Автор Тема: Санди Мурти, Тора и Българите  (Прочетена 18006 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен neven

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 698
Re:Санди Мурти, Тора и Българите
« Отговор #15 -: Януари 15, 2010, 12:02:45 pm »
8) Буден, ритуалите не са упаржнения нито спорт. Ритуалите са взимане даване с ония  :diablo: 

Така е. Ритуалите не са просто упражнения. Това са РИТУАЛНИ действия, които те обвързват с някаква религия, попадаш в нейния егрегор. Влизането е лесно, излизането трудно!
"Предметите на Тльон се удвояват; те са склонни обаче и да изчезват или да губят известни черти, ког

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re:Санди Мурти, Тора и Българите
« Отговор #16 -: Януари 15, 2010, 14:36:40 pm »
Защо ли си мисля, че и тази тема ще завие в посока, като онази другата за другаря Шарлатанин, опсс... Шадрин?! Ще има пак ред кръв-ред сополи...!
Виждам, че започват да се появяват яростни защитници на "течението" ТОРА-Санди Мурти.
Аз не вярвам в това "учение". Маймунски циркаджилъци...

Имам един въпрос и едно предложение към всички настоящи и бъдещи защитници.
Въпрос: Заплаща ли се парична сума за курса на остров Бали и, ако има такава колко е?

Предложение: Всеки последовател, който защитава, значи е много наясно с тънкостите... на "учението". Следователно, този някой, трябва да е готов на тест, които предлагам аз, невярващия. Теста е: Свалям своя дебел кожен колан от естествена кожа от кръста и нападам с удари към главата защитника на "учението" и той с отключената си енерги "Чи" да ме отблъсне без поражения по него, както това става на филма.
Предоставям му избор дали да махна или не, тежката метална тока от колана си преди теста. :)
Бъда ли отблъснат, само тогава бих повярвал. Другото засега според мен е шарлатания, приказки за краставици, марули... и поредното залитане на Българи към път без изход...

Има ли навити?
namma...?
« Последна редакция: Януари 15, 2010, 14:39:07 pm от Гален »

Неактивен vesela

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 50
Re:Санди Мурти, Тора и Българите
« Отговор #17 -: Януари 15, 2010, 19:34:20 pm »
Vesela, не е точно така- щом си отишъл там, значи си изявил желание за това.  Никой, или поне не познавам такъв човек, не е заведен насила и въпреки неговата воля. Изразът "Въпреки теб" може да се тълкува и по следния начин- в теб има нещо, което те е "заключило" и не ти позволява да разгърнеш пълните си възможности. Това "нещо" го наречи както искаш енергия, чуждо съзнание... Превзело е съзнанието ти и ти налага да се, и ти се отъждествяваш с него. А то не желае да изпуска контрола. Именно чрез инициацията става преодоляване на тази съпротива, която не е изначално наша.
Втората част- "поради теб"- според Тора, това не е свръх познание, достъпно за малцина избрани, а реални човешки възможности. С които всеки човек, на практика, се е сблъсквал в ежедневието си, но не го е правил съзнателно. Колцина са се замисляли, че намерението е съвсем реална субстанция, която може да бъде усетена, "хваната" и използвана?
...

Изразът "въпреки ТЕБ" няма как да тълкувам като "въпреки ЧАСТ от мен" или като "нещо в МЕН, което не е мое, но ме командва".
А относно втората част "поради теб" - на мен лично не ми става ясно какво е твоето тълкувание.
Между другото съм съгласна с Тора, че отключването на енергията не е свръх познание и че всеки сам може да го постигне, но просто не виждам връзката с "поради теб".

Защо това, защо онова? Все търсим обяснение за неща, които нямат нужда да бъдат обяснявани, а изживяни. Защо жито? А защо краставици, че и те са изключени от менюто? А какво става в края на книгата? Отгръщаме ли края на книгата, за да видим как свършва? Почваме ли да гледаме филма от края му?
Същото е и тук- на първа страница пише- недей да ядеш това и онова, прави тези и тези неща. Като стигнеш последната страница, ще си разбрал причината. Или пък няма да си я разбрал. И ще продължиш- "брех, що ги правих тез глупости".

namma, знаеш или не знаеш защо се забранява жито в поста на Санди-Мурти? Ако знаеш, отговори ми простичко като за прост човек моля :). Краставицата не ме интересува...
Въпросът ми е прост: Защо житото се изключва от поста в Санди-Мурти?

