Автор Тема: Как да надживеем НСР  (Прочетена 2759 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Как да надживеем НСР
« -: Май 25, 2009, 17:52:06 pm »
Съществуването на нашата цивилизация, в днешни времена наречена "Системата", се опира на няколко неща.

Първо, като всяка машина, тя разчита на безаварийно функциониране.
Второ, като всяко изобретение, тя разчита на актуалност и нужда от употреба.
Трето, като всяко едно неживо тяло, тя разчита на оператор и поддръжков екип.

На всички вече е ясно, че НСР не представлява нещо ново само по себе си.То представлява просто нов цикъл, нов етап в нещо, което ВЕЧЕ е установено.Както земеделецът знае, че щом посади пшеница, ще има жътва, така и за всеки вече е очевидно, че щом живеем според и в Системата, ще има и НСР (Нов световен ред).

Какво трябва да направи един земеделец, за да опропасти жътвата си, ако поради някакви причини не я желае? В действителност - нещо, което в момента звучи някакси чудно - той може да направи много неща, за да постигне това, включително и правенето на "нищо"!И така, нека първоначално мислим на дребно.
Какво трябва да направим, за да не живеем в НСР?

Според горните три неща, нашият начин на живот трябва да аварира Системата, да я прави неактуална и да я лишава от поддръжка.

В наши дни всяко нещо има име, и тъй като такъв начин на живот се среща из обществото, на него също му е дадено име.
И за да не си измисляме нови и още необяснени термини, можем да използваме вече общоизвестният термин за този начин на живот, който е

ПРЕСТЪПНОСТ

Системата квалифицира всеки начин на живот, който има горните характеристики, като "престъпен".

И така, вече имаме нашият отговор.Най-сигурният начин да не живеем в НСР и вероятно да го надживеем, е да бъдем престъпници :)


Сега вече можем да мислим в по-голям мащаб.Какво трябва да направим, за да предотвратим идването на НСР?

Просто трябва да се развие масова и мощна престъпност, като се започне от отделната личност.

Нима някой може да си представи един лицемер, крадец, подлец, лъжец и измамник, който съвестно да участва в НСР или в тайно общество? Естествено, че не - той би преебал своето юридическо тяло в първия удобен и възможен момент.Да, той би му служил, докато има изгода.Но...за да има той изгода, това не е ли йерархията му да служи на него?

Хммм...

Ако йерархията служи всъщност на тези, които я съставляват...това не е ли речниковото значение за "нормална и истинска цивилизация"? Такава, каквато в момента няма, просто защото Системата не е направена да служи на своите компоненти?Аз съм на мнение, че трябва да разглеждаме мутрите и престъпниците в България не като "врагове", а като "конкуренцията" - като онези, които за момента ни изпреварват в целта(надживяването на НСР).
Враговете всъщност са всички неща, които осигуряват кадри на МВР и военните; видеонаблюдението в центъра на София; всички форми на обществен контрол, включително и междуличностният; борбата с вандализма и прочие.


След като страните вече са определени, остава да се доуточни правилният начин на действие.
Скелетът на начинът на живот, който някой трябва да води, за да надживее НСР, е гореописаният:

-да аварира Системата
-да я прави неактуална и неприложима
-да не я подпомага и поддържа

Трябва да се отбележи, че нуждата от враг е едно от нещата, които имат голям дял в поддържането на Системата.

Така, начинът на живот на човека, който иска да надживее НСР, трябва да бъде прикрит, неофициален и маскиран.Това ще рече да не предизвиква вниманието на Системата (да избегне директни конфронтации с нея).
Може би началните стъпки за овладяването на духа на начина на живот на човека, искащ да надживее НСР, са:

-нарушаването на законите във всички изгодни ситуации

-намирането на алтернативен източник на пари, в коя да е изгодна сфера и по какъвто и да е изгоден начин

-нарушаване на фините нива на Системата (общоприетите норми и предразсъдъци)
     *двойнствено поведение и двуличие по адрес на Системата
     *непризнаването на никакъв морал, норма, догма, принципи,възпитание или маниери, ако не са свързани с личната изгода, относно надживяването на НСР
     *пренебрегването на обществото, общата съвест, общите стремежи, общата вина и прочие - превръщане в отделна единица
     *разрушаване на всички организационни устои на Системата - брак(формален), семейство(формално), дружество(формално), формална йерархия от друг тип - всички връзки и контакти да преминат в неписана форма
« Последна редакция: Май 25, 2009, 17:59:32 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен Alien

