Автор Тема: Eпидемия от свински грип в Мексико сити, H5N1 разпръскване по света  (Прочетена 105078 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен SMSI-H

• Доста Писал
  • Публикации: 1 199
За нанороботи незнам ама за "испанския грип", който убива доста хора след втората световна се знае че всички които са го хванали са били "ваксинирани", а тези без ваксините са оцелели.

Алиене, какво ти става бе... "Испанският грип" върлува след първата световна война в началото на трийсете години на миналия век. Също така не знам тогава да е имало ваксина за него.

Какво ти става, наистина?... ??? :-\

Неактивен Alien

• Много Писал
  • Публикации: 6 658
  • WATCHER
Да, извинявам се първата световна война исках да кажа

Имало е ваксина която го е причинила тя не е била за самия него а за предпазване например ваксината за шарка може да доведе до сифилис, парализа и рак. Против тетанус до възпаление на мозъка до туберколоза дори 20 години след инжекцията. А когато се комбинират много ваксини в малък период от време опасността е още по-голяма и всичко е заради отровите съдържащи се във ваксините. Ето линка на статията на английски:

Епидемията от испанския грип през 1918г. е била причинена от ваксини

http://www.whale.to/vaccine/sf1.html

Неактивен A познай кой

• Малко Писал
  • **
  • Публикации: 385
Спроед мен самите васкини не са били виновни.Може би са не ги отслабели достатъчно.Какво пресдтавлява ваксината с/у тетанус?
...и нека Силата бъде с теб. Аз ще се завърна ;) Дано през 2012 всички умрем.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
  • Публикации: 2 433
Определено мисля, че ваксината сама по себе си като средство за лечение е не само нещо хубаво, а направо невероятно.

Друг е въпроса, че може би някои среди се опитват да извлекат пари от тая работа и да я опорочават. Но така се е правило с какво ли не. Със 100ици други хубави неща.

Както всяко човешко творение, нормално е да не е идеално и перфектно. Така че са възможни лоши партиди и тн. Като се комбинира това с жаждата за пари, се получава причиненото зло.

Но орпеделено някои хора си прекалено си внушават, че това е някакво абсолютно зло и е направено само с цел да вреди на хората.

Фирмите, произвеждащи лекарства са наистина много силни. Лекарствата наистина са прекалено скъпи. В България дори не толкова, но в САЩ и Канада, например доста от лекарствата са 100ици долари.
Там е работата, че хората не се замислят много над това, защото почти всеки има прескъпа застраховка (1-2 хиляди $ на година), която понякога се покрива от работодателя.
Т.е. нещо като рекет, който се събира от почти всеки човек, независимо дали е болен или не.
Но този рекет слабо се усеща и се осъзнава, първо, защото е от много време и е приет за даденост (естествено имигрантите могат да забележат), второ, защото се покрива отчасти от работодателя, и дефакто е като "безплатните 10 неща-подарък", обещавани от рекламите по телевизията. Реално обаче, няма кой друг да плаща в крайна сметка, освен тия, дето произвеждат благата.
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
  • Публикации: 1 236
Определено мисля, че ваксината сама по себе си като средство за лечение е не само нещо хубаво, а направо невероятно.

:o
В голяма заблуда си. Невероятно е, да- да ти вкарат някакви л....а в кръвния поток, уж да "борят" нещо- си..
Извинявай, ама точно ти разсъждаваш наивно.

Цитат
Кой печели от свинския грип

Христо Ласков
hlaskovatcharpari.bg 28.04.2009 08:14

Въпреки твърденията, че евентуална епидемия може да доведе до загуби в размер на 3 трлн. USD, има и облагодетелствани индустрии от епидемията, тръгнала от Мексико
Последните регистрирани случаи на свински грип в САЩ са от 1976 г. Днес тази болест вече мутирала и се върна с особена жестокост, убивайки над 100 човека само в Мексико. Скоро след това тя се пренесе в САЩ, а вече е и в Европа.

