Автор Тема: Странните неща,които виждам и усещам  (Прочетена 25614 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен different

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Надявам се да съм улучила правилното място за темата ми.
Случват ми се разни странни неща,свързани главно с нощта,сънищата ми и моментите след като се събудя.Почти винаги усещам присъствието на някой или нещо около мен.Имам чувството,че има нещо невидимо,което ме наблюдава.На 20 съм,но от много години имам изключителен страх от тъмното.Няма шанс да спя сама на угасена лампа или да съм в неосветено,тъмно помещение.Спя в една стая с по-голямата ми сестра,но пак има такива моменти,в които изпитвам ужас да заспя,или след като се събудя през нощта(особено когато си спя вкъщи).В редките моменти,когато си лягам по-рано задължително лягам на светната лампа и пуснат телевизор,тъй като се ужасявам да е съвсем тихо покрай мен(все съм в готовност и очаквам да чуя нещо). :shok: Всяка нощ се будя най-вече около 3 часа,или по -рано(горе-долу в периода от 2 до 4)трудно заспивам,а очите ми шарят с уплаха из стаята да не би да има нещо ...
Тук е момента да вмъкна не малкото случаи,когато наистина съм виждала странни неща.Някой път точно след като отворя очите си през нощта виждам очертанията на човешко тяло и лице,но напълно непознати и по-странни на размер и ръст,не като нас.Всеки път са различни.Никога не виждам едни и същи.И ги виждам само за 1,2 секунди.Винаги гледат към мен и сякаш като видят,че аз ги виждам и се надигам от леглото,веднага изчезват.В момента,в който виждам образа им ми е някак мъгляво пред очите,но успявам да видя точно как изглеждат.Като затворя очите си и ги отворя отново няма следа от нищо.Преди няколко нощи,като се събудих,в леглото на сестра ми,от моята страна,до нея лежеше мъжка,дребна фигура с отворени очи.Сестра ми също като мен се буди почти всяка нощ и ходи до тоалетната ,или кухнята  ;D и една нощ както си ходеше към вратата,аз я усетих,надигнах се,отворих очи и видях как по нея отзад ходеше малко момиче,което обаче беше обърнало главата си към мен и ме гледаше.Силно затворих очите си и като ги отворих вече не виждах момичето.Фигурите винаги ми изглеждат супер леки,все едно са въздух,не са такива плътни като нашите човешки тела.
Миналата година имах др.случай.Събуждайки се нощтес усетих и видях висока,светла фигура, която просто стоеше във въздуха,точно по средата на допрените ни едно до друго легла, точно между мен и кака.Излъчваше светлина.Но почувствах такава топлина и доброта,почувствах сякаш това беше Бог.Пак се надигнах в леглото,но усетих чувсто,че не трябва да се притеснявам за нищо и легнах с голямо спокойствие,заспах на секундата,но на др.сутрин ясно помнех всичко,до ден днешен.Въпреки това,че усетих,че това беше нещо добро през следващите нощи едвам съм заспивала от страх и ужас.Постоянно се въртях в леглото,оглеждах се и ме обливаха голещи вълни.По принцип спя много леко.Чувам всеки звук и при най-малкия мога да събудя.Усещам, когато сестра ми става от леглото и винаги се будя.
Също така много пъти ми се е случвало ...:както си спя изведнъж ме полазват тръпки по цялото тяло,парализирам се,усещам хлад и някакъв полъх.Сякаш нещо ме е обгърнало или се е надвесило над мен и изцяло ме контролира.Аз усещам всичко въпреки,че спя,изпитвам истински страх,искам да крещя,да събудя сестра ми,но не мога да издам никакъв звук и не мога да помръдна.Съзнанието ми ясно осъзнава,че трябва да се събудя,мъча се да го направя и засега винаги съм успявала,но много трудно-после също много трудно заспивам.Пак миналата година зимата изживях нещо подобно.В стаята бяхме сложили коледна украса-голяма зелена Елхичка,която мигаше и светеше постоянно в различи цветове(в стаята ни беше винаги светличко) ;D Случи ми се това с тръпките,студенината,чувството,че има чуждо присъствие,съпротивата,която указвах,мъките да се събудя,раздвижа и прекратя това неприятно чувство.Усетих как вратата ни се отваря и както лежах по корем успях да отворя леко очите си,надигнах се леко и се обърнах.Тогава видях как срещу мен ходеше нещо дребно,зелено,приличащо на извънземно,с нещо сиво по него.Още усещах тръпки по тялото си,не можех да движа краката си.След като стигна и се допря до леглото ми, успях само  тихичко да прошепна ''остави ме на мира'' и ''нещото'' просто изчезна.Веднага след като изчезна изчезнаха и тръпките.
На никой не съм разказвала за тези неща,а сега като го пиша ми звучи откачено и налудничаво. :o 
Какви са тези неща,които очите ми виждат?Защо ги виждам?Как мога да се излекувам от този страх,който изпитвам? На някой от вас случвало ли му се е нещо подобно? Ще се радвам да прочета мненията ви,тъй като не знам какво се случва с мен...

