Преди време имаше място във форума където би трябвало Стамен да отговаря на питания. Блог ли бе или теми... няма значение. Ако не греша, и въпрос бях задал. Не помня да е имало отговор от него. А нямам желание да търся. Не виждам смисъл.
Да споделя какво ми направи впечатление. Ако приемем, че думите му описват максимално точно конкретни факти...
Дори пет човека могат да решат в положителен смисъл съдбата на това деградирало и съсипано човечество!
само в този форум претендентите за тази роля са в пъти повече. във всеки аналогичен да има още по един, плюс още по един от всяка дъжава (бонус)... и спасение дебне от всякъде.

"Изхвърлих" ли се?
Възможно е.
Около 5 години от как съм тук (във форума). Повечето се крием зад никове, псевдоними, дори поредици от точки. Четем не на килограм а на тонове литература. Филмите по любимата тема са ни все недостатъчни и некачествени (защото мислим, че знаем повече). Всеки си има авторитет, който уважава и чийто пример следва (само в мислите си). Всеки... почти всеки ръси твърдения на поразия. Нищо, че доказателствата куцат. Нема непоклатимост. Упс... забравих, че елита и извънземните много старателно ги покриват. И ще приема за сега това за факт.
НО, какво не могат да скрият от нас? Някой задавал ли си е този въпрос?
Нас самите не могат да скрият от нас. Защото с това си се справяме без помощ.
Задавал съм си и още един въпрос. Как може да сме сигурни в истинността на преценката си за нещата ставащи по света (та чак Вселената), като не познаваме самите себе си? Колцина от тук пишещите са решили и са започнали с този експеримент? Колцина наистина знаят а не само са информирани? Нали правите разлика между информация и знание? ЗА натрупан опит да не говорим.
Защо дращя долкова редове: Защото, според мен, докато ние самолично, всеки един за себе си, не се себеопознаем и себеовладеем, дотогава ще даваме шанса и инструмента на всеки недоброжелател (или глупак), земен или неземен, материален или нематериален, да ни манипулира и да се възползва от фалшивите ни самоубедености.
Не ни трябват извънземни за да сме зле. Тук неколкократно бе доказвано това. Обидчивост, раздранения, заплахи, кавги пред и зад кулисите на форума. А мрънкаме, че разбираш ли едни хипотетични извънземни не проявявали човечност. Ако питате мене...а и да не ме питате

баш човечност си проявяват... дори са много миролюбиви като се замисля. Не помня в новата ни история някой неземни да са ликвидирали 3-4 хиляди индивида само за ден (9/11) или пък стотина хиляди на една обособена територия (Ирак).
Та.
Дали Стамен е прав в твърденията си? Възможно е. Аз нямам неговата информация.
Но според мен е допуснал да бъде манипулиран. И го е приел волно или неволно.
От неговата позиция и заявено самопознание и мисия, е недопустимо да говори безотговорно. Визирам отново тези 5 човека. Нима сред феноменалните феномени, които е организирал, сред изследователи, конспиратори/антиконспиратори не са се събрали мижавите 5? А ако тази бройка я няма на Земята....
... викам да си ходя.

P.S.
------
за информация на наплашените завоеватели:
И един Човек е достатъчен. Защото Човекът е творец изобретател. Може да създаде и други глупости освен вас.