Автор Тема: Група Неман  (Прочетена 28747 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен konstantin2007

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 256
Re:Група Неман
« Отговор #15 -: Февруари 22, 2010, 19:29:12 pm »
В "Проектът Монтоук" е обяснено.
Йес!Проекта го имам,отивам за антена :bye2:

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 433
Re:Група Неман
« Отговор #16 -: Февруари 22, 2010, 19:45:29 pm »
А като влезеш, после излезеш в това измерение, на същото място ли излизаш?
Щото аз мога да го ползвам тва, за да пътувам до България и обратно. 1500$ самолетен билет ще икономисам, а и сума време също.
Даже ще мога и до Австралия да ходя.
Старгейт ряпа да яде.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен sesiliq

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
 • ТРОЯНА
Re:Група Неман
« Отговор #17 -: Февруари 22, 2010, 19:56:24 pm »
И на мен не ми се вярва да е вярно.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен lightworker

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 155
Re:Група Неман
« Отговор #18 -: Февруари 22, 2010, 20:19:46 pm »
Tangrata, ако се поровиш из руските сайтове като зададеш на търсачката думите сталкер (така се наричат тези дето бродят из паралелните реалности), аномальная зона и се зачетеш, ще видиш, че не става въпрос въпрос за фантази бестселър.

отделно исках още да кажа, че аномалните зони в Русия са станали доходоносен бизнес. Предлагането (продаването на информация) върви от 50 хил. долара и може да стигне до милион. Отделно сталкерите предлагат на заможните срещу 100 хиляди долара екскурзии в паралелни светове. За това всичко може да се прочете из нета, само да се разтърсите.

А методите им не са с антени. как става се описва във втората книга (тази на Андрей Медведев). отделно и на сайта им описват основните признаци на аномална зона и как да се тества и и и...
Първо четете, а тогава коментирайте.

Тук едно интервю с друг сталкер, не от групата Неман
http://blogs.mk.ru/users/3112389/post112341509/

Неактивен sesiliq

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
 • ТРОЯНА
Re:Група Неман
« Отговор #19 -: Февруари 22, 2010, 20:21:53 pm »
Око иска да види ръка иска да пипне.Поне снимки има ли?
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен sesiliq

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
 • ТРОЯНА
Re:Група Неман
« Отговор #20 -: Февруари 22, 2010, 20:24:38 pm »
И аз мога да си пиша всякакви истории.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен lightworker

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 155
Re:Група Неман
« Отговор #21 -: Февруари 22, 2010, 20:55:21 pm »
Снимки има
влез в сайта на Неман
меню-> гипотезы -> Нибиру

отделно аномалните зони не се отличват от общия пейзаж особено. Признаци могат да са
-мястото е в мъгла, а всичко наоколо не е
-на аномалното място в гората няма никаква трева, макар наоколо да е обрасло
- във въздуха се появяват феномени,аномалии (като тези от снимката на сайта им)
- местностите са наричани от местните жители например дяволска, прокълната гора, река т.е. намек, че там има аномална активност.
Има и още други, но това всичко е описано на сайта на Неман.

Тук във формума също има снимка на аномална зона. Не мога да се сетя в коя тема беше, но ставаше въпрос за двама пенсионери с магаре, които отиват на лозето си. магарето изчезва безследно и след дълго търсене пенсионерите го намират там където са го оставили, макар и преди това (докато са търсели магарето )да са били там. Доколкото си спомням, в разказа ставаше въпрос за появата на мъгла. Разказът мина в секцията отвличания от извънземни, макар да си е типичен пример за аномална зона. Ползвателят, който пусна тази история, дори бе качил снимка на месността.

Неактивен sesiliq

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 289
 • ТРОЯНА
Re:Група Неман
« Отговор #22 -: Февруари 22, 2010, 21:12:50 pm »
Не ми трябва за тая планета.Като изсипя малко натриев нитрит  в/у една поляна няма да поникне нищо за следващата година.
...и нека Силата бъде с теб. [img]http://img383.imageshack.us/img383/290

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:Група Неман
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2010, 00:58:50 am »
Отделно сталкерите предлагат на заможните срещу 100 хиляди долара екскурзии в паралелни светове. За това всичко може да се прочете из нета, само да се разтърсите.


