Автор Тема: Политиката на Русия  (Прочетена 58387 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен portentosum_mare

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 38
Re:Политиката на Русия
« Отговор #45 -: Декември 16, 2006, 19:42:35 pm »
Aз също четох по-рано днес материала за ракетите Топол-М и ми направи впечатление в контекста на някои неща, които бяхме дискутирали неформално сред познати- а именно, че просто Студената война се е трансформирала, но не е и преодоляна и въобще не е реалистично някой да пренабрегва руснаците като световна сила,особено с нарастващия енергиен глад .
В утротo, когато само ти, знаеш, че е още снощи,  животът е красив.

Неактивен Rapsio

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 399
Re:Политиката на Русия
« Отговор #46 -: Декември 16, 2006, 19:50:39 pm »
искам да видя директно старт на такава ракета, но не по мишена в полигон.

Неактивен Glarusman

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 120
Re:Политиката на Русия
« Отговор #47 -: Декември 16, 2006, 21:26:19 pm »
уоу! Как да се разбира това ти желание? Да не си почитател на "красотата" мна атомните гъби?
 Докато издирвах най добрите ракети в света бях попаднал и на някакви демонстрационни филмчета за тестово изстрелване от подводница ама еедва ли ги пазя. А иначе тази ракета е част от арсенала от 1999 годинаи е ремейк на една от най разспространените в руския арсенал която беше от 1972 година,но не съм сигурен зе последната дата.
I'm seeking for the light, but I always move into the shadows.  The destiny of every Guru, is to be a

Неактивен ultrafutur

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 786
 • Amor vincit omnia
Re:Политиката на Русия
« Отговор #48 -: Декември 20, 2006, 10:03:09 am »


Русия с амбиции да заеме ролята на САЩ в близкоизточната политика


Битката за власт между Хамас и Фатах в Близкия заплашва да излезе извън контрол. Съседните страни - Сирия и Йордания са обезпокоени от засилващия се конфликт.

В Ливан движението Хизбула продължава противопоставянето си с правителството на премиера Синьора. На този фон Москва вижда шанса да заиграе по-силна роля в близкоизточната политика - една твърде опасна игра, коментира Дойче Веле.

Когато в условията на вакуум остават празнини, тогава на тяхно място веднага се настанява нещо друго, което основно променя ситуацията. Откакто САЩ се ангажираха в Ирак в Близкия Изток се откриха големи празни пространства.


Русия възприема това като покана да възвърне позагубената си роля в световната политика, и сега прави всичко възможно с дипломатическо ходове да се възползва максимално от положението.

Посещението на сирийския президент Башар Асад в Москва доказва по един недвусмислен начин тази стратегия на Кремъл.

Вашингтон отдавна вече не води конструктивен диалог с Дамаск, а с Техеран в съседство диалогът е прекъснат преди повече от 20 години. И двете страни - Иран, който се стреми да стане ядрена сила, и Сирия, която играе централна роля в няколко спора - в Ливан и в конфликта между Израел и палестинците, са идеално предмостие за руската близкоизточна политика.

След разпадането на Съветския съюз Москва не е имала друг по-удобен шанс да стъпи в Близкия Изток. И Кремъл прави точно това с много добре обмислени ходове. Москва подкрепя както Иран така и Сирия.

Те разполагат с модерни оръжейни арсенали, и преди всичко ракети, които сериозно промениха баланса на силите в Близкия Изток. По този начин те наложиха ограничения на Израел, например да предприеме удари срещу ирански ядрени инсталации, които впрочем също са дело на Москва.

Сирия сега е готова да поръча на Москва още изстребители "МиГ", подводници и други модерни оръжия. С това Дамаск иска да покаже на Израел, че е способен да води нападателна война. Нескритата подкрепа от страна на Хизбула, на която Сирия по всичко личи препродава руско оръжие, е допълнителен коз за Дамаск.

Това лято Израел не успя да унищожи ислямското движение или дори да го отслаби. Точно обратното - излязло по-силно от тази война сега Хизбула се стреми да свали про-западното правителство на ливанския премиер Фауд Синьора. Путин, който официално призовава за спокойствие, може да си седи мирно и спокойно да наблюдава развитието на ситуацията. Той ще изчака пълното освобождаване на региона от американското влияние за да наложи своите собствени правила на играта.

