Автор Тема: Религията и извънземните  (Прочетена 10624 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Религията и извънземните
« -: Септември 07, 2009, 14:02:00 pm »
Имам наблюдението, че нуждата от такава тема е наложителна, тъй като вече в твърде много теми, посветени на конкретни неща, дискусията избива в това що е Господ.
Също така не мога да избягам от впечатлението, че цялостният интерес на форумните участници към религиозната тема се засилва.

Като цяло повечето хора са болезнено неосведомени, а осведомените прекарват дълго време, лутайки се в лабиринт на морален релативизъм, в постоянните си провали качествено да преживеят натрупаната информация.
Така темата за религията е нещо като шрапнелна бомба - където завирее, се образува пълен хаос.Поради липсата на зрял храносмилателен апарат за темата религия.

Трудностите, които осведомяващият се човек трябва да премине, са няколко.
*Първо, той трябва да извърши немалка физическа работа, намирайки и прочитайки многото информация по дадена тема, в случая Господ.

*Второ, той отново трябва да положи доста големи усулия да се опита да интегрира всичко прочетено в една цялостна концепция.Това е все едно човек да научи законите на една страна - тъй като незнанието за закона не е извинение, човек е потенциален престъпник, преди да е наизустил цялата конституция.
По същия начин човек е потенциално неинформиран, докато не е интегрирал в единна смислово издържана матрица цялата прочетена информация.

*Трето, човекът, който има претенцията да се обяви за знаещ по дадена тема, трябва да приложи своята смислово издържана матрица в практическия живот, като започне да се замисля за всичките й успехи и провали.В последстиве на това човек чак тогава изгражда някаква личноста позиция по въпроса, която да претендира да е базирана на актуална информация, практическо покритие и лични изводи.

Вижте, аз смятам, че не съм прочел такава синтезирана позиция по въпроса "Господ, извънземните и нашето духовно развитие" до сега.С други думи намирам всички прочетени позиции до момента за потенциално неиздържани.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Религията и извънземните
« Отговор #1 -: Септември 07, 2009, 14:19:39 pm »
Наричането на Първичното единно Съзнание "Господ" няма да ни помогне ни най-малко.Затова ще го наричам каквото е - Съзнание.


Когато Съзнанието се замисля над собственото си съществуване, то извършва мисловен процес.Този мисловен процес представлява смес от свободна воля и въображение.

Замисляйки се въху собственото си съществуване, Съзнанието задейства различни области от себе си.Това означава следното:
Знаем, че мозъкът е единна мислеща пихтия.Когато обаче се наблюдава магнитното му излъчване, се забелязва, че тази лигава пихтия има обособени области, центрове и други необособени органи, като всяка една такава част показва различна степен на активност при различните занимания на мозъка.

Същото е и когато Съзнанието се замисля за своето съществуване - в него се обособяват условни области, без реални граници - точно както мозъчните области, и всяка област извършва дадена работа, която е синхронизирана с работата на останалите области, за да се получи завършен продукт на мисълта.

Какво представляват тези области?

Най-големите области на активност, които извършват обособени мисловни процеси в Съзнанието, са реалностите.
Реалностите са центрове във Вселенското, единно, цялостно, първично Съзнание ("Господ"), които се занимават с най-общия характер на дадена мисъл или проблем.Те представляват самата дефиниция за дадения проблем и законите, според които функционират, са същността на проблема.

В нашия случай - живеейки в тази реалност ние имаме задачата да размишляваме по въпроса Дуалност, подвъпрос на въпроса Йерархия.

Нашата реалност се намира ВЪВ друга, по-голяма реалност - тази на Йерархията.Проблемът Йерархия е комплексен и в себе си има множество концентрични реалности, и нашата триизмерна реалност "Дуалност" е една от тях.

Това са големите дялове на Съзнанието.Но то има и по-малки.

По-малките дялове на Съзнанието, които извършват автономна, но синхронизирана, мисловна работа с цел крайният извод, това са съществата.
Както в мозъка има много малки области и множество нервни възли и струпвания, така и в Съзнанието има множество и различни автономно-изчислителни единици, които се различават едни от други.

Тези по-малки области на Съзнанието също се характеризират с тотална липса на видими граници - точно както мозъчните области са просто "условни".Тези по-малки области имат функцията да разнищтват проблемите в дълбочина, и затова те са нещо като "четци" на големите области - реалностите.
Съществата са прокарвани през реалностите с цел разсъждаване върху проблема им - точно както РНК разчита ДНК.

ЕДИН ОТ ТЕЗИ ВИДОВЕ същества, е нашият вид - ВИСШ АЗ.