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 85
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #1 -: Май 27, 2011, 10:39:40 am »
Защо не пробваш да спиш на пусната нощна лампа и радио или телевизор,ама без да се спират, цяла нощ да си вървят  :)
« Последна редакция: Май 27, 2011, 10:40:43 am от fashion.fun »

Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #2 -: Май 27, 2011, 11:53:15 am »
Защо не пробваш да спиш на пусната нощна лампа и радио или телевизор,ама без да се спират, цяла нощ да си вървят  :)
Защото на радио или телевизор би следвало да се спи само и единствено ако искаш да си навредиш, а тя май не иска това... Въпреки, че го прави де :)

Принципно за страх има една универсална рецепта, независимо от какво е той - да се срещнеш с него. Мислиш трезво, самонаблюдаваш се и действаш.
Аз например се мисля, че нямам страх от тъмното, но когато се прибирам сам през парка в 1-2 през нощта, се усещам как ме хваща и мен леко :) И ми е интересно обаче.
Според мен човекът просто има страх от неизвестното, което е днк вграден помощник да бъдем слуги. Грубо звучи, но...


Колкото до личните ти преживявания, описваш и позитивни, и негативни такива.
Като виждаш, че някои от съществата не правят лошо и не чувстваш лошо - защо те е страх?

А като виждаш, че има такива от които се парализираш и прочее негативи, то като си му казала да се маха, се е махнало - следователно пак печелиш :) и отново няма от какво да те е страх :)
« Последна редакция: Май 27, 2011, 12:05:42 pm от P.E.A.C.E. »

Неактивен different

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #3 -: Май 27, 2011, 12:29:10 pm »
Странното е ,че аз когато се прибирам в 1,2 през нощта не изпитвам такъв страх.Когато е хубаво времето,повечето пъти се прибирам сама,пеша от дискотеки или късни излизания,защото обичам да се разхождам през нощта.
Обаче ако съм в затворено помещение тогава вече е кошмарно.......

Неактивен different

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #4 -: Май 27, 2011, 12:35:21 pm »
Мисля ,че свързвам тъмното с някакви тъмни ,зли сили и ужасяващо страшни същества, които могат да ми направят нещо лошо,не знам .Или ако видя мога да се изплаша до смърт - май тук телевизията и интернет доста са ми повлияли  :diablo:

Неактивен bogoizbrania

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 919
 • Homo Supermenos!
  • Олтар на непознатия Бог
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #5 -: Май 27, 2011, 13:11:45 pm »
ЗА мен седенето на тъмно, дали на улицата или в помещение е почивка за очите, твърде дълго вися пред монитора, например нощно време не паля осветление по стълбите или когато не правя нищо конкретно за което е нущно светлина. А спането на музика, но качественна е отпускащо, но не за дълго, верно е че тези простотии от телевизията и радиото водят до морално и интелектуално затормозяване. Ако човек има кошмари трябва незабавно да спре телевизията, често тяе причинителя на такива проблеми.
Soli Deo Gloria!

Неактивен Mercury

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #6 -: Май 27, 2011, 14:20:13 pm »
Нещата, които описваш, доста приличат на симптомите при Сънна парализа. По Дискавъри даваха едно такова предаване. Хората имат усещане за чуждо присъствие, виждат призраци, извънземни, вещици, които ги докосват и те го усещат, но не могат да направят нищо, защото тялото им е парализирано. Някои имат чувството, че левитират в леглото. Ако се направи малко проучване, могат да се открият хиляди такива случаи, дори може би милиони, ако се тръгне от... примерно 18 век. Тези неща винаги са се случвали и ще продължават да се случват. Но мисля, че няма нищо опасно в това. Даже май гледах, пак по Дискавъри, че феноменът "отвличания от извънземни", когато те идват при теб в 3 през нощта, може да се обясни точно със сънната парализа. Хем спиш, хем не. Да, малко е объркващо, знам...  :blush:
Другото объркващо нещо, е че тези случки почти винаги се случват към 2-3 през нощта....  :D
"Въображението е по-важно от знанието." Албърт Айнщайн

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #7 -: Май 27, 2011, 14:45:22 pm »
Бих ти препоръчал да провериш дали има силно магнитно излъчване или минаващи ел кабели там където спиш.
Даа, часовата зона м-у 2-4 е доста интересна.
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен different

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #8 -: Май 27, 2011, 17:03:28 pm »
Mercury, много ми помогна това ,което си написал и проверих в google. Ето на какво попаднах.

