Понеже ми е актуално и се занимавам с това, та реших да споделя тук за един метод, посредством който се "инсталират" в подсъзнанието много чужди думи, текстове със специфична терминология и т.н.
Т.е. човек малко или много е запознат с конструкцията и структурата на езика, примерно английски, може да структурира, поне малко свързана реч.. Но се нуждае от специфични термини и трябва да зубри.. Обаче..
Освен чистото зубрене на думи /или заниманията по Лозанов, които, разбираемо, в малките населени места просто не се предлагат/ може да се възприемат подсъзнателно много големи като обем /и смислова напълненост/ текстове за изключително кратко време. А впоследствие, занимавайки се реално и осъзнато /в работата, в хобито и т.н./ с такива термини, те като че ли изникват като реално знание: "А, ама аз това вече го знам, чувал съм го някъде..". Ами да..

Необходима е
тази програма: сваля се като се натисне върху копчето:
Скачать программу "Радуга-дуга" съответно във всички места се слагат като текстови файлове или направо цели чуждоезикови речници със специфична терминология /примерно специализиран английско-български речник по приложен маникюр

/ или големи текстове. В мястото на "Фразы" се отмята /кликва се/ опцията "9 сразу", т.е. да се повтарят много фрази наведнъж.
Гледа се на разстояние около 50 см от екрана, заниманията е желателно да са сутрин /веднага след сън/ и вечер /преди лягане, за усвояване на материала по време на съня, записва се един вид в "харддиска" на мозъка/. Ако човек няма възможност сутрин - може само вечер /аз така правя/.
п.с. тази програма "Радуга" е предназначена за "самокорекция" в много широк смисъл на тази дума. Понеже възприемането на чужди думи/словосъчетания/конструкции и т.н. е само една от възможностите й, посочвам
тук, по-подробното й обсъждане във форум /на руски/.
Посочвам тази информация в тази тема, защото:
1. В програмата има възможност за избор на различни цветове, което е пряко свързано с чакрите.
2. За да се осъзнае информацията от подсъзнанието на работно /или в началото поне на интуитивно ниво, т.е. чувстваш и разбираш за какво става дума, когато се говори със специфични за дадена професия термини на чуждия език/ ниво е необходима енергия, един вид да се пренесе товарът от складовете на подсъзнанието към логистичните отдели на съзнанието.

А това е в пряка връзка с енергийното ниво на човека, което зависи от една или друга степен от работата с чакрите /разбираемо е, че енергията от бира и пържени картофки би била малко ефективна в този случай, а на мен ми се иска да дам реално работещи практики, при това с напълно свободен за всички достъп/.
3. Препоръчително е заниманията с програмата да се провеждат преди физически, енергийни, психофизиологически и т.н. упражнения и практики. Т.е. ако се занимавате с чакрово дишане-визуализация и т.н. - желателно е това да се прави след заниманията с програмата, за да се получи реална енергизация на връзките между подсъзнанието и съзнанието, за да се създадат по-трайни и силни връзки.
Естествено, поне в началото е желателно да се съчетава и с реално учене-занимания по чуждия език.
Успехи.