Автор Тема: Змията и истинския произход на свободното зидарство  (Прочетена 12805 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Змията и истинския произход на свободното зидарство

2006 03 06

*) В някои източници Калдея се нарича Халдея, а Каланите – халани.
От Филип Гардинър | bestsyndication.com


Абрахам (Авраам) - израелския баща на човечеството и Хирам - свободен зидар са едно и също и историите на двамата се базират на боготворенето на Индийската Нага/змия. Внушително твърдение, но не е само мое. Флавиус Джозефус казва в историята си за евреите:

“Тези евреи произлизат от индийските философи. Индийците ги наричат Калани.”

Мегастен, изпратен в Индия от Селеукус Никатор също казва, че евреите ги наричат Калани и че са индийско племе.

Клеархус от Соли казва:

“Евреите произхождат от индийските философи. Философите на Индия се наричат Каланийци, а в Сирия – евреи. Името на тяхната столица е много трудно да се произнесе. Нарича се Йерусалим.”

Така че, ако Абрахам като баща на еврейската раса е легендарен човек от Индия, тогава кой е той? И изобщо съществувал ли е? Време е да ядосаме традиционалистите.
Очевадната характеристика на един индийски Абрахам е Брахмин (А-брахма) който просто случайно има сподвижница и сестра Сарайсвати което изумително прилича на името на жената на библейския Абрахам - Сара. И наистина казано е, че Абрахам е научил занаята си в Ур (писано е в Bиблията, че Ур или Калдея са били в Шумер), което е много близо до границата с Персия на път за Индия. Казано е също, че името на Брахма толкова се е разпространило, че персийците са го приели като един от своите божества. Така, че същата област в която Абрахам се е обучавал е областта, в която Индийския Брахма е бил разпространен и боготворен. Какво повече можем да открием в тази област на Калдея? Калденците са се наричали Кулдева и са били върховна религиозна каста която е била разпространена и по други места - Афганистан, Кашмир и Пакистан. Кулдева означава „блестящи калани” или просветени блестящи - група, която може да се трасира обратно до Шумер и е описана в моята книга „Блестящите” (бел авт).
И така Абрахам/Брахма е научил занаята си между калдейците, които са жреческа каста свързана с Индийския суб-континент и са били „блестящи” жреци или просветени души. В този смисъл тогава "Абрахам" е просто титла давана на жрец или господар от Брахминската секта. Но ако, както в древния Египет, той е трябвало да имитира живота на боговете, то той е трябвало да има жена/сестра. Факта, че Сарайсвати е и двете - жена и сестра на Брахма - също свързва библейските записки за Абрахам.

“Но наистина тя е моя сестра. Тя е дъщеря на баща ми, но не на майка ми и тя ми стана жена.” (Битие 20:12)

Същата матрица на скрито познание ще стане по-късно част от мита за Мария и Исус. Сложните изкривявания и интрига, които модерни писатели като Дан Браун в „Кода на Да Винчи” траябва да създадат, за да обяснят странната връзка на Исус с майката Мария и Мария Магдалена са наистина изключителни. Факта е прост. Както Сара е Сарайсвати, тя е също Изида, най-великата Египетска богиня. Мария е дубликат на Изида. Изида е била също сподвижница на Озирис а от там - и жена. Така че тя е майка на Хор - Спасителя - така че - майка на Бога. Но Хор е бил прероден Озирис, така че Изида е била негова сестра. Майката Мария и Мария Магдалена всъщност са превъплъщения на много по-стари гностични традиции, така че в тях няма никакъв дословен елемент. Трите Марии са превъплъщения на троичния женски принцип! Разбира се че можем да имаме проблеми тук, защото никъде не се казва, че Мария от Бетани е била сестра на Исус, но пък се казва, че е била сестра на Лазар, който Исус възкресява от мъртвите - или по-точно е бил Исус възкресен от мъртвите.