Хаха, благодаря ти, че ми спести допълнително ровене по въпроса :P Смях на килограм :)

Неактивен lightworker

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 155
Re:Група Неман
« Отговор #24 -: Февруари 23, 2010, 12:30:17 pm »
Цитат
Не ми трябва за тая планета.Като изсипя малко натриев нитрит  в/у една поляна няма да поникне нищо за следващата година.

Ти дори не си погледнал на сайта за какви снимки става въпрос.

Ето и на видео аномална зона. Както казах, не е задължително тя да се отличава особено от общия пейзаж, но признаците са налице- мястото е в "Омагьосаната гора" (името е подсказва нещо аномално), мястото е без трева, 2 от дърветата са огънати много особено и са като огледални изображения едно на друго.
http://www.youtube.com/watch?v=FaN6B6Jy6Es

stiver

 • Гост
Re:Група Неман
« Отговор #25 -: Февруари 23, 2010, 12:36:30 pm »
Темата наистина е много интересна и изглежда тези момчета се забавляват чудесно, но мисля, че методите, познанията и изследванията им са доста наивни. Склонна съм да вярвам, че подобни портали наистина съществуват. Свидетелствата за тях не са от вчера и идват от всички краища на света. Самодивски кръгове има и в България.

Една приятелка от Ирландия ми разказваше, че там тези аномални зони са нещо напълно обичайно и до днес хората стриктно ги избягват. Било нормално, например, в нива, обработена с най-модерна техника да се види петно от никога не докосвана земя, старателно заобикаляна от хора и машини. Така е, защото хората вярват или са наблюдавали именно на това място да стават странни неща - изчезват хора и животни или се появяват от там. Такива места се ограждат от камъни наподобяващи структурата на Стоунхейндж. "Стоунхейндж ли? О, в Ирландия има много такива места, но те не са известни, защото са много по-малки и не толкова атрактивни," ми каза момичето с тон "Това и баба го знае!"

Друго подобно място е Скинуокър Ранч (Skinwalker Ranch) в щата Юта. Мястото е известно не само с масовите аномалии които стават там, но и с това, че от години насам в него се провеждат интензивни научни изследвания. Преди време мястото е закупено от мултимилионера Робърт Бигелоу, собственик на частната космическа компания Bigelow Aerospace и е затворено за външни посетители. Това е същият този Бигелоу, собственик на бившия NIDS институт, занимаващ се с изследване на аномални НЛО явления и подслонил много от бившите учени свързани с проекти като MKULTRA, Stargate, и други подобни. Бигелоу днес финансира уфологическите изследвания на MUFON, а миналата година неговата компания беше официално обявена от правителството за мястото, където хората да докладват за наблюдения на НЛО. (Една от причините да се откажа от членството си в MUFON). Както споменах, ранчото в Юта е затворено за посещения защото там от 10 години се провеждат интензивни научни изследвания, резултатите от които едва ли скоро (някога) ще бъдат обявени.

Съгласна съм, че има нещо много гнило със Сомалийските пирати. По всичко изглежда, че това е само партенка. Но не бих се връзвала на всички, които твърдят, че са били жертви на проектите MKULTRA. Ако гледате филма "Мъже, които се взират в кози" ще научите доста за така наречените супер войници. Всички герои от филма са действителни хора. MKULTRA е действителен проект от огромен мащаб, за който все още не се знае колко под-проекта е съдържал и до какъв размер се е разраснал. Днес, много от тези, които твърдят, че са били част от него или са негови жертви са обикновени дезинформатори или самозванци. В действителност, истинските жертви, които се осмеляват да говорят, не живеят дълго или прекарват остатъка от живота си в лудници.

