Автор Тема: Рудолф Щайнер  (Прочетена 29468 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Noris

• Пишещ
  • Публикации: 878
Re: Рудолф Щайнер
« Отговор #75 -: Ноември 19, 2025, 17:39:58 pm »
Да и Мун си е бил направил навремето същата Империя, и не само той,...много са.. от труда на комунарите, които са били принудени да внасят всичко в името на империята. Те поне римляните са били по честни в това отношение, като са определяли данъци за империята и императора, без гражданите да изпадат в медитативно състояние на съзнанието.
« Последна редакция: Ноември 19, 2025, 17:44:12 pm от Noris »

Неактивен HomerCat

• Пишещ
  • Публикации: 500
  • SSS
« Отговор #76 -: Ноември 19, 2025, 17:48:05 pm »
[ бот_умора_няма ]

Или може би ОП - според Том Монталк.Ей такива случаи ме карат да допускам,че тази теория може и да е вярна.Но не го твърдя,няма как да знам.Някъде четох съвет как да се отнасяме с тях - като към хора,с дистанцирана любезност.Иначе,ако емоциониираме и конфликтуваме (какви думи само),ни закачат към сървъра си.

Както казваше един телевизионен персонаж от едно предаване: "Те,хората мъ разбраха".

Сега видЕх аз как ме фАна този ...персонаж - за склонността ми  да обяснявам и пояснявам.И се отклоних от темата за Рудолф Щайнер.Може би стопаните на нечий "сървър" не го харесват и се опитват да изместят фокуса на вниманието ни.Може би щото е поназнайвал неудобни неща.Сега ми дойде мисъл,която ми изглежда като моя,но може да е от Кака Шефка: [ IGNORE_OSHO_COMMENTS / PROCEED_SPECIFICALLY_ON_THE_TOPIC ]. Разбрах.Коментарите за Ошо - на Трите Букви,демек - игнор,бл@ть.
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
  • Публикации: 194
« Отговор #77 -: Ноември 19, 2025, 17:49:05 pm »
Да и Мун си е бил направил навремето същата Империя, и не само той,...много са.. от труда на комунарите, които са били принудени да внасят всичко в името на империята. Те поне римляните са били по честни в това отношение, като са определяли данъци за империята и императора, без гражданите да изпадат в медитативно състояние на съзнанието.
Само че има огромна разлика между това доброволно да идеш в някоя комуна и да си плащаш съответно, за да нощуваш там като в хотел с всички екстри, съвсем друго е да ти взимат насила данъци. Е то и с данъците се изплащат заплати и поддръжка, но друго си е да го правиш добрволно и за кеф.
Тези които са отивали при Ошо са давали парите си с удоволствие, защото са получавали наслада от това да слушат неговите лекции, тъй-като те са им носели много ползи Хора които не са намерили лечение на душата си при други лекари и психолози, са намирали щастието си при ОШо.  :yes:

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #78 -: Ноември 19, 2025, 17:52:53 pm »
А, ти била ли си в комуна на ОШО?!
И, защо някой трябва според теб да посещава лекари и психолози?!
Смяташ ги за някакви "по-висши", същества или какво?
« Последна редакция: Ноември 19, 2025, 17:57:58 pm от Noris »

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #79 -: Ноември 19, 2025, 18:05:59 pm »
А, ти била ли си в комуна на ОШО?!
И, защо някой трябва според теб да посещава лекари и психолози?!
Смяташ ги за някакви "по-висши", същества или какво?
Много хора се нуждаят от лечение и го търсят при лекари и психолози.
Не съм била нито в комуни, нито в секти. Но ако Ошо беше жив, бих имала желание да посетя комуната му и да имам жив контакт с него.

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #80 -: Ноември 19, 2025, 18:19:49 pm »
Много хора се нуждаят от лечение и го търсят при лекари и психолози.
Не съм била нито в комуни, нито в секти. Но ако Ошо беше жив, бих имала желание да посетя комуната му и да имам жив контакт с него.

Благодаря ти за искрения отговор. И ме подсети за нещо много важно, че нито лекарите, нито аматьорите психолози имат представа  за света. И не ХОРАТА, отиват при тях сами, а те се.нуждаят от тях за да се образоват и си изградят ЕГО. :blum1:
 Ако им се даде шанс да шикалкавят с докторските си титли и психоложки пред човека  ще имат наистина нужда от ОШО комуна   :D

Неактивен HomerCat

• Пишещ
  • Публикации: 500
  • SSS
« Отговор #81 -: Ноември 19, 2025, 18:29:15 pm »
Ще направя пауза в тази тема,за да интегрирам настройката,която получих в квадратните скоби.
Изпълнявайки я,ще завърша с един цитат от Щайнер (надявам се източникът да е коректен).

