Автор Тема: СИ(ЕИ)БРИ-банк, ТАНЦЪТ ВЪРХУ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА  (Прочетена 3950 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

man88nam

  • Гост
И Н Ф О Р М А Ц И Я

Черните Ангели

СИ(ЕИ)БРИ-банк, ТАНЦЪТ ВЪРХУ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА:

От Валери Александров Георгиев.
Уважаеми г-н Прокурор!

Намирам факта, че сте получил сведения във вид на информация, касаеща държавна институция извън вашите функционални права (правомощия), с които сте конституиран по компетенция на съответното място, за неправомерно възпроизведен държавнически акт на софийска Прокуратура, що се отнася до това, че данните за извършени, както и извършвани и в момента престъпни, мащабно обхванали цялата ни страна действия, които са против държавата ни, като страна членка на ЕС, така и срещу гражданите както у нас, така и в европейската общност, не са от Вашата компетенция, или власт.

Това е далеч извън правомощията на ломска районна прокуратура!

Информацията по същността на претенцията ми, се намира във факта, че с публични Държавни средства, които са средства на гражданите, боравят нелегални структури, наречени като непублични частни лица - акционери, предвид няколко фактора от престъплението против Държавата.

Първият е, че за възпроизводството на печалби на частни лица е впрегнат целият Държавен (обществен) апарат в съгласие към това, че предназначените за едно, или друго място разплащания, преминават през частна ситуирана банка, която я намираме в изходните места на Държавната структура, а не в частните й собствени предприятия (дузина такива). Средствата от гражданите, преминавайки през условията на частни лица - комисионери, боравещи със средства на гражданите, утежняват разплащателната деятелност към Държавата, но да забележим, за изхранване на престъпен състав от конкретни лица, както и такива в изпълнителната, и законодателна власт. Аз по НПК, не съм длъжен да Ви показвам пунктуално детайлите, явяващи се материя от професионалните ви задачи, както и на съответните органи. Утежняването на разплащателната дейност на българските граждани, се обособява до зависимост към решенията отново на частни лица, определящи таксите в тежестта и във възмездната част, която банката определя извън държавните такси, да забележим, съобразени към частното акционерно дружество. Така, че за разплащане на суми към Републикански бюджет, неправомерно се причисляват и такси, които никъде не са регламентирани в публичното пространство, с изключение на частните предприятия, но да забележим - отново застанали на изходните места на Държавата. Така става необходимост, Държавата в лицето на гражданите, да се съобразява със странични й фактори от Държавната трапеза, пришълци, или легионери, извършвайки се първият престъпен състав на корупционната схема. Подтекст на престъплението е и липсата на избор на банка за разплащателна дейност, която се самоопределя за такава, или със съответните извън банкови отношения. Претенцията ми не се базира на между-банковата конкуренция, а на липсата на конкуренция по политически, или други* зависими помежду си фактори от българската действителност.

Второ. Наличието на акционери зад граница, независимо дали са в офшорирани фирми и предприятия, или изпълняват вътре-държавна публична дейност, въпреки и извън границите на страната ни, създава предпоставка, която в случая успешно изпълнява втората фаза на престъплението. Касае се за зависимост към частни лица, които ще определят по икономически признак зависимостта на Държавата ни зад граница, при наличието на причини за явна, или неявна зависимост. Говорим за зависимост на националната ни сигурност, извън територията на страната по пряк път. Стратегическият субект, в лицето на Държавния разплащателен механизъм вътре в държавата ни, се намира реално зад граница, ако погледнем дейността на частна СИ(ЕИ)Банк, свързана с частните акционери. Още в началото си, частната банка е “БЪЛГАРО - РУСКА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД, или от първите международни финансови институции в страната.”. После банката става “БРИБАНК АД” - или българо-руска инвестиционна банка, нещо като българо-руската дружба, но в структурата на Държавата България! На 13.11.2001 г., е вписана в търговския регистър на СГС (софийски градски съд) с наименованието СИ-Банк. Нарушеният национален суверенитет, успешно подменя националната идентичност и то за стратегически субекти, като Държавната ни хазна.

Държавната сигурност е разклатена, националната сигурност е под въпрос, а “инвестициите” на съседни държави, или от държави с имперски амбиции, чиято икономика е олигархична структура като Русия и Турция, обикновено не е за да търсят само икономически интереси. Говорим за България, но като за страна членка на ЕС. Кризата в националната ни сигурност се задълбочава (не, че досега кризата липсва), когато за банката започват да се борят испанската банка "Кайша" (La Caixa) и белгийската Кей Би Си (KBC). Нека забележим, че с Държавните средства разполагат отново чужденци, или чужди акционери, на комисионен принцип върху Държавния, Републикански Бюджет. На 27 Септември 2007, KBC и акционерите на СИБАНК, Цветелина Бориславова и инвестиционния фонд Novator, основан от исландския инвеститор Тор Бьорголфсон, подписват споразумение за придобиването от KBC на пакет от 75% от капитала на Стопанска и ивнестиционна банка АД, СИ-банк. Банