Автор Тема: Всичко за МАРС - снимки, мисии, хипотези, конспирации!  (Прочетена 438605 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
  • Публикации: 149
    • КОСМОС БГ
Относно: Цветът на Марс - точка на конспиративизма.
« Отговор #570 -: Септември 19, 2008, 20:55:31 pm »
Амо да ти кажа, че в това какво вярвам няма никакво значение. Нито има някакво значение в това какво ти вярваш. Науката не се базира на вяра, а на факти. Факти, които минават през задължителен пиър ревю в независимо от НАСА списание, което се оценява от анонимни рецензенти. Така, както майка ми си прави научните статии. Оттук нататък вярата, дори и да противоречи на това, което показва експеримента, е безполезна. Емоциите нямат никакво отношение към научния резултат.

За разлика от науката, псевдонауката, в това число и много голяма част от конспирациите, се базират предимно на религиозен елемент - някой вярва, че нещата трябва да стоят така и за него няма друга истина. Затова и конспирациите са толкова разпространени - няма никакъв контрол над тях, а всъщност трябва да има. Иначе няма прогрес, а вятърничавост.

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #571 -: Септември 19, 2008, 20:58:29 pm »
Цитат
Щом това е така, нека първо да видим кои са истинските факти.

Естествено е че няма как да знам кои са "истинските" факти в точните подробности. По пътя на логиката и на много исторически, религиозни и езотерични текстове + показания на хора с вътрешна информация, текстове според които човечеството идва от Марс, и след като всичко това се анализира могат да се направят определени изводи които доста се разграничават от версията на НАСА. Да - повечето са предполагаеми теории  и спекулации - няма как да е друго яче като се работи с косвени улики след като оригиналните се укриват.

И да НАСА е дезинформационна организация - нейната роля е точно в това да дезинформира за истинското състояние на нещата в космоса и конкретно на самите планети.За да могат тези които оравят истинските изследвания да "работят" без да им се търси сметка.Всичко е толкова логично. Ако ти беше на позиции и с власт да го направиш и ти би постъпил така. Щом аз мога да се сетя за това дали онези "мили хорица" не са се сетили  ;)

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
« Отговор #572 -: Септември 19, 2008, 21:29:17 pm »
Цитат
За разлика от науката, псевдонауката, в това число и много голяма част от конспирациите, се базират предимно на религиозен елемент - някой вярва, че нещата трябва да стоят така и за него няма друга истина

Не можеш да си представиш колко съм не съгласен с това мнение. Не знам защо но думата "конспирация" за теб звучи като долнопробна скалъпена история. Какво обаче в превод означава конспирация ? Означава ЗАГОВОР!!!

Кажи ми една област при човечеството в която да не е имало заговори ? назови ми една!  При кое няма заговори че е в тази космическа област да няма. В политиката ли няма ? Всички политици са честни и почтени..... В икономиката ли няма ? Нито една фирма не прави картелни споразумения да мами..... Ами дори чисто исторически - само заговори заговори пак заговори  + интриги за по-голяма пикантност. и изведнъж идава НАСА - честност и почтеност - Блажени са верващите - Кой сега "вярва" и кой мисли логично ?
« Последна редакция: Септември 19, 2008, 21:38:29 pm от Alien »

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
« Отговор #573 -: Септември 19, 2008, 21:34:45 pm »
Цитат
Още един трети въпрос:

3. Какви са истинските условия в Слънчевата система? Какво мислиш ти, че има там, което да се укрива?
Брех, изморихте ме да чета тези три страници текст. Кога написахте толкоз нещо? Според мен спорът със Спейс е безсмислен и това го казах като ответна реплика към Peacekeeper пред месец и нещо. С поклонник на "научното духовенство", по принцип не може да се спори, пък и е безсмислено!

