Автор Тема: Босненската пирамида  (Прочетена 19381 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 394
Re:Босненската пирамида
« Отговор #15 -: Ноември 20, 2010, 16:45:29 pm »
Нещо се затишиха нещата, с този, оказва се комплекс от три пирамиди, в Босна.

Тук има много снимки от там: http://www.bosnian-pyramid.com/galleries/

 Разгледах ги.Много са и интересни.

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re:Босненската пирамида
« Отговор #16 -: Ноември 20, 2010, 17:41:46 pm »
Байо- обещал е, че ще ходи на место и че ще има още информация, но нещо го няма.

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 216
Re:Босненската пирамида
« Отговор #17 -: Ноември 20, 2010, 19:07:11 pm »
И аз мисля да посетя обекта догодина, не само от професионален интерес, но и от чисто любопитство.
TRUE OR DEATH

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 394
Re:Босненската пирамида
« Отговор #18 -: Ноември 20, 2010, 21:45:22 pm »
И аз мисля да посетя обекта догодина, не само от професионален интерес, но и от чисто любопитство.

Да чакаме ли снимки ?  ;)

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 216
Re:Босненската пирамида
« Отговор #19 -: Ноември 21, 2010, 12:42:56 pm »

Обикновено на археологическите обекти на които работя забранявам на разни ``туристчета`` да снимат каквото си пожелаят. Ако началникът разреши ок, но иначе не съм поддръжник на свободното фотографиране от неоторизирани лица. Ще помоля раководителя на разкопките в Босна да направя някой детайлни фотоси и ако разреши да ги представя публично ще кача тук.Съвсем вероятно е и да ми откажат, защото няма да правя екскурзиони снимки за фейсбук, а ще се съсредоточа върху съоръженията които са разкрили.При такъв развой ми остава само едно: Ninja spy, never die!
« Последна редакция: Ноември 21, 2010, 13:36:39 pm от Mirotvorec »
TRUE OR DEATH

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 394
Re:Босненската пирамида
« Отговор #20 -: Ноември 21, 2010, 13:09:19 pm »

Обикновено на археологическите обекти на които работя забранявам на разни ``туристчета`` да снимат каквото си пожелаят. Ако началникът разреши ок, но иначе не съм поддръжник на свободното фотографиране от неоторизирани лица. 


Няма проблеми, и тези снимки по сайтовете са достатъчни.

А има и други източници.

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re:Босненската пирамида
« Отговор #21 -: Ноември 21, 2010, 22:21:25 pm »
Интересна ще възрастта на пирамидите. Дали ще са правили някакви анализи на почвата за определяне на времето по което са строени? Мисля, че на место ще получиш повече информация. За това кой ги е строил-тъмна работа.
« Последна редакция: Ноември 21, 2010, 22:23:38 pm от bojinkata »

Неактивен SMSI-H

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 197
Re:Босненската пирамида
« Отговор #22 -: Януари 26, 2011, 13:12:34 pm »
Можете да гледате доста подробности тук: http://www.bosnian-pyramid.com/

Неактивен teni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 719
Re:Босненската пирамида
« Отговор #23 -: Януари 26, 2011, 15:33:34 pm »
И все пак нещо за тяхната възраст и създатели? Писателят Милан Миланов посочва 30 000 години и атлантите, но искам и друг източник. Но и мълчанието на световната наука за тях е показателно. Много са неудобни.

Неактивен MindOrganizer

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 73
Re:Босненската пирамида
« Отговор #24 -: Януари 27, 2011, 00:02:40 am »
Можете да гледате доста подробности тук: http://www.bosnian-pyramid.com/

Този линк е постнат в началото на тази страница. :)

Неактивен sunin

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 216
Re:Босненската пирамида
« Отговор #25 -: Януари 28, 2011, 11:15:52 am »
За находката на пирамиди на Балканския полуостров пръв съобщи археологът любител Семир Османагич през октомври 2005 година.
Тогава той за пръв път посещава сакралното място и осъзнава, че е направил откритието на живота си - редица от древни пирамиди в сърцето на Босна. "Сто процента съм сигурен. Няма друга възможност!", казва откривателят. Уникалната находка се намира във Височица - хълм, близо до Сараево. Там неоспоримо се издига могила във формата на пирамида. Градът, който е закриван от пирамидата - Високо, крие богата и интересна история, бил е средновековната столица на Босна и включва останки от множество илирийски, романски и неолитни артефакти.