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 6 668
 • WATCHER
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #1 -: Май 25, 2009, 19:24:25 pm »


В наши дни всяко нещо има име, и тъй като такъв начин на живот се среща из обществото, на него също му е дадено име.
И за да не си измисляме нови и още необяснени термини, можем да използваме вече общоизвестният термин за този начин на живот, който е

ПРЕСТЪПНОСТ

Системата квалифицира всеки начин на живот, който има горните характеристики, като "престъпен".


За момента поне в повечето държави поне 90% от нещата които могат да ти осигурят "алтернативен" начин на живот все още не се считат за престъпление.Друг е въпроса обаче какви са тенденциите и ако се продължава в същия дух нищо чудно много скоро да почнат да се приемат безумни закони глобализиращи човешките ценности и всички които не отговарят на "стандарта" да бъдат обявени за криминални типове. Австралия например е с лидерска роля в това отношение - там ако откажеш ваксинация на детето си подлежиш на съд. Тоест личния избор изобщо не играе. Нещата все още не са съвсем извън контрол, но технологиите които масово навлизат позволяват прекалено лесно да се правят стандартизации и най-вече да се следи кои са извън тези рамки.

Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
 • Леле, к'во станА
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #2 -: Май 25, 2009, 20:50:54 pm »
Приятелю Спорт-Здраве4, това е най-правилния начин да направиш системата Всемогъща. Това е логото и. А този тип хора са кръвта във вените на таз "машина". Ако тази хипотетична теза стане реалност, то скорострелно ще се самозатрием, та не система (машина) - кьорава амеба нЕма да остане  ;D .

Ако искаш да счупиш машината, дай алтернативен начин на живот на "белите кръвни телца". А именно, безплатна енергия, алтернативен (полезен) начин на прехрана и медицина която Лекува - другото естествения ход на нещата сам ще свърши. Ако "белите кръвни телца" потекат в естествена кръвоносна система, а не както до сега в изкуствена машина, повярвай ми можеш да товариш НСР на влекача и на гробището за скрап  ;D

Само ще добавя, че ако може нещо да се направи, то точно сега е момента - да се обърне изкуствено създадената криза срещу техните създатели. И къде е най-подходящата почва ако не в България - способни сме да изпълним със съдържание поговорката "Беден човек - жив дявол"
« Последна редакция: Май 25, 2009, 21:30:20 pm от emilkos »

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #3 -: Май 25, 2009, 21:47:17 pm »
Приятелю Спорт-Здраве4, това е най-правилния начин да направиш системата Всемогъща. Това е логото и. А този тип хора са кръвта във вените на таз "машина".

Именно това не е вярно според мен :) По-скоро това, което съм цитирал от теб, е логото на Системата :)

Защото, в крайна сметка какво означава престъпление.Престъпление означава нарушение на нормите на действия, които норми са поставени от Системата.И "престъпление" е обособено действие, което не притежава смисъл, извън контеста на Системата и няма отношение към изкуството на живота.

И естествено - онези, които използват Системата за свои цели, не поставят себе си в нея :) Не виждам какво нелогично нещо виждаш в това.А Системата - това е законността.Всеки един човешки закон под това небе е Системата.


Замисли се - има безброй материали, филми, книги, мнения и комерс относно това, че законите са нещо добро и "законност" е добра дума.
При днешното състояние на контрол на информацията и медиите - просто човек ТРЯБВА да вдигне поне едната си вежда пред този факт.Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
 • Леле, к'во станА
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #4 -: Май 25, 2009, 22:03:50 pm »
Като се позамисля малко, стигам до извода че говорим за едно и също нещо но с различен изказ. И може би не е толкова важно как ги разбираме в себеси нещата аз и ти, а как ще ги предаден на тези които се итересуват по най-правилния начин за да не стане сакатлък  ;). Трябва доста да се внимава с думи като "лицемер, крадец, подлец, лъжец и измамник" и тн

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #5 -: Май 25, 2009, 22:36:39 pm »
Става сакатлък само, когато Системата е намесена ;) Защото горните думи са просто думи.Кой ги е натоварил с отрицателен смисъл?