Дали е пандемия? Надали. Но дори и на фондовите пазари обърнаха внимание на развитието на ситуацията като такава. Това от своя страна означава повече бизнес за няколко компании и индустрии:

1. Roche и GlaxoSmithKline
Производителят на лекарството Tamiflu е доста облагодетелствана компания, предвид факта, че според Агенция за превенция и контрол на заболявания това е едно от двете лекарства, които лекуват свински грип. Министерството на вътрешната сигурност на САЩ предостави за ползване 12.5 млн. дози от Tamiflu и Relenza (другото одобрено от АПКЗ лекарство), което със вече повиши продажбите на този медикамент. Дори и Gilead Sciences, които са създали Tamiflu и все още получават част от приходите на Roche от продажбите му отчитат ръст от 2.5% на пазара.

2. Novavax и BioCryst Pharmaceuticals
Тези две компании помагат за разработването на ваксина срещу свински грип. Според американския сайт The Street акциите им са скочили още в петък, когато от Мексико съобщиха за 60 смъртни случая от свински грип.

3. Здравните застрахователи
Ако ви е страх от зараза със свински грип, но нямате застраховка, то се сега е момента да си направите такава, съветват американските медии. И Tamiflu, и Relenza са лекарства, изискващи лекарско предписание, което означава, че сдобиването с тях може да струва над 200 USD след посещение на лекар.

4. Медиите
Нищо не привлича повече читатели от пандемия. Свинският грип действа като магнит за читатели и зрители на различни телевизии, вестници и сайтове. А това означава бум за всяка разчитаща на реклама медия поне за седмица.

5. 3M
Мексиканското правителство е раздало хиляди маски за лице в столицата Мексико. Поне част от тях са от производителя 3M, чийто маски 8000 N95 са одобрени от правителството за защита от микроби.

http://www.pari.bg/Print.aspx?ArticleID=b218cd9a-8e05-4536-8f72-9097b415ad30
« Последна редакция: Април 30, 2009, 23:23:41 pm от Magnolia »
Бъди промяната, която искаш да видиш в света!

Неактивен Anton

• Четящ
  • *
  • Публикации: 18
Цитат
А в нея са наноботите и чиповете, с които ще ни контролират
Това е самата истина за сьжаление.
Германска Нова Медицина

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
Впрочем, я да питам: Какъв е проблемът да ни намърдат мини- чип чрез ваксина, след като  вече го правят на кучетата?/ Спорт- Здраве  беше писал в друга тема/
Толкова ли невероятно ви се струва?

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
Какво значение има дали ни се струва вероятно или невероятно?

Ти по това ли определяш дали нещо в действителност е станало!?

Принципа на ваксината е обясняван в училище. Поне би трябвало. И има идеална логика. Освен това е и сравнително просто. Дори и без да си си чел уроците, ако само си седял в час, учителката е щяла да обясни. Поне навремето преди 15-20 години така правеха в училище.

Ваксината е измислена за да помогне на най-обикновени хора и е спасявала много животи.
Ако стъпиш на ръждив пирон и не те ваксинират против тетанус си заминаваш задължително, 100%.
Имало е болести, мисля беше детски паралич (вирусно заболяване), които са тровили животите на хората. Заболявали са хиляди деца и са се увреждали за цял живот.
Благодарение на ваксината, това заболяване е преборено и почти никъде не се среща и е останало само в учебниците.
Не мога да си обясня как нещо толкова очевадно полезно може да се отрича.
Толкова сте се наплашили с тия конспирации, че вярвате в какво ли не вече.
Да не би да си мислите, че 100 200 години назад живота е бил приказка!?
Семействата са раждали по 10деца, от които кой знае колко са оцелявали.
Просто не знам откъде го намирате това гигантско лицемерие да казвате на черното бяло. Мислете повече, четете, интересувайте се. Не повтаряйте като папагали някоя статия търсеща сензации.

Казах, не съм някакъв сляп фен на ваксините, но обратното също не е разумно. Те са човешко изобретение, както всяко друго. Имат си полжителни страни, имат и отрицателни.

а за чипа, не знам. Не съм чувал за такива миниатюрни чипове. Би ли обяснила колко точно е голям тоя чип, колко елемента има на него, откъде черпи ток, свободно ли плува из кръвта, какво става като стигне сърцето, каква точно е целта му, и как точно контролира човека.

