Имате ли ли възможност да гледате видеото кадър по кадър?
На мен ми се струва, че именно движението на тялото не съответства на движението на нещо закачено на толкова дълго въженце. Още с влизането си в обсега на камерата е наклонено в обратната посока на тегленето. После, когато променя посоката си на движение първия път, ускорението изглежда ОК, но втория път има едно едва забележимо зигзагообразно движение надясно, надолу и пак надясно където не се забелязва никаква ответна реакция на теглещата сила. Има може би само една вероятност - обекта да е завързан така, че да не виси перпендикулярно на пода, да е завързан за горния си край и да се върти постоянно около точката на връзване. Тогава траекторията, която описва може да изглежда зигзагообразна в този момент, но пак не обяснява защо влиза с обратен наклон и защо не се люлее като махало при тегленето. Но заради глупавия надпис на телевизията не се виждат най-важните кадри, когато е точно пред камерата.
За хвърлянето на светлина - тази камера е за нощно снимане. Не разбирам много от фотография, но до колкото знам охранителните камери снимат в инфрачервения спектър, нали? Това не означава ли, че обекта само изглежда толкова ярък? Виждаш ли светлата точка на отсрещната стена? Това трябва да е металната дръжка на вратата. Това "нещо" в действителност може да не е по-светло от нея и да не осветява повече от нея.
Да се върна на въженцето. Според мен, за да го управлява някой с нещо като въдица например, този някой трябва да се е свил някъде горе в ъгъла на тавана над и зад камерата. Но според мястото където е поставена не виждам как може човек да се побере там без да влезе в обхвата й той и въдицата му. Колко висок трябва да е тавана, за да вдигне топчето толкова на високо с толкова дълга въдица?
Много по-вероятна ми се струва хипотезата за комбинирани снимки. Но да кажем, че са го направили за реклама. Първо, трябва да платят на човек да го направи, после - да си затваря устата. След това трябва да подкупят охранителната фирма, да вземат видеото, да го манипулират и да го върнат на място. И да си затварят устата. И да лъжат пред камерите на телевизията. Всичко това не е невъзможно, но дали си струва риска и парите само за една глупава реклама? А и като гледам реакциите на местните хора, едва ли това ги е трогнало особено да се втурнат да си мият само там колите. Хмм...Нещо не ми се връзва. Българинът е практичен скептик по природа. Първо ще си измие колата в къщи и после ще мине оттам на приказки.