Автор Тема: Всичко за СЛЪНЦЕТО  (Прочетена 59714 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #30 -: Декември 14, 2006, 10:24:09 am »

Мощно слънчево изригване може да промени плановете на НАСА

science.actualno.com
13.12.2006

В Института по земен магнетизъм, йоносфера и разпространение на радиовълните /ИЗМИРАН/ към Руската академия на науките /РАН/ е бил регистриран 70-и случай на достигане на слънчеви космически лъчи до Земята за цялата история на наблюденията, която се прави от 40-те години на ХХ век, каза за ИТАР-ТАСС завеждащият лаборатория към ИЗМИРАН Анатолий Белов.

Според него Слънцето се е активизирало и вчера е имало много силно изригване, по-големи от което не съществуват.

Активната област се е преместила от Изток към центъра на слънчевия диск - с около 23 градуса на Запад от централния меридиан, затова в това изригване отново са били ускорени заредени частици на много високи енергии, каза Белов. Този път , тъй като изригването е било западно, а не източно, те са достигнали без каквито и да било пречки до Земята.

Според Белов не е имало толкова много случаи, когато слънчеви и космически лъчи се регистрират на повърхността на Земята. Ученият призна, че специалистите не са очаквали подобно явление в този цикъл. Белов подчерта, че изригването е било съпроводено от изхвърляне на слънчево вещество, като скоростта, по косвени данни, е била много висока.

По всяка вероятност то ще достигне Земята на 14 декември. Според Белов е напълно вероятно да има силна магнитна буря, дори много голяма. Според специалиста тя ще започне в четвъртък и ще продължи на 15 декември. Това обаче са предварителни данни, подчерта Белов.

Междувременно ИТАР-ТАСС съобщи, че заради мощното изригване на Слънцето не са изключени промени в плановете на НАСА за излизане на екипажа на совалката "Дискавъри" в открития космос.

Става дума за програмата за четвъртък. Окончателното решение предстои да бъде взето по-късно днес от ръководството на НАСА, информираха от подмосковския Център за управление на полетите.
musica universalis

Oberon

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #31 -: Декември 14, 2006, 11:03:08 am »
Това са нормални процеси, които протичат в горещите звезди, каквото е все още нашето Слънце:) Ние, както отбеляза Тина, системно наблюдаваме слънчевата активност едва от 60 години. А слънцето е на няколко милиарда. GIF-a, който е прикачил Трандеф, е нещо съвсем обикновено..просто Слънцето е яло боб:)))

Antonium

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #32 -: Декември 14, 2006, 11:13:09 am »
Има един друг проблем. Във всички древни рисунки на слънчеви затъмнения не е нарисувана Слънчева корона. Има там някакви съмнения по повод активността на Слънцето в последните столетия :-\

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #33 -: Декември 14, 2006, 12:07:06 pm »
Тези дни по телевизията се върти един филм: как някаква нова енергия налита над Земята и "светът започва да гори"... По принцип в американската pop-show-индустрия е традиция природата да се представя като могъща и враждебна опасност, с която трябва да се воюва (Бог да благослови американската армия :P ). За нас обаче е важен артефактът, символът на това подпалване, който според мен е не по-малко симптоматичен от символите в "Денят на независимостта" - символи, които идват да разкрият волно или неволно намеренията на нашите сенчести правителства.

В разказите относно "Последните дни" на религиите се говори за "огън, който ще се изсипе от небето" и това дава основание на съвременните изследователи да допускат иносказание за ядрен катаклизъм. Днес обаче можем да си помислим и за природен катаклизъм. По-духовните тълкувания разглеждат огъня и като символ на Духа, на мъдрост и божествено присъствие.

Ако се задълбаем в календара на маите и свързаните с него концепции, можем да споделим идеята, че Земята и слънчевата система въобще се измества в космическото пространство по начин, който я приближава до пределите на т.н. "фотонен пояс". Този пояс представлява поле от непозната до този момент, високоинтензивна енергия, чиито вибрации се счита, че са докоснали планетата ни за първи път през осемдесетте години на миналия век. О тогава се твърди, че изместването на годишния орбитален цикъл на Земята спрямо Слънцето я въвежда все по-навътре в това поле с поредните си обиколки. От година на година планетата навлиза по-дълбоко в полето, за да се окаже след 20-30 години, че тя вече изцяло е там, дори и когато достига до най-ретроградната си спрямо глобалното придвижване, позиция. От самосебе си се разбира, че някъде по средата на този процес, когато вече половината от годишно-орбиталния цикъл на Земята се намира вътре във фотонния пояс, самата звезда също ще бъде засегната от неговата енергийност. Счита се, че това вече се е случило и може би дори Слънцето вече е изцяло потопено в пределите на това поле, защото последният път, когато Земята ще успее да "надникне" извън тези предели, ще бъде петнадесетина-дневният й ретрограден момент през пролетта на 2011 година; следващата година вече Земята няма да успее да достигне външните предели на пояса...