Както виждате в Египетската митология ролята на Хор е била да възкреси баща си Озирис и в този смисъл да възкреси себе си. Защото Хор е бил възкръстналия Озирис.
Както и да е, Лазар и Озирис са съвсем различни имена и не могат да бъдат свързани. Колко грешно е това все още се дискутира, но много вярват, че има доказана връзка. Как?
Древната египетска титла на Озирис е била Асар или Азар. Когато Египтяните са говорили за своите богове, те са членували името. Също като гърците „The-os” или „Theos”. Една от еврейските представки за господар е била „ел” и е била слагана пред много богове като „Ел-шадай” или „Ел-хоим”. И така - когато еврейските писатели са включили Озирис в техния пантеон, те са го записали като "Ел-Азар". На латински това е преминало в „Ел-Азар-ус”. (...) По този начин в Библията са влезли много по-стари митове и легенди.
И така Хор е възкресил „Ел-Азар” или ”Ел-Озирис” също както Исус е възкресил Лазар. Това доказва, че Мария от Бетани, и сестра на Лазар е също сестра на Исус. И така откриваме, че Исус и Мария са базирани на много по-стари египетски митове, които от своя страна са произлезли от Шумер и виждаме, че Абрахам и Сара са не по различни. В Корана (6:75) откриваме, че бащата на Абрахам се е казвал Азар (Озирис) така че Абрахам е Хор точно както и Исус е Хор. Вижте каква изненада! Ние откриваме също в Лука (16:22-25), че Лазар самият е почивал във възродяващите ръце на Абрахам точно както Озирис е почивал в ръцете на Хор. Казано е, че точно този Абрахам, Брахма или Озирис, от който са произлезли децата на Израел. Нека да погледнем синовете на Абрахам и да видим дали можем да открием скритото змийско наследство или змийски тайни, които откриваме в другите истории за змийския Граал.
Измаил - сина на Абрахам също е имал деца, които са живели в Индия или Хавила (земята на змиите) както е в Стария завет. Имената и на двамата му сина Исак и Измаил са свързани с името на змийската Хинду богиня Шива.
Измаил е Из-Маал на еврейски, а на снскрит Иш-махам значи Велика Шива. Исак е Ишаак на еврейски, а на санскрит значи Приятел на Шива. Най-плашещото от всичко е самото име на Абрахам – Цар Нага - Ab Ram – което всъщност значи „благородна змия”.

Хирам - благородния зидар и библейския строител на храмове е Ahi-Ram (А-хирам) и е време да разгледаме тази личност.

Хирам и храма


Хирам от Тир - син на еврейка и финикиец е построил храма на Соломон. За него е казано „син на вдовица от племето нафтали... Той е изградил два бронзови стълба.” (Царете 7:13-15).

Знамето на племето Нафтали според еврейската традиция е змия или влечуго и е възможно това да е дошло от временното пребиваване на евреите в Египет, тъй като еврейските традиции казват, че Нафтали е брат на Йосиф избран да представя семейството пред фараона. Казано е също, че Хирам е син на племето на Дан (Данайците) (11 хроники) и че племето на Дан има като емблема змия и кон. Барбара Уолкър от женската енциклопедия на митове и тайни посочва следното:

“Писателите от Стария завет не са обичали данайците и са ги наричали влечуги (Битие 49:17). Независимо от това те са възприели Дани-ел или Даниел - финикойския бог на гадаенето и са го првърнали в еврейски пророк. Неговите магически способности са били като на данайците, произхождащи от богинята Диана и нейните тайни змии... Диана не е било лично име, а титла, както при келтите.”

Тук имаме доказателство, че Даниел от Библията е свързан с келтската богиня Дану или Дана и че тази богиня е свързана с култа към змията. Имаме също доказателство, че евреите са направили тяхната религиозна колекция от вярванията на околните племена. Дотук ние открихме, че те са използвали индийската религия, египетската, а сега и финикийската. Според книгата на хрониките, сина на Дан - Хирам е бил лукав човек, надарен с умения в областта на златото, среброто, бронза, камъка и дървото. На него се приписват специфични инструменти, които могат да се врежат в камъка. Според книгата на Царете, храма е бил направен от камък преди да е пренесен до мястото му - нещо като полу-готова сграда. Казано е, че нито чук, нито брадва, нито какъвто и инструмент от желязо не е използван за направата на сградата. Тогава как е бил направен храма? Поне символично?
Е добре - в "Изход" се казва, че Мойсей е изградил олтар на бога без инструменти, за да не го замърси. Изглежда същият символизъм е използван и тук за строежа на храма. Според ученията на равините, частите са били направени от Шамир - гигантски червей или змия, който е можел да обработва камък. Това е доста подобно на нордическите и келтски предания, че Валхала или Камелот е изградена от огъня на дракона. Според мюсюлманските писания Шамир е било живо създание. Това е доста невероятно освен ако не приемем, че това създание сме самите ние. И наистина идеята, че мъдростта на червея или змията Шамир е използвана за строежа на символичния храм е гностична идея. Вярва се, че свързаните със змията Нага са избягали от страната и са отнесли своите дълбоки архитектурни знания в чужбина. Това свързване на езотеричните и скрити принципи на себе-осъзнаване демонстрирани като архитектурни принципи поставят началото на съвременното свободно зидарство.
 

