Относно Нибиру и Анунаките - аз също все още имам някои проблеми за разрешаване. Например - ясно е, че на някакъв етап от миналото в човешката история широко и брутално е влияла по-скоро негативна формация високи руси същества от Орион/Бетелгейзе (това неколкократно се потвърди, при това от несъвпадащи екстрасензорни източници). В същото време обаче се споменава и за някакви земноводни същества от Сириус (също повече или по-малко негативна формация, след като не спазват пълна ненамеса спрямо развитието на човешкия вид). На този етап ми се струва, че неяснотата Орион и/или Сириус се нуждае от допълнителни проверки, за да получи по-малко оспорима яснота.
Относно материала на "Монталк" - той е изключително ценен за мен и дори при условие, че все още не съм го обработил най-пълноценно, пак ми позволи да достигна до важни за мен изводи. Ще спомена по-детайлно за тях, когато се върна към довършването на "Какво ми казаха сензитивите! - 8" в темата ми "Какво ми казаха сензитивите!" тук (в "Извънземен разум").
Засега смятам, че противопоставянето НЕГАТИВНО-ПОЗИТИВНО не се ограничава само до органичните същества и въобще - до съществата от първи ред, ами достига доста "по-нависоко" в "йерархиите на сътворението" и дори намесва в някаква степен и Бог. От доста време насам ми се струва, че добре познатите на физиката материя и антиматерия са "позитивна" и "негативна" форма на проявление, а "черните дупки" във Вселената биха могли да са "негативно отражение" на самия Бог.