това което разбирате.

Неактивен mImE

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 24
 • Spiritus Imperat Res Rei
Re:Съвпадение или ...
« Отговор #4 -: Януари 23, 2012, 00:56:21 am »
Здравейте,

Искам да споделя за сходен случай, може би отпреди месец..

Над апартамента на баба ми и дядо ми - Бог да ги пази!, живееше самотна старица - инвалид, със съществуващ здрав и прав син, по думите на баба ми "който само я чака, за да и вземе апартамента". Периодично старите ми роднини са наглеждали съседката си и са се грижили за нея доколкото могат - все пак на възраст са, а и тя е обездвижена.

Един ден, когато отидох да ги навестя, баба ми ми разказа, че през нощта се е събудила от някакво думкане - думите цитирам буквално - а именно - думкане.
Качили са се да проверят какво става, тропали са по вратата, но никой не им е отворил.
Синът на старицата дали се е появил впоследствие, за мен остана загадка, но след 2 дни когато пак отидох при баба и дядо - вече имаше некролог на покойната съседка.

Съвпадение ли е с думкането или не, незнам, но случаят много ми напомни на този..
Expectation is your dread. Intention is your future.

Неактивен letqshtata

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 51
Re:Съвпадение или ...
« Отговор #5 -: Януари 30, 2012, 22:17:07 pm »
Може да у думкала,за да иска помощ.Знам,че на умиращите в такива моменти им идват сили незнайно от къде.Но може и думкането да е било след смъртта й,и да и причинено от нея.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27