Автор Тема: Brainwave генератори и програмата I-Doser?!  (Прочетена 22874 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен podvodie

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Brainwave генератори и програмата I-Doser?!
« Отговор #30 -: Юни 26, 2009, 16:07:38 pm »
Цитат
А ако си психически подготвен, за да не съм краен, ще кажа, че е "почти невъзможно" да ти влияят чрез хипноза или други ментални способи.Психически подготвен разбирай "предизвестен" или "надъхан с предразсъдъци" относно процеса.
" Предизвестен " или " надъхан " - недостатъчно за противостояване на хипноза . Предизвестие и надъхан - елементи на съзнание . Хипноза - изключване на съзнание.
« Последна редакция: Юни 26, 2009, 18:40:13 pm от Mirotvorec »

Неактивен Lordsith

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re:Brainwave генератори и програмата I-Doser?!
« Отговор #31 -: Декември 07, 2009, 16:36:05 pm »
Темата ми стана интересна, тъй като отдавна ползвам една програмка (Neuro Programmer 2) за точно този вид самовнушение.
I-Doser е много прилична програма, но за съжаление не действа на 100% при всички, така че за тези, които искат да се друсат на аванта - няма да стане.
Що се касае за принципа на действие (по-напред в темата имаше пример с 65Hz само дето не беше много ясно какво се има предвид).
Сега и аз да се опитам до го обесня - ако в сушалки (задължително) с пусне звук с честота 65Hz от единият говорител и 60Hz в другия, разликата от тези две честоти я улавя мозъкът като честота от 5Hz. Да уточня - разликата се улавя от мозъкът не от ухото! Работата на мозъка над 28Hz (според различни изледователи е в границите на 25 - 40 Hz) е така нареченото будно (съзнателно) състояние, от там на долу вече са различните състояния алфа,бета, гама и делта, смята се че има и тета, но тета честота е наблюдавана при случаите на кома (така че спорно).
За да не изпадам в многословие ще се опитам да разкажа за какво най-често се ползват тези програми.
1. Любители на самохипнозата - най-различни подбуди от интелектуално развитие до всякакви други идеи.
2. Лекари - предимно психотерапевти опитващи се да постигнат ефект за даден проблем чрез настройка на мозъка (внушение, което не винаги решава проблема а по-скоро може да го задълбочи поради това че ефекта е само привидно скриване на проблема в по-дълбоки психични нива, които след време могат да излезнат "на яве" с цялата си сила да доведат до най-различни трагедии)
3. Изследователи - това е ясно - опит за разгадаване на мозъка
4. Световните конспиратори - хаха яко тъпо нали.
Предвид горнор - ето за какво я ползвам аз тази програмка - различните хора имат различни честоти на будно състояние. Цитираната по-горе програмка освен,че позволява да правиш сесии с различни звуци, шумове и т.н. позволява да се обработват и записват файлове като WAV & MP3. Така избирам си една песен в един от форматите и започвам да я обработва, като мога да вкарам освен честотите така и говор, който след като приключи обработката (освен ако не държа да го напрвя очевадно) оригинала не се различава от вече обработената песен.
После я пускам на обикновена музикална уредба, но звукът трябва да е силен за да се постигне ефекта на слушалките (дискотеки, клубове и др. заведения където се слуша силно музика). Знаейки каква целта на сесията се наблюдава върху колко хора ще подейства. (Пример : когато има промоция на напитки в заведение, промоутъра обикновено има водеща песен към кампанията, така тази песен се обработва за да предизвика желание да се консумира напитката)
Като цяло това се прави и от стандартните рекламни кампании, но ефекта е по-бавен, трябва повече повтаряемост.
Така в заключение за тези, които искат да пробват, програмата я има като демо версия, така че може да се свали. Слушалки - в Технополис продаваха за около 70лв слушалки с честота до 5Hz което е достатъчно, има много по-добри но 500лв за слушалко - моля ви се  ;)
От там нататъка има доста материали за честотния диапазон на мозъка в нета а по книжарниците (качествена литература на темата в нета трудно достъпна, а отново платена на някои места.)
Е успех с мозъчния контрол и все пак като сваляте песни от нета замислете се на какво можете да попаднете.Неактивен P.E.A.C.E.

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 499
Re:Brainwave генератори и програмата I-Doser?!
« Отговор #32 -: Декември 08, 2009, 13:44:38 pm »
Имам един въпрос :)
Не съм ползвал тази програма, но възможно ли е с нея (или друга програма) да се "сканира" за тези честоти, един вид обратния ефект ?
В този ред на мисли си задавам и други въпроси, като например защо да не поставят тези честоти без музика ? Във филм, "по новините", а в парка ?  :o
« Последна редакция: Декември 08, 2009, 15:19:59 pm от H. »

Неактивен itsalv

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 73
 • Брашното което скача за да порастне.
Re:Brainwave генератори и програмата I-Doser?!
« Отговор #33 -: Декември 08, 2009, 14:52:01 pm »
Lordsith а ти от къде си сигурен, че вече не са ги поставили тези честоти ?  :---
Кой каквото сам си направи - никой друг не може да му го направи!