Босненската пирамида на Слънцето
Екипът на Османагич започва разкопки в издигащия се на 213 метра височина хълм. Откривателят го кръщава "Босненска пирамида на Слънцето." Тя е висока 220 метра със страна на основата 360 метра. Трудно е да се прецени дали тази земна маса покрива изцяло каменно съоръжение или е насипвана и укрепвана с каменни подпорни стени и настилки по образувалите се тераси. А може би просто в древността един съществуващ хълм е обработен, като му е придадена пирамидална форма и върху него са изпълнени споменатите строителни работи, както е постъпено със скалата, от която е издялан Сфинксът в Гиза. Във вътрешността на паримидата, на дълбочина 25 метра, са открити множество подземни коридори, които подсказват, че мястото може да е било култово за хората, които са населявали областта преди хилядолетия. В основата на тези подземни коридори са положени идеално полирани каменни плочи.

Находката привлича вниманието на редица зрители, любители и журналисти. За разкопките, разучаването и съхранението на пирамидата са наети археолози и доброволци. Прокопани са подземни тунели в наречените от Османагич "древни пясъчници", направени от човешка ръка. Според него пирамидата е на поне 25000 години и може би се отнася дори към последния етап от ледниковата епоха, която е свършила преди повече от 10 000 години. "Надяваме се да открием някакви органични материали, които да послужат за доказателство. Например кости или дървени фрагменти, или въглища. Тогава бихме могли да потвърдим със сигурност!", казва изследователят. Находката предизвиква небивал интерес у туристите, идващи да видят уникалното възвишение. Близките две могили са наименувани „Босненска пирамида на Луната", "Босненска пирамида на Дракона". Твърди се, че трите пирамиди са свързани помежду си с подземни проходи. Местните търговци, усетили златната мина, на която са попаднали, вече произвеждат тениски, часовници и сувенири с изображението на пирамидите.

Професионалната оценка
Докато Османагич е категоричен, че е намерил същински пирамиди на Балканите, критиката тепърва трябва да се произнесе категорично. Археолози от по-старите босненски школи се изказват скептично за откритието. Мнозина от тях отказват да приемат идеята, макар това да би бил повод за национална гордост. Президентът на Европейска Асоциация на археолозите Антъни Хардинг нарича откритието на Османович "абсурдно" и "налудничаво". Представители на знаменити университети също разкритикуват пресилеността на находката. Въпреки че пирамидите са посрещнати с хлад от археоложкото общество, други казват, че "археолозите са последните, които биха повярвали, че преди милиони години сме имали развита цивилизация" и са по-благосклонни. Факт е, че могилите в Босна са сходни с откритите досега пирамиди в Египет, Мексико, Китай - състоят се от камери и множество подземни коридори. Чрез редица снимки от Космоса и въздуха също е установено, че пирамидите имат симетрична геометрична форма и сочат четирите страни на света.

Проблемът е, че още не се е намерило логическо доказателство за възникването им. Някои твърдят, че са дело на извънземен висш интелект, носят се предположения и за намесата на маите - дали те са били строителите на пирамидите в Босна, или отново абсурдно хрумване? Спекулира се дори с присъствието на Атлантите, които са смятани за първата цивилизация на Земята. "Необикновените находки изискват необикновени доказателства", твърди Къртис Рънелс, археолог в Бостънския университет в Масачузетс и виден експерт по балканска предистория.

Тайната на каменните топки
Мистериозни скални топки в Босна са сходни с тези, намерени преди години в Коста Рика. До днешна дата в Коста Рика са намерени 390 такива находки, всички завършени и шлифовани прецизно. Все още обаче не е ясно как са изработени. Някои от скалните топки са открити заровени заедно с парчета керамика и учените предполагат, че са поне 1200-1300-годишни. Хора, открили тези камъни, казват, че винаги се намират групирани по три във формата на триъгълник и са поставени в посока север-юг. Множество теории се опитват да обяснят появата на скални топки в Коста Рика, но малко предположения са развити за наличието на тези в Босна. Семир Османагич е първият, чул за тяхното съществуване от свой босненски приятел, Боян Зечевич, през 2004 година. Те се свързват с босненските историци и създават екип за разследване на феномена „Босненски скални топки“. В Северната босненска долина Теочак са намерени осем топки. Всички те са оформени по същия геометричен начин, но не са лъснати като предишните. Те са гранитни и някои имат дупки по повърхността си. Открити са на различни места. Най-голямата скална топка в Босна е открита близо до село Слатина. Геологът Миле Вужасич вярва, че скалните топки в Босна са естествено получени от водата, която ги е оформяла в продължителен период от време - въпреки че тази идея е доста неправдоподобна и ненадеждна, съдейки по различните локации на находките, както и тяхната перфектна геометрична форма.