Lightworker, пиша всичко това, за да ти кажа, че прегледах руския сайт и ми стана.. как да кажа... мило... за тези момчета. Това, което правят е наистина интересно, забавно, но едва ли толкова доходно, както пишеш. Звучи малко като детска игра. Прегледах проектите им и виждам, че всичко, което правят е да се упражняват в осъзнато споделено сънуване, с което вярват, че минават през тези портали. Осъзнатото сънуване може наистина да е преминаване на съзнанието в паралелни реалности, но за него не се изисква специален портал. Всеки навсякъде може да го постигне. Характерното за тези аномални зони е, че в тях изглежда става физическо преминаване, което е нещо съвсем различно.

Разгледах и оборудването с което правят изследванията си - GPS и карти, топлоелектрически генератори, зареждащи устройства, виртуални офиси (що за оборудване е това?), нож в ръката за самозащита (те трябва да се шегуват), хранителни припаси. Дори не споменават уреди за електромагнитни измервания, камери снабдени с филтри за нощно виждане, бинокли, телескопи, сещаш се какво имам предвид.     

Колкото до снимките, които са качили на страницата за Нибиру - е, това са добре известните "sun dogs" . Не знам как се казват на български. Това е оптически атмосферен ефект, който се получава при пречупването на светлината в облаците. Тук има обяснение и снимки на ефекта: http://en.wikipedia.org/wiki/Sun_dog

Все пак, благодаря ти за инфото. Наистина е свежо. Ако се интересуваш сериозно от тези портали обаче, потърси нещо по-сериозно :)

Неактивен lightworker

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 155
Re:Група Неман
« Отговор #26 -: Февруари 23, 2010, 13:29:52 pm »
Първо искам да попитам Eon защо е махнал Эсклюзивное интервью с Черным?

stiver, благодаря за конструктивната критика! Естествено те използват различни технологии (описани са във втората книга), но понякога най-елементарните устройства работят най-добре, като например laser-pointer. В една аномална зона, лъчът се пречупва.
Виждам, че си се запознал с проектите на Неман. Но обърни внимание на случаите, които описват в Случайни преходи (времеви и пространствени аномалии. Хората се връщат след години или дни, макар и да са били според тях на друго място само за дни или часове). Отделно те казват, че понякога от аномалната зона може да се върнеш и окажеш на съвсем различно от мястото, където си влязъл. Ето защо нож и хранителни припаси са задължителни във тяхната екипировка.
С други думи момчетата съвсем не са наивни. Как да кажа, лесно е на теория да се критикарства. Нито ти, нито аз имаме практически опит, за да можем да си правим изводи за техния наивинитет.
Ето едно интересно интервю с друг сталкер. Интервюто е от 1992 г., т.е. преди създаването на Неман.
http://xstyles.ru/realnye-istorii/325-stalker-ob-anomalnykh-zonakh..html

На тези, които са успели да прочетат интервюто с Черния (Эсклюзивное интервью с Черным), искам да обърна внимание на един факт. На нашата планета се намира едно от най-редките създания и най-голямата тайна във вселената- създанието е наречено Берсеркер. 
Въпросът:Вы столкнулись с такими феноменами, которые человек в силу своих ограниченных возможностей не может осознать. Скажите, что Вы можете сказать о Берсеркере или Нечто?
Феномен Нечто лежит за областью понимания даже Властелинов Времени (това е извънземното от книгата, представител на расата, наричаща себе си Властелини на Времето), не говоря уже про людей. Наша планета может гордиться тем, что мы соприкоснулись с самой неизведанной тайной Вселенной.
 
Та от книгата става ясно, че от всички възможни планети и места във вселената, това Нещо се намира именно на Земята. Рядкост от вселенски мащаб!Самите предствители на Властелините на Времето не могат да си обяснят този фемонен. На една планета, която те считат като абслолютно сметище!

