Автор Тема: Как мафията създаде Америка  (Прочетена 4490 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

firma

 • Гост
Как мафията създаде Америка
« -: Април 02, 2006, 00:16:09 am »
Скандалите през 2000 г. с $10 милиарда руски пари, изпрани през Нюйоркската банка, са само връх на айсберга

Америка по начало е заселена от криминални престъпници, които бягат от закона в Европа. В началото на ХХ век там превес в натрупването на черни капитали вземат италианските и еврейските гангстерски банди. Постепенно те превземат държавата и овладяват всички печеливши дейности. Сухият режим превръща в милиардери бандитчета като Ал Капоне. Чарлз Лъки Лучано пък организира тъмния бизнес на федеративен принцип, обхващащ цялата страна. Холивуд, тази фабрика за сънища, е под контрола на Бъгси Сийгъл, маниак и убиец, дясна ръка на Лучано. Продуценти и актьори, изправящи на крака милиони от цял свят, и мафиотите са съдружници. Самият Лучано работи с най-високото ниво на американската администрация.
Държавната власт на САЩ влиза в комбина с боса на Коза Ностра за дебаркирането в Сицилия. Историята с пъпната връв между държавна власт и пирати се повтаря в средата на ХХ век в САЩ. Лично губернаторът Томас Дауей признава: "От момента на влизането на САЩ във войната, армейските служби потърсиха помощта на Лучано." А дон Вито Дженовезе, първи сътрудник на Лучано, е личен преводач на командващия военната политика в Италия Чарлз Дън през 1944 г.
За милиони няма закони.
Този припев от днешния ни попфолк е напълно приложим за големите магнати на световния бизнес в областта на петрола и оръжията. Например водещата в цял свят американска компания "Стандарт ойл", основана от Джон Рокфелер през 1870 г. започва дейността си с нарушаване на законите. През 1872 г. Рокфелер сключва договор с жп компаниите, който създава монопол на "Стандарт ойл". Договорът е против антимонополните закони на САЩ, но никой не закача баровеца. Рокфелер не се спира пред рекет, убийства и саботажи, за да завладее територия в бизнеса.
През седемдесетте години щатското списание "Ню рипъблик" пише, че откак е създаден - от 80 години, антитръстовият закон на Шърман не е бил прилаган. През 1972 г. в "Ню Йорк таймс" излиза статията "Бизнесът на Америка". Тя разкрива море от закононарушения, върху които е построен американският икономически модел. Според водещия вестник всекидневно биват мамени милиони хора в строителния бизнес, непрекъснато се дават огромни рушвети от предприемачи, които след това ощетяват данъкоплатците с цените си. Така е в ж.п. бизнеса, военнопромишления комплекс и на практика във всеки едър бизнес, пише "Ню Йорк таймс" и вижда това като разпад на политикономическата система. В далаверите обикновено са замесени висши политици.
Класически е случаят с вицепрезидентът на Никсън - Спиро Егню, който бе уличен в укриване на данъци в големи размери и бе осъден на глоба и 3 години условно лишаване от свобода. Днес Западът сочи руската мафия и групировките от Източна Европа като основно зло, но това е най-вече, за да прикрие собствените си мръсни сделки.
Над $ 1000 милиарда са мръсните пари по света.
В момента парите от незаконни дейности са толкова много, че често подчиняват цели правителства и държавни институции на силата си. Скандалите през 2000 г. с $10 милиарда руски пари, изпрани през Нюйоркската банка, са само връх на айсберга и не предизвикаха апокалипсис, защото уличават щатска банка. "Това не може да повлияе на руско-американските отношения" каза Талбот по този повод. По-важното е, че в далаверата с мръсни пари няма "добри и лоши", както искат сега да ни внушат българските пропагандисти и техните американски наставници. От много време у нас тече първобитна пропаганда, която има за цел да наложи тезата, че всичко руско е свързано с мръсен бизнес и мафия. Българският читател и зрител трябва да се отврати от руснаците и да не прави повече бизнес с тях. За да правят само американците. Защото българските цигари от руския пазар ги измести "Филип Морис", а не НЛО.
ЦРУ е дало данни за престъпната дейност на изгонените руски граждани, разсъждават наши умници и разглеждат ЦРУ като платино-иридиев еталон за честност и хуманизъм. В същото време "Компанията", както наричат управлението щатските ченгета, върти такъв подземен бизнес с наркотици, че в картела "Меделин" може да си скубят мустаците от завист.
През 1996 г. Комисията по разузнаването в американския Сенат изслуша няколко доклада, разкриващи, че ЦРУ са внесли тонове кокаин в гетата на чернокожите в Лос Анджелис и други големи градове на САЩ. С парите от наркотика е купувано оръжие, изпращано в Никарагуа. Но тлъста част от мръсните пари са потънали във височайши джобове. Според полковник Оливър Норт, подсъдим по това дело, двама от притежателите на джобовете се казват Бил Клинтън и Джордж Буш.
Днес по цял свят е познат знакът на "Шел" мидата, която стои на всяка тяхна бензиностанция. Колко хора обаче знаят, че основателят на Роял Дъч Шел - Хенри Детердинг, е бил спонсор на Хитлер. Той е подпомогнал много здраво предизборната му кампания през 1932 г. и поднесъл на фюрера като личен подарък кюлчета платина. Би трябвало еврейските организации по света да правят непрекъснати живи вериги на протест около бензиностанциите на "Шел".
Бенджамин Франклин обмислял развъдник за роби във Флорида.
