Автор Тема: Иран - конфликта зрее  (Прочетена 323506 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #945 -: Септември 12, 2012, 17:10:20 pm »

Колкото и да се пънат израелците, не вярвам САЩ винаги сляпо да ги подкрепя.

:)
Колкото и да не ти се вярва, че "САЩ винаги сляпо ще ги подкрепя" - ще ги подкрепя и още как..., защото:"...Искам съвсем ясно да ти обясня нещо. Не се тревожи от американски натиск над Израел, защото ние, еврейският народ, управляваме Америка. И американците го знаят!"
Цитата, който съм вмъкнал, е обръщение на ген. Ариел Шарон към Шимон Перес, сегашният президент на Израел, тогава/ноември 2001г./ външен министър.
http://www.fpp.co.uk/online/01/10/Sharon3.html
 :)
И тук:
http://www.mediamonitors.net/khodr49.html
« Последна редакция: Септември 12, 2012, 17:14:41 pm от Гален »

Неактивен Galia

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 16
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #946 -: Септември 13, 2012, 08:49:40 am »
Споко, идват летящата гвардия от дискове на Кеше, която ще спаси не само Иран, но и целия свят от ръба на войната - http://alchemicalshots.blogspot.com/2012/09/normal-0-false-false-false.html

Апропо много е жалко такава важна тема да стои СЕДЕМ години с груба правописна грешка в заглавието - имаше ли в този форум модератори?:)

Неактивен Tangrata_

 • Много Писал
 • *****
 • Публикации: 2 465
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #947 -: Септември 13, 2012, 15:29:41 pm »

Колкото и да се пънат израелците, не вярвам САЩ винаги сляпо да ги подкрепя.

:)
Колкото и да не ти се вярва, че "САЩ винаги сляпо ще ги подкрепя" - ще ги подкрепя и още как..., защото:"...Искам съвсем ясно да ти обясня нещо. Не се тревожи от американски натиск над Израел, защото ние, еврейският народ, управляваме Америка. И американците го знаят!"
Цитата, който съм вмъкнал, е обръщение на ген. Ариел Шарон към Шимон Перес, сегашният президент на Израел, тогава/ноември 2001г./ външен министър.
http://www.fpp.co.uk/online/01/10/Sharon3.html
 :)
И тук:
http://www.mediamonitors.net/khodr49.html
Това е пасивен контрол. Минат ли извън допустимите граници, народът ще побеснее. И кулата от карти ще се срути.
Определено не могат да правят съвсем каквото си поискат.
Точно в момента Израел иска война от САЩ, но те не искат. Израел бърза, защото с всеки час, ядрените ракети на Иран се увеличават. И те ще са насочени към Изреал само. Буквално ще го изпарят целия. Затова Израел иска война веднага. Но САЩ не следва сляпо. Не че нямат някакъв контрол. Но очевидно не е пълен.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Гален

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 828
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #948 -: Септември 13, 2012, 20:27:44 pm »
Все едно, че телевизорът... ми е отговорил.  :D  ;)
Не съм съгласен. 
Задкулисието... е съвсем различно. 
:)
Контролът им е пълен още от създаването на тази псевдо-държава - САЩ.


Неактивен Ashaman

 • Пишещ
 • ***
 • Публикации: 816
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #950 -: Септември 17, 2012, 20:28:39 pm »
Все едно, че телевизорът... ми е отговорил.  :D  ;)
Не съм съгласен. 
Задкулисието... е съвсем различно. 
:)
Контролът им е пълен още от създаването на тази псевдо-държава - САЩ.
Ами незнам откога е пълен, но то затова е създаден САЩ, за да се създаде перфектният команден център. първо коренно население е избърсано, после е далеч от напредналият тогава свят и трето, с изключение на протектората Канада, всички наоколо са държани в разорение и слабост.

