Автор Тема: Вълни цунами удариха Япония след катастрофално земетресение !  (Прочетена 110988 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен MindOrganizer

• Четящ
  • *
  • Публикации: 73
До вчера бяхме заливани с информация за случващото се в АЕЦ Фукушима-1. Днес вече не е така. Почти няма новини оттам, а търся. Последните новини от вчера, са че нещата излизат от контрол и всичко отива към възможно най-лошо развитие. Чудя се дали вече не са отишли и това поливане с вода в момента да е просто да забавят неизбежното.
Като цяло информационните потоци днес са ми много съмнителни.

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
  • Публикации: 922
За днес казват, че щели да възстановят ел. захранването на централата, но ще видим...а и дали ще има полза, времето ще покаже. Обаче времето им е ограничено, до сега къде спаха, не мога да разбера. :-X
Dreams are messages from the deep.

Неактивен Edge of Sanity

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 400
Радиоактивни изотопи от Япония достигнаха до Исландия

http://-Цензурурано - Жълт сайт/2011/03/radioaktivni-izotopi-ot-yaponiya-dostignaha-do-islandiya/
" Trust no one."

Неактивен gabriella33

• Четящ
  • *
  • Публикации: 82
Така. Радиацията е вече факт. Може би сме на достатъчно разстояние за да не бъдем пряко засегнати, но при всички случаи (по един или друг начин) и ние ще получим парче от тортата. Въпросът ми е следният: Как можем да се предпазим или поне да намалим вредата в случай на облъчване??Какви мерки за лична защита се вземат?
Въпросът ми не е само във връзка с конкретният случай, а изобщо. Да не забравяме, че подобно нещо може да се случи навсякъде със или без цунами....
Какво се прави в такава ситуация?  :-X

За сега не сме пряко засегнати :)http://beo-db.inrne.bas.bg/moussala/
Ето ти един интересен сайт за мумиьо,там пише за положителни резултати при облъчени животни!http://www.mumiye.ru/farmsvoystva.html
Като бях малка,майка ми ме лекуваше с това постоянно:))Действително за всичко помага,за каквото се сетиш.За предпазване вредите от радиация навремето пиехме сок от арония,кисело мляко,червено вино,коняк:))Може да ви звучи странно-но това се препоръчва.Има и един спрей разработен от българин,но името му забравих.Ще се ровна и ще видя.Но има и случаи ,когато хора не се подават на радиационно въздействие.Късметлии.
ЮДА ПРЕДАДЕ ХРИСТОС И ТОЙ ОТИДЕ В РАЯ.ПРЕДАТЕЛ ЛИ Е ЮДА?

Неактивен sineglazka

• Четящ
  • *
  • Публикации: 42
Ей сега съпруга ми взе детето от детската градина и там казали, че им се обадили от Гражданска защита и казали, че вече и при нас има радиация. Да не ядем листни зеленчуци и да не пием/ядем домашно мляко, за момента било подходящо пастьоризираното. Да не изваждаме децата на открито. Не знам доколко да се доверя на тази информация, но е добре да се предпазваме...

Неактивен Edge of Sanity

• Малко Писал
  • **
Първо казват че няма да достигне, после обратното...
" Trust no one."

Неактивен teni

• Пишещ
  • Публикации: 717
Какво значи има радиация? Има си естествен радиационен фон и завишен. Въпросът е завишен ли е и с колко. Паники ли трябва да създаваме?

Неактивен sineglazka

• Четящ
  • *
  • Публикации: 42
Извинявам се, не съм искала да създам паника и затова казах, че инфото може да не е сигурно. Защото малко се получава развален телефон. Просто не е зле да сме предпазливи в рамките на нормалното (не казвам да се засилим да купуваме йод).
Извинявам се отново!

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
Извинявам се, не съм искала да създам паника и затова казах, че инфото може да не е сигурно. Защото малко се получава развален телефон. Просто не е зле да сме предпазливи в рамките на нормалното (не казвам да се засилим да купуваме йод).
Извинявам се отново!

