Извинявам се, не съм искала да създам паника и затова казах, че инфото може да не е сигурно. Защото малко се получава развален телефон. Просто не е зле да сме предпазливи в рамките на нормалното (не казвам да се засилим да купуваме йод).
Извинявам се отново!
Аз си задавам едни глупави въпроси и досега не съм намерил отговор:
1. Къде е Япония, къде е България?
2. Има ли такива въздушни течения, които без или преди да се образуват на облаци, които да се извалят, да достигнат от Япония директно България. Лично, аз не съм чувал да има такива въздушни течения.
3. Защо от Япония, радиацията ще дойде в България? Ами останалите страни?
4. Радиацията нещо интелигентно ли е, че ще идва точно в България, а няма да е ... в Чили да речем? Какво я кара да идва в България?
5. Доколкото ми е известно, радиацията веднъж попаднала в почвата замърсява самата почва, респективно всички посеви, които се засеят или по време на това са били засети. Дори и 2 години да не ядете марули. На 3-тата да засеете и ядете, пак ще се разболеете, защото радиоактивния разпад на плутония и урана трае доста повече от няколко месеца (по спомени беше няколко десетки хиляди години).
Ей на тия въпроси ако си отговорите ще разберете защо няма как да има радиация в България от Япония. Ако някой е мерил радиофона и е измерил нива над допустимите, нека го докаже, ще му се извиня публично.
Затова - посещавайки този форум, претендирайки да сте нещо повече от стадо, което се лашка където го бутнат, проучете въпроса сами и най-вече използвайте главата си.