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #951 -: Февруари 06, 2013, 00:36:19 am »
Този път на глас: подозираме "Хизбула" за Бургас

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2013/02/05/1997475_tozi_put_na_glas_podozirame_hizbula_za_burgas/

България има обосновано предположение, че зад атентата в Бургас стои "Хизбула". Тази новина, която всички трескаво чакаха от около месец насам, най-накрая бе съобщена гласно от вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, след днешното многочасово заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС). Прямотата, с която Цветанов посочи с пръст ливанската групировка обаче, беше неочаквана. По неговите думи, отговорни за атентата са трима души, които са били в България от 28 юни поне до 18 юли (когато бе взривен автобусът на летището в Сарафово). И тримата са били с фалшиви шофьорски книжки от Мичиган, с които са се регистрирали в хотели и са наели автомобил.

"Две лица безспорно са установени с истинската им самоличност - с паспорти от Австралия и Канада. Те от 2006 г. и 2010 г. живеят на територията на Ливан. Установено е, че фалшивите книжки са изработени на територията на Ливан. Те са влезли в Европа с истинската си самоличност. За две от тези лица сме проследили и установили движението им от Ливан към Европа - през партньорски служби за пребиваването им в ЕС. Те дори са влезли с истинската си самоличност и в последствие са излезли с нея от България. Проследили сме цялостната им дейност на територията на Австралия и Канада и имаме данни за финансиране и съпричастност към "Хизбула". Това, което може да се направи като обосновано предположение, е че двете лица, които са установени с тяхната самоличност, са принадлежали към военното формирование на "Хизбула", заяви Цветанов.

(по принцип такива подробности от оперативната информация преди пълното разкриване на едно събитие от рода на "Сарафово" не се изнасят никога - ако разбира се са верни; изнасянето на подобни подробности "издава" информационните канали на службите, "предупреждава" евентуалните терористи и ги насочва към това как да прикрият следите си; следователно - изнесените подробности са пълен кьорфишек; прави впечатление и алабалистиката, чрез която "има данни за финансиране и съпричастност" се превръща в "принадлежали към военното формирование на "Хизбула" - бел. fD)

От логиката на това му изказване стана ясно, че най-вероятните двама установени са били сътрудниците на взривилия се терорист (тъй като той няма как да е напуснал страната). Не стана ясно дали за самия атентатор има данни за съпричастност към ливанската групировка. В объркващо изказване, Цветанов каза, че ДНК профилът на Филип (Жак Филип Мартен по фалшива книжка) и този, взет от документите на Рико (Ралф Уилям Рико), съвпадат. Филип е човекът, който постави бомбата в автобуса и след това загина заедно с туристите. За Рико се смяташе, че е негов съучастник. Тъй като нямаше въпроси след изказването на вътрешния министър, това объркване не можа да бъде разяснено.

Обосновано или под натиск?

Другото, което не стана ясно, е какви са сведенията, въз основа на които правителството базира така ясно подозренията си. "Има данни" и "обосновано предположение" са формулировките, зад които Цветанов скри причините да посочи "Хизбула" с такава категоричност. Предварителните очаквания бяха, че езикът ще е по-нюансиран и може да се стигне до конкретни имена на заподозрени, както и споменаване на Ливан, но не и самата групировка.

На заседанието на КСНС, както и при предишното обсъждане на атентата в Бургас, не са били раздадени предварително писмени доклади. Президентът не пожела да се ангажира с изказване по въпроса, освен че "има сериозен напредък по разследването", а опозицията дори не присъства на пресконференцията. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че след като е изслушал доклада на Цветанов "категорично не приема тезата, че "Хизбула" стои зад атентата на летище Сарафово. В изложенията на вътрешния министър пред КСНС нямаше никакви преки доказателства за това. Именно по тази причина докладът на Цветанов не бе приет от председателите на нито една парламентарна група извън ГЕРБ." Сергей Станишев пък смята, че посочването на "Хизбула" се прави под външен натиск. "Питам се каква е цената и кой ще я плаща. В момента това, което казва правителството, според мен не е обосновано, разследването продължава и не може да се говори за категорични доказателства за конкретните извършители, камо ли за организация, която стои зад този трагичен инцидент. Това е абсолютно неоправдано от гледна точка на националната сигурност и рисковете, които се поемат по този начин, най - вече по отношение на хората в България", заяви още лидерът на БСП, който не присъства .