Не съм срещала учение или религия или както там да се нарича, което да забранява определена храна без да обяснява причините за това :).
"Бъди промяната, която искаш да видиш в света"

Неактивен meander

 • Не е лесно да си мъж. Много се отказаха...
 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 407
 • Мухата влиза само в отворена уста.
Re:Санди Мурти, Тора и Българите
« Отговор #18 -: Януари 15, 2010, 20:07:44 pm »
namma
Цитат
Именно чрез инициацията става преодоляване на тази съпротива, която не е изначално наша.
Именно чрез инициация става преодоляването на твоята съпротива.Имам личен опит от инициации,благодаря но Не.Инициацията става чрез символи или абракадабри(магически думи) и е принуда(насилие)към енергиите.Което ги квалифицира като нарушение на законите(правилата).А те са ясни нищо по принуда всичко във съгласие.
Жива и здрава. :hi:
« Последна редакция: Януари 16, 2010, 19:09:10 pm от meander »
Мечтите ни помагат да не загубим посоката,а желанията ни помагат да загубим пътя.

Неактивен namma

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 3
Re:Санди Мурти, Тора и Българите
« Отговор #19 -: Януари 18, 2010, 21:37:08 pm »
Хич даже не го защитавам, още по- малко целта ми е да накарам някой да повярва. Изказах моята позиция, която в случая се разминава с преобладаващата тук.
Целта от въздържането от определен тип храна е да накараш организма си да работи по различен начин. Това според мен, е смисълът всеки един пост, включително и в Санди Мурти. Другият момент е, че по този начин разбиваш установени модели на поведение, отхвърляш нещо, което се е превърнало в стереотип. Някои го наричат и пречистване.
Защо точно житото- в интерес на истината не ме интересува, затова и не съм питал. Съответно отговорът е- Не знам. Това, което установих е, че има разлика. Не се опитвам да си обяснявам събитията, а да ги следвам и да наблюдавам какво се случва.
Реших в този случай да забравя съществуването на въпроса "Защо?" и сам да потърся, а не да ми дадат готов отговор.
Гален, на този етап няма смиъл да правим теста, който предлагаш. Няма да има какво да отразя. Това, което ще липсва е намерението ти, а от моя страна- неумението да въздействам на физическото ти тяло. Един вид, ако ме нападнеш с енергийното си тяло за мен няма да е проблем да отразя атаката. Но щом използваш физическото си тяло, ще се наложи и аз да използвам моето физическо тяло. Но това ще си бъде най- обикновен бой...
Идеята е да се научим да използваме максимално възможностите на намерението.
Санди Мурти не е бойно изкуство в традиционния смисъл. То е такова, но на енергийно ниво, не на физическо, поне в началото.
"не поради теб" - идеята ми е следната- "отключването" или инициацията не са породени от някаква твоя уникалност, дарба или умение. Дано сега съм се изразил по- ясно.
И ще повторя- никога не съм имал за цел да карам някого да вярва в каквото и да било или да приема нещо за истина. Съответно, търсенето и прилагането на доказателства. Защото няма смисъл- "каквото Мислещият си помисли, Доказващият ще го докаже". Просто споделих моята гледна точка, опираща се на скромния ми опит със Санди Мурти.
А когато се сблъскам с идея, която е противоположна на моята, се опитвам максимално да се приближа до мястото, където стои този, от който съм я чул. Защото току виж се оказало, че съвсем не е лишена от смисъл, колкото и да ми е била абсурдна в началото  ;)

Неактивен Морфей

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 491
Re:Санди Мурти, Тора и Българите
« Отговор #20 -: Януари 18, 2010, 22:17:36 pm »
namma, тука не сме против енергийната защита, напротив за нея сме и за всичко свързано с енергийната култура на човека. Но сме против подобни инициации и ритуали, които всички видяхме във филма на Ани Салич. А тука има хора, които от личен опит знаят какво са те и кой има нужда от тях. Повярвай ми ние имаме нужда само от воля, самосъзнание и себепознание. Тия ритуалчета не са в наша полза, други се ползват от тях. Питай господин Ангелов, той ще ти изнесе пълен доклад за тях.   :yes:

 8)

Неактивен fashion.fun

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 87
Re:Санди Мурти, Тора и Българите
« Отговор #21 -: Ноември 04, 2010, 12:15:58 pm »
http://www.btv.bg/video/558848772-Tora__dok_film_na_Ani_Salich.html

Какво мислите за това филмче, бихте ли пробвали и вие..?

Неактивен sedere

 • (sedere)
 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 606
Re:Санди Мурти, Тора и Българите
« Отговор #22 -: Ноември 04, 2010, 19:53:35 pm »
Дискутирана тема.
http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,12920.0.html
Лично аз не бих пробвал.
Преодолей робското подчинение и живей изцяло в настоящето.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27