Почти съм сигурен, че изобщо не можеш да отговориш на нито един от въпросите, съответно и изобщо не знаеш за какво говориш (за чиповете).
« Последна редакция: Май 02, 2009, 04:32:38 am от Tangrata_ »
Искаш да свалиш някое момиче: www.lovestyle.org/forum  Българите в Канада: www.bgcanada.com

buden

• Гост
Чипирането да стане сега и то чрез тези ваксини е доста невероятно. Няма как просто. Доста е глупаво така и рискуват много с човешкото недоволство, което може да се създаде при осуетяване. А чиповече наистина не са чак толкова малки. Дори и да има някои свръх малки за които не знаем, дали ще си струва да дупчат и да ги хабят за всички.
Това си а направо абсурдно според мен, Антон и Магнолиа, не се обиждайте.
А ваксините, Танграта, съгласен съм но не напълно. Значи всеки които е чел биология знае че вирусите мутират, за разлика от бактериите. Някои ваксини, както и ти споменаваш са наистина полезни за обществото. Но тези, с които се спекулира против грип заболяванията са пълна глупост. Слагат ваксини срещу вируси, които вече са мутирали щом се стига до.. епидемия да речем.
А относно животните, чипирането е желателно. Не може да има човек собственост домашен любимец и да не поема отговорност, не само пред животното но и пред обществото. Все едно да родиш и да го оставиш после.
То по тази логика и някои хора си заслужават чипа.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
Tangrata, казах, че  е възможно, а не че е станало. Дори и само проследяващ да е, все е нещо. Относно това, с какво се зарежда, амии не му е нужен ТЕЦ, все пак.  ;D  Да не говорим, че Veri Chip- ът няма нужда от собствено електрозахранване, доколкото ми е известно.  Отдавна не съм ровила по темата, но си спомням, че имаше някакви проблеми относно позиционирането на чипа, но може и да са решени вече. Няма да ги чуем по новините определено.

Може би още се изпробват реакциите на населението. Естествено повечето хора се връзват на "цирка" от медиите и  опасността е напълно реална. Това, че някой не е чул за нещо, не значи че то не съществува.
Относно написаното в учебниците и обясняваното в училище, смятам смирено да си замълча. Всеки е свободен да вярва в каквото иска.

Все едно  да наредя камъни или тухли през 1 метър и да почна да строя къща отгоре. Това е знанието, което ни дават в училище. Какво ще построя и колко ще е здраво? 8)

Някои ваксини, както и ти споменаваш са наистина полезни за обществото.
Няма полезни ваксини. Уроците по биология в училище здраво са ви дрогирали.
buden, не се сърдя. Ни най - малко. Но ако не си готов да събориш онова върху фалшивата основа, няма смисъл. Ще си говорим на различни езици.
Но всеки е свободен да вярва на каквото си иска, съобразно неговата информация.
За мен е загуба на време да убеждавам някого. Ако е дошло времето, да го разбереш, ще го разбереш. ;)
« Последна редакция: Май 02, 2009, 18:43:47 pm от Magnolia »

buden

• Гост
И аз не ти се сърдя :)
Виж сега, знам ги тези чипове и аз, че не им трябва ТЕЦ и т.н. Мога да си продам задника ако започнат да ги слагат едновременно с ваксини срещу свинския. Не е възможно.

И не всичко писано из учебниците е ала бала. Хайде стига, то бива бива конспирации ама понякога ...

Освен както казваш времето да не ми е дошло.

cdms

• Гост
Не съм физик, но ако чиповете са метални през тях тече ток, за да работят и предават. Следователно, ако в близост до човек се пусне електромагнитен импулс чиповете заминават.

Неактивен Tangrata_

• Много Писал
Понякога и за да разбереш учебниците по биология трябва да ти дойде времето.

Кому пък е притрябвало да знае къде съм. Пък и да знае, за какво ми е притрябвало да се крия. Дали ще съм в града, в парка, на реката или в гората, какво значение има? Не ходя по забранени територии, подземни бази и други подобни места.

Нека си ме следят (Ама ако могат, де!! Щото не се знае има ли чип няма ли)

Та освен за следене за какво ще им е?

А и това следене с идентификационен номер ли ще става? И ако е така всяка ваксина предварително ли е била определена за някой конкретен човек? С чип номер еди кой си вътре?