Наблюдателите на този процес (или по-скоро мислещите за този процес, тъй като до нас официално не досигат данни от лабораторни технически наблюдения) говорят за трансформации в реалността, коио (ще) са последствие от въздействието на нови видове енергия, непознати до този момент на хората. Може да се допусне, че необичайните активизации на Слънцето са част от един подобен процес с непредвидими параметри...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Antonium

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #34 -: Декември 14, 2006, 13:29:58 pm »
Аз лично не мога да се ровя в календара на маите и този фотонен пояс с кой символ е означен не ми е ясно.
Тина съобщаваше сериозни новини до намесата на колегите.
« Последна редакция: Декември 14, 2006, 17:53:29 pm от Horus »

Oberon

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #35 -: Декември 14, 2006, 15:51:02 pm »
Аз лично не знам в календарната система на Маите да има нещо за фотонен пояс. Може и да има, ама Маите да не знаят:) Или пък да го наричат с друго име:)
Цялата врътка около техния календар е много проста. Постоянно препоръчвам една книга, ама... глас в пустиня:)

Маите пазят живия спомен от последния глобален катаклизъм. "Денят, в който небето падна"... Дали е смяна на Полюсите, дали е чудовищен метеорит, дали Потоп...няма значение. Важното е, че хората го помнят в легендите си. И до ден днешен, около езерото Титикака в Андите, можете да срещнете хора, които ще ви разказват за това, докато вие се чудите, как аджеба лодка, направена от тръстика не пропуска вода:))))

Та хората пазят живия спомен за изгарящото Слънце, масова катастрофа, и т.н. Те никак не били глупави хора. Най-вече защото бягащите Атланти са се погрижили да им предадат доста знания. И маите разбират, че тези катаклизми са циклично явление. Скапания бог на димящото огледало, Кетцалкоатл, им обеснява, че това нещо, тази ужасна смърт на много хора, тези катаклизми ще се повторят отново. Единствения изход са масови жертвоприношения, за да може Бога на Времето да е вечно млад. Ако той е вечно млад и не остарява, няма да има и катаклизъм....По почти целия континент започват масови жертвопринишения. Племената се нападат, за да взимат военопленици, които да бъдат заклани. При липса на такива, децата биват колени...
Тогава се намесва Кон Тики Виракоча, когото наричат Белият учител на Андите. Той проповядва христовите ценности по билото на Андите, и обеснява на хората, че жертворпинишенията няма да помогнат. Дефакто, слага край на тези ужасии...
Факт е, че календара на маите има 3 функции: за реколтата, за отчитане на времето и третата, най-свещена за Маите - да се изчисли края на света. Дали е край, е друг въпрос. Мисля, че са имали предвид следващия глобален катаклизъм.

Оберон
« Последна редакция: Декември 14, 2006, 17:55:16 pm от Horus »

IYI

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #36 -: Декември 14, 2006, 15:53:29 pm »
Това, което разбрах аз е че Слънцето ни обстрелва с високо концентрирани модулации наситени с информация.Слънцето е и предавател, неговите функции са безбройни и една от тях наподобява оръдие.Въпросът е не каква е информацията, а кой я изпраща и с каква цел..?За целта донякъде се досещам, но за за първият само предполагам...?

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #37 -: Декември 15, 2006, 02:05:36 am »
Ами да продължа с бюлетина.... ;)

Както можеше да се очаква, изригването предизвика магнитни бури:"Слънчевите" специалисти от двете страни на Алтантика се хванаха за гушите, обвинявайки се един друг, както и древните учени които са почнали да изчисляват слънчевите цикли с откриването на телескопа (17 век)...

Организираната от НАСА спешна среща на специалисти преглежда в момента наблюденията на слънцето от 3-4- века направени от 15 нации и спорят къде е грешката и дали наистина съществува нещастно предречения 24-ти цикъл. Задачата им е да се опитат да направят формула за предсказване на изригванията най-късно до пролетта на 2007-ма. Факта е, че Слънцето изригва толкова колкото в предишните 1000 години.

Мнението на съвета от учени в НАСА може да се изрази най-ясно с изказването на Дейвид Хатауей: "Това предсказване ще е като да слушаш звука от приближаващ се влак и да прецениш размера му."  :D ;D ;DНеактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #38 -: Декември 15, 2006, 08:35:49 am »
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #39 -: Декември 15, 2006, 11:17:08 am »
Още едно изригване - клас Х - късно на 14-ти - започва да се усеща.

http://www.sec.noaa.gov/today.html#xray

Магнитометъра (КП индекса) стои твърдо на 8 (от 10). Трябва да ви кажа, че при КП = 9 преди месеци загубих съзнание при кацане със самолет.......

Antonium

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #40 -: Декември 15, 2006, 12:20:17 pm »
Четох една книга - Слънчева буря на Артър Кларк - Гадна работа

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #41 -: Декември 15, 2006, 18:56:28 pm »
Независимо от предстоящото обвинение, че това не е "сериозна новина", предвид на определението, че "сериозно" е материалистичното разбиране:
СЛЪНЦЕТО е живо и разумно същество и като такова очаква нашия импулс на добронамереност, който да бъде отправен към него и да послужи за изграждане на някакъв вид взаимност по между ни. Всеки от вас може да съдейства за построяването на този мост между човечеството и звездата, по своя си собствен начин, като медитира, прави молитви или каквото там се следва...
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Неактивен ENKI

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #42 -: Декември 17, 2006, 16:45:40 pm »
Изглежда този импулс на човешката добронамереност към Бога и Природата отдавна е изчезнъл от душите на нас хората, за това ние ще заплатим много висока цена и то скоро.

Неактивен ----------

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 583
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #43 -: Декември 17, 2006, 18:00:26 pm »
А кои сте това "ние"?
Цитат
За да има надежда, че такова велико събитие щ

Antonium

 • Гост
Re: Всичко за СЛЪНЦЕТО
« Отговор #44 -: Декември 20, 2006, 09:50:59 am »
Една невероятно красива снимка. :) :) :D

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27