Бившият външен министър и настоящ евродепутат Ивайло Калфин пък коментира, че "ако някой още не е разбрал, това обяснява наглед празните посещения на Борисов и Младенов във Вашингтон и на външния министър в Израел. От днес рискът за българските граждани от терористични нападения е много по-висок".

В края на трескавите пътувания

Това изказване бележи крайна точка в активността по темата в последните няколко месеца. Първо, през ноември Цветан Цветанов бе на триседмично посещение в САЩ, където се срещна с представители на сектора за сигурност, после през декември там пристигна за среща с Обама и Бойко Борисов. В началото на януари, в Израел отидоха главният секретар на МВР Калин Георгиев, директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Ангел Антонов и командирът на СОБТ Кирил Димов. После американският Конгрес прие декларация, в която призова Европейският съюз да обяви "Хизбула" за терористична организация и поиска от президента Барак Обама да предостави цялата необходима помощ на България, за да разследва атентата.

Малко след това Джон Бренън - съветник на Обама по въпросите на сигурността, който бе в България малко след атентата и с когото и Цветанов, и Борисов се срещнаха в Щатите, бе предложен за шеф на ЦРУ. Бренън през октомври миналата година се изказа остро спрямо нежеланието на Европа да включи "Хизбула" в черен списък на терористични организации. И накрая, външният министър Николай Младенов първо посети изненадващо Израел, а после и САЩ.

Казваме, но не посочваме

Може само да се предполага дали доказателствата за връзката с "Хизбула" са толкова категорични, че да бъдат приети от останалите европейски страни, на които България сега ще ги предостави. Това, че България вдигна топката високо, все още не значи, че тя ще бъде поета от ЕС. Тепърва трябва да се проведат консултации, да се съберат представители на 27-те, които да решат дали доказателствата са основателни, за да вкарат "Хизбула" в черния списък, който ще забрани свързаните с нея благотворителни организации и ще замрази сметките и активите им. България няма да е тази, която да поиска вкарването на ливанската групировка в списъка, казаха неофициално източници от Външно министерство, откъдето ще се надяват на консенсус с останалите страни. 

Върховният представител по външната политика на съюза реагира сдържано. "Терористите, които са планирали и провели атаката в Бургас трябва да бъдат изправени пред правосъдието", се казва в изявлението на Катрин Аштън, но ключовото изречение е, че върховният представител подчертава "нуждата от анализ на изхода от разследването". В заключение се допълва, че "ЕС и държавите членки ще обсъдят съответния отговор, основан на всички елементи, установени от разследващите".

На този фон, реакцията на САЩ е много по-агресивна. Държавният департамент разпространи изказване на Джон Бренън, че "българското разследване показа Хизбула като такава, каквато е - терористична организация, атакуваща невинни мъже, жени и деца, която поставя под реална и нарастваща заплаха Европа и света. Призоваваме европейските си партньори и други членове на международната общност да предприемат проактивни действия за разкриване на инфраструктурата на Хизбула и да прекъснат схемите й за финансиране".

Младенов побърза да се срещне с арабските посланици веднага след КСНС, включително ливанския, за да ги успокои, че няма промяна в политиката спрямо арабския свят. Самият Цветанов пък се постара да очертае ясна разделителна линия между военното крило на "Хизбула" и политическата част. "Ние винаги сме разчитали на добрите си връзки и отношения, които са от взаимен интерес между българското и ливанското правителство и се надяваме, че в последствие към съответните съдебно-следствени поръчки, които ще бъдат предложени и някои от тях вече са изпратени към властите на Ливан, Канада и други европейски държави, ще можем да получим пълна подкрепа относно продължаващото разследване", каза вътрешният министър. "Хизбула" е част от ливанското правителство - 2-ма от министрите са от организацията.

