Автор Тема: Високо равнище на осъзнатост  (Прочетена 7559 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cyber

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 116
Високо равнище на осъзнатост
« -: Септември 28, 2010, 23:05:14 pm »
Попадна ми четвъртата книга на Вадим Зеланд - Ябълките падат в небето.
http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=4388
В нея се разказва за индиговите деца и за управлението на реалността според принципните на учението транссърфинг. Но не мога да разбера какво иска да каже авторът с изрази като високо равнище на осъзнатост и разни други неща.
Ето и самият откъс от книгата. :)

Но въпросите, на които не можем да отговорим, всъщност нямат значение. Важен е само един главен извод, който следва от всичко казано дотук: на всяко живо същество Бог е предоставил свобода и власт да формира своята реалност според своята осъзнатост. В зависимост от нейната степен животът се превръща или в несъзнателно сънуване, където сънуващият е безпомощен и се намира във властта на обстоятелствата, или в осъзнато сънуване, което може да се контролира и да се насочва със силата на намерението.
На всички е дадена свобода на избор, само че не всеки се ползва от нея. Защо еволюционният процес продължава толкова, щом намерението е способно да реализира нужния сектор от пространството на варианти?
Защото практически всички живи същества не използват намерението осъзнато и целенасочено. Намирайки се в несъзнателно сънуване, те сякаш смътно искат нещо, без да разбират какво точно. Намерението изглежда мъгляво, неясно, неосъзнато.
В този смисъл човек не е отишъл по-далеч от животните. Както вече казахме, махалата са му отнели не само способността да управлява реалността, но и самото знание, че това е възможно. Въвлечен в тяхната деструктивна игра, човек се задоволява само с обратното действие на външното намерение, получавайки реализацията на отрицателното си отношение и на най-лошите си очаквания. Във всичко останало му се налага с огромен труд да постига целите си в тесните рамки на вътрешното намерение.
И все пак човекът, притежавайки достатъчно високо равнище на осъзнатост, е способен да се изтръгне от порочния кръг и да превърне живота си в осъзнато сънуване, в което реалността се подчинява не само на пряко въздействие, но и на волята. Щом във всекиго от нас има частица от Бога, значи нашето намерение е намерение и на Бога. Формирайки своята реалност със силата на намерението, ние изпълняваме Божията воля. Ако изразявате намерение, смятайте, че то е намерение на Бога. Как можете да се съмнявате, че то ще се изпълни? И за тази цел се изисква само да вземете своето право.


 Какво означава високо равнище на осъзнатост?
« Последна редакция: Септември 28, 2010, 23:31:13 pm от xeks123 »

Неактивен kossev

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 190
 • http://www.pristabg.com/
Re:Високо равнище на осъзнатост
« Отговор #1 -: Септември 29, 2010, 00:56:34 am »
Да осъзнаеш, че този ти живот е един сън и да започнеш да си го манипулираш по твой избор.
Да осъзнаеш, че абсолютно всичко,което ти се случва е твой избор.
Да разбереш, точно какво представляват махалата.
Да започнеш да ги виждаш...

ей такива работи..

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Високо равнище на осъзнатост
« Отговор #2 -: Септември 29, 2010, 12:34:58 pm »
Какво означава високо равнище на осъзнатост?

Ами каквото си означава. Не мисля, че е кодирано.

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Re:Високо равнище на осъзнатост
« Отговор #3 -: Септември 29, 2010, 13:22:37 pm »
Означава да осъзнаваш и виждаш неща, които повечето хора не. kossev е дал добри примери. :)
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 13:23:39 pm от sedere »
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

