Продължението

Кристали в големи количества могат да се намерят на изложението в "Земята и хората". Три пъти годишно, през април, октомври и декември фирмите, които
добиват и внасят кристали организират изложения там.
http://earthandman.org/mineralshow/calendar.htmlПо наши наблюдения с една приятелка, октомврийското изложение е най-добро за нашите цели, има най-голям избор автентични необработени минерали, другите две са по "ювелирни". Могат да се видят/купят невероятни кристали и изделия с тях. Миналата година се сдобих с невероятен ангелит, много интересен камък, а от последното изложение - с хризопраз. Кварцови монокристали с лопата да ги ринеш, но дори на изложението почти не се срещат двойнотерминирани.
Magnolia, чела съм, че можеш да почистиш кристалите като ги поставиш в съд, и ги загрееш на водна баня, смолата се разтапя и после вадиш кристалите, по тях остава съвсем лек филм смола, но не пречи да ги ползваш за следващи оргонити. Не съм го пробвала, не знам дали важи за всички видове смоли...
Аrakha ще ми бъде интересен твоя опит с естествени смоли, пак да кажа - не втвърдяват достатъчно, остават пластични и трябва да останат във формата (в прикачения файл). Ако сътвориш нова технология, ще се възползвам от твоя опит.
Изкушението ми да пробвам с епоксидна смола, вече стана решение ;D благодарение на аргументите на sidewinder.