Но все пак.. Спейс, искам да ти задам само един въпрос и въобще не ми се прави на незнаещ. Питам:Защо НАСА старателно укрива физичните промени в цялата Слънчева система, които засилено се случват от началото на 80-те години на миналия век, а в последните няколко години се засилват още повече? За тези неща има много ценна информация в твърде малко източници. Интересното е, че промените в Слънчевата система са в синхрон с физичните промени и на Земята. Ако наистина не знаеш за какво става въпрос, ще ти кажа къде да го прочетеш. Там става дума за съвсем нова физика и нова парадигма, която няма нищо общо с онова, което учиш в университета. Става дума за ИСТИНСКА ФИЗИКА.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
« Отговор #574 -: Септември 19, 2008, 21:56:02 pm »
Цитат
Защо НАСА старателно укрива физичните промени в цялата Слънчева система, които засилено се случват от началото на 80-те години на миналия век, а в последните няколко години се засилват още повече?

Отговор - не го прави. Спомни си 2003 година, слънчевите изригвания, какви детайлни проучвания имаше тогава. Спомни си за аномалиите на Пайъниър, Вояджър, и Розета (туй на ЕКА). И ако кажеш, че укрива - здраве му кажи.

Неактивен хадзапи

• Пишещ
  • Публикации: 808
Относно: Цветът на Марс - точка на конспират&
« Отговор #575 -: Септември 19, 2008, 22:03:37 pm »
Къде наистина има информация за промените в Слънчевата система?
Само един път ми беше попадала статия в нета по този въпрос и ми стана интересна. Моля, ако може само за български или руски източници. Не се справям добре с английския, даже и с компютърен преводач.
Зная само че климатични промени, освен на нашата Земя са наблюдавани по цялата ни Слънчева система.

Всичко, което е явно изнесено по вестници, книги от официални източници трябва да се чете между редовете, защото е силно цензурирано и истината такава каквато е, се крие. А по принцип истината си е нещо много онтосително и манипулативно. Всеки човек си има своя собствена истина.
Моята си е, че със заговори и конспирации в официалната наука, политика и ... е препълнено и много неща се крият.

Една от най-манипулираните науки е историята. За религията пък да не говорим с каква цел се използва - на принципа - "Разделяй и владей".

Така че как само информацията на НАСА да е вярна, а всякяквите аргументи и доводи, писани и говорени от хора и с известни и с неизвестни имена да са неистина??
« Последна редакция: Септември 19, 2008, 23:04:27 pm от хадзапи »

Неактивен Eon

• Много Писал
  • Публикации: 3 824
« Отговор #576 -: Септември 19, 2008, 22:06:37 pm »
Цитат
Защо НАСА старателно укрива физичните промени в цялата Слънчева система, които засилено се случват от началото на 80-те години на миналия век, а в последните няколко години се засилват още повече?

Отговор - не го прави. Спомни си 2003 година, слънчевите изригвания, какви детайлни проучвания имаше тогава. Спомни си за аномалиите на Пайъниър, Вояджър, и Розета (туй на ЕКА). И ако кажеш, че укрива - здраве му кажи.

кажи нещо за клипчетата дето ти пуснах, нали искаше доказателства.

Неактивен Peacekeeper

• Много Писал
  • Публикации: 2 131
« Отговор #577 -: Септември 19, 2008, 22:14:05 pm »
Цитат

Аз ти казах колко елементарно се укриват истинските условия на планетите - чрез прибавки на различни цветове и контраст на снимките! Дали самите безпилотни апарати са предварително устроени да пращат видео и др. материали в съответния, и избран от екипа, цвят (което е твърде вероятно), или при пристигането си биват оцветявани с помощта на даже не и сложен, а елементарен софтуер. Дори и ти можеш да промениш цвета на дадена смимка със съответната програма. А и сме в информационната ера, много копютърни ефекти са възможни. Да не говорим, че НАСА е американска организация, а в САЩ е филмовото студио Холивуд. Нито веднъж не можа да ми обориш аргумента, защото не можеш. А и не си истински скептик. Ако беше такъв, първо нямаше да вярваш сляпо на някаква фарсова организация, а ЩЕШЕ ДА ИСКАШ ДА ВИДИШ С ОЧИТЕ СИ истинските условия на планетите, а това става на принципа "око да види, ръка да пипне" ;)