„Архитектурните” богове като Тот и Хермес силно се свързват с мъдростта на змията както открихме в „Змийския Граал”. Други източници също свързват Шамир със змията - завета на Соломон, който я нарича „зелен камък”, изумрудените скрижали, което доказва, че Шамир е змийската мъдрост.
Връщайки се към Хирам откриваме, че името Хир-Ам всъщност значи „благороден водач” и е тясно свързано с името Абрахам - Аб-Хир-АМ. Всъщност то има и друго - много по-подсказващо значение - Ахи-Рам значи благородна змия. Така, че и двете значения - водач и змия се свързват с откриването на скрития култ към змията. Според Дейвид Ууд Хирам е произлязъл от Каин чрез Тубал-Каин, който бил единствения оцелял от върховната раса след Потопа. Смята се, че тази раса се е наричала елохим (хората на свирепата змия) или „блестящите”, които са познати като змийска раса. Тази история произлиза от текст, който е познат като „Е” или елохим от около 750 г. пр. Хр., и от който произлизат историите за архитектите на Дионисий - самите те свързани със свободните зидари. Не е чудно тогава, че колоните на Хирам трябва да се третират като тясно свързани с боготворенето на змията. Рослин и специално един от неговите фалшиви колони, както сега разбираме не е обвит от символи на змии само заради нордическата легенда за дървото Игдрасил, но принципно и с гностичната змия. В тайните скрижали открити от Ендрю Синклер най-важното изображение е една огромна змия свита под стъпалата на храма, с корона, търнокоп и лопата сякаш сочейки към изкопките на самият храм. Има и легенда, която може би потвърждава откритието на Синклер, но която той не споменава. Ориенталските легенди казват как Царица Шеба е била влюбена в Хирам и цар Соломон е бил толкова ревнив, че е организирал смъртта на Хирам. Стопен метал, използван в „морето за чугун” е трябвало да бъде оръжието на убийството, но духа на дядо му Тубал-Каин който е свързан с боготворенето на змията го спасил. Хирам хвърлил „накита” в кладенец, но убийците на Соломон го ударили по главата. Казано е, че 3-ма майстори са намерили по-късно тялото. Смъртоносния накит бил намерен и поставен на триъгълен пиедестал под храма. (Josephus, Antiquities V111, 3:4) Какъв ли е бил този накит? Каквото и да е било по-късно кръстоносците, маскирани като тамплиери са копали до несвяст под храма, за да го намерят. Разбира се вярва се, че тамплиерите са копали и за други неща като Кивота на Завета, но и това може да има символично гностично значение - вечното търсене на собственото прозрение. След тези разкопки и тамплиерите и цистерите на Свети Бернард (цистерцианския монашески орден) са станали безкрайно богати. Велики строежи са извършени в цяла Европа и във всични били вложени тайните символи на змията и всичките те използващи архитектурните умения научени по времето на техните пътувания до Близкия Изток. Най-голямото от всичко е символизма, който те са донесли и който е превзел европейската култура като заразен вирус, вмъквайки се в нашите сгради и произведения на изкуството и пазейки древната традиция жива очаквайки един ден да я открием.


