А защо бог трябва да е дракон? Не е ли Христос, син божи?
По принцип на герб се слага нещо реално съществуващо, не фантазии..
Ако приемем теориите,че драконът е най-мъдрото същество на Земята е възможно, бог(този,който е сътворил животa на земята да му е дал силата и възможността да управлява всички животински и растителни видове, вкл. и човекa на Земята), но в един момент на Драко не му е по силите да се справи с деянията на новосъздадения вид `човек` и той се обръща с молба за помощ към създателя си, който му изпраща своя син - Христос.

Дракони е имало,не са фантазии ;)Така го сънувах аз ;D
Съвпадeние!!!
И аз съвсем наскоро имах сън, който сякаш бе много реален. Сънувах Дракон (сам), разхождащ се из развалини, където не бе останал жив човек.....нямаше илюминати, империи, монархии, корпорации, банки,....технологи...бе сам и бе щастлив, че се е освободил от имперско- землянското си робство....и сякаш телепатично ми подаде някаква информация, че иска да съгради, отново Земята с нови хора и нови видове.
И най-странното в съня ми бе, че Драконът(в новия си план) искаше да излезе на повърхността на Земята свободно, като по времето на Динозаврите и съжителства заедно с хората и всичките там видове животни, създаени от твореца, и вътрешно го почувстах че `животът` му на повърхността е запушен от `тайни общества`, които не му позволяват излаз извън тях, поради това че те няма с какво да се занимaват и кво да пазят в тайна след като той ги `разчупи `
Може би има нужда от нови преживявания , освобождавайки се от `скучната имперска зацикленост на монарсите`
Ех,надявам се че е само сън ;D
Английския дракон идва не от Откровение както италианския, а от Битие 3, където змията е най-мъдрото животно. Гербовете на Оксфорд и Кембридж са цял дракон. Явно защото в Англия в естествени условия има само неотровни змии, докато в Италия са предимно отровните.
бого, защо сливаш змия и дракон в едно?
Уточни, ако обчаш различията между мъдростта на дракона и тази на змията!