Когато всеки платен пропагандист на западна, най-често американска фондация, ви заговори за светлия пример на американската или английската демокрация и пазарна икономика, питайте го знае ли фамилната история на легендарния американски магнат Форбс.
Всеки е чувал за Форбс, той беше и кандидат за президент на САЩ, издава "влиятелното" или "авторитетното", както гласи клишето списание "Форбс" и българските журналисти много често обичат да цитират данни от това списание, тъй като то е известно с това, че прави периодични класации на най-богатите хора и фирми в света.
Но откъде идва Форбс? Какъв е той? Как е станал милиардер? Какъв е бил баща му, дядо му? Трудови хора, земеделци или фабриканти, които с пот на челото са натрупали първоначалния капитал, живеейки аскетично, но оставяйки на поколенията милиони. Не, такъв модел може да си види по българските земи преди Освобождението, когато нашият еснаф се е кооперирал и е създавал взаимоспомагателни каси, за да съществува независимо от турската държава и действително е живял аскетичен живот, ценейки стотинката.
Това не важи за такива като Форбс. Истината е, че прадядото на днешния Форбс - Джон Форбс е най-обикновен контрабандист на опиум. Оттам идват големите му пари, с които той купува земи и имущество в САЩ. През 1837 г. той се връща от Китай с толкова пари, че финансира строежа на Централната железопътна линия на Мичигън. Наркотрфикантът Форбс групира подобни на него магнати, с които започва да изкупува компании. Така днес неговият потомък вече е суперуважаван и много богат милиардер, който се забавлява да пренарежда класации с имената на богаташи.
А какво да кажем за един от най-известните "бащи-основатели" на САЩ Александър Хамилтън. Участвал в изработването на Конституцията и първият финансов министър на Щатите през 1789-1795 г. Неговата физиономия стои на десетдоларовата банкнота. Хамилтън става член на висшето общество по масонска линия с усилия, тъй като е незаконнороден. Отрано разбира, че който концентрира парите на другите, има и властта над тях. Затова се бори да основе първата Ню Йоркска банка и успява благодарение на братята от ложата. Той прилага нечестния принцип на използването на вътрешна информация, за да трупа богатство. Прави изгодно и нечестно евтино изкупуване на военния дълг и спечелва огромни пари при неговото изплащане на по-висока цена.
Хамилтън е интересен още с малко известните си тези по време на приемането на Конституцията на САЩ през 1789 г. По една случайност тази конституция е приета в годината на революцията във Франция, извършена от масони-илюминати и целяща унищожение на църквата, християнството и монархията като божествен институт. Куриозното при Хамилтън е, че този "свободолюбец" поискал президентът на САЩ да е пожизнен. Той твърдял още, че е неправилно формата на властта да се решава от народа.
Любопитен факт при свикването на Континенталния конгрес, който решил да се създаде независима държава САЩ и тя да има Конституция, нямал никаква представителност. По това време в американските колонии живеели 2,6 милиона души. А хората, които се събрали да решават съдбата на колониите били само 56. От тях 53-ма били масони. Тази затворена и конспиративна групичка действа като истинска болшевишка партия. Първото, което прави, е да създаде своеобразен ЧК - "Комитет по безопасност" по предложение на С. Адамс, Патрик Хенри и Дж.Чорън. Тези комитети трябвало да контролират решенията на Континенталния конгрес. Тоест, да бдят за диктата на 56 души над 2,6 милиона. През 1775 г. този конгрес се свиква в лицето на споменатите вече 56 души, представляващи 12 колонии без Джорджия. През 1776 г. трима делегати - Робърт Ливингстън, Джеймс Уилсън и Джон Дикинсън, се обявяват против такъв непредставителен конгрес да диктува правилата на всички колонии. Но болшинството надделява и през 1776 г. е приета Декларацията за независимостта на двамата робовладелци и масони Томас Джефересън и Бенджамин Франклин. Тя узаконява революцията на масоните за създаване на нова държава. Карл Маркс оценява високо тази декларация и я нарича "Първата декларация за правата на човека". А Ленин нарича Американската революция - "една от първите действителни революционни войни". Не е излишно да припомним и мотивите за тази революция. Те са икономически - английският крал налагал големи данъци. Когато вземат властта обаче "бащите" като Б. Франклин и Хамилтън веднага налагат такива данъци, че новоучредените американци вдигат серия от бунтове. Довчерашни борци за независимост от Лондон като Дениъл Шейс водят през 1786 г. вече бунтовници против "бащите". Бостънските търговци, които изсипваха преди няколко години чай в морето в знак на протест против таксите и митата на Англия, сега финансират войска срещу бунтарите против новите данъци. Бунтовниците са избити, новата власт е укрепена. В Ню Джърси, Пенсилвания, Масачузетс избухват фермерски бунтове против новите данъци на радетелите за "най-свободна държава". Бунтовете са смазани жестоко от редовна войска.
Повечето от "бащите" на САЩ, освен че са масони, са и завършени гангстери по душа. Друг лик от доларовите купюри - Бенджамин Франклин е останал в енциклопедиите като голям хуманист и изобретател. Оказва се, че той е впрягал здраво изобретателските си способности и в посока на роботърговския бизнес. Той обмислял иновацията как да се отглеждат (развъждат) роби във Флорида, вместо да се налага да ги внасят с рисковани рейсове от Африка, пише американският изследовател Стивън Сора. Като питомни зайци един вид - по-лесно и удобно.

