Тук мисля да пишем за методите за отваряне на така нареченето 3-то око. Този метод който ще пусна тук е отварден от Далай Лама. Дано да Ви е интересно и също така пожелавам късмет
Има метод утвърден от Далай Лама:
Затваряш физическите си очи, като в същото време се опитваш да видиш/виждаш пред себе си.
Има метод споменаван от Ошо например и не само:
Затваряш физическите си очи и гледаш навътре в себе си, в тялото си.
По този начин са открити меридианите, чакрите, биоактивните точки, открита е голяма част от древнокитайската медицина, като се е добило образ за органи и системи, за тъкани и за техните заболявания. Проследяван е енергииния поток и измененията и реациите от към външни влияния.
Има метод свързан с проста концентрация (задържане на вниманието) в дадената област, което пък е част от така известната Лайя Йога - чрез последователни съсредоточавания върху чакрите.
Има метод свързан с физизески пози и гимнастики - Хатха Йога - чрез насочване на дихателните токове към разните средища, също и китайска гимнастика.
Всички тези методи са свързани и с контрол и насочване на дишането.
Може да се ползват също мудри и мантри.
Вариянти безброй.
Упражненията на Учителя свързани с визуализациите и медитациите също довеждат до отварянето на окото. Тук и по-запознати с учението на Учителя може да се включат, като дадат точни цитати от беседите и точните упражнения. На мен също ще ми бъде интересно.
Много можем да научим от слепците. В повечето случаи те имат добре развито зрение за виждане в другите измерения. Защо?! Получило се е от опит за проглеждане, от често взиране.
Например можете да изгасите вечер лампите, да запердите добре, като ограничите навлизането на физическа светлина, да приседнете сами в тъмнината и след като се успокоите с дихателни упражнения да се опитвате да виждате в мрака, за което не е нужно дори да затваряте очите си. Гарантирам ви, че след всяка една изминала минута ще започне да ви става все по-светло и по-светло и ако накрая цялата стая е изпълнена със светлина или сте успяли или някой е размърдал пердетата за да ви покаже, че вече денят е настъпил. Нищо, вие ще продължавате и през следващите нощи и все някога нощите ще се превърнат в дни. Ще видите както белите нощи, така и северните сияния.
Пожелавам успех.
Roswell