Автор Тема: Данъци ?!  (Прочетена 33978 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Данъци ?!
« Отговор #75 -: Септември 23, 2012, 14:50:45 pm »
...банките са задължени да имат истински парички.
Ехе, най-накрая. С триста зора се изпусна, но все пак изплю камъчето. :)
След като говориш за понятие като истински пари, напълно съзнаваш и обратното - че има въображаеми пари. Винаги съм се чудил на такива хора като теб. Имаш отправна точка (въображаемите пари). Вместо да тръгнеш да разплиташ кълбото на машинациите, имам чувството, че ти доставя удоволствие да си живееш в илюзията на паричната система?


Ми освен и ти да отвориш една банка с въображаеми пари и да раздаваш нулички от ноутпада.
Колко писах и пак не успя да схванеш за това, което пиша. Докато Z-931 ми предлагаше да си напечатам хартиени пари на печатницата, ти ми предлагаш вместо да печатам да раздавам електронни пари от ноутпада. По-близко си до истината, но изпускаш тънкия момент:

Правителството приема законите с които обявява каква е националната валута и задължава населението да я използва, като единствена такава.
Правителството налага наказания на всеки, който се опита да подмени и фалшифицира официалната валута.
Правителството позволява на всички частни банки да конвертират въображаемите числа в сметките на клиентите в официалната валута за страната.

Когато банката въведе числата 5 000, 10 000 в своя компютър, правителството позволява тези числа да бъдат конвертирани в официалната валута в хартиен вид.
Правителството не преследва и не наказва машинациите, които извършва банката.

Ако аз въведа в exel-a на MS office, числата 5 000, 10 000, правителството не ми позволява да конвертирам тези числа в официалната валута в хартиен вид. Дори ако намеря начин да ги конвертирам тези числа в хартиен вид, правителството ще започне да ме преследва и наказва.

Причините поради които продължава да съществуват въображаемите пари са две: от една страна банките си сътрудничат с правителството, за да осъществяват манипулацията, от друга страна е невежеството на хората, че не могат да осъзнаят манипулацията.
Друго за което се сетих, че не съм го споменал по-горе е следното: Болшинството хора смятат, че държавата е тази която вкарва пари в обръщение и създава пари. Това е вярно, но само за хартиените пари + монетите. Но те представляват само няколко процента от парите в обръщение. Останалите пари в обръщение (над 90%) се създават от частните банки, под формата на кредити. Реално погледнато банките са тези които създават парите в обръщение, а не държавата. С въвеждането на дебитни/кредитни карти и други електронни носители, все по-малко остават хартиените пари. Целта на банкерите е цялото количество пари да бъдат електронни, за да имат 100% контрол над манипулацията която извършват в паричната система. Въвеждането на 100% електронни пари, отваря "вратата", за следващата стъпка - някои ще се сетят, каква е тя...


Помисли си само кой вярва на тези истории. Има ли някой образован човек да се излъже?

Едно отклонение от темата: Ето точно тука е разковничето. Нещата на които стъпваш като базови и се уповаваш, за да вървиш нагоре в разсъжденията си, са ти грешни. Оттам нагоре сметките ти се изкривяват и изводите са ти грешни.

Какво означава образован човек? Правиш ли разлика между образован и интелигентен човек? Правиш ли разлика между думите образование и интелигентност? Или ги намираш за синоними? Ето тука е базата от където ти тръгват разсъжденията накриво.
Интелигентния човек е този който извлича проблема от събитията и явленията, които се случват около него. Интелигентния човек не само, че намира решението на проблема, той дефинира съществуването на самия проблем. Интелигентния човек на всяко едно ниво в разсъжденията си, се позовава на собствените си умозаключения до които е стигнал.
А какво прави образования човек - той чете и зубри труда на интелигентния човек. Той се образова. Той не подлага на съмнения умозаключенията на интелигентния човек. Той ги зубри и ги приема за даденост. Ако интелигентния човек е сбъркал в умозаключенята си, образования също е сбъркал. Ако интелигентния човек, умишлено е сбъркал в умозаключенията си, е подвел умишено и образования. Знака между интелигентност и идиотизъм/дебилност е противоположен. Докато между образованост и идиотизъм/дебиност, знака не винаги е противоположен. Понятието образован идиот е напълно правдоподобно. Но интелигентен идиот не съществува - едното изключва другото.
Какво представлява образователната система - тя образова хората, кара ги да зубрят неща, като се позовават на труда на други хора. Образователната система, създава образовани, а не интелигентни хора. Не всеки завършил образователната система е идиот, но болшинството преминали през курса на обучението са си чисто и просто образовани и начетени идиоти. Един човек след 4-5 години зубрене на висше икономическо/техническо образование, мозъка му е тотално индоктриниран. Всичко на което се позовава човек завършил висше образование е умозаключенията на чужди хора, а не неговите собствени умозаключения.
Един интелигентен човек ще проумее и осъзнае и сам ще стигне до извода, че това което пиша не са лъжи.
Един образован човек, позовавайки се на умозаключенията на чужди хора, ще стигне до извода, че се опитвам да го излъжа.