Полусънни представи - Това е естествено състояние на сънливост преди заспиване . Има подобно състояние на съзнанието преди пълно събуждане. Възможно е да се видят ясни (често движещи се) картини (халюцинации) и чуване на ясни звуци по време на тези състояния.Сънна парализа/нереално събуждане - Множество хора по целия свят са изпитвали състояние на събуденост, но с парализирано тяло, и дори усещане на чуждо присъствие. Някои хора усещат как с тях се съвокуплява друго създание, други хора - присъствие на много наблюдаващи ги създания в стаята им. В предмодерни времена, тези феномени са се тълкували като явяване на сескуални демони "сукуба" и "сукубус", а в модерни времена, от хора склонни да вярват в такива неща - присъствие на извънземни, създания от други измерения, чужди астрални тела и т.н. Сънната парализа е естествено състояние на тялото по време на сън. Нейната функция е да не позволява тялото да се движи по време на сън (за да не се движи тялото заедно с поведението в съня – да се рита и да се маха с ръце, ходене по време на сън, и др.). Понякога хората стават съзнателни докато тялото им е още в сънна парализа. Обикновено това преживяване се нарича фалшиво събуждане, защото изглежда сякаш че са се събудили, но тялото остава „спящо“ за определен кратък период от време. Тези преживявания обикновено са доста плашещи за хора, които не знаят какво се случва. Обикновено те обезумяло се опитват да помръднат или „да се събудят“, но изглежда, че нищо не помага. Понякога се получава, като че ли са се събудили, но след няколко минути разбират, че все още спят и сънуват и се опитват „да се събудят“ отново. Възможно е този цикъл на фалшиви събуждания да се повтори няколко пъти. В това състояние страховете са явни (за реалността в това състояние), често хората съобщават, че са видели същества или старици които се опитват да ги атакуват (по някакъв начин ги плашат). Дължи се на това, че страхът обзема съзнанието на индивида и той е създател на собствените си страхове. Когато човек знае какво се случва, може да управлява емоциите си и да има по позитивни преживявания.

Мисля ,че тези 2 състояния отговарят на това ,което ми се случва. :|

Неактивен different

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #9 -: Май 27, 2011, 17:05:13 pm »
arakha как мога да проверя ? за електрическите кабели - знам, че няма

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 210
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #10 -: Май 27, 2011, 18:20:37 pm »
Може да има подводна река или виж как е разположено леглото ти спрямо геопатогенните зони на Земята. До колкото си спомням не биваше леглото да е разположено в точка, в която се пресичат линиите или линиите да преминават през тялото на човек.
Но проблемът ти може да се състои и в страха ти.
Възможно е в прехода от сън към събуждане в съзнанието ти да е запечатан някакъв образ от съня ти и да го виждаш за няколко секунди и в будно състояние.
« Последна редакция: Май 27, 2011, 18:22:01 pm от Passiflora »

Неактивен Rado

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 143
  • Infernal Works
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #11 -: Май 27, 2011, 19:46:52 pm »
Всичко което виждате, усещате, чувствате е просто в главата ви.Веществото в главата ни према всичко под формата на честоти, а зрението е 2D възприятие.
...Infernal Works...

Неактивен arakha

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 301
 • "Тишината е по-мелодична от всяка песен."
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #12 -: Май 27, 2011, 20:04:39 pm »
http://www.efield.bg/e-main.html Тук ще намериш малко инфо за ел.маг.полетата.
http://www.amazon.com/gp/product/B0013P6ZJQ Пример за уред който ги измерва.
Има доста разновидности на волт метри и т.н. Повечето са комбинирани и с ампер метър. Комбинираните са ефтини, а и доста хора ги използват в домовете си.Питай вашите те ще ти кажат дали имате.
Много от случаите на поява на паранормални усещания се дължи на силното излъчване на електромагнитно поле от ел.мрежата и нейните връзки.
При силно поле се наблюдават следните усечания: тръпки, някой те наблюдава,слухови халюцинации и при някои случаи визуални такива.
Не отхвърлям и варианта със сънната парализа,разбира се.Просто се настрой по изледователски и се наблюдавай и анализирай :) :drinks:
Колкото пъти се опиташ да надхитриш Бог и да излъжеш дявола, толкова пъти се сблъскваш с истината!

Неактивен Mercury

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 83
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #13 -: Май 28, 2011, 11:15:42 am »
Мдааа, ако преди 100 години не беше нормално да се случват такива неща, то сега е. Например - тогава хората колко ел.уреда са имали в къщите си? Малко. А сега я гледай кво става - телевизор, компютър, климатик, радио, 4-5 GSM-а и ако са в една стая, просто... ел. магнитен мехур се получава(откъде ми дойде тва, не можах да разбера...)  :)
"Въображението е по-важно от знанието." Албърт Айнщайн

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 85
Re:Странните неща,които виждам и усещам
« Отговор #14 -: Май 28, 2011, 11:34:56 am »
Passiflora
Как може да се определят ,къде са геопатогенните зони с какъв уред?

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27