Здравей,
От много време не съм писал в форума, но темата за випасана в момента много ме вълнува. Вена ми беше на този курс, като всичко стана сякаш си беше предначертан за нея. Малко пред история с факти, жена ми беше голяма "мръвкарка", и обичаше така да кажем не много здравословна храна, и тъй като имахме някой житески проблеми беше влезнала в етап на депресия. След тези 10 дена тотално друг човек, вече месо почти не яде освен ако нещо организма й не закрещи сериозно (а с години се опитвах да я откажа от месото), много по оптимистиен човек стана, и неща на духовна тематика или чисто и просто мой лични преживявания не ме разбираше. Сега вече става само с няколко думи. Аз също съм се записал за курса за усвояване на тази техника, че нямах време да го направя по рано.
Аз заповчам края на Август така че евентъално тогава ще кажа вече като личен опит.
Знам, че и в България се провежда този курс, но само 1-2 пъти в годината във Варна, пак някаде Август месец беше. Ако искаш да разбереш детайли виж тук:
http://www.dhamma.org/en/schedules/noncenter/bg.shtmlДо колкото знам този човек е оторизиран учител.
Успех!