Волен Сидеров
« Последна редакция: Април 02, 2006, 21:31:01 pm от Horus »

fisk

 • Гост
Отг: Как мафията създаде Америка
« Отговор #1 -: Април 02, 2006, 01:09:07 am »
Промени си заглавието :)

Повечето от "бащите" на САЩ, освен че са масони, са и завършени гангстери по душа. Друг лик от доларовите

Знаете ли каква е официалната бройка на братята масони?Виж у нас какво става само :D ..  Имам чувството че повечето хора интерпретират и разбират грешно масонството, неговата цел, идея, история и практика (масонството е философия, не е религия, а според самите масони масонството е методика).

firma

 • Гост
Отг: Как мафията създаде Америка
« Отговор #2 -: Април 02, 2006, 01:12:50 am »
Това го е писал Волен Сидеров,кажи на него да си промени заглавието.

fisk

 • Гост
Отг: Как мафията създаде Америка
« Отговор #3 -: Април 02, 2006, 01:19:56 am »
Това го е писал Волен Сидеров,кажи на него да си промени заглавието.

Ами подпиши го като Волен Сидеров го е писал, аз от къде да знам, мислех че материала е твой. Мислиш ли чче трябва да му кажа?  По-спокойно Рикардо..  ;)

firma

 • Гост
Отг: Как мафията създаде Америка
« Отговор #4 -: Април 02, 2006, 01:24:43 am »
Спокоен съм :D
Нарочно не упоменах неговото име. >:(

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Как мафията създаде Америка
« Отговор #5 -: Април 02, 2006, 01:27:49 am »
Промени си заглавието :)

Повечето от "бащите" на САЩ, освен че са масони, са и завършени гангстери по душа. Друг лик от доларовите

Знаете ли каква е официалната бройка на братята масони?Виж у нас какво става само :D ..  Имам чувството че повечето хора интерпретират и разбират грешно масонството, неговата цел, идея, история и практика (масонството е философия, не е религия, а според самите масони масонството е методика).

Щото не знаят бе фиск. Много пъти е говорено това.
Мислят си, че са в бизнес-клуб и е много престижно да си там.

fisk

 • Гост
Отг: Как мафията създаде Америка
« Отговор #6 -: Април 02, 2006, 01:41:14 am »
Това е навсякъде по света и в основните гранд ложи също/има масони и масони/, дадох просто пример със нашите, аз бих го нарекъл клуб не бизнес клуб, навсякъде по света всяка една ложа си има собствени традиции и променени правила от основната линия, но стана офтопик. Рикардо що се мусиш бе, Волен е пич :D

firma

 • Гост
Отг: Как мафията създаде Америка
« Отговор #7 -: Април 02, 2006, 01:49:04 am »
Не се муся :D
Сигурно грешно съм се изразил нещо и не си ме разбрал правилно. :D

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 658
 • In Lies We Trust...
Отг: Как мафията създаде Америка
« Отговор #8 -: Април 02, 2006, 02:27:30 am »
Рикардо пиша отдолу автора, че е Волен и го пускам в сайта - материала е добър.
Целият ли е?

firma

 • Гост
Отг: Как мафията създаде Америка
« Отговор #9 -: Април 02, 2006, 21:28:19 pm »
Да целия материал е от Волен Сидеров.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27