Темата наистина е много интересна и изглежда тези момчета се забавляват чудесно, но мисля, че методите, познанията и изследванията им са доста наивни. Склонна съм да вярвам, че подобни портали наистина съществуват. Свидетелствата за тях не са от вчера и идват от всички краища на света. Самодивски кръгове има и в България.
Една приятелка от Ирландия ми разказваше, че там тези аномални зони са нещо напълно обичайно и до днес хората стриктно ги избягват. Било нормално, например, в нива, обработена с най-модерна техника да се види петно от никога не докосвана земя, старателно заобикаляна от хора и машини. Така е, защото хората вярват или са наблюдавали именно на това място да стават странни неща - изчезват хора и животни или се появяват от там. Такива места се ограждат от камъни наподобяващи структурата на Стоунхейндж. "Стоунхейндж ли? О, в Ирландия има много такива места, но те не са известни, защото са много по-малки и не толкова атрактивни," ми каза момичето с тон "Това и баба го знае!"
Друго подобно място е Скинуокър Ранч (Skinwalker Ranch) в щата Юта. Мястото е известно не само с масовите аномалии които стават там, но и с това, че от години насам в него се провеждат интензивни научни изследвания. Преди време мястото е закупено от мултимилионера Робърт Бигелоу, собственик на частната космическа компания Bigelow Aerospace и е затворено за външни посетители. Това е същият този Бигелоу, собственик на бившия NIDS институт, занимаващ се с изследване на аномални НЛО явления и подслонил много от бившите учени свързани с проекти като MKULTRA, Stargate, и други подобни. Бигелоу днес финансира уфологическите изследвания на MUFON, а миналата година неговата компания беше официално обявена от правителството за мястото, където хората да докладват за наблюдения на НЛО. (Една от причините да се откажа от членството си в MUFON). Както споменах, ранчото в Юта е затворено за посещения защото там от 10 години се провеждат интензивни научни изследвания, резултатите от които едва ли скоро (някога) ще бъдат обявени.
Съгласна съм, че има нещо много гнило със Сомалийските пирати. По всичко изглежда, че това е само партенка. Но не бих се връзвала на всички, които твърдят, че са били жертви на проектите MKULTRA. Ако гледате филма "Мъже, които се взират в кози" ще научите доста за така наречените супер войници. Всички герои от филма са действителни хора. MKULTRA е действителен проект от огромен мащаб, за който все още не се знае колко под-проекта е съдържал и до какъв размер се е разраснал. Днес, много от тези, които твърдят, че са били част от него или са негови жертви са обикновени дезинформатори или самозванци. В действителност, истинските жертви, които се осмеляват да говорят, не живеят дълго или прекарват остатъка от живота си в лудници.
Lightworker, пиша всичко това, за да ти кажа, че прегледах руския сайт и ми стана.. как да кажа... мило... за тези момчета. Това, което правят е наистина интересно, забавно, но едва ли толкова доходно, както пишеш. Звучи малко като детска игра. Прегледах проектите им и виждам, че всичко, което правят е да се упражняват в осъзнато споделено сънуване, с което вярват, че минават през тези портали. Осъзнатото сънуване може наистина да е преминаване на съзнанието в паралелни реалности, но за него не се изисква специален портал. Всеки навсякъде може да го постигне. Характерното за тези аномални зони е, че в тях изглежда става физическо преминаване, което е нещо съвсем различно.
Разгледах и оборудването с което правят изследванията си - GPS и карти, топлоелектрически генератори, зареждащи устройства, виртуални офиси (що за оборудване е това?), нож в ръката за самозащита (те трябва да се шегуват), хранителни припаси. Дори не споменават уреди за електромагнитни измервания, камери снабдени с филтри за нощно виждане, бинокли, телескопи, сещаш се какво имам предвид.
Колкото до снимките, които са качили на страницата за Нибиру - е, това са добре известните "sun dogs" . Не знам как се казват на български. Това е оптически атмосферен ефект, който се получава при пречупването на светлината в облаците. Тук има обяснение и снимки на ефекта:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sun_dogВсе пак, благодаря ти за инфото. Наистина е свежо. Ако се интересуваш сериозно от тези портали обаче, потърси нещо по-сериозно