След като изяснихме това, можем да продължим нататък.
« Последна редакция: Септември 07, 2009, 14:23:35 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Религията и извънземните
« Отговор #2 -: Септември 07, 2009, 14:50:33 pm »
Висшият Аз, като орган на Съзнанието("Господ"), също има своите инструменти за разчитане на матрицата на даден принципен проблем(реалност).Тези инструменти се наричат инкарнации.

Инкарнацията е нещо като нервно окончание, като пипало, което се свързва с материята на самия проблем.Докато Висшият Аз е висш център за обработване на информация и препращането й към по-нататъшните области от Съзаннието, инкарнацията е лъзерът, който буквално чете и събира информацията, която предстои да бъде обмислена.

Според начина на действие на инкарнациите(четците на матрицата) Висшите Азове се делят на два вида.Последователно инкарниращи се(последователно четящи) и едновременно инкарниращи се(едновременно четящи).

В човечеството има представители и на двата вида Висш Аз, както съвършено друг тип същества, различни от Висш Аз вида.
В групата на извънземните също има представители на двата типа Висш Аз същества, както и други видове същества.

Основната разлика между двата вида Висш Аз е, че ползващите множество инкарнации събират информация много по-бързо и в следстиве на това извършват много по-сложни процеси с тази информация.
Всяка тяхна инкарнация е в различна времева точка от изследваната реалност - точно както различните молекули РНК не пресичат пътя си при разчитането на ДНК.Този тип инкарнации прочитат своето парче реалност само веднъж.Всички парчета реалност накрая се събират, за да представят цялостната информация за проблема на реалността.
Инкарнациите на последователно четящия Висш Аз се отличават със самостоятелна автономност при работата си(собствена памет и чувство за независимост от Висшия Аз).

Докато последователно четящият Висш Аз разполага с една инкарнация, която може да прочита реалността множество пъти и която не разполага с автономност(тя има памет и добро осъзнаване на Висшия Аз).Но в следствие на това извършва работата си много по-бавно и заради това последователно четящият Висш Аз извършва значително по-прости обработки на изследваната информация.

Принципно, нещата са близки до принципа на едноядрения и многоядрения процесор.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Религията и извънземните
« Отговор #3 -: Септември 07, 2009, 14:55:52 pm »
Тоест, схващането, че Господ е създател на душите ни, е крайно малоумно.

ЗАЩОТО ние самите сме условно обособени части от Съзнанието("Господ") и в действителност ние самите сме Господ. Извънземните също са Господ. Самата реалност също е Господ, защото и ние, и извънземните и реалността сме едни условно обособени области, без съществени разграничения от тялото на Вселенското Съзнание и всички ние заедно участваме в ЕДИННИЯ процес на осмисляне на даден проблем.

Също така схващането, че Господ имал план за хората или че извънземните са възстанали против Господ, е крайно, крайно, крайно малоумно.

ЗАЩОТО това е все едно да твърдим, че част от клетките на щитовидната жлеза са възстанали против щитовидната жлеза.Или че все едно мозъкът има план за развитието на дебелото черво.ТОВА Е ЕДИН ОРГАНИЗЪМ, действащ на принципа на синхрона, и в действителност нямащ никакви съществени вътрешни граници - само условно обособени области на автономно действие.


П.П.
Много бих искал онези, които постоянно цитират библията или анекдоти на тема "Господ" и на тема кой от кого бил по-напред в духовно развитие, да си намерят друг форум за това.
« Последна редакция: Септември 07, 2009, 14:59:46 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен stufo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Религията и извънземните
« Отговор #4 -: Септември 07, 2009, 18:47:24 pm »
До спорт-здраве : чета редовно форума, рядко пиша, понеже знам че няма смисъл - винаги ще бъдеш "смачкан" на момента от някой несъгласен с теб! Уважавам и ценя нещата написани от тебе...но днес и тук искам да те запитам , ти чел/а ли си Matrix V? С издател Вал Валериан? Ако си чел/а това, не разбирам как може да пишеш горните ти редове- ти просто перефразираш основната му идея, но в неприятен /за мене/ вид!!! А ако не си чел/а това мога да ти пусна файла, и ти препоръчвам горещо да го прочетеш! И всеки, който пожелае да прочете Matrix V може да ми пише ЛС за да уточним как да получи файла. Там е описано много добре за Едновременните, Последователните,Висшия АЗ и за ИГРАТА! С уважение към спорт-здраве и всички във форума!
Не искам да оставам в "нефтената цивилизация" като зомбиран енергиен донор за нискоастрални създания

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re:Религията и извънземните
« Отговор #5 -: Септември 07, 2009, 19:42:11 pm »
Спорт-Здраве4, не знам дали си видял това  ;)  Науката, Религията и Извънземната Манипулация

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Религията и извънземните
« Отговор #6 -: Септември 07, 2009, 20:19:45 pm »
Спорт-Здраве4, не знам дали си видял това  ;)  Науката, Религията и Извънземната Манипулация

Не, сега го виждам :) Надявам се ме насочваш с идеята за припокритие, а не с идеята, че му противореча.