Аз си задавам едни глупави въпроси и досега не съм намерил отговор:

1. Къде е Япония, къде е България?
2. Има ли такива въздушни течения, които без или преди да се образуват на облаци, които да се извалят, да достигнат от Япония директно България. Лично, аз не съм чувал да има такива въздушни течения.
3. Защо от Япония, радиацията ще дойде в България? Ами останалите страни?
4. Радиацията нещо интелигентно ли е, че ще идва точно в България, а няма да е ... в Чили да речем? Какво я кара да идва в България?
5. Доколкото ми е известно, радиацията веднъж попаднала в почвата замърсява самата почва, респективно всички посеви, които се засеят или по време на това са били засети. Дори и 2 години да не ядете марули. На 3-тата да засеете и ядете, пак ще се разболеете, защото радиоактивния разпад на плутония и урана трае доста повече от няколко месеца (по спомени беше няколко десетки хиляди години).

Ей на тия въпроси ако си отговорите ще разберете защо няма как да има радиация в България от Япония. Ако някой е мерил радиофона и е измерил нива над допустимите, нека го докаже, ще му се извиня публично.

Затова - посещавайки този форум, претендирайки да сте нещо повече от стадо, което се лашка където го бутнат, проучете въпроса сами и най-вече използвайте главата си.

Неактивен deznam

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 286
1.) На другия край на света....
2.)Има въздушни течения и те са в горните слоеве на атмосферата.
3.) Естествено ,че ще мине през всички страни по линията 30-60 градуса а именно Северна америка и европа...
4.)Въздушни течения....образовай се няма ние да те учим..... в номер 3 съм казал от къде ще мине и няма да е толкова опасна просто ще е постоянна....но няма да причини проблеми и ще пристигне тук след около 3-4 дни.
5.)Кръговрата е процес който е валиден за всички хим елементи и аз като химик ти казвам радиация ще достигне българия в малки но постоянни количества.Периодът на полуразпад е 1000години не няколко хиляди. Смисъл от йод няма, може да вземете ябълков пектин който служи именно за изхвърляне на тежките метали от организма,йодът се ползва при високи стойноси на радиацията и е полезен на японците.

Отговорих на въпросите ти радиация в момента няма но ще има в минимални и постоянни колечества в рамките на периода в който централата изпуска радиация.

Концентрацията на радиационния облак който ще достигне българия ще бъде в рамките на 0,001-0,01 rad(най-ниските стойности).

За да се разболеете от лъчева болест примерно са необходими: D=1 Gy (100 rad). И както виждате има голяма разлика между стойностите които ще стигнат до тук 0,001-0,01 rad и 100 rad.Така ,че няма страшно.Имайте на предвид ,че през последните 100 години има пуснати над 1000 ядрени бойни глави при изпитания в целия свят и те са изиграли по голяма роля... страшно би било само ако се взриви реактор или по лошо да взриви и съседните. Единицата за отчитане на радиация е Грей следете за равнищата.
« Последна редакция: Март 25, 2011, 10:10:02 am от Mirotvorec »
Ако не искаш да бъдеш наковалня, трябва да бъдеш чук.

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
Няма страшно! Яжте салати и пийте ракия спокойно! :hi:

Неактивен Edge of Sanity

• Малко Писал
  • **
Какво значи има радиация? Има си естествен радиационен фон и завишен. Въпросът е завишен ли е и с колко. Паники ли трябва да създаваме?

Първо " Завишен с 20 пъти по висока от нормалното. " после " Завишен с 750 пъти по висока от нормалното. "...питам се колко ли е нормалното ?
" Trust no one."

Неактивен teni

• Пишещ
  • Публикации: 717
В Пловдив, на центъра има електронно табло, което непрекъснато дава информация за екологичната обстановка, включително и радиационния фон. Утре ще видя какво отчита.

Неактивен Raw Deal

• Пишещ
Много е относително това "нормалното". На един човек определени дози облъчване биха повлияли по някакъв начин на здравето му, на други пък не.
И казват, че имало радиация във водата и храните от разни японски райони, но не били опасни за здравето. Странно, нали? Но едва ли някой експерт би се нагърбил да гарантира, че консумирането на такива храна и вода след някоя друга година, няма да влошат здравето на индивида.

И не на последно място, ние в България с какви ли не боклуци се тровим всеки ден, та някаква радиация от другия край на кълбото е само един от пироните на ковчега. Няма нужда да се панираме допълнително.

п.п. teni да се надяваме, че таблото показва вярно. ;D

Неактивен Edge of Sanity

• Малко Писал
  • **
Между другото се сетих, че ако някой случайно има Гайгер Мюлеров брояч, може да го пробва върху зеленчуците, само за проверка...за жалост не много хора разполагат с такъв.
" Trust no one."

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27