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
« Отговор #578 -: Септември 19, 2008, 22:26:48 pm »
Спейс, сигурно не знаеш, че не става дума само за "някакви" промени в Слънчевата система, а за нещо повече. ТЪКМО ТОВА Е ГОЛЯМАТА ТАЙНА НА НАСА, ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА НЕЩО МНОГО ПОВЕЧЕ. СТАВА ДУМА ЗА ПРОМЯНА НА ЕВОЛЮЦИЯТА НА СЛЪНЧЕВАТА СИСТЕМА. Фрапиращото е, че НАСА знае всички тези факти, но никога не ги е обединила в една стройна и обясняваща промените теория, която да покаже на обществото, което би следвало да се направи като най-важното нещо, за да се обяснят промените в Слънчевата система. Направено е от други хора, които са открили в над сто връзки промените описани в цитирания материал.
Цитат
Изменение межпланетного климата

А сейчас немного позанимаемся математикой. Последнее основное проявление новых видов состоялось 64 миллиона лет назад. Цикл Роде составляет 62 миллиона лет плюс минус 3 миллиона лет. Мы еще не наблюдали следующий внезапный всплеск эволюции, предсказанный циклом Роде.

Неужели сейчас мы действительно проходим через новый всплеск эволюции?

Если так, могли ли астрофизические факторы – Солнечная система или галактика - запускать процесс массовой эволюции? Неужели первый раз за последние 542 миллиона лет мы можем непосредственно наблюдать, что запускает эти изменения? Вполне может быть.

(изменение межпланетного климата; самый “горячий” секрет НАСА)

В исследованиях Ричарда Хоагленда в рамках Миссии Энтерпрайз мы находим исчерпывающую статью, озаглавленную “Межпространственное послезавтра”, демонстрирующую, что изменения климата, которые мы наблюдаем на Земле, на самом деле происходят на каждой планете Солнечной Системы (за исключением Меркурия) и на самом Солнце.

Вот краткая подборка некоторых данных из нашего исчерпывающего исследования со ссылками более чем на 100 источников традиционной науки/НАСА:

Солнце: Начиная с 1940 года, более высокая активность за последние 11.000 лет.
Меркурий: Открыт неожидаемый лед на полюсах, наряду с удивительно сильным внутренним магнитным полем… и это на предположительно “мертвой” планете.
Венера: 2.500% увеличение яркости на полюсах, и существенные глобальные изменения атмосферы менее, чем за 30 лет.
Земля: Существенные и очевидные изменения погоды и геофизики по всему миру.
Марс: “глобальное потепление”, сильные бури, исчезновение ледяных шапок на полюсах.
Юпитер: Огромное внутреннее потепление, свыше 200% усиление яркости окружающих планету облаков плазмы.
Сатурн: Огромное уменьшение скорости вращения всего за приблизительно последние 20 лет. Оно сопровождается удивительным излучением рентгеновских лучей с экватора.
Уран: “Действительно большие изменения” в яркости, усиление глобальной активности облаков.
Нептун: 40% усиление яркости атмосферы.
Плутон: 300% увеличение атмосферного давления, даже когда планета удаляется от Солнца.
Цитатът е от долния материал.

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
« Отговор #579 -: Септември 19, 2008, 23:07:55 pm »
В исследованиях Ричарда Хоагленда в рамках Миссии

Добре че не прочетох цялото това нещо. Стана ми ясно, че е вятър работа :)

Паралелно почнах да гледам клиповете на Eon. Първо - с Мир и НЛО...тата. Съжалявам... Цял половин час ми отне, за да разбера за какво иде реч. Но накрая разбрах.
Жорек: учете устройството на совалката.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
« Отговор #580 -: Септември 19, 2008, 23:38:12 pm »
В исследованиях Ричарда Хоагленда в рамках Миссии

Добре че не прочетох цялото това нещо. Стана ми ясно, че е вятър работа :)
Ватърът си ти на бял кон! Прекрасно ми е известно мнението ти Хоуглад. Но твърде малко неща знаеш за него. И също не знаеш, за какво аджеба е "Мисия Ентърпрайс", и за какво иде реч в тази мисия.
Нарочно включих и името на Хоуглад в този цитат, за да видя имали промяна отношението ти към него. Но не би...
Просто исках да те проверя, дали си способен на развитие, но не би...
Жалко, че не можеш да разбереш, къде да търсиш ценното! Ако си добър стратег ще откриеш ценните неща във противника си и ще ги използваш. Само с отричане няма да постигнеш победа, а само ще наостриш повече хора срещу себе си и ще спечелиш повече врагове, отколкото си имал до момента.