Да, в действителност перефразирам.На Alien ще обясня, че казвам нещо вече казано(въпреки, че е по доста друг начин), защото във форума очевидно си има разделение - не всеки влиза навсякъде и докато тази статия се чете от посещаващите предимно космос и технологии, според мен наистина не е прочетена от четящите предимно мистика и мистерии.Не че някой се опитва да възпитава някой друг или да му казва какво да мисли, но значи ли това, че някой друг трябва да се оставя на бръщолевенето за дядо Боже?

А пък на stufo ще отговоря, да чел съм Матрицата 5 и дори се радвам, че смяташ, че перефразирам, защото за мен това означава, че съм успял да схвана идеята й.Особеното на този вид информация е, че човек може да я прочете когато си иска, но да мине много време, докато я интегрира в начина си на мислене(докато осъзнае за какво става дума).
Това, което съм написал, наистина съм го написал според собствената си логика и е голяма доза импровизация(защото позицията ми не беше "готова", така да се каже, преди да пусна темата).Да, тази импровизация се опира на Матрицата 5 и други книги, които съм чел преди, но без да мисля за тях сега.Предполагам, че личностният елемент в тезата наистина може да се стори гаден за някой, но се радвам, че все пак тезата се разпознава въпреки личното.Това за мен е по-добрият вариант, вместо да цитирам Валериан.

И преди да си казал - да, зная, че със сигурност има разминавания и дори противоречия.Защото още докато четях Матрицата 5 за мен имаше някои неясни и поради това противоречиви неща.
Не казвам, че Матрицата 5 си противоречи, а казвам, че нещата, които не разбирам, за мен отнемат част от логичността на места.Затова за мен е важно да вникна в основната идея и да се опитам да я "пренапиша" като теза, за да проследя логическия път на автора по-отдалече.

Затова те моля да споделиш кое за теб е неприятно и да споделиш кои са противоречията или разминаванията от Матрицата 5 (която каквото и да става, не мога да приема за библия така или иначе и съм отворен към несъгласие с нея, но съм длъжен да подложа несъгласията с нея на теста на времето, преди прибързано да ги приемам за факт).
« Последна редакция: Септември 07, 2009, 20:23:05 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re:Религията и извънземните
« Отговор #7 -: Септември 07, 2009, 21:24:59 pm »
Цитат
Не, сега го виждам Smiley Надявам се ме насочваш с идеята за припокритие, а не с идеята, че му противореча.

Да, именно - реших че е идеално допълнение за темата а и в старата тема отдавна не е писано - така че чрез тази и други ще я видят.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Религията и извънземните
« Отговор #8 -: Септември 07, 2009, 22:02:00 pm »
Ето онагледяваща картинка на това, което имам предвид.Това е разрез на Вселенския Мозък и карантиите му.Вижда се също, че за концепция като Господ няма място.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Религията и извънземните
« Отговор #9 -: Септември 07, 2009, 22:10:52 pm »
И ето друга картинка, онагледяваща Разсъждаването на Вселенското съзнание по множеството въпроси(РЕАЛНОСТИ) и нашата роля като нервни ганглии в неговото тяло и като част от Вселенския Мозък.
Господ отново го няма в картинката.

Неактивен stufo

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 59
Re:Религията и извънземните
« Отговор #10 -: Септември 08, 2009, 18:20:04 pm »
Мисля че има здраво отклоняване от темата"Религията и извънземните"! Препоръчвам Stargate SG1 ! В сериала е показано много хубаво кои са "боговете"  и как и защо са станали "богове"!
До спорт-здраве : ти имаш свое виждане и никой и нищо не може да те отклони от твоето виждане за нещата!Желая ти успех!
Не искам да оставам в "нефтената цивилизация" като зомбиран енергиен донор за нискоастрални създания

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Религията и извънземните
« Отговор #11 -: Септември 08, 2009, 19:47:39 pm »
И ето друга картинка, онагледяваща Разсъждаването на Вселенското съзнание по множеството въпроси(РЕАЛНОСТИ) и нашата роля като нервни ганглии в неговото тяло и като част от Вселенския Мозък.
Господ отново го няма в картинката.

Именно това е господ  :) Висшият вселенски разум! Гениално!