В тази тактическа постройка се вписва напълно колебливото поведение на Москва по въпроса за налагането на санкции на Иран заради ядрената му програма. С тази тактика се обясняват и много други ходове на Кремъл, като напр. отхвърлянето на искането за международен трибунал за Рафик Харири, поканата преди около година към Хамас да посети Москва и накрая - най-новата идея на Кремъл - за провеждане в руската столица на конференция за Близкия Изток.

Макар още да не е обявена официално, в нея изглежда са готови да се включат Сирия, Ливан, по всяка вероятност Иран като и представители на Изваел и палестинците.

За САЩ или за европейците Русия не споменава нищо, макар те заедно с Обединените нации да съставляват близкоизточната четворка. Това трябва да бъде шамар за Вашингтон, за който е неприемливо воденето на разговори за бъдещето на Близкия Изток без участието на САЩ, т.е. без роля за покровителя на Израел.

Това дипломатическо усърдие на руския лидер Путин се подхранва не само от енергийните запаси на Русия, но и от важната роля, която играе Москва в оръжейния износ. Сега остава само да се играят добре картите, за да може Кремъл най-хладнокръвно да се възползва от слабостите на Америка в този район на света.news.ibox.bg
« Последна редакция: Декември 20, 2006, 10:03:59 am от ultrafutur »
musica universalis

Неактивен outlawzzz

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 33
Re:Политиката на Русия
« Отговор #49 -: Декември 25, 2006, 22:10:25 pm »
Ако не се лъжа Ванга бе казала, че Русия ще бъде световната сила, която ще спаси християнството и ще опази земята (нещо от този род беше)

x-37

 • Гост
Re:Политиката на Русия
« Отговор #50 -: Декември 25, 2006, 23:23:54 pm »
Междугалактически организации  ;D
Знаете предполагам за Фатима, е там Русия (СССР) беше показана по друг начин  ;)

Неактивен H.

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 8 667
 • In Lies We Trust...
Re:Политиката на Русия
« Отговор #51 -: Декември 25, 2006, 23:33:43 pm »
Напротив - по същия ;)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re:Политиката на Русия
« Отговор #52 -: Януари 22, 2007, 00:13:57 am »
Пентагонът притеснен от военната мощ на Русия

Монитор

Русия целенасочено и успешно развива потенциала на въоръжените си сили, алармираха специалисти от отдела за разузнаване към министерството на отбраната на САЩ.
В доклад на американското разузнаване се твърди, че първостепенно внимание в Русия се отделя на ядрения потенциал. Той се разглежда като основен елемент за "военното сдържане", при подобряване условията за съхранение на ядрени бойни глави и материали. В Русия има големи запаси от стратегически оръжия, които постоянно се модернизират и обновяват, се казва още в доклада. Обучението на части за постоянна бойна готовност е достигнало най-високото си равнище за целия постсъветски период, се казва в документа на Пентагона.
В същото време руският министър на отбраната Сергей Иванов съобщи, че за последните 6 години бюджетът на министерството е нараснал 3,5 пъти. Той уточни обаче, че през 2001 г. 70% от средствата са се използвали за издръжка на въоръжените сили и само 30% за развитие, като добави, че се надява до 2011 г. това съотношение да е 50 на 50%.

x-37

 • Гост
Re:Политиката на Русия
« Отговор #53 -: Януари 22, 2007, 19:46:10 pm »
Ако не се лъжа Ванга бе казала, че Русия ще бъде световната сила, която ще спаси християнството и ще опази земята (нещо от този род беше)

Знаете предполагам за Фатима, е там Русия (СССР) беше показана по друг начин  ;)
Тоест имам в предвид че няма да спаси човечеството и Християнството а обратното.

Напротив - по същия ;)

За теб е този текст:

Fatima is undoubtedly the most prophetic of modern apparitions. The first and second parts of the УsecretФЧwhich are here published in sequence so as to complete the documentationЧrefer especially to the frightening vision of hell, devotion to the Immaculate Heart of Mary, the Second World War, and finally the prediction of the immense damage that Russia would do to humanity by abandoning the Christian faith and embracing Communist totalitarianism.