Междувременно има засилени мерки за сигурност около посолството ни в Ливан. В страната има около 600 българи.Международната общност дава рамо в работата по атентата в Сарафово

http://inews.bg/Международната-общност-дава-рамо-в-работата-по-атентата-в-Сарафово_l.a_c.371_i.258903.html

Канадски представители ще се срещнат с българските и австралийските власти, за да обсъдят  доказателствата по разследването на атентата в Бургас, съобщи канадската телевизия CBC.

На заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) министърът на вътрешните работи на България Цветан Цветанов заяви, че зад нападението стои радикалната групировка "Хизбула" и че двама от съучастниците в канадец и австралиец, живеещи в Ливан.

Канада приема "много сериозно” свързването на притежател на канадски паспорт с бомбеното нападение през юли, убило петима израелски туристи в България, предаде АФП, позовавайки се на първия дипломат на страната.

"Канада приема тревожно канадската следа в атентата в България и ще работи с българските власти за решаването на проблема", каза външният министър Джон Беърд.

ЕС, както и всички негови партньори да включат"Хизбула" в списъка на терористични организации, призоваха канадците. "Хизбула" е определена за терористична групировка в страната от 2002 г.

Според Беърд това, с което разполага като информация Канада, е безспорно доказателство за участието на "Хизбула" в атентата.

Израел и САЩ също излязоха със становище, че трябва да се вземат решителни действия от ЕС към групировката. ЕС не припознава ливанската организация като терористична.

"Българското разследване показва "Хизбула” такава, каквато е – терористична група, която безогледно напада невинни мъже, жени и деца и поставя реална и непрекъснато растяща заплаха не само за Европа, но и за останалия свят. Поздравяваме българските власти за тяхната решимост и ангажираност да бъде потърсена сметка на "Хизбула” за този терористичен акт на европейска земя. САЩ ще продължат да помагат на българското правителство за това извършителите на ужасната атака да бъдат изправени пред правосъдието", каза съветникът на президента Обама Джон Бренън.

Израел заяви, че изводите на българското правителство само подкрепят подозренията на Тел Авив, като освен "Хизбула", на прицел бе поставен и Иран, за когото няма преки доказателства.

Външният министър на Великобритания Уилям Хейг призова ливанското правителство да окаже пълно съдействие на България за разследването на терористичния акт в Бургас.

В коментар на Хейг след обявените днес резултати от българското разследване в терористичния акт в Бургас на 18 юли 2012 г., той "приветства днешното изявление на българския външен министър Цветан Цветанов относно заключенията на щателното разследване на това престъпление и поздравява българските власти за отличната им разследваща работа”.

От Европол съобщиха, че България е сътрудничела активно по време на разследването и според тях изводите на правителството са достоверни.

"Със съдействието на Европол и редица други международни партньори, българските власти постигнаха значителен напредък в разследването, което им помогна да разкрият самоличността на заподозрените и тяхната възможна съпричастност с Хизбула", казаха от Европол.

Министър-председателят на Ливан Наджиб Микат заяви, че оценката на българските власти е вярна и ще бъде представена необходимата помощ.