Неактивен lightworker

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 155
Re:Група Неман
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2010, 13:46:59 pm »
Цитат
Хаха, благодаря ти, че ми спести допълнително ровене по въпроса Tongue Смях на килограм Smiley

Н., макар и да не разбирам съвсем какво се опитваш да намекнеш, искам да кажа, че за съжаление има и такива, които правят бизнес от откритията и способностите си. За наша обща радост, мнозинството от сталкерите са романтици (както те се наричат) и са водени от желанието да откриват, от тръпката на приключението - като Христофор Колумб.
Много от тях са безследно изчезнали, загинали, разболели се. Това е съдбата на пионерите!
Нека да не свеждаме всичко до меркантилното. Написах за бизнеса, за да се види и другата страна т.е. след като има предлагане, значи някой иска да има ексклузивно право на дадена зона...а това е намек, че има тъмни интереси. Схващаш ли какво искам да кажа?Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 199
Re:Група Неман
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2010, 14:07:09 pm »
Айде не се карайте. Аномални зони има и те са много. Не случайно братя Стругацки бяха написали цяла повест за тях и тя отдавна е филмирана плюс това. Говоря за повестта "Пикник край пътя" и филма "Сталкер" на Тарковски.

lightworker,

Малко критика и от моя страна... Видеото, което си привел, нищо не значи. Ти да си виджал под иглолистни дървета трева? Аз не съм и никога няма да видя, защото иглите им, когато паднат върху почвата, при разлагането си отделят киселини, които пречат на всички други растителни видове. Съвсем същото е и при големите и стари орехови дървета. А изкривяването на стволовете на дърветата, хм... Нещо ме съмнява в добрите намерения на заснелия видеото, защото не е снимал короните на по-старите и по дебелите дървета. Ако зоната беше наистина аномална и короните им щяха да са с ненормално оформени клони.

Виж, ако наистина трябва да говорим за истински аномални зони то такава е всеизвестната "Пермска зона". Беше през 1991 година, когато лично съм разговарял с човек бил на екскурзия в тази зона. Показа ми и нощни снимки от нея. На снимките имаше светлинки, но не от лагерния огън, които бяха размазани поради бързото им движение, но авторът на снимките твърдеше, че когато ги е правил светлинките не се виждали с просто око. Доколкото помня показа и снимка на някакъв дух.
Имам щастието да притежавам и "самиздатско" издание на първата книга, ако няма и други след нея, за "Пермската зона". В нея са написани наистина фантастични неща. И книгата не е никакъв литературен роман, а свидетелства на очевидци, чиста документалистика. Лошото е, че книгата е лошо копие на хартиен носител и не мога да я предоставя за запознаване, докато не опитам да я скенирам.

Преди време във в. "Психо" имаше статия, в която се описваше и съвсем друга аномална зона в Сибир, почти неизвестна, където имало някакви стари технологични останки, но не от нашата цивилизация, а един господ знае от кога. Там се случвали доста странни неща и повестта на бр. Стругацки е доста показателна за явленията в подобни зони.

А ако искаш наистина да се запознаеш с истински научни изследвания на аномалните зони потърси в нета резултатите на движението "Космопоиск". Те, като истински учени, са се заели наистина с изучаването на аномалните зони. Търси книгите на Вадим Чернобров, който между впрочем е създателят на руската машина на времето.

Такива зони има и в България. Лично аз живея близо до една такава, която е археологически резерват, и където вече за втори път снимам НЛО. За други в момента не се сещам, но никак не са малко. Единствената разлика с "Пермската зона" е, че зоните в България са малки по тероиториален обхват, докато Пермската мисля, че обхващаше квадратен периметър 7 на 7 километра.

« Последна редакция: Февруари 23, 2010, 14:33:52 pm от SMSI-H »

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 652
 • In Lies We Trust...
Re:Група Неман
« Отговор #29 -: Февруари 23, 2010, 14:11:30 pm »
Никой не може да те пренесе физически в паралелна реалност освен ако няма наличие на технология за това. Ако умееш да го правиш без технология (никак не е просто), можеш да пренесеш само себе си и толкова. В никакъв случай не може да се говори за плащане на сума и закупуване на билет, просто всеки който има малко разбиране за нещата ще види каква смешка е това. Минаването в паралелна реалност с физическото тяло е много специално преживяване и много малко хора наистина го правят и то е с определени цели. "Любопитството" не е фактор.
Аз съм бил умишлено и осъзнато много пъти в паралелни реалности по време на ОИТ и знам за какво става дума. Но това, което говорят тези юнаци - просто е несериозно за всеки, докосвал се по някакъв начин до тези неща.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27