Автор Тема: САЩ са заплашени от държавен фалит  (Прочетена 40305 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен DreamCatcher

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 368
Re: САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #45 -: Март 12, 2007, 23:19:43 pm »
Ами да, аз горе като "световен икономически терорист" имах предвид именно Китай. Колко е лесно да се каже, ето виждате ли имаме криза щото още има държави с подобно управление и централизирана икономика, за това светът потъва. И айде на подох срещу комунизма. Студената война не е свършвала, а само постепенно става гореща, до един момент в който САЩ и съюзници ще си премерят силите с Китай и съюзници. Естествено така както са нещата в момента ми се струва, че нашата страна е ясна вече. Дай боже тоя път поне да не сме на грешната, че вече две световни войни се насаждаме. А нищо чудно и САЩ така леко да се оттеглят от някои позиции в началото, та тука пак да станем източен блок някакъв и да трябвада учим китайски примерно. Иначе мен, ако питате е най-добре максимално дълго да се пази неутралитет, ама не като тоя през ВСВ ами истински. Лошото е, че такова нещо едва ли не не съществува, ще трябва да имаме изключителни политици, а те в момента са просто сбирщина идиоти подмазвачи на който и да дойде от чужбина. България в момента няма свои интереси, а нацията се бори да оцелее под наложеният и геноцид. Лошото е, че ако настъпят наистина такива времена за каквито си говорим тука, абсолютно никой няма да мисли за народа. Както казва Танграта, ще сме само щитове и дойни крави. :o

Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #46 -: Юли 25, 2009, 22:04:54 pm »
Уорън Бъфет прогнозира срив на долара ;)

Милиардерът става анимационен герой ;)

Най-богатият човек в света Уорън Бъфет прогнозира отслабване на долара в дългосрочен план. Според него безпрецедентните мерки, предприети от Федералния резерв на САЩ за възстановяване на икономиката, ще доведат до инфлация и до отслабване на щатската валута, пише Daily Telegraph, цитирайки интервю на милиардера.

"След 10 години с долара ще могат да се купуват по-малко неща отколкото сега. Това ще бъде следствие от сегашните ни действия, но не означава, че те са грешни. Ние постъпваме правилно, но действията ни ще имат последствия.", заяви Мъдрецът от Омаха.

Изказването му е по повод участието му в нов анимационен сериал, който ще се разпространява по интернет. Целта на филма е да научи новото поколение американчета да поемат финансови отговорности.
Инвеститорът се е съгласил да озвучава анимацията, чийто прототип ще бъде той самият в сериала Secret Millionaire's Club. Всеки епизод ще е с продължителност от 3 до 5 минути.
"Трудно ще намерим по-добро време от сегашното, за да научим децата на финансова отговорност", заяви Бъфет.

http://www.deltanews.bg/index.php?id=23646


Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #47 -: Май 03, 2010, 21:32:42 pm »

   
Юнайтед и Континентъл създават най-голямата авиокомпания в света

Американските компании Юнайтед и Континентъл ще обявят споразумение за обединяването си, като по този начин бъде създаден най-големият авиопревозвач в света.

Бордът на Юнайтед проведе среща в петък, за да одобри сделката, докато Континентъл са одобрили споразумението в неделя.

Сделката на стойност 3 млрд. долара ще даде на новата компания най-големия дял от глобалния пазар.

Това е поредната операция за консолидиране на авиационната индустрия в света. ;)

През миналия месец Бритиш Еъруейз и испанската национална компания Иберия се договориха да създадат нов европейски гигант, наречен Международна авиационна група - International Airlines Group.

По-старите компании търсят начини чрез подобни сделки да намалят цената на операциите си и да подобрят финансовата си стабилност след сериозните загуби, претърпяни от авиационната индустрия.

Последната сделка беше договорена, след като по-рано се провалиха преговорите между Юнайтед и ЮС Еъруейз.

Новата компания, създадена от Юнайтед и Континентъл, ще има около 6% от международния пазар и повече от 20% от вътрешния пазар в САЩ.

Въпреки, че обединението трябва да бъде "между равноправни партньори", очаква се главната квартира на новата компания да бъде в Чикаго, където е базирана Юнайтед, като бъде запазено и името на тази фирма за сметка на Континентъл.

http://kafene.net/news.html?fb_990998_anch=11507298


Неактивен insomnia1304

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 314
Re:САЩ са заплашени от държавен фалит
« Отговор #48 -: Август 28, 2010, 17:49:33 pm »
Създават най-голямата авиокомпания в света

Правителството на САЩ утвърди план за сливането на американските компании "Юнайтед Еърлайнс" и "Континентал"

Правителството на САЩ утвърди план за сливането в една на две американски компании -- "Юнайтид Еърлайнс" и "Континентал".

Преди това сливането бе одобрено от антимонополните органи на Европейския съюз.

"Юнайтид Еърлайнс" е третата американска компания, а "Континентал" -- четвъртата.

Заедно те имат близо 87 000 служители в целия свят, обслужват 370 дестинации в 59 страни, както общият им оборот е 29 милиарда долара.

Флотилията им наброява 700 самолета.

Сделката, която се очаква да бъде оформена до 1 октомври, възлиза на 3 млрд. долара и ще помогне на двете компании да съкратят разходите и да укрепят позициите си на фона на растящата конкуренция на нискобюджетните авиопревозвачи.

Обединената авиокомпания ще стане най-голямата в света.

Нейният дял на световния пазар се очаква да бъде към 6%, а на вътрешния -- над 20%.

Централата на новия гигант ще бъде в Чикаго, в сегашната централа на "Юнайтид Еърлайнс".

Сега най-голямата самолетна компания в света - "Делта" - също е американска.

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3224431


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27