Източник:
https://www.quotes.bg/quote/10853824/rudolf-shtayner-lichnost-mislene

"Философията на свободата трябва да изхожда от опита на мисленето, защото именно чрез този опит на мислене човек открива собственото си Аз, намира своите носения като независима личност."   Рудолф Щайнер
"Една голяма шахматна игра се играе върху целия свят...",("Алиса в Огледалния свят")

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #82 -: Ноември 19, 2025, 18:41:15 pm »
Благодаря ти за искрения отговор. И ме подсети за нещо много важно, че нито лекарите, нито аматьорите психолози имат представа  за света. И не ХОРАТА, отиват при тях сами, а те се.нуждаят от тях за да се образоват и си изградят ЕГО. :blum1:
 Ако им се даде шанс да шикалкавят с докторските си титли и психоложки пред човека  ще имат наистина нужда от ОШО комуна   :D
А дали Щайнер би могъл да излекува тези хора? :boredom:
« Последна редакция: Ноември 19, 2025, 18:52:37 pm от Viviss »

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #83 -: Ноември 19, 2025, 18:59:27 pm »
А далиЩайнер би могъл да излекува тези хора? :boredom:

Да разбира се! И Дънов го може!
Но тези хора от рождението си не са се замисляли и са били програмирани, още в утробата че трябва някой лекар или медицинско лице да се грижи за психичните им проблеми и здраве примерно.
Невежеството на Хомо Сапиенс е претоварварено  с институции, които  го  изолират от естествените му инстикти за самосъхранение и начин на живот и мислене в реалния му живот.
Също лекарите се опитват с измерения на тялото и кръвната картина да установят, състоянието на пациента.
Което е трагично за професията им, като профани, които не могат да измерят примерно съзнанието, на човека и душата.

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #84 -: Ноември 19, 2025, 19:11:02 pm »
Да разбира се! И Дънов го може!
Но тези хора от рождението си не са се замисляли и са били програмирани, още в утробата че трябва някой лекар или медицинско лице да се грижи за психичните им проблеми и здраве примерно.
Невежеството на Хомо Сапиенс е претоварварено  с институции, които  го  изолират от естествените му инстикти за самосъхранение и начин на живот и мислене в реалния му живот.
Също лекарите се опитват с измерения на тялото и кръвната картина да установят, състоянието на пациента.
Което е трагично за професията им, като профани, които не могат да измерят примерно съзнанието, на човека и душата.
По какъв начин например, могат да се измерят съзнанието и душата?

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #85 -: Ноември 19, 2025, 19:17:10 pm »
По какъв начин например, могат да се измерят съзнанието и душата?

Няма все още такъв измислен уред.
Всичко е индивидуално.
И точно там куца "медицината", психологията и т.н....

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #86 -: Ноември 19, 2025, 20:00:02 pm »
Няма все още такъв измислен уред.
Всичко е индивидуално.
И точно там куца "медицината", психологията и т.н....
Да, съзнанието не може да се измери и все още науката не е стигнала много далече в метафизиката.
Но може би един ден в най-близко бъдеще хората ще работят съвместно с изкуствения интелект. И дано всичко да е за доброто на човечеството в един такъв тандем.
« Последна редакция: Ноември 19, 2025, 20:25:14 pm от Viviss »

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #87 -: Ноември 19, 2025, 20:47:14 pm »
И на мен винаги ми е бил интересен този въпрос ?
Примерно човек, който обяснява.нещо свързано с " извънземни" и други  светове бива,.третиран от като шизофреник, примерно...

Неактивен Viviss

• Четящ
  • *
« Отговор #88 -: Ноември 19, 2025, 21:07:18 pm »
И на мен винаги ми е бил интересен този въпрос ?
Примерно човек, който обяснява.нещо свързано с " извънземни" и други  светове бива,.третиран от като шизофреник, примерно...
Зависи в какво се състоят тези обяснения. Ако човек обяснява, че в света освен нас, обитателите на тази планета, съществуват и други същества в Космоса, би следвало това да се приема като напълно нормално.
Но ако някой твърди, че общува с такива същества, го приемат като ненормално. Въпреки че е напълно възможно.

Неактивен Noris

• Пишещ
« Отговор #89 -: Ноември 20, 2025, 18:51:55 pm »
Зависи в какво се състоят тези обяснения. Ако човек обяснява, че в света освен нас, обитателите на тази планета, съществуват и други същества в Космоса, би следвало това да се приема като напълно нормално.
Но ако някой твърди, че общува с такива същества, го приемат като ненормално. Въпреки че е напълно възможно.

Да.

Имаш ли идеи?!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27