Неактивен eses

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 898
Re:Високо равнище на осъзнатост
« Отговор #4 -: Септември 29, 2010, 13:45:48 pm »
Не харесвам Зеланд, малко ми е тъмен,но за някой неща немога да кажа ,че не е прав.Включително и за цитираното.Това което аз бих допълнила към неговите книги(чела съм само първата ,затова ако имам пропуск ще ме извините) е вярата.Но вярата не като инструмент за постигане на цели,а като естествено състояние на човека.За съжаление аз не познавам такива хора,но смятам аз да стана един от тези които не познавам  ;)
Та към  осъзнатото сънуване в действителност, ако се прибави вярата ,тогава няма пропуски и питания.Защото намерението е хубаво нещо ,но не толкова силно.А вярата е най мощния сред мощните.Вяра не в някой друг навън,вяра в това че ти и всяка твоя черта,постъпка и тн е в абсолютен синхрон с общия план и че всичко което правиш,искаш,постигаш,променяш и тн не може да не е в синхрон,защото ти си синхрона.Тогава всичко което правиш ще те прави щастлив и даже всичко което е ще е точно такова каквото ти го виждаш.или по друг наичн казано,ти ще си вътре,ти ще си в рая.

Неактивен cyber

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 116
Re:Високо равнище на осъзнатост
« Отговор #5 -: Септември 29, 2010, 16:48:06 pm »
За това ли става дума.

когато е напълно осъзнат, истинският човек ще може да активизира третото си око по свое желание. И то ще му даде огромно прозрение и сила, да може и живее в този свят и да вижда в духовния , когато пожелаеВ една от книгите на Зеланд се споменава следното.Магическото огледало
Събуждате се в съня си наяве и ставате Създател на своята реалност. Чувствате се господар в слоя на своя свят. Вече разбирате какво става в действителност. Осъзнавате, че сте способни да подчините сънищата си на своята воля. Повече не сте марионетка в ръцете на манипулаторите. Давате си сметка какви правила на играта се мъчат да ви натрапят махалата. Вече сами създавате свои правила. Всички наоколо спят, а вие сте се събудили и можете свободно да се разхождате в този сън. Не се лутате слепешката, както преди, а действате осъзнато. Известни са ви принципите за управляване на реалността и знаете какво трябва да правите, за да постигнете целите си.В сайта колибка http://kolibka.com/ вече има качени всички части от поредицата транссърфинг на реалността във видео формат. Но все още нямат превод.

Каталог - http://zelands.com/catalogue.pdf на английски е и е страшно интересен. :)

В реалността степента на осъзнатост е по-висока, отколкото в сънуването. Това е напълно достатъчно за управляване на вътрешното намерение. Но външното изисква по-висока степен на осъзнатост. Както в осъзнатото сънуване, така и в реалността, за да се постигне контрол над външното намерение, е необходимо да се събудим.

Колкото по-висока е степента на осъзнатостта ви наяве, толкова по-ефективно ще сте в състояние да се разпореждате със съдбата си.

За да различите къде действа вътрешното или външното ви намерение, използвайте следните двустранни съпоставки: опитвате се да изтръгнете нещо от този свят - той сам ви дава онова, което искате; борите се за място под слънцето - светът разтваря за вас обятията си; мъчите се да отворите заключена врата - тя сама се разтваря пред вас; опитвате се да минете през стена - стената се разтваря пред вас; стараете се да предизвикате някакви събития в живота си - те идват сами. Изобщо с вътрешното намерение се опитвате да изместите реализацията си спрямо пространството на варианти, а външното измества самото пространство на варианти така, че реализацията ви се оказва там, където трябва. Схващате ли разликата? Резултатът е един и същ, но пътищата за постигането му са различни.
Ако вашите действия могат да се опишат с втората част на тези съпоставки, значи сте уловили външното намерение. Когато се борите, вие се стараете да прокарате реализацията си в пространството на варианти, а когато избирате, то само идва при вас. Разбира се, пространството на варианти няма да започне самостоятелно да се измества към вашата реализация. За това трябва да предприемете определени действия. Те обаче са извън рамките на обичайните и общоприети представи. В цялата книга ще ви давам примери за разликата в подходите на вътрешното и външното измерение. Външното измерение е крайъгълният камък на транссърфинга. В него е скрит ключът към гатанката на Надзирателя - защо не бива да се борим с този свят, а просто да избираме в него това, което искаме.
« Последна редакция: Септември 29, 2010, 17:23:15 pm от xeks123 »

