Автор Тема: Дерън Браун и психично програмиране  (Прочетена 3909 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 698
Дерън Браун и психично програмиране
« -: Ноември 13, 2011, 11:09:51 am »
Дерън Браун доказа, че е възможно убиеца на Кенеди да е бил програмиран от тайните служби да извърши убийството. Той избра член на група, който се поддава на хипноза и го програмира първо да стане стрелец, след това да забрави какво се е случило и след това да изпълнява команди докато е в хипноза - кого да убие...

Интересно, че момчето, което никога не е стреляло, под хипноза удари десятка. Експеримента завършва с "убийството" на много известен британски журналист в театър, за което обекта на хипноза няма идея, че е извършил - точно според показанията на убиеца на Кенеди.

Няма начин да се преведе, освен да се свали и да се добавят субтитри. Питайте, ако нещо ви хареса. Аз лично съм потресена.

http://www.channel4.com/programmes/derren-brown-the-experiments/4od#3242945

Другите му психически експерименти са също шокиращи - например как анонимна тълпа се обръща на кръвожадна, ако и се даде възможност да реши какво става с обект на експеримента - асоциация с римските театри: http://www.channel4.com/programmes/derren-brown-the-experiments/4od#3245576

Или какво е късмет - втълпява идеята на гражданите на малко градче, че статуята на куче в техния парк носи късмет....и хората наистина имат късмет: http://www.channel4.com/programmes/derren-brown-the-experiments/4od#3256877. Драмата завършва с това, че един от градчето слага всичките си спестявания на едно зарче (шанс 1 от 6)...и печели.

Има по 3-4 реклами преди всяко видео - бъдете търпеливи....
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 10:30:04 am от ₪ Eon ₪ »

Неактивен arakha

  • Малко Писал
  • **
  • Публикации: 301
  • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Tina, може да ти се сторят интересни и епизодите Deception with Keith Barry.

В експеримента на Дерън Браун обаче не се споменава, че почти всички хора ще свършат работа в случая.
За жалост са спестили и множеството опасности за собствената ти психика от това присъстваш на подобни експерименти (визирам голямата аудитория) и "забавни" програми!  :nea:
Като цяло, каквито и трикове да използват манипулаторите те си остават манипулатори.
Разбира се, че е възможно да се програмира човек да убие.
Само като се сетиш, че самото задържане на погледа във фиксирана точка е вид хипноза, а си представи ако те "работи" някой специалист.
« Последна редакция: Ноември 19, 2011, 10:31:11 am от ₪ Eon ₪ »
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Tina

  • Доста Писал
  • ****
  • Публикации: 1 698
На мен ми е интересно как може да се програмира човек да убие като се изключат чувствата му за добро и лишо или морал - просто изпълнение на заповед. Това твърди участника в експеримента. Някой от форума поддавал ли се е на хипноза? Какво чувствате и защо го направихте? (аз 3 пъти опитвах, но не се поддавам на хипноза.)

Също ми е интересен втория експеримент - през всичкото време когато са анонимни (без хипноза) повече от 60% от хората избират негативно събитие за участника. Не е ли това отражение на баланса на доброто в обществото?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27