Защо стават такива дълги тия коментари незнам, ще пробвам да намаля другия път шрифта, че да са по-малки...
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: Данъци ?!
« Отговор #76 -: Септември 24, 2012, 00:46:55 am »
Вземи прочети закона както е, вместо да спориш за всяка дума, която съм казал. Тъй теза не се доказва.
Казал съм "истински парички", защото не помня какви думи са използвани в закона. Вероятно "провизии и резерви". И говорим не за истински и неистински пари, а за дебит и кредит; пари в наличност и дадени заеми.
Та според закона (по памет от преди 15ина години) (който му трябва да си го намери), банките (търговските) са задължени на определен на брой заеми (които са дали на случайни хора), да имат определен % активи и пари в наличност. (пари, ДЦК, или ако щеш злато ...)
Изобщо .. уморително е да се спори с хора, които нито са образовани, нито мислят, нито имат хал хабер от каквото пишат. Знаех си още преди да започна.
За "образованите".
Ами ако бях написал интелигентни щеше да е доста обидно.
Определено правя разлика между образовани и интелигентни.
В нашия конкретен казус, обаче, нещата се оплитат.
И за да разбереш какво ти пиша, и изобщо за какво става въпрос в тая тема, се иска не чак толкова много супер интелигентност. Разбира се, иска се да имаш някаква.
Но най-вече, се иска да имаш икономическо образование, или поне малко обща култура.
А ако нямаш икономическо образование, тогава се иска интелигентност + някой с такова образование, (аз), да ти напише за какво става дума, и ти да го чатнеш.
Че болшинството в университетите са идиоти (особено в България) съм съгласен.
Но изобщо не могат да се мерят на нивото на идиотизъм на хората ИЗВЪН университетите!

Образованието го намесих единствено и само, защото там се обясняват доста неща. Които човек няма как да знае, ако не ги е чел. А който си е идиот, и с университет и без, пак си е такъв.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re: Данъци ?!
« Отговор #77 -: Септември 24, 2012, 01:25:16 am »

 С въвеждането на дебитни/кредитни карти и други електронни носители, все по-малко остават хартиените пари. Целта на банкерите е цялото количество пари да бъдат електронни, за да имат 100% контрол над манипулацията която извършват в паричната система. Въвеждането на 100% електронни пари, отваря "вратата", за следващата стъпка - някои ще се сетят, каква е тя...


xa..xa ..и това ли те плаши.......въвеждането на "електронни пари" :D.  Аз само в Българя си пълня джобовете с "хартии" и ще ти споделя, че е доста неприятно. Предпочитам електронният им вариянт, където и да съм.

Няма да има чипосване във варианта, който ти си представяш и опитваш да втълпиш тук.

« Последна редакция: Септември 24, 2012, 01:39:21 am от Z-931 »

Неактивен gm67

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 91
Re: Данъци ?!
« Отговор #78 -: Септември 24, 2012, 12:29:21 pm »
Tangrata_,
Истински пари няма от 1971,когато Никсън отменя златния стандарт на долара.
От тогава досега стойността му се измерва с доверието към него.
А доверието към долара се измерва с вярата в американската икономика.
И в страха от армията и 8)

Неактивен Passiflora

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 215
Re:Данъци ?!
« Отговор #79 -: Септември 24, 2012, 13:29:19 pm »
А някой чувал ли е за такъв град или държава, чиито жители са спрели да плащат данъци? Ако да, то можем да разберем какво се е случило с тях, с града/държавата и т.н. В противен случай, можем само да гадаем.
Спомням си за едно село, което искаше да се отцепи от България. Хората там заплашваха да се откажат от българското си гражданство, но какво се случи и имаше ли ефект цялата дандания, не разбрах!  :unknown:

"Цяло село се отказва от българско гражданство":
http://novinar.bg/news/reportazh_ODk1OzMx.html?qstr=%D0%91%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%BE%20%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%89%D1%8F%D0%BB%D0%BE%20%D0%BE%D1%82%20%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B8%2C%20%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BF%D1%8F%D1%82

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Данъци ?!
« Отговор #80 -: Септември 24, 2012, 23:32:26 pm »
Ето още едно интересно нещо. Откъде идва думата банкнота? Ако го обърнем на английски вижте какво се получава:
bank-note   -->   банкова бележка или запис от банката. Т.е. банкнотата е запис на нещо? Някои предполагам, че се досещат...
Преди въвеждането на хартиените пари, хората са се разплащали със злато - жълтици. След време, вместо да се разкарват с кесии и тежки торби със злато, хората започнали да използват записи с които удостоверявали златото си. И така вместо да разменят жълтици за стоки и услуги, хората разменяли записите. Т.е. парите, които използваме в момента са записи на златото, което притежаваме в банката. Но дали към днешна дата това е така? Дали тези хартийки, които ползваме имат някакво покритие в злато или в нещо друго? Или това са просто едни хвърчащи хартийки без покритие? Както gm67 написа, през 1971 се отменя златния стандарт и хартиения долар, не е запис на златото което е налично в банката, а е просто една хвърчаща хартийка. Но това е официалното отхвърляне на златния стандарт. Още през XVIII век са създавани изкуствени пари, които нямат покритие в злато. Налагани са лимити в съотношения на въображаеми пари, спрямо такива обезпечени в злато. През годините тези съотношения постоянно нарастват (5:1, 10:1, 20:1 и т.н. въображеми спрямо обезпечени), докато през 1971 официално е премахнат златния стандарт и хвърчащата хартийка, няма никаква връзка с наличието на злато.


Tangrata_, да се опитвам да те обеждавам в нещо е все едно да се боря срещу вятъра. Това е последното нещо, което ще се опитвам да направя. Изписах ги тия неща, за да се замислят хората, каква идиотска парична система употребяваме и как ни заробва все повече и повече. Аз лично не ти се чудя толкова на твърдоглавието, колкото на мазохизма. Предполагам, че не можеш да го осъзнаеш, иначе не би си го причинявал.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: Данъци ?!
« Отговор #81 -: Септември 25, 2012, 01:12:45 am »
Какво по-точно те тревожи в моето твърдоглавие и мазохизъм?
Мазохизъм е да пиша по темата, да. Но и аз пиша със същата цел: Барем някой прочете и му влезе нещо в главата.
Иначе на живо в живота не съм забелязъл да имам някакъв проблем.

Необезпечаването на парите със злато е грешно и ограбавщо, да. Но това не прави валидни автоматично останалите 80% от измислиците, които фабрикуваш.
Аз не съм от тея хора, дето като прочетат една вярна точка, и папагалски приемат за вярно всичко, каквото някой казва. Сам избирам с кое да се съглася и с кое не.
Определено се оправям добре в реалния живот с разбиранията си. Да, някои неща не са никак хубави, но гледам да работя върху това, което мога да променя.
Ако организираш подписка, срещу не-обезпечаването на парите със злато, няма проблем, ще се разпиша.
Но ако организираш подписка за махането на парите, или банките, или (виж заглавието на темата), данъците, тогава мога да се посмея само.
 8)
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Пурку

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 318
 • Ти 'ше си лягаш ли?
Re: Данъци ?!
« Отговор #82 -: Септември 25, 2012, 02:29:01 am »
Иначе на живо в живота не съм забелязъл да имам някакъв проблем.

Ако не можеш да осъзнаеш проблема, няма как да го забележиш. Все едно да докажеш на психопата, че е психопат. И психопата на живо в живота не забелязва да има някакъв проблем.  :) Както и да е, повече нямам какво да добавя на тоя етап по темата нито за данъците, нито за парите. Философските остроумия помежду ни и в буквален и в преносен смисъл ми изпиват енергията. Не ми се занимава, предполагам и на теб.
Какво представлява човешката еволюция? - Пътят от примитивното през сложното към простото.

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 463
Re: Данъци ?!
« Отговор #83 -: Септември 25, 2012, 04:02:56 am »
Така си е. Няма смисъл да разваляме настроението/енергията.
Аз, всъщност, сега погледнах назад съм писал и писал в тая тема точно. Надълго и широко. Няма смисъл от повторения.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27