Неактивен Lordsith

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re:Brainwave генератори и програмата I-Doser?!
« Отговор #34 -: Декември 08, 2009, 16:31:08 pm »
P.E.A.C.E - не е нужно да има музика,за да се пистигне разлика в честотите се използва шум или тонове,на които най-лесно могат да им се настроят честотите.
Всъщност най-лесно се създава сесия с шум, като допълнително се вмъква да кажем една МР3, така че дори музиката да не е модулирана шумът или тоновете, които са модулирани хем си вършат работата хем не се улавят от ухото, това е най-лесният и сигурен начин. А що се касае за това каде ги пускат (дискотеки и клубове съм сигурен тъй като ефекта дори с лечебни цели се усилва чрез светлинни ефекти със същата честота. Програмата за която писах предлага подбно нещо не в много опростен вид - а в тези заведения е доста наситено със светлинни ефекти), за други места не мога да ти кажа, но си прав, че навсякаде може да ги има, все пак живеем в градска среда където постоянно сме подложени на най-различни шумове с различни честоти, така че всичко е възможно.
Обратен ефект - предполагам имаш предвид засичане на мозъчната честота от разстояние поне за сега официално не е възможно. В медицината се използва електорцефалографията, но при нея на главата се поставят електроди, т.е. засичането е от много близко разтояние.
Има фирми, които предлагат уреди за домашна употреба, ако се интересуваш мога да ти пратя линк на някои такива, но цената им е доста висока за да се плати просто за опита.

itslav: Ами не съм, затова се опитвам да разбера повече за този вид техника и технология за да си отговоря на същия въпрос. А все пак след като една технология за да излезне на пазара за масова употреба преди това със сигурност е била обект на изследване от военни и правителствени служби,гаранция че не ни манипулират и чрез това нещо няма или поне не пробват да ли действа масово при определени да ги наречем "стандартни мозъчни честоти".


Неактивен Lordsith

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re:Brainwave генератори и програмата I-Doser?!
« Отговор #35 -: Декември 08, 2009, 16:45:16 pm »
Реших да довърша за електроенцефалографията като пусна линк за продукти, които не са само точно това, но са свързани с мозъчните изледвания. (ако го сметнете за реклама го изтриите моля) http://www.biopac.com/


www.persyst.com.
www.digitalangel.comНеактивен arvent

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 7
Re:Brainwave генератори и програмата I-Doser?!
« Отговор #36 -: Октомври 10, 2010, 15:29:03 pm »
Lordsith, много точно обяснява за програмите генератори. Аз искам да допълня за платените Holosync и Hemi-sync. Казват, че Holosync е доразработена Hemi-sync. Така или иначе принципа е подобен с програмите за генериране на brainwave. И при двете техники на звука целта е синхронизирането на лявото и дясното мозъчно полукълбо. Синхронизацията се започва от алфа вълните и прогресивно се свалят честотата(тите) до делта евентуално. Но това е строго индивидуално и се съветва всеки да се движи по собствено темпо.

Неактивен Girion

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 42
Re:Brainwave генератори и програмата I-Doser?!
« Отговор #37 -: Декември 01, 2010, 17:53:54 pm »
В интерес на истината пробвах и брейнуейв генератора и и-дозера.И мога да кажа,че това с и-дозера и друсането е тотален шитец ако се замислите.
При и-дозера най-голяма влияние има инфото което прочетеш под всяка доза - там на дълго е описано какво би трябвало да изпиташ когато слушаш и ти подсъзнателно щеш не щеш изпитваш даже и малка част от описаното.За медитация става  - използвал съм го.

Но за друсане!!!!??? - когато се друсаш мозъка ти се облъчва от един куп в-ва,които няма как да бъдат докарани със звук до главата.А и още не съм чувал само звук да доведе някой до еуфория или прераждане.

Другия момент е това със слушалките - дето мозъка възприемал разликите в честотата в едната и другата слушалка и тая разлика от 1 до няколко херца облъчвала мозъка.Няма такъв филм - когато на едното ухо му пуснеш 60 херца - мозъка възприема като 60 херца.когато пуснеш на другото 65 - мозъка възприема като 65.А който иска да си направи високоговорител за някакви супер ниски честоти и да си ги слуша(по точно усеща) - само мембраната му ще излезе около 2 метра диаметър.
Gortozet 'm eus, gortozet pell E skeud teñval tourioù gell C'hwi am gwelo 'c'hortoz atav

Неактивен syprotiva

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 8
 • Lawrence of Arabia
Re:Brainwave генератори и програмата I-Doser?!
« Отговор #38 -: Януари 30, 2011, 21:00:30 pm »
Но за друсане!!!!??? - когато се друсаш мозъка ти се облъчва от един куп в-ва,които няма как да бъдат докарани със звук до главата.А и още не съм чувал само звук да доведе някой до еуфория или прераждане.
При употреба на някои видове наркотици/медикаменти/дроги те самите взаимодействат с други вещества в организма. За това при употреба на постоянно количество се "качва доза" подари изчерпване на тези вещества в организма. Другото което се получава е т.нар. "толеранс" или привикване и нужда от прием на по-голямо количество дрога. Понякога макар и доста рядко има случаи на "флаш бек" или изпитване на "кик" или изпадане в чувства на надрусано състояние. Аз самият съм го изпитвал няколко пъти и мога да твърдя, че е реално съществуващ. Слушал съм доста хеми синк и на Аеолиах и други, но не ми действа така добре както мои си любими песни особено за събуждане сутрин. Един вид адреналинов старт. Примерно обожавам да слушам пънк и ой! и предизвиква еуфория, но слушането на хеви/блек/дет мет'л ме депресира яко. Най-сигурната и безвредна музика е класиката. Лично предпочитам Бах, Чайковски и Моцарт. И разбира се Пахелбел. И да заключа Инет-дозера действа в зависимост от индивидуалностите, може би на по-слабите умове действа по-силно...но определено не бих се доверил на каквото и да било иновативно.
Хора без капка вяра, атеисти и скептици не ще преборят злото никога. + non timebo mala +

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27