Участието ми в този безсмислен спор се прекратява! Баста!

Неактивен space-bg.org

• Четящ
  • *
    • КОСМОС БГ
« Отговор #581 -: Септември 20, 2008, 00:23:27 am »
Да, и аз прекратявам. Няма промяна в мнението ми към Хоугланд, защото още помня вредата, която причини на космическите общества с неговите глупости за лицето на Марс.

Цитат
Но твърде малко неща знаеш за него

Какво още трябва да знам? За неговия "престижен" медал Ангстрьом? За това, че "пръв" е предложил теорията за океани на Европа? За това, че е "автор" на идеята да се прати плоча на борда на Пайъниър?

Да не си последовател на този месия - стожер на "истината"?

И аз спирам да споря. Няма смисъл да се занимавам с промити мозъци от лъжетеории. Защото "Мисия Ентърпрайз" е точно това - купища лъжетеории на едно място.

ПП: Не мисля, че имам истински врагове, що се касае по отношение на сайта. Дори и много хора от XNETBG уважавам, които няма да назовавам по име. Моята цел е ясна- да представям информацията и да изобличавам неистината. Това, че ви се вижда неудобна, е друг въпрос. Чакам все още да си говорим с терминология. Чакам все още да кажете нещо по изначалната ми статия, но май ще си остана с чакането.
« Последна редакция: Септември 20, 2008, 00:39:01 am от space-bg.org »

Неактивен Eon

• Много Писал
« Отговор #582 -: Септември 20, 2008, 08:45:46 am »

Паралелно почнах да гледам клиповете на Eon. Първо - с Мир и НЛО...тата. Съжалявам... Цял половин час ми отне, за да разбера за какво иде реч. Но накрая разбрах.
Жорек: учете устройството на совалката.

Не мога да разбера защо постоянно съжаляваш? За какво съжаляваш?

Дадох ти материал за размисъл и коментар и ти мълчиш. И ми коментираш само МИР от няколкото клипа, които ти дадох... Чакам си коментарите и доказателствата, че това са "космически боклуци", "астероиди", "звезди" и т.н. И, искам коментар на всяко едно клипче.

ПС - какво значи жорек?

Неактивен dlakon

• Четящ
  • *
  • Публикации: 105
  • 65% chance for critical post
« Отговор #583 -: Септември 20, 2008, 09:46:58 am »
Много интересно как всеки си знае неговото и продължава да си спори и спори и спори..
Не разбрах каква беше конспирацията в оцветяването на снимките на Марс, след като човека ви даде цяла статия, обесняваща, как не може да се получат цветни снимки от там, така или иначе..

Не, че съм съгласен с него, просто ми е интересно как всички говорите, че трябва да е 'open-minded', а даже за секунда не допускате, че има една съвсем малка възможност всички да грешим. Колко трудно е например да се наемат 100, 200, 1000 човека, които да ви пълнят мозъците с лъже-конспирации, докато истината се окаже нещо съвсем различно. Както се казва, за всеки по нещо за да не им стои на пътя - за някой религии, за други секти, за трети политика, за четвърти - 'reality' шоу-та, за пети - конспирации..

А лошото качество не гарантира автентичността на такива клипчета... нито това, че някой казал някакви си неща ги прави истина, за съжаление май и NASA и JAXA не правят изключение..  ;)
Asatoma sat gamaya, tamasoma jyotir gamaya, mrityorma anritam gamaya..

Неактивен Eon

• Много Писал
« Отговор #584 -: Септември 20, 2008, 11:19:54 am »
За space-bg.org:

"It is my thesis that flying saucers are real and that they are space ships from another solar system.There is no doubt in my mind that these objects are interplanetary craft of some sort. I and my colleagues are confident that they do not originate in our solar system."

"We cannot take the credit for our record advancement in certain scientific fields alone. We have been helped." When asked by whom, he replied, “The people of other worlds."

--Dr. Herman Oberth

Предполагам знаеш кой е Херман нали?

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27