От каква позиция е говорил селянинът, когато е псувал измамниците от едно време?
Едно време, когато бабите са обсъждали градските подлеци, от каква позиция са говорели?
Или от каква позиция е говорел попът, когато е ставало дума за лъжата?

Все поддръжници на Системата :) Все хора, които разчитат на Системата да им даде просперитет и здраве.Все хора, които са заложили на реда, само защото някой някъде си казал, че има справедливост и който се труди, ще успее.

Това са много дълбоки и коренни предразсъдъци, за да отвличам темата толкова от рано с тях.Но от друга страна те винаги ще пречат, защото са залегнали в корена на норматива.ТЕ СА норматива.Например, да кажем приватизацията на предприятие за жълти стотинки.

Някой го е направил това.И този някой е имал изгода.
Други хора не са доволни от това, защото те са ощетени.

Това е нещо като черешката на тортата, или нещо като библията.На ощетените хора им е казано, че това е нещо лошо, и е забранено.Те разчитат на това, че никой няма да го направи, защото е забранено и защото постоянно ги поущряват и поучават, че който не работи, няма да яде.
Постоянно на хората им се говори, че това е "правилният път", да живееш за другите.Да се трудиш, за да има блага и за да се ползваш от тях.
И хората разчитат на това.

А отстрани е толкова глупаво - да разчиташ на сляп късмет.

И така, някой е научил хората, че ако се трудят в това предпирятие, някой ден на старини ще получат отплата за верността си.
Но ето че някой прави обратното на това, което са ги уличи.И този човек печели - на гърба на всички, без да пита никого.

Всъщност хората са ядосани, че са излъгани :) Те не са толкова ядосани, че са измамени и предприятието го няма вече, те са ядосани на себе си, че са позволили толкова време да им хвърлят празни приказки в лицето.
Самоче никой от тях няма да си признае това, защото всеки един е достатъчно объркан и несигурен, за да се опълчи на нормативите.Така те проклинат онзи, който е направил обратно на законите на съдбата, защото - по дяволите! - има справедливост!

А това не е вярно.

Това предприятие просто е било подадено на този човек - подал му го е цял един народ, който едва ли не е настоявал той да го вземе.И този човек би бил изключително глупав да откаже такъв подарък.Как ли пък не, на драго сърце, щом народът сам го подарява.
И колко ли пъти се е въздържал, просто този път, с това предприятие, просто е решил да вземе подаръка най-накрая.

Защото всъщност никой не го спира.Той е вън от Системата и не е воден от нейните вътрешни правила.Този човек гледа Земята от космоса, а не от прозореца - той дори едва доумява защо тези хора се държат по този смешен начин.


И тъкмо тези са хората, които печелят пред очите на всички.Но...хората са толкова надълбоко в заблудата и в измислените закони и правила, че едва дишат.И тъй като тези хора са успешни, те са набедявани за самата Система, за кръвта на Системата.

А те не са.Тъкмо те са хората, прокудените от Системата(от обществото), защото с поведението си го правят неактуално.Със самото си държание те опровергават устоите на несигурните хора.И несигурните и объркани хора не ги харесват.И именно ТОВА - сляпата вяра на принципи без автор - е главната пречка да се започнат нормални дискусии относно Системата, без да има сакатлъци.
« Последна редакция: Май 25, 2009, 22:40:11 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен emilkos

 • Малко Писал
 • **
 • Публикации: 276
 • Леле, к'во станА
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #6 -: Май 25, 2009, 23:05:29 pm »
Ще се повторя - съгласен съм с теб. НО ако искаш да бъдеш разбран правилно от повече хора трябва да натовариш думичките със смисъл и то положителен. И това трябва ясно да личи от написаното.  ;)

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #7 -: Май 27, 2009, 01:30:53 am »
Да, разбрах те :) А с послединя си поуст исках да кажа, че натоварването на думичките със смисъл се извършва от четеца.

Положителен смисъл, отрицателен смисъл...в крайна сметка, щом можеш да разсъждаваш и да следваш проста логична линия, нямаш нужда от пропагандни оформления.

