Автор Тема: Имала ли е Германия атомна бомба през Втората световна  (Прочетена 3638 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен bai_lun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
През март 2005 година немският историк Райнер Карлш издаде книгата с гръмкото название “Бомбата на Хитлер. Тайната история на немските ядрени изпитания”
Наричали бомбата “Вундервафе”, което значи “оръжие-чудо”
Заедно с другите документи привел намерените от него документи на един италианец – Луиджи Ромерс, който по време на Втората световна война работел като военен кореспондент Удивително е, че италианецът е доживял до наши дни. Макар всички да били увереени, че свидетели на тези тайнствени събития не са останали. Старецът Луиджи даже написал своя книга.. И в нея потвърждава главния извод на Карлш: нацистите са успели да изработят и изпитат атомна бомба. Възможно е не единствена. Защото Карлш разказва за взрива, който уж бил извършен в началото на март 1945 година., а Ромерс пише за взрива през октомври 1944 год. Излиза, че Хитлер е имал минимум две бомби?

През Втората световна война Третият райх има атомна програма.
Разработен е метод за обогатяване на урана чрез центрофугиране. Този метод и днес успешно се използва за промишлено обогатяване на уран за атомни бомби и за гориво за АЕЦ. Тази технология  се използва в СССР и Русия. Точно тази технолохия с центофугиране се използваше и от Иранската атомна програма с оборудване закупено от Русия.
Центрофугирането е и подходящо за обогатяване на уран в малки мащаби, в не много големи заводи. Така се получва достатъчно обогатен уран за малки бомби.
Както виждаме Хитлер е имал всички възможности за призводство на малка атомна бомба.
Германия е можела да обогати достатъчно уран за тактическо ядрено оръжие. Това са атомно бомби с мощност десет пъти по-малка от бомбите, които САЩ хвърля в Хирошима и Нагасаки. В тях се използва около 200 грама обогатен уран нарязан на филиики разделени със пласове забавител на неутроните(полиетилен, германците можели да ползват парафин) и отражател на неутроните(берилий, графит и др.) в който се поставя заряда.
Тази технология се използва например в неутронните бомби.
Мощността на такава бомба е от около 1500т до 5000т тротилов еквивалент.
Тъй като Германската ядрена програма няма мащабите на американската, вероятно в края на войната Райхът е имал едва няколко тактически атомни бомби. Не са използвани по няколко причини:
 - Няколко маломощни атомни бомби (десет пъти по слаби от тези в Хирошима и Нагасаки) не можели да спечелят войната.
 - страхът от отмъщението на съюзниците. Несъмнено като мъст за атомните бомби щели да пуснат газ над германските градове и да изтребят много повече хора.
 - пазели ги като оръжие да последен случай, "сребърни куршуми" пазени за крайна необходимост.

Останките от германската ядрена програма понадат в ръцете на Червената армия. СССР създава своя атомна програма, като използва постиженията на Райха - центуфугирането и др.
Къде са отишли атомните бомби на Хитлер. Дали са били пленени от съюзниците?
Според някои те са били занесени с подводници в база 211, секретната германска база в Антарктида.
Според други американците са пленили германските бомби и една от американските бомби била германска или е била направена с материали пленени от германците. Може да са добавили обогатения уран от германците, от германските бомби, към своя за да направят по-мощна бомба.
« Последна редакция: Септември 08, 2011, 11:21:29 am от bai_lun »
Тук съм за да разговарям с философи, овце си имам!

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 011
Re:Имала ли е Германия атомна бомба през Втората светов
« Отговор #1 -: Септември 08, 2011, 16:15:35 pm »
Според немския учен Райнер Карлш била създадена такава и изпробвана на остров Рюген в Балтийско море,
но не им е стигнало времето за да я използват.
Прочети   http://www.expert.ua/articles/12/0/490  и  http://pravaya.ru/look/4029
 

Неактивен File099

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 131
 • Търсач на НЛО
Re:Имала ли е Германия атомна бомба през Втората светов
« Отговор #2 -: Ноември 02, 2011, 23:44:08 pm »
До колкото съм чел военна история немците не са имали никаква атомна бомба и са били много далеч от направата на такава.

Неактивен allstar

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Имала ли е Германия атомна бомба през Втората светов
« Отговор #3 -: Ноември 11, 2011, 21:47:57 pm »
Германия е имала технологията за атомна бомба но не и суровината за направата и. В военно технологично отношение е била 100 години пред останалия свят но е нямала суровините. Руските и американските цървули след войната заграбват всички технологии и амнистират гениалните учени на Третия Райх с условието да работят за тях. Немците са построили прототип на сегашния стелт във време когато овчарите от страна на Съюзниците не са и чували за реактивен изтребител.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27