Мисля че има здраво отклоняване от темата"Религията и извънземните"! Препоръчвам Stargate SG1 ! В сериала е показано много хубаво кои са "боговете"  и как и защо са станали "богове"!
До спорт-здраве : ти имаш свое виждане и никой и нищо не може да те отклони от твоето виждане за нещата!Желая ти успех!

Тези богове не са Господ! Те са инструмент на Господ или по точно средство ,за изчистване на отпадъците от неговото тяло или всеобщият организъм.Нещо, като лекарят, който се опитва  да помогне на раково болният си пациент.
И в момента, в който този провъзгласил се за БОГ инструмент наруши законите на Вселенския Разум бива отстранен !
Така,че внимавайте  ;)

П.П.Може ли някой от вас да класифицира извънземните според религиите?
Съответно с планетите , съзвездията и паралелните светове!Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Религията и извънземните
« Отговор #12 -: Септември 08, 2009, 20:59:27 pm »
И в момента, в който този провъзгласил се за БОГ инструмент наруши законите на Вселенския Разум бива отстранен !
Така,че внимавайте  ;)

Не по дяволите

Този, провъзгласил се за БОГ инструмент, е БОГ.Аз не си представям как БОГ ще наруши Божиите закони.
Както един човек от моето минало обичаше да се изразява, "Бог не се подчинява на закони, Бог сам по себе си е закон." Той говореше за Тангра(така се нарича неговата призма от убеждения), но в конкретната си позиция е много прав и се е изразил чудесно.

Разберете - ние сме Бог.Ако аз реша да наруша Божиите закони, аз ги пренаписвам - защото Аз не се подчинявам на закони, АЗ сам по себе си съм закон.

И когато извънземните нарушат Божиите закони, те не ги нарушават, а ги пренаписват.Защото извънземните са Бог и те сами по себе си са закон.

И когато ние, като Богове, имаме различни интереси и стремления, нашата свободна воля е закон сама по себе си.Нашата воля не може да нарушава закони - тя самата пренаписва законите с всяко едно свое действие.А ЗАЩО ИМЕННО НИЕ И ТЕ СМЕ БОГ в пълноправие и цялост, ами дявол да го вземе, не мога да го кажа по-добре от първите три поуста на тази тема.


Аз намирам за изключително обезпокояващ факта, че не се намира един, който да схване тази идея.Надеждата ми е, че който разбира, не пише по темата.
« Последна редакция: Септември 08, 2009, 21:02:07 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Z-931

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 740
Re:Религията и извънземните
« Отговор #13 -: Септември 09, 2009, 01:41:19 am »
Цитат
Не по дяволите

Този, провъзгласил се за БОГ инструмент, е БОГ.Аз не си представям как БОГ ще наруши Божиите закони.

Хайде Спорте не си противоречи ;), това е само един инструмент на БОГ, служещ не да наруши неговити закони, а да ги въведе в ред, за да могат да функционират в хармония с целия му организъм, както и с целия Вселенски Разум, който включва всички нас, вкл. и извънземните  ;), а това, че извънземните се правят на Богове не значи че са такива, това че ъпдейпват човека също не ги прави Богове, просто са творчески екип опитващ се да се справи с човешките вируси, обсебили Вселенския разум.
Може би ако човекът не бе толкова инвоюлирал в развитието си, нямаше да им се налага изобщо да се занимават с него   ;)Неактивен Sasho

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 90
Re:Религията и извънземните
« Отговор #14 -: Септември 09, 2009, 07:08:29 am »
Спорт-Здраве4, сега ако кажеш, че и дядо коледа не съществува вече няма да те сравнявам с него...  :blush:

Възможно е разсъжденията на автора да са верни, но да оставим това на страна  :)
Господ е като Дядо Коледа- хората знаят, че не съществуват, но искат да съществува; хората не искат да вярват, че след смъртта е просто спираш да съществуващ... в същото време всяко дете вярва в добрия старец и не сме да си помисли обратното, защото никой не иска да бъде без подарък на коледа. Всичко е много хубаво, но след няколко години пропаганда по ТВ-то, детето спира да вярва в дядо коледа и така добрият старец, който им е раздавал подаръци умира, изчезва...но не напълно- той се инкарнира в един виш идеал, идол който вдъхновява родители и всякакви добряци да раздават подаръци на коледа и току-виж-- Дядо Коледа отново е жив и раздава подаръци на добрите деца заедно с фабриката му, снежанка и еленчетата.
Същата работа е и с Бог  :hi: (но да имаме впредвид, човешката цивилизация е същата като 3 годишно дете, което се опитва да отвори коледния си подарък)

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27