Странните образувания са свързани помежду си
Босненският писател Ахмед Боснич, посетил село Озимич, открива значителна концентрация на скални топки. С него по време на откритието е бил д-р Али Абду Баракат, египетски геолог, който потвърждава, че скалните топки са по-скоро изработени от човешка ръка, отколкото предизвикани от природен феномен. Съществуването на скални топки в региона се открива съвсем случайно – след земетресение преди 12-13 години. Размерът на уникалните каменни топки варира, като най-големият е с диаметър 1,7 м. Възниква теория за тези топки, според която те са направени по същото време като пирамидите в босненските долини и тяхното наличие доказва, че в Босна някога е имало древна цивилизация. Това място скоро ще бъде защитено от Националния парк и ще бъде почетено като едно от местата с археологическо значение в Босна.
Ахмед Боснич посещава и град Завидовичи, където също са намерени над 20 мистериозни скални топки с най-различни размери.

Източник: http://frognews.bg/news_31231/
TRUE OR DEATH

Неактивен teni

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 719
Re:Босненската пирамида
« Отговор #26 -: Януари 28, 2011, 15:16:34 pm »
Ортодоксалните археолози треска ги тресе заради пирамидите край гр.Високо. :mad: А пък скалните сфери били естествени образувания? ??? ??? ???

Неактивен marhs

 • marh-s
 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 394
Re:Босненската пирамида
« Отговор #27 -: Януари 28, 2011, 22:21:14 pm »
За находката на пирамиди на Балканския полуостров пръв съобщи археологът любител Семир Османагич през октомври 2005 година.

Професионалната оценка
Докато Османагич е категоричен, че е намерил същински пирамиди на Балканите, критиката тепърва трябва да се произнесе категорично. Археолози от по-старите босненски школи се изказват скептично за откритието. Мнозина от тях отказват да приемат идеята, макар това да би бил повод за национална гордост. Президентът на Европейска Асоциация на археолозите Антъни Хардинг нарича откритието на Османович "абсурдно" и "налудничаво". Представители на знаменити университети също разкритикуват пресилеността на находката. Въпреки че пирамидите са посрещнати с хлад от археоложкото общество, други казват, че "археолозите са последните, които биха повярвали, че преди милиони години сме имали развита цивилизация" и са по-благосклонни. Факт е, че могилите в Босна са сходни с откритите досега пирамиди в Египет, Мексико, Китай - състоят се от камери и множество подземни коридори. Чрез редица снимки от Космоса и въздуха също е установено, че пирамидите имат симетрична геометрична форма и сочат четирите страни на света.

Източник: http://frognews.bg/news_31231/

E, старите лъвове в археологията не могат да се примирят, че са изтървали такова откритие в Босна, че не са го направили те.А то може да промени и древната история, ако се открият още интересни факти.
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 22:22:52 pm от marhs »

Неактивен bojinkata

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 135
Re:Босненската пирамида
« Отговор #28 -: Февруари 11, 2012, 17:15:47 pm »
Босненската пирамида на Слънцето излъчва тайнствена енергия.
Група физици са установили, че босненската пирамида на Слънцето излъчва загадъчни емисии от енергия. Този феномен е в противоречие с всички известни закони на физиката. Изглежда, че строителите на пирамидата са създали вечен двигател и тази  "енергийна машина" все още работи.
 
http://www.newfresh.name/img/00099/00173/07-02-2012-2.jpg
В подземния лабиринт са открити три камери и малко синьо езеро. Нивото на йонизация е 43 пъти по-високо от средното, което прави тези подземни камери "лечебни стаи".

Електромагнитният анализ през 2011 г. потвърди, че отрицателното излъчване в тунелите е равна на нула, пише The Epoch Times. Не е било установено, никакво излъчване от технически обекти (от електропроводи, например).

Подобен случай е имало през 2009 г.. на 24 юни, бил заснет на снимка светлинен лъч върху пирамидата Чичен Ица на полуостров Юкатан в Мексико.

Фотографите не виждали светлината, тя се проявявала само на снимките.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JUggWuZZi24

Източникът е Днес.Бг

Официалната наука отрича Босненските пирамиди, което е поредното недоразумение, продиктувано най-вероятно от страх да не би да бъдат "засенчени" пирамидите в Египет или да се окаже, че човешката цивилизация е на много повече години от обявените 10-15 000.
    Интересното е, че босненци здраво копат, без да се вдига шум по медиите. Но едва ли ще дадат гласност на нещо наистина интересно, което за съжаление е нормално за контролираните СМИ. 
« Последна редакция: Февруари 11, 2012, 17:22:28 pm от bojinkata »

Неактивен Hacko

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 011
Re:Босненската пирамида
« Отговор #29 -: Февруари 13, 2012, 17:00:34 pm »
Електромагнитният анализ през 2011 г. потвърди, че отрицателното излъчване в тунелите е равна на нула, пише The Epoch Times.
Източникът е Днес.Бг

The Epoch Times - http://www.epochtimes.ru/content/view/57905/5/ и друг източник

Според мен всички са  преписали новината от блога на Захари Андреев.


 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27