Това да не е реклама :)

Неактивен Sasho

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 90
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #8 -: Май 27, 2009, 17:04:32 pm »
Тази тема разби всичките ми ценности   ;D

Възможно е нещата от тази тема да са вярни, защото винаги когато избягам от училище, някак се чувствам супер, всякаш съм пре*бал системата  ;D

Неактивен Спорт-Здраве4

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 244
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #9 -: Май 27, 2009, 18:10:07 pm »
Да, това е така :)

След като нещо е задължително и също така е против емоционалното съгласие на някого, значи става дума за Системата или нейния род затвори.Лично аз ценя училището заради социалния опит, който дава.И ако се замислим, всъщност много рядко училището привлича с нещо друго, освен именно с контакта с другите и житейските ситуации, нали?
И хората, които ходят на училище главно от любопитство са невероятно малцинство в сравнение с онези, които ходят на училище, привлечени от емоцията на приятелите и останалите странични занимания.

Всеки сам си решава да ходи ли на даскало или не - зависи кой какво намира там.Моментът на намеса от страна на Системата е въпрос на време.
За едните може да става дума за учене на нещо очевидно грешно или за учене на нещо, с което човекът не е съгласен.
За други пък Системата може да се поряви в задължението на ученето, ако това не е емоционалното търсене на човека.

И двете неща са еднакво трудни за справяне, но в крайна сметка, начините са безброй и за всеки си има начин, според това с какви сили разполага.П.П.
Ако това ще насърчи някой:

Лично аз бях от онзи тип, който не смяташе, че училището е правилното място да се намира.
Поради това винаги беше последно по приоритет, но ПРИСЪСТВАШЕ, защото бях икономически задължен.

Нямах друг избор, освен да чакам и междувременно да взема най-доброто, което можех да намеря там(различни случки, запознанства с хора и тн).Пуснах корени в учителската среда в извънработното им време и така си вързах гащите за по-добри времена - времена, когато ще мога да си позволя да ме изгонят или да напусна.
В момента, в който имах сили да постигна икономическа независимост от родителите си, теглих чертата и напуснах всичко.

Естествено Системата отвърна на удара и бях изгонен от всички възможни семейства за живеене(майка и баща и дядо и баби), но вече беше късно...защото можех да си позволя да живея сам, както и направих.


В процеса бях обявен за сектант от всичикте ми близки, които се опитваха да ми намерят "помощ".
Същото се случи и в даскало, докато още бях там.

Не беше лесно да се намирам в емоционално равновесие в този период и естествено, когато собствените ти родители ти търсят помощ и искат да разберат дали членуваш в секта, от време на време човек може да изпадне в депресии и тн.

Но с течение на времето, поради това че прекъснах контакт с всички хора, които бяха проводници на Системата по един или друг начин, някакси се отскубнах от примката.В последствие, след прекъсване от един-два месеца, възстанових контактите с родителите постепенно и успях да ги превъзпитам по нужния ми начин.

Всичко това беше възможно естествено, защото вече бях независим от тях.Ако някой е решил да постъпва като мен - не е лесно.Просто е малко по-трудно и естествено няма нищо страшно.
Защото, когато вървиш срещу народа, винаги се появява съмнение в себе си и страх от различни неща...но когато нямаш какво толкова да губиш, нещата в крайна сметка ще се случат по твоя начин.


Споделям това, просто за да дам рамо на всички, които може би имат същите емоционални влечения.
Естествено пътят на всеки ще е крайно различен.За някои може да е лесно, и им го пожелавам :) А за онези, за които би било трудно, бих им пожелал да се отпуснат и просто да следват стремежите си :) Били те градивни или деградивни, съграждащи или деструктивни! Няма никакво значение какви са те! Важното е да се следват!
« Последна редакция: Май 27, 2009, 18:35:03 pm от Спорт-Здраве4 »

Неактивен :)

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 44
 • Ако има нещо, няма нищо! :) Не се предавай никога!
Re:Как да надживеем НСР
« Отговор #10 -: Май 28, 2009, 03:25:10 am »
А така, и аз съм така!
Разрушавайте системата по всеки един възможен начин!!!

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27