Ако е само за общо следене, без личен номер, те американците си имат сателити, дето правят топлинни снимки. Не хора, ами сигурно и мишките могат да следят с тях, стига да искат.

Неактивен Magnolia

• Доста Писал
Oops, май бием отбой:   / Интересна статия  ;)/

Свинският грип може да се окаже не толкова страшен

Свинският грип може да се окаже по-малко опасен, отколкото се смяташе досега, според редица учени и здравни организации, които обръщат внимание върху малкия процент на смъртност сред заболелите от новия вирус А/Н1N1.

От над 400 заразени само в Мексико само 16 са починали. В останалата част на света има само един смъртен случай. (Последни данни за развитието на болестта може да се видят на сайта на Световната здравна организация - WHO.org).

Щамът изглежда няма опасните характеристики на испанския грип, убил десетки милиони по света през 1918-1919 г. в най-смъртоносната за съвременната история на човечеството епидемия.

Според предварителните изследвания новият вирус не разполага със способността да се задържа дълготрайно в градовете огнища, което дава повод да се смята, че той няма "генетичната устойчивост" на вирусите от миналото.

Според американския президент Барак Обама обаче е по-добре да се вземат
прекалени, отколкото недостатъчни предпазни мерки

спрямо новото и засега още не добре познато заболяване. "Най-голямата ми надежда и най-горещата ми молитва е всички мерки и цялата подготовка да се окажат ненужни. Предпочитам обаче да действаме сега, отколкото да се колебаем, а по-късно да трябва да се справяме с по-тежки последствия", отбеляза той днес в седмичното обръщение към сънародниците си.

За разлика от други видове грип с животински произход, тази форма се предава от човек на човек, което предполага потенциал за пандемия, припомни Обама.

До момента грипът АH1N1 в САЩ не е толкова заразен и смъртоносен, колкото в съседно Мексико, но тъй като причината за това не се знае със сигурност, правителството взема всички необходими предпазни мерки в случай, че вирусът еволюира в по-тежка форма.

Добрата новина е, че можем да се справим с настоящия вирус благодарение на антивирусното лечение, с което разполагаме, подчерта Обама.

Хората с ХИВ са силно застрашени от новия грипен щам

съобщи днес СЗО. Лицата със заболявания, свързани с имунна недостатъчност, включително вируса на СПИН, вероятно са по-уязвими за усложненията на щама H1N1, отколкото при обикновените сезонни грипове.

Освен това ХИВ и новият вид грип могат да влязат в опасно взаимодействие, както се случи с ХИВ и туберкулозата, посочва организацията в ръководство към здравните работници на сайта си.

Ваксина, която евентуално може да предпазва от всички типове грипни вируси, е била успешно изпробвана върху хора. Тя е произведена от компанията Acambis и е обявена като възможна защита от всички щамове на грипа от тип "А", които причиняват пандемии, съобщава Би Би Си.
Средствата, използвани в момента, се базират на взаимодействието с два протеина, намиращи се във външната обвивка на вируса - хемоглутинин и нейраминидаз. Те обаче постоянно мутират, което налага непрекъснато да се разработват нови ваксини.

Ваксината спомага за изработването на антитела към друг протеин, М2, който също се намира във външната обвивка на вируса, но не мутира.

Тестовете върху новото средство в САЩ са показали, че ваксината е безопасна. Антитела срещу грипа изработват девет от всеки 10 души, получили по две дози от ACAM-FLU-A. Сега изследователите се подготвят за нов етап в тестовете.

Доктор Майкъл Уотсън, ръководител на опитите, казва, че ваксината може да бъде поставена на човек по всяко време на годината и освен това може да бъде съхранявана дълго време.

Фирмата в момента води преговори с фармацевтични компании, които да подкрепят разработката. Мнозина експерти обаче смятат, че да се говори за пробив в областта на лечението и профилактиката на грипа ще бъде възможно чак след нови и много по-масови тестове. В света грипът убива всяка година между 500 хил. и 1 млн. души.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2128891
« Последна редакция: Май 02, 2009, 23:20:08 pm от Magnolia »

cdms

• Гост
Грипът мори икономическата криза. Нали трябва фармацевтичните компании да осигурят хляб на своите работници. В тази суматоха ще се намерят пари от рекламата на лекарства до производството им.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27