Неактивен Castiel

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 52
Re:Високо равнище на осъзнатост
« Отговор #6 -: Септември 29, 2010, 19:03:52 pm »
В една от книгите на Зеланд се споменава следното.Магическото огледало
Събуждате се в съня си наяве и ставате Създател на своята реалност. Чувствате се господар в слоя на своя свят. Вече разбирате какво става в действителност. Осъзнавате, че сте способни да подчините сънищата си на своята воля. Повече не сте марионетка в ръцете на манипулаторите. Давате си сметка какви правила на играта се мъчат да ви натрапят махалата. Вече сами създавате свои правила. Всички наоколо спят, а вие сте се събудили и можете свободно да се разхождате в този сън. Не се лутате слепешката, както преди, а действате осъзнато. Известни са ви принципите за управляване на реалността и знаете какво трябва да правите, за да постигнете целите си.

Тоя зеланд да не си мисли,че е открил топлата вода...кви магически огледала кви чудесии ? Това се нарича "осъзнато сънуване" на английски "lucid dreaminng" и може да се овладе от всеки с практика ;)

Неактивен cyber

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 116
Re:Високо равнище на осъзнатост
« Отговор #7 -: Септември 29, 2010, 19:41:59 pm »
Не е точно открил, а го е пресъздал. Все пак Вадим Зеланд е руски квантов физик. А самият транссърфинг е комбинация от квантова физика, психология и езотерика.
Ето какво пишат за него в друг форум.

Ако ви е попадала книгата на българин на име Васил Манев със заглавие “Единството на вселената”, издателство “Неоген” Пловдив, тираж на първо издание едва 2000, вероятно сте запознати с теорията на този човек, който отива доста отвъд Айнщайн и неговата “Теория на относителността”. Нищо чудно че този автор твърде загадъчно потъна в дебрите на военното дело на руснаците и американците. Манев формулира и доказва т.нар. “принцип на подобието”, който гласи че ядрените, електрическите и гравитационните светове са подвластни принципно на едни и същи закономерности, които се различават само по мащаб чрез определен коефициент на пропорционалност. С други думи: каквото тук долу, такова и там горе. Познавайки известните до момента квантови взаимодействия, проявления и свойства, и екстраполирайки ги (прилагайки подобен принцип на подобието отдолу нагоре) от ядрените светове към тези от по-висок ред, като съпоставя човешкото съзнание с поведението на електрона от лабораторните изследвания на квантовата физика, Зеланд формулира и философията на транссърфинга. Следователно транссърфингът не е нищо по-различно от класическа квантова механика и някакъв принцип на подобието. Затова и Зеланд не дава отговор откъде е придобил тези знания – съответни аналогии на повечето от тях, ако не всичките, са наблюдавани в лабораториите на квантовите физици, какъвто е и самият Зеланд, намира се съответната аналогия с нашия свят и се насочва вниманието на читателя как ще проработи, и то наистина работи в повечето случаи, като потвърждението на принципа на подобието. По този начин квантовите физици намират потвърждение на хипотези и предположения, които иначе няма как да се докажат, преди да намерят своето място в учебниците по физика в бъдеще. В случая се наблюдава и обратния процес – от обратната връзка със своите читатели Зеланд е в състояние да интерполира (прилагайки принцип на подобието отгоре надолу) подсказани му явления и закономерности при човешките зваимоотношения и поведение, на които ако се намери съответно приложение в квантовата теория и се проведе съответен лабораторен експеримент би се намерило и съответно ново решение. Според мен това е принципът на транссърфингът – квантова физика и принцип на подобието, чрез който тя да се приложи навсякъде и във всичко. А във фразата “защото съм син на Бога” (както и всички ние) не се съдържа нищо друго освен въпросния принцип на подобието. Зеланд се опитва да покаже че тази фраза отключва всички врати, и вероятно е така, въпрос на гледна точка, настройване и желание за постигане на резултат.

Вадим Зеланд говори за събуждане в реалността - т.е. да я осъзнаваме като сън. Реалността може да се управлява и без човек да практикува осъзнато сънуване ;)« Последна редакция: Септември 29, 2010, 21:41:54 pm от xeks123 »

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27