"Ние потвърждаваме, че сме готови да сътрудничим с България, за да се хвърли светлина върху обстоятелствата около атаката”, се посочва в изявление на ливанския премиер.Сега вече България е официално замесена в подготвяната от Израел война срещу Иран: обвинява (най-веорятно неоснователно) Хизбула за зле скалъпения атентат в Сарафово и по този начин се присъединява със съвсем конкретни действия към замисъла на Израел. Евентуалните терористични "отмъщения" срещу България, която до скоро беше "застрахована" от такива поради традиционно добрите си отношения с Близкия Изток, са най-малката заплаха, която Цв. Цв. и компания ни поднесоха днес. По-страшното е, че от тук нататък няма никакви скрупули България да бъде определена като пряка мишена в предстоящите военни действия, с които вероятно напролет Иран ще бъде принуден да се отбранява от "мироопазващите" операции на САЩ. Вероятно замисълът е много по-отдавна аранжиран и касае доста по-цялостно съдбините на България, като се имат предвид два - на пръв поглед - нищо общо нямащи факта: делото в Пазарджик срещу имамите, по което тъкмо днес се изслушаха заключенията на експерти в смисъл, че в литературата на имамите са намерени радикални текстове за насилствено ислямизиране на държавата от една страна и една подробност от биографията на новия посланик на САЩ у нас - тя е експерт по "управление на етнически конфликти". Прибавяме още един факт - усиленото ислямизиране на цели региони в България и протичащата вече повече от 20 години турцизация на ислямизираното население (справка: Декларацията срещу "Възродителния процес", приета преди време от Парлламента и речта на Ахмед Доган, прочетена преди седмици на прословутата конференция на ДПС, на която едва не го застреляха - и в двата документа българските мюсюлмани са наречени чисто и просто "турци".) Та като съберем тези три факта, резултатът е такъв: създадени са условия за много лесно възпламеняване на "етнически конфликт", които условия ще станат наистина взривоопасни, когато първите ракети на наследницата на Персия изтрещят някъде в Югоизточна България (до там стига бойният обсег на въоръжението на Иран). Ето защо въвличането на България в бъдещата война срещу Иран явно има значително по-дълбок смисъл от това да се намери удобно извинение за атакуване на Техеран; явно е свързано с цялостното прекрояване на Балканите, което се случи с помощта на обеднения уран в Сърбия, с помощта на кратка инсцинирана блокада в Македониjа и... по някакво неясно стечение на обстоятелствата се задържа във висящо положение досега в милата ни Родина. А най-страшното е, че Иран - за разлика от редица предходни цели на Израел - е много здрав, много борбен и много сплотен организъм, чиито ресурси за съпротива са наистина впечатляващи. И като добавим към това стратегическото местоположение и ресурси на Иран, световната война започва да се избистря като неизбежна последица; повтаряйки по някакъв циничен начин пророчествата на Ванга, която (цитирам по памет) твърдеше, че "От тука ке тръгне третата световна война, Персия ке нападне България" (днешната територия на Иран се простира върху основната част от някогашните земи на Персийската империя).
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #952 -: Февруари 06, 2013, 00:54:45 am »
Забравих да ви кажа няколко думи за филма. Става дума за "американската суперпродукция" с името "ARGO", която описва иранските вълнения през 1979 г. Случаят е действителен. Тогава американското посолство в Техеран е превзето и щатската дипломация е затворена като заложници. Държали са ги там близо 3 години, преди спец. отряди от САЩ да се врежат и да ги извадят от там. Междувременно обаче 6-тима от чиновниците успяли да избягат и се укрили в посолството на Канада, откъдето трябвало да ги измъкнат. ЦРУ скалъпва легендата за филм на име "ARGO", който ще се снима в Иран и пращат свой агент, прикрит като режисьор, за да изведе 6-тимата укрити като хора от своя екип. Той отива и ги измъква, на косъм разбира се!

Защо ви разказвам тази блуткава история?

Разказвам ви не за да гледате филма (той е отчайващо тъп), а за да чуете текста зад кадър в края, когато вече екранът е черен и текат имената на артистите. Тогава се пробутва следната помия (пак цитирам по памет): "Тази операция (разбирай ЦРУ-операцията "ARGO") се превърна в блестящ пример за междуправителствено сътрудничество при спасяването на човешки животи." Сърцераздирателното пославие по учудващ (?) начин препраща към днешната ситуация, в която САЩ (между другото - Канада са едни от доста твърдите поддръжници на про-военния курс спрямо Иран) активно търси подкрепа в международната общност за подвеждането на военна кампания срещу Иран. За съжаление България беше съвсем лесно въвлечена в това (с няколкоседмичен инструктаж на силоваците ни в Израел и в САЩ, и вероятно с няколко предизборни обещания към ГЕРБ), но сега трябва по-широки кръгове от Европейското семейство да се прегърнат просълзени и да нарамят НАТОвските си автомати. Повръща ми се, но е факт: в киното ръкопляскаха! "Тази операция се превърна в блестящ пример за междуправителствено сътрудничество при спасяването на човешки животи."