Няма нужда да ти давам линк, където и да потърсиш за тайните на Фатима ще го прочетеш и изобщо как може да твърдите подобно нещо, комунизма да спаси Христианство, предвид гоненията на вярващите  ;)
Ако сте така със всички конспирации ужас  :(

Неактивен rednos

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 6
Re:Политиката на Русия
« Отговор #54 -: Януари 22, 2007, 22:42:08 pm »
Привет Чужой!Прочитал твою статью...Ребята,вы там не сомневайтесь,России на всех хватит...Мудрая Ванга была права как всегда...у нас было трудно,но мы выбираемся...И ребята из Фатимы тоже правильно передали слова Богородицы...Пускай америкосы в Чехии или еще где свои РЛС строят...им это не поможет,духом они бедны ;)

Неактивен Albinoni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 866
 • „L'amour est l'enfant de la liberte"
Re:Политиката на Русия
« Отговор #55 -: Февруари 08, 2007, 06:07:41 am »

 
Владимир Путин ще се отправи на тридневна обиколка в Близкия Изток

Focus - 08 Февруари

Москва. Руският президент Владимир Путин ще се отправи днес на тридневна обиколка в региона на Близкия Изток, в която е включено посещение в Саудитска Арабия, Йордания и Катар, предаде АФП.

Посещението, което ще е първото по рода си, ще има за цел изграждане на все по-близки отношения в областта на енергетиката и военното сътрудничество. Очаква се в събота руският държавен глава да пристигне в Саудитска Арабия, където ще е по покана на крал Абдула. След престоя си там Путин ще се отправи към Катар, в
който след Русия и Иран има най-много залежи на природен газ. Крайната спирка от тридневната совалка на Путин ще бъде Йордания, където ще разговаря с крал Абдула Втори.

 
 
„L'amour est l'enfant de la liberte" Всяко нещо, до което се докосваш е част от Пътя! Достигни до ис

Неактивен nik

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 31
Re:Политиката на Русия
« Отговор #56 -: Октомври 01, 2007, 20:45:51 pm »
"Русия е най-голямата и на-силна държава в момента!" Какво значи това за нас Българите  и какво  в геостратегически план? Безспорно,историята ни и родството ни с руснаците си казват думата,когато мислим за тях,още повече,че имат основен  дял в Овобождението ни от турско робство и като,че ли, се надяваме отново да ни помогнат.Руският човек има душа и ни е близък! "До тук добре, казал падащият от десетия етаж,преминавайки край третия!" Да се върнем на думата си.Какво от това?Какво  променя за нас това?Ние бяхме вече веднъж зависими от Москва,сега сме зависими от Америка,е и кое се промени?Не ни ли управляват същите хора,децата им  и то още по-безчовечно?!Не е ли вече ясно,че и руснаците са роби,точно,както и ние,че народите ни,в това число и народът но Америка, нямат нищо общо с властта и политиката на държавите си и  своите управници,че са еднакво манипулирани и експлоатирани,че са подчинени и работят за   чужди интереси, а  като държави -имат един и същ господар!Че над облаците има фактори,който  им дърпат  конците и  противопоставянето между Русия и Америка е фиктивно,театър, т. е., реално- до определено ниво ,колкото за тръпка и пикантерия на неосведомените!Ето ви и геостратегия,за съжаление,обезмисляща доста  и различни теории!

Неактивен Peacekeeper

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 136
Re:Политиката на Русия
« Отговор #57 -: Октомври 02, 2007, 19:55:02 pm »
Безспорно,историята ни и родството ни с руснаците си казват думата,когато мислим за тях,още повече,че имат основен  дял в Овобождението ни от турско робство и като,че ли, се надяваме отново да ни помогнат.
70% Понтиди (Източнокавказки)
20% Динариди
5% Тураниди
5% Нео Данубиан
Това са данни от последните генетически изскедвания, правени на Българи.

Нео - Данубиан са славянските гени. При поляците ги има най - много - 60% и руснаците - 55%. Нео - данубиан е смеска между Балти и Ирански племена. Получили са се славяните.