Кухите и може би символични колони на Хирам стават символичните пилони на Масоните, които собствено, както Мойсей - от змията изникват от тамплиерите. Казва се, че тези колони са кухи, защото в тях има скрижали което ни подсказва за намерените скрижали в Rennes Le Château, които също са намерени в колона. Наистина те имат тайна, но не такава, която може да се държи в ръка.
Сега е време да се погледне към друг външен източник на свободното зидарство и да се провери нямат ли някакви паралени влияния - Архитектите на Дионисий.
Според историци на Масоните архитектите на Дионисий са основоположниците на техните братства. Манли Хол твърди, че тайни групи и секретни организации като масоните, херметиците, кабалистите и розенкройцерите са подобни на свободните зидари. Казано е, че те са велики строители повлияни от идеята за великата Нага, която е избягала от Индия. Точно тази тайна организация под ръководството на Хирам Абиф, който е построил храма на Соломон използва днес две месингови колони - Боаз и Йоахим в масонството. Те са познати също като Римската колегия и се смята че са скитали като средновековните зидари и са построили такива фантастични места като храма на Диана във Ефесус (Вайсе). Вайсе също твърди, че колегията е повлияла строителните постижения на ислямските държави, които по-късно са станали основата на западната архитектура след кръстоносните походи. Смята се, че тази колегия е съществувала преди римляните в Гърция и са боготворили змията Бакхус. Като вземем предвид прекаления интерес на масоните към друидите, няма да е чудно че нещастния историк Уилям Стукели е смятал, че масоните са построили Стоунхендж и други древни мегалити. Много масонски писатели обичат да се свързват с друидите и ние откриваме, че те благославят змията. Техния велик бог Ху е изобразяван като влечуго. Джордж Оливър - „Знаци и символи на масоните”. Ако е вярно, че архитектие на Дионисий и боготворящите Бакхус/Дионисий гърци и римска колегия са едни от основателите на свободното зидарство, тогава е твърде вероятно те да са свързани и с друидите, които са били наричани „пепелянките” или „змиите”. Всички те следват същия култ към змията който е възникнал в Индия, Египет и на други места, всички те са били неимоверни строители и са знаели тайните на гностичните и истински древни традиции. Днес ние още виждаме останките на великата архитектура боготворяща змията, както и тайния култ на масоните. Или както Джордж Оливър посочва „Змията е приета като легитимен символ на свободното зидарство.” Сега виждаме история на този култ по целия свят и някои ще кажат, че посветените зидари още го поддържат жив.

www.philipgardiner.net
Източник: http://www.bestsyndication.com/Articles/2006/g/gardiner_philip/02/022906_serpent.htm

Horus - 10х Tina, позволих си да отделя темата и да я преместя в тази секция, за да изпъква повече. Там щеше да остане незабелязана от по-нередовните потребители :) ;)
« Последна редакция: Март 22, 2006, 02:39:48 am от Horus »

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Зависи кое масонство.  :D

"Нашето" или "тяхното". На времето свободните зидари са били благородни хора, но постепенно ложите им са превзети от лошите сили.

Например богомилите не са признавали стария завет, а те са учили истинското древно християнство и са пазили гностическото / херметическо учение, което е в основите на зидарството. От новия завет, са признавали само някои неща плюс много които са унищожени.

Евреите пък не признават новия завет......

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Цитат
Официялната им позиция  е ,че при тях може да членува всеки (поканен),без значение от религията му.

О да - и си стои на ниво 1 и 2-ро цял живот.

Виж аз съм на друго мнение за богомилите и тука ме настъпаш малко по мазола......Като прочетеш малко повече можем и да поспорим, ама НУМЕРОЛОГИЯ...... :(

Eon

 • Гост
Хехе :) ;D

Аз гледам много много с религия и езотерика да не се занимавам. Просто сам насочен в друга област. То като гледам форума е: \"Форум за конспирации, уфология и мистика\", а се е превърнал във Религиозен форум... Лошо няма, има си раздел за Религия и там се постват темите... Всъщност няма значение религията или липсата и... важното е както много  пати е посочвано тук, човек да се чувства комфортно с избраната религия или липсата и, и да не вреди на другите... и да не се опитва да наложи своята на другите... иначе може да си спорите колкото искате коя религия е по-добра...
Вчера един просяк беше пред един супермаркет... мина една жена на средна възраст около 40те, беше циганка и беше сляпа. Жената изпусна 10-20 ки сложи обратно в ръката. Тя се усмихна и каза: Благодаря, бог да те благослови.

Не мисля че те имаха представа от религия колкото някои колеги тук, нито пък знаеха кои са богомилите или масоните.
Това е всичко, останалото са подробности.

---------------------------------------------------------------

Сега разбрахте ли защо не се занимавам с религия и езотерика много много.
Тези двамата сигурно имат много голям шанс да влязат в 37-то измерение... през 2012 г. разбира се...
:)))
Та аз съм на този принцип...

PS - Грешките са от кирилизатора
Ши ма извинявате ;D

Неактивен Tina

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 696
Цитат
някои апокрифни текстове.

Точно тях цитирах в една друга тема - голяма част от тях са намерени в Наг Хамади - Египет.....Свалих някои от тях, но нямах време да ги чета.

