@sidewinder - братле - извини ме моля те, че ти пълня темата със странична информация -
но искам един път за винаги да приключим с въпроса - имам ли право?
Въпроса е дали имам право да .........
Да - имаш пълното право да правиш каквото и както си поискаш!!!
Каквото и да е то - и благоденствие и унищожение - имаш право!
Във всички случаи си носиш кармичните последици -
така че, проявявай милосърдие както към себе си , така и към другите.
Пример: Променяш нещо глобално за някого -
това автоматично го лишава от съдържанието заради което е дошъл в този живот -
и както човека не е лишен от нищо - пали колата и се забива със 150 в уличния стълб.
Кармата за случилото се е твоя!
Когато правиш нещо - има смисъл да го сътвориш така, че всичките дървовидни процеси,
следващи основната идея да водят до вселенска хармония.Да - напълно нормално е в началото да допускаме пропуски, но следвайки основната идея
в крайна сметка всичко е happy.

Изначално във въпроса: Имам ли право? е заложено самоунищожително самоотричане базирано на страха.
Страх, който не ти е даден изначално от ТАТЕ, а страх зададен от този който иска да те управлява.
Виж едно куче каракачанка - то няма изначален страх.
Плъзни поглед по който и да е новинарски сайт или вестник.
Винаги след тях в теб се е промъкнал страх относно нещо.... пак ще сменят топломерите,
БУЛГАРГАЗ пак ще вдига цената на газта, уличните кучета отново са ухапали някого, .......

Когато сътворяваш нещо - взимайки базовата концепция - само копираш успешно, но добавяйки или изменяйки -
влизаш в ролята на сътворяващо дете - нещо което ти си изначално.
Но в крайна сметка дори и творчество под влияние на страха е по-интересно, отколкото робски страх без сътворяване.
P.S. Ако четящия нещо не разбира - просто да следва сляпо указанията!!!!!
------------------------------------------------------------------------------------
Въпрос:

Имам ли право да ......
Отговор: Не знам - ти си решаваш ...