Туранидите са тюрко - монголските гени. Азиатци. Този процент се получава най - вече от турското малцинство и е най - ясно изразен в "смесените региони" и по - специално в Делиормана (Помаците в Родопите са си Българи там той липсва!). Характеризира се с европеидни черти и леки монголоидни примеси. Голям е процента му в Унгария (около 30%) и Турция (20 - 25%)

Динаридите  (Алпийски) са преобладаващи в сръбско доколкото знам.

А сега за Понтидите - характерно за тях е продълговат череп, кестенявите коси и очи.
Към Понтидите спадат тракийските племена, както и тези от Кавказ. Предполага се, че това са или гени на старите Аспарухови Българи, или на старите траки.
В последно време се разбра, че траките всъщност са Скито-Арийски (Ирански) племена, сходни (ако не и идентични) на старите българи. Траките са имали прекрасни коне, обожествявали са Тракийския конник (идентичен на Мадарския).
Начина им на водене на бой, въоръжението им е идентично с това на иранските племена от северното Причерноморие (скити, а по - късно и сармати).

Излиза, че сме наследници на трако - българите 8)
Така че това "родство", за което говориш е само 5% ;)

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 675
 • WATCHER
Re:Политиката на Русия
« Отговор #58 -: Октомври 02, 2007, 20:19:19 pm »
Цитат
5% Нео Данубиан

Тез звучат почти като една извънземна раса в Стар трек  ;)

Неактивен nik

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 31
Re:Политиката на Русия
« Отговор #59 -: Октомври 03, 2007, 21:41:35 pm »
Безспорно,историята ни и родството ни с руснаците си казват думата,когато мислим за тях,още повече,че имат основен  дял в Овобождението ни от турско робство и като,че ли, се надяваме отново да ни помогнат.
70% Понтиди (Източнокавказки)
20% Динариди
5% Тураниди
5% Нео Данубиан
Това са данни от последните генетически изскедвания, правени на Българи.

Нео - Данубиан са славянските гени. При поляците ги има най - много - 60% и руснаците - 55%. Нео - данубиан е смеска между Балти и Ирански племена. Получили са се славяните.

Туранидите са тюрко - монголските гени. Азиатци. Този процент се получава най - вече от турското малцинство и е най - ясно изразен в "смесените региони" и по - специално в Делиормана (Помаците в Родопите са си Българи там той липсва!). Характеризира се с европеидни черти и леки монголоидни примеси. Голям е процента му в Унгария (около 30%) и Турция (20 - 25%)

Динаридите  (Алпийски) са преобладаващи в сръбско доколкото знам.

А сега за Понтидите - характерно за тях е продълговат череп, кестенявите коси и очи.
Към Понтидите спадат тракийските племена, както и тези от Кавказ. Предполага се, че това са или гени на старите Аспарухови Българи, или на старите траки.
В последно време се разбра, че траките всъщност са Скито-Арийски (Ирански) племена, сходни (ако не и идентични) на старите българи. Траките са имали прекрасни коне, обожествявали са Тракийския конник (идентичен на Мадарския).
Начина им на водене на бой, въоръжението им е идентично с това на иранските племена от северното Причерноморие (скити, а по - късно и сармати).

Излиза, че сме наследници на трако - българите 8)
Така че това "родство", за което говориш е само 5% ;)

  Не възразявам,по принцип не съм се занимавал точно с това,макар и с любопитство да следя всички теории за произхода на българите,които са вече няколко и на места се припокриват,но имат и съществени разлики.Със сигурност,някой по-сведущ от мен може да извади ответна теория.Това не променя нещата в смисъл,че има исторически наслоена симпатия към руснаците в българския народ видна и от фолклора и от произведения на дядо Вазов и т.н.Това няма как да се отрече!На мнение съм,че има още доста работа/ако ни оставят да просъществуваме/,докато изкристализира истината за нас-Българите!Но вече се вижда,че надминава очакванията!Много съм впечатлен от откритието на братя Гайд,разчели тракийската писменост/потвърждение на Вашите факти/,но не успявам да им намеря книгите.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27