Eon

 • Гост
Един малък цитат, чудех се къде да го сложа, тук мисля, че е подходящо:

"...американския космонавт полк. Олдрин, който отнесе знамето на Шотландската ложа на Луната, подчертавайки интереса на най-висшите масонски кръгове към чуждите светове..."

От Загадката Сириус - Робърт Темпъл

Oberon

 • Гост
Някой да знае случайно какво символизира нагата, гълтаща собствената си опашка ? И защо е на почит в Индия?

Eon

 • Гост
Би трябвало да е безкрайността. В смисълна на кръга. Ако имам време ще потърся.  :-[

Oberon

 • Гост
Еоне, кух си като декемврийска шишарка, помисли пак:))))

Eon

 • Гост
There are no trace of dragons as made up of different parts of animals in India. The closest creature is the Naga which inherited of many characteristics of the dragon.

Description: pseudo-dragons who are usually portrayed as having a human head, serpentine body, and no wings.

Origin: The word Naga is rooted in Sanskrit and means "Serpent". It is one of a handful of rare words surviving the loss of the first universal language. Even in Mexico, we find the "Naga" which becomes "Nagal." 

Powers: Nagas were patrons of water and clouds, but could cause flooding or drought if disturbed. In some stories, the naga can shape-change at will from human to snake form

Symbol: In the Esoteric Tradition it is synonymous for Adepts, or Initiates. In India and Egypt, and even in Central and South America, the Naga stands for one who is wise. Nagarjuna of India, for example, is shown with an aura, or halo, of seven serpents which is an indication of a very high degree of Initiation. Nagarjuna are called in Tibetan, Lu-trub. The symbolism of the seven serpents, usually cobras, are also on Masonic aprons of certain systems in the Buddhistic ruins of Cambodia (Ankhor) and Ceylon. In China, the Naga is given the form of the Dragon and has a direct association with the Emperor and is known as the "Son of Heaven" while in Egypt the same association is termed "King-Initiate". The Chinese are said to have originated with the Serpent demi-gods and even to speak their language, Naga-Krita. In the Western traditions we find the same ubiquity for the Naga, or Serpent. One simple example is the Ancient Greek Goddess, Athena. She is known as a warrior Goddess as well as the Goddess of Wisdom; her symbol being the Serpent as displayed on her personal shield. An apocryphal tradition says that Apollonius of Tyana, while on a visit to India, was taught by the "Nagas" of Kashmir. (See The Life of Apollonius, by Philostratos.) The Serpent's reputation for positive medicinal and/or life-preserving qualities is still present through seen the employment of the Caduceus.

image


Eon

 • Гост
ЗА ОБЕРОН
« Отговор #10 -: Юни 08, 2006, 13:22:18 pm »
АБЕ КУХ СЪМ БИЛ ВИЖ КАКВО ПИШЕ:Because of its cyclical moulting, the serpent is believed to be immortal by the Hindus, and eternity is thus illustrated in the form of a serpent eating its tail. Temples have also been erected in honour of snakes. There is a particularly famous one in Mysore, at a place called Subramania, which is also the name of the great snake (it is on this snake that Lord Vishnu reclines while sleeping in the sea), so often mentioned in Hindu fables.

От: http://festivals.iloveindia.com/naag-panchami/index.html

Oberon

 • Гост
Добре де, не се впрягай ся :)))

Има и друга версия - а именно, че нагата, изяждаща опашката си символизира Края на Света, един свят изяжда друг.....

Неактивен Mirotvorec

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 3 793
 • Азъ, от Народа на Еднорога
  • http://silverunicorn.org/
Повече ми прилича на самоизяждане...самоунищожаване...
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен miamotobg

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 174
 • Шинмен Миамото Мусаши
Според това което аз съм чел, змията захапала опашката си символизира астралната светлина, благодарение на която се постига просветление. Еквивалент на астралната светлина е енергията чи, прана и т.н. Куандалини която се издига нагоре по гръбначния стълб също се символизира със навиваща се змия както е символа с кадуцея на Хермес Трисмегист.
1. Не носи злоба в себе си. 2. Прави разлика между печалбата и загубата във всекидневието. 3.Развива

Oberon

 • Гост
Поразучи и ми кажи какво символизира пълзящата по пирамидата в Мексико змия, на всяко пролетно равноденствие...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27