Автор Тема: Вълни цунами удариха Япония след катастрофално земетресение !  (Прочетена 110971 пъти)

0 Потребители и 7 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
  • Публикации: 922
Служителите в АЕЦ „Фукушима-1” започнаха да наливат бетон в пукнатината на втори реактор

02 април 2011 | 17:11 | Агенция "Фокус"

Токио. Служителите в авариралата японска електроцентрала „Фукушима-1” пристъпиха към бетонирането на пукнатината във втори енергоблок, през която има изтичане на радиоактивни вещества в морето. Равнището на радиацията в близост до пукнатината се оценява на хиляда милисиверта в час, което е пет хиляди пъти над допустимите норми. Това съобщи компанията-оператор на централата „Токио електрик пауър”, цитирана от радио „Маяк”.
Специалистите също така продължават търсенето на аналогични пукнатини в дренажната система, която получи сериозни повреди по време на мощното земетресение на 11 март.

http://www.focus-news.bg/?id=n1509764
« Последна редакция: Април 02, 2011, 18:17:36 pm от Raw Deal »
Dreams are messages from the deep.

Неактивен The_One_Without_A_Name

• Четящ
  • *
  • Публикации: 32
  • Не се закачайте с мен :)
М да, за съжаление ... ???
А това видяхте ли го, има и клип под статията...

http://asia.actualno.com/news_341535.html
Unless your name is Google, stop acting like you know everything. Don't like me?! Well f.u.c.k of!!

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
Нещо не им се получава с бетона...

Бетонирането на пукнатината във „Фукушима-1” не отстрани изтичането на радиация

02 април 2011 | 20:05 | Агенция "Фокус"

Токио. Служителите в авариралата атомна електроцентрала „Фукушима-1” бетонираха откритата днес пукнатина във фундамента на втори енергоблок, обаче изтичането на радиоактивна вода през сточния канал продължава без промяна, съобщи компанията-оператор на централата „Токио електрик пауър”, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Специалистите от компанията имат намерение в най-скоро време да проведат още по-прецизно заливане на пукнатината с бетон. Освен това продължава търсенето на други аналогични повреди в дренажната система на централата, която сериозно пострада при мощното земетресение на 11 март.

http://www.focus-news.bg/?id=n1509805

Неактивен raliko

• Четящ
  • *
  • Публикации: 146
Радиацията продължава да изтича,а тук-тишина,нямало радиация..И все пак облаците ,които ръсят  днешния дъжд ми се виждат по-сиви от всякога...  :(
Боиш ли се от Мрака,превърни се в Слънце. Ако ли не – изчакай утрото./Африканска поговорка/

• Четящ
  • *
Дам, абсолютно никой нищо не казва по въпроса... мълчание.
да не говориме че няма йодни таблети в държавата ни... това е проверено. :bad:
Unless your name is Google, stop acting like you know everything. Don't like me?! Well f.u.c.k of!!

Неактивен sedere

• (sedere)
  • Пишещ
  • Публикации: 606
Като бях  1-3 клас доста често си спомням, че ни даваха такива таблетки.
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

• Четящ
  • *
Помня го този момент, но вече няма. Аз търсих по аптеките, обадих се и на позати аптекари - в нашата държава няма йод на таблети. така че не искам да си представям какво ни чака. Естествено има разни водорасли с високо съдържание на йод, но трябва време да се натрупав организма.

Неактивен Edge of Sanity

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
Също може ако се намажеш, по кожата с йод, но също отнема време.

" Trust no one."

• Четящ
  • *
Определено чух и за това. Лошото е че никой нищо не казва за радиацията в България. Преди 2 дни четох новини, че радиацията достигнала Румъния... Е, не сме много отдалечени от там.  :(

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
То тука ако дойде такава радиация, от която човек може да се разболее, японците би трябвало да са се гътнали до един. Не се вкарвайте в паника излишно.

Неактивен Edge of Sanity

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
Много правилно, не бива да има излишна паника, защото ще стане като във "Войната на Световете", хората изпиадат в истерия и накрая това може да ни погуби.
" Trust no one."

Неактивен kalan

• Пишещ
  • Публикации: 848
Добре де.Как да разберем има ли радиация у нас?

Неактивен teni

• Пишещ
  • Публикации: 717
Вчера таблото на центъра на Пловдив, което показва измерената радиация беше изключено. Защо ли?

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
Купуваш си личен дозиметър и замерваш.

Неактивен nettle

• Четящ
  • *
  • Публикации: 75
In a Mirror, Darkly!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27