Филмът беше измислица. Операцията беше истинска.
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен fD

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 65
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #953 -: Февруари 06, 2013, 20:13:35 pm »
Малко на монолог го обърнах, но искам да публикувам едно включване от неизвестен автор, пуснато в известен новинарски сайт под статия относно "следствения експеримент", който нашите служби възнамеряват да направят по повод на взрива в Сарафово; чакат затопляне на времето, за да пресъздадат всички условия и да възпроизведат симулация на взрива, за да наблюдават какво се случва. Но както и да е - включването не коментира самия "следствен експеримент", а огласените тези дни "доказателства" относно "сигурната" и "несъмнена" връзка на Хизбула с извършеното в Сарафово.


Цитат
Коментари

06 февруари 2013  |  да

след като "шофьорските книжки" са били така захвърлени,очевидно с цел да бъдат намерени и се установи,че са изготвени в ливан,защо не работите и по другата версия,че престъплението е извършено "под чужд флаг" и с цел да бъде приписано на хизбула...известно е,че в столицата на аржентина има извършени два взрива срещу израелски представителства-първият през 1992г-тогава са убити 29 души в посолството на израел в буенос айрес-тогава отговорността открито и ясно е била поета пред целия свят от палестинската структура на хизбула - организацията ислямски джихад-но забележете точно на 18.юли 1994г /на същата дата на която е извършено престъплението в сарафово / кола бомба се взривява в новооткритото консулство на израел в аржентина и загиват 85 евреи....този път никой не поема отговорност...както и на 18.7.2012 в сарафово...а не следва ли да си зададем въпроса дали някой не се е възползувал от факта на вече поелия веднъж преди това отговорност и му е приписал и новото по тежко злодеяние...както му го пришива отново на същата дата 18г по - късно,пак на хизбула...може би по този въпрос следва да поработите г-н флоров...това,че следите водят към ливан не означава непременно хизбула...ливан от десетилетия е един врящ казан в който война водят шиитската хизбула и подобното движение "амал"с различни сунитски,палестински,християнски,друзки и др.структури..на религиозна основа...защо трябваше хизбула да отмъщава на израел в европа..не можеше ли да го направи в близкия изток,израел,и пр...
Този пост достига до вас чрез Tor Project org

Неактивен BAYO

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 233
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #954 -: Март 31, 2013, 15:20:56 pm »
Ето тук се говори как плавно пристъпват към война с Иран като нажежават обстановката в Африка и Близкия Изток. Уникален е тоя човек !

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Vj6wZjM9_X4
Let your fears go, you might find that you’re not lost!

Неактивен Oberon

 • Доста Писал
 • ****
 • Публикации: 1 092
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #955 -: Април 01, 2013, 22:12:37 pm »
Леле мале, тоя ги насра:)

Много ме изкефи като каза - "ако има проблем, може и сами да си спретнем един терористичен акт" :))) Хаха, направо ги изкриви.
In the Kingdom of the Blind, the One-eyed are Kings !!!

Неактивен Kat

 • Четящ
 • *
 • Публикации: 48
Re: Иран - конфликта зрее
« Отговор #956 -: Ноември 29, 2013, 18:04:01 pm »
Според мен последната и най-желана цел на САЩ е Иран. Всичките им толкова "благородни" интервенции в близкия изток са просто на път за Иран. Проблемът е обаче, че американците още ги е бъзе, иранците имат неизчерпаема военна сила, а и имат Русия и зад гърба си. Аз си представям нещата така: САЩ със сигурност ще нападнат Иран (едва ли ще е в близките 10-20 години), ще последва верижна реакция - Русия, Китай и др. ще подкрепят иранците, Англия, Франция и т.н. ще подкрепят американците и БУМ - трета световна война.

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27