Автор Тема: Структура и Активация на Чакрите( представени чрез Сак  (Прочетена 20019 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ranilota

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 115
Вещичке, не е от зрението, остави ги докторите. Викат им "пеперуди в окото", обаче аз ги виждам и със затворени очи и в абсолютна тъмнина, понякога и с вътрешното зрение,както писах. Очите са преден лоб на мозъка, не само някакъв макар и сложен орган.
На мен ми изписаха -75 очила, макар че на прегледа виждах добре и без,както се установи. Чета си с часове без тях, в интерес на истината зрението ми се влошава,когато имам тревоги.
То хора от типа "вярвям само на това,което мога да пипна" са навсякъде.

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
..едни много миниатюрни светлинки, като електрони под микроскоп, нещо подобно. Тези светлинки наподобяваха рояк. Пред мен имаше рояци, които се виеха в различни посоки..
нещо като цигарен дим, което се издига на горе...уж етерния слой след проверка в нета.. тази мараня, контактува с рояците около мен. ..организирани частици, които се подхранват от тези потоци рояци и се заменят постоянно ...
 ..нещо по въпроса..

Искрено ти препоръчвам да прочетеш трилогията на Филип Пулман /фантастика, ама.. понякога много точни неща се крият, надявам се, можеш да се досетиш за причина, се крият под формата на фантастични романи/ - 'Тъмните му материи', а по-точно да обърнеш внимание на 'праха' или 'зрафа', както той го нарича. Освен това, мисля, че още малко повече яснота ще внесе и разказът на Роджър Зелазни "Манна небесна". Според мен има какво да се замисли човек. Наскоро се очаква и поредната книга за 'праха' - 'Book of dust', отново на Ф. Пулман. :)
Тази литература, като за начало, мисля че е подходяща..
6285174923344176257

Неактивен Mixael

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Благодаря за книгите.
Няма невъзможни неща, има недостатъчна воля за постигането им.

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Изключително полезен аспект от практиката с чакрите: слушане на конкретни бинаурални ритми с наложен върху тях "природен" шум, съответстващи за конкретната чакра както с ушите, така и с тонколонки отстрани /препоръчително, но не задължително/ + вокализация + визуализация - много лесно се показват местата с нарушена енергетика в организма /ако докато се занимавате с тази практика възникне нередност при възприятията - т.е. трябва да се визуализира примерно оранжево за Свадхистана, но това оранжево го 'виждате' като мътно оранжево или пък прелива към друг цвят.. варианти много, или пък чакрата не 'ви слуша', когато контролирате ментално скоростта на въртенето й и т.н./. И ако това се прави рано сутрин е много възможно /след провеждане на хармонизираща работа - т.е. правилна настройка на нарушената енергетика/ през деня да не ви се случат неприятности в един или друг аспект /нали всяка чакра отговаря за конкретни както физически, така и не физически аспекти от нашето битие/. Един вид се прави предварителен енергоинформационен преглед за деня.. Много е полезно - пиша го от личен опит..
6285174923344176257

Неактивен gosho

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 18
Можеш ли да споделиш някои бинаурални ритми? Преди се бях заинтересовал от тях, обаче в мрежата съществуват толкова много и не съм твърдо убеден какъв точно е ефекта от тях, пък и нямах достатъчно време да ги изследвам, та ако можеш да препоръчаш някой сайт или де да знам и аз какво, откъдето ги слушаш, ще съм ти много благодарен :)

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Аз лично за първоначална настройка /преди време/ ползвах Jonathan Goldman - "Vocal toning the chakras", но впоследствие преминах на Анджей Сатори - "Звуки чакр", от когото съм изключително доволен /неговото даже доколкото знам е нещо повече от бинаурални ритми с наложени върху тях звуци/. В руските торент тракери ги имаше последно, затова и написах имената им. При Голдман има обяснения как точно да вокализираш докато се занимаваш с конкретните звуци на всяка чакра - примерно за Муладхара /коренната/ - звукът е "ъъъъъъъ", и т.н., но той си обяснява всичко човека, а и дава примери, които считам, че са много полезни - един вид ти води медитацията за чакрите, което първоначално е много полезно като предварителна настройка. А впоследствие вече - сам се занимавах по Сатори.. Но, естествено, това е мой опит, от който съм доволен. Ползвал съм и други, но считам, че тези засега ми подхождат лично на мен.

Съветвам те да намериш файлове с разширение .flac, а не мп3, защото се губи качеството и ефекта до известна степен. А после, ако плейъра не ти ги чете е желателно да ги конвертираш в .wav - така загубите са най-малко. В началото можеш да поработиш по верикалния модел - отдолу нагоре, за да потренираш малко организма и съзнанието, да се пораздвижи енергията, а после си прецени как ти харесва най-много. Аз лично сега пак съм на вертикалния, иначе тялото свиква.

Също така можеш да си направиш и елементарен 'оргонов емитер' като този от пост 1390 - тук и по-нагоре я има първоначалната схема за изработка. А когато го направиш да си захранваш проекциите на чакрите на лявата китка /примерно/, които съм посочил тук в пост 11. Преди и след практиките с бинауралните ритми за чакровото дишане с този оргонен емитер /аз лично го правя с пръста си, понеже така мога да регулирам силата и качеството на енергията, но трябва да се знае кой пръст с какви свойства е, а на мен не ми се пише чак толкова, затова и препоръчвам емитера /не че с емитера не може да се регулира енергията ментално, но все пак пръста е винаги с мен, докато не ми се мъкнат, а и нямам, разни неудобни за носене джаджи с мен/. С оргонния емитер можеш да имаш различни усещания в точките - обменя се енергия.

А може и с лупа на слънце да се прогряват точките на чакрите на ръката, правя го редовно /естествено като започне да пари премествам лупата на другата точка/, стимулира имунната система и не само, а през зимата със самоделни пелинови мокси - събрах си пелин през лятото, изсуших го и си направих цигари от смлян и изсушен пелин - въздействието е, че се подсилва като цяло организма./. Общо взето варианти много, при това съвършено безплатни, стига да има кой да практикува, аз затова и пиша понякога - може пък някой да се засили да се занимава. :) Полезно е, особено с много постоянство /години/ могат да се постигнат прилични резултати.
« Последна редакция: Март 01, 2013, 12:30:30 pm от bofara »
6285174923344176257

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Оттук при желание може да се свали програма за афирмации.

Как би могла да се използва тя при работа с чакрите?

Предисловие. Цитат оттук /преведох ги на български/:

Цитат
Всяка мисъл, всяка емоция, желание, и свързаните с тях репрезентации, се разгръщат на вътрешния ни екран и се оценяват от имунната ни система като ръководство към действие

и оттук:

Цитат
Ако визуализирате или си представяте мисли, идеи и т.н., и впоследствие вдишвате въздух, тогава те ще свържат с енергията, ще преминат през белите дробове, в кръвоносните съдове и така ще заредят не само тялото с жизнена енергия, но и ще текат през астралната матрица на астралното тяло и др.

Т.е. съставя се подходящи афирмации, свързани с дадени желания, програми за действие и/или друго..
Гледат се /всъщност се възприемат на много бърз кадър посредством подсъзнанието, чрез подходяща комп. програма/, желателно на фона на подходяща музика /на който каквато му харесва/. ВПОСЛЕДСТВИЕ, непосредствено след това, се провежда практика по чакрово дишане, а веднага след това се прави и някаква биоенергийна гимнастика - примерно Гимнастиката на Хермес Трисмегист, Гимнастиката на Норбеков, Петимата Тибетци или нещо друго /може и бягане или пък практикуване на секс, някаква физическа активност, за да се раздвижат всички тези създадени от мозъка и съзнанието ни мисли, идеи, емоции, желания и т.н. по цялото ни тяло много по-лесно и ефективно/. Счита се /специалисти по ДЕИР споменават, че програмиране чрез чакрите показява своята ефективност най-късно на 8мия ден, ако се практикува всекидневно. А в книгите по ДЕИР това се прави, по по-малко ефективен начин, според мен, не се използват усилители като афирмации или пък чакрово дишане и физически упражнения/ че ако 2-3 седмици максимум практика със самопрограмиране със собствени афирмации не даде желания ефект или поне няма движение в това направление, нещо не се практикува както трябва.

Естествено МНОГО е важно какво се вкарва като информация-програмиране за 'действие' от собственото тяло-съзнание-подсъзнание. При грамотно съставени афирмации, съответстващи на индивидуалното състояние на даден индивид, в широк смисъл на понятието 'състояние' - има голяма вероятност да се сътворят 'чудеса'.

Пример за афирмации, които някога съм използвал /цитирам ги по памет/:

Цитат
"Защо съм толкова красив, богат, умен, здрав и щастлив, винаги и навсякъде?"
"Колкото повече пари харча, толкова повече придобивам."
"Освобождавам се от мързела, страховете си и проблемите си."
"Достоен съм да бъда привлекателен и секси."
"Защо Бог ме е надарил със съвършено здраве, с прекрасно и хармонично тяло?"
"Ти ...... /името ми/ си щастлив, защото винаги правиш близките си щастливи?"
и, естествено, много други, но нямам за цел да давам своите афирмации, а да покажа как се правят, според опита ми досега. Лично аз предпочитам сам да си съставям афирмации-да се самопрограмирам за успех, щастие и др., отколкото някоя реклама да ми казва какъв е "истинския мъж" или пък колко е хубаво ако пия алкохол /примерно/.

Полезно е, ако този вид 'активно и динамично' самопрограмиране се съчетава с отпускащ автогенен тренинг или нещо от сорта. Аз лично се самонастройвам сам на определени мозъчни вълни за отпускане /алфа примерно/ по методиката от книгата на Робърт Мастърс "Неврореч".
6285174923344176257

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Ето примери за мудри, които помагат за допълнителна настройка и енергизиране на всяка една чакра.
6285174923344176257

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
Понеже ми е актуално и се занимавам с това, та реших да споделя тук за един метод, посредством който се "инсталират" в подсъзнанието много чужди думи, текстове със специфична терминология и т.н.

Т.е. човек малко или много е запознат с конструкцията и структурата на езика, примерно английски, може да структурира, поне малко свързана реч.. Но се нуждае от специфични термини и трябва да зубри.. Обаче..

Освен чистото зубрене на думи /или заниманията по Лозанов, които, разбираемо, в малките населени места просто не се предлагат/ може да се възприемат подсъзнателно много големи като обем /и смислова напълненост/ текстове за изключително кратко време. А впоследствие, занимавайки се реално и осъзнато /в работата, в хобито и т.н./ с такива термини, те като че ли изникват като реално знание: "А, ама аз това вече го знам, чувал съм го някъде..". Ами да.. :)

Необходима е тази програма: сваля се като се натисне върху копчето: Скачать программу "Радуга-дуга" съответно във всички места се слагат като текстови файлове или направо цели чуждоезикови речници със специфична терминология /примерно специализиран английско-български речник по приложен маникюр  :D/ или големи текстове. В мястото на "Фразы" се отмята /кликва се/ опцията "9 сразу", т.е. да се повтарят много фрази наведнъж.

Гледа се на разстояние около 50 см от екрана, заниманията е желателно да са сутрин /веднага след сън/ и вечер /преди лягане, за усвояване на материала по време на съня, записва се един вид в "харддиска" на мозъка/. Ако човек няма възможност сутрин - може само вечер /аз така правя/.

п.с. тази програма "Радуга" е предназначена за "самокорекция" в много широк смисъл на тази дума. Понеже възприемането на чужди думи/словосъчетания/конструкции и т.н. е само една от възможностите й, посочвам тук, по-подробното й обсъждане във форум /на руски/.

Посочвам тази информация в тази тема, защото:
1. В програмата има възможност за избор на различни цветове, което е пряко свързано с чакрите.
2. За да се осъзнае информацията от подсъзнанието на работно /или в началото поне на интуитивно ниво, т.е. чувстваш и разбираш за какво става дума, когато се говори със специфични за дадена професия термини на чуждия език/ ниво е необходима енергия, един вид да се пренесе товарът от складовете на подсъзнанието към логистичните отдели на съзнанието.  ;) А това е в пряка връзка с енергийното ниво на човека, което зависи от една или друга степен от работата с чакрите /разбираемо е, че енергията от бира и пържени картофки би била малко ефективна в този случай, а на мен ми се иска да дам реално работещи практики, при това с напълно свободен за всички достъп/.
3. Препоръчително е заниманията с програмата да се провеждат преди физически, енергийни, психофизиологически и т.н. упражнения и практики. Т.е. ако се занимавате с чакрово дишане-визуализация и т.н. - желателно е това да се прави след заниманията с програмата, за да се получи реална енергизация на връзките между подсъзнанието и съзнанието, за да се създадат по-трайни и силни връзки.

Естествено, поне в началото е желателно да се съчетава и с реално учене-занимания по чуждия език.


Успехи.
« Последна редакция: Юни 13, 2013, 09:04:35 am от bofara »
6285174923344176257

Неактивен bofara

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 526
И в допълнение към горенаписаното бих искал да представя на Вашето внимание два файла /оригинално взети съответно оттук и оттук/:

1. Праническо дишане - водена практика на руски, т.е. авторът й освен бинауралните ритми вътре ви казва как да насочвате /визуализирате/ енергията /но на руски/.

2. Работа с чакрите. Препоръчително е, човек първо да се позанимава поне две седмици /или 21 дни за още по-добра адаптация на мозъка и тялото/ с праническото дишане /дишане посредством цялото тяло и кожата и възприемане по този начин на енергия от околната среда, един вид като йогите/, а след това да се позанимава и с чакрите.

Това са добри практики /не са никак слаби от моята гледна точка/ и могат да се качат дори на телефона /може и неособено качествен, защото форматът е мп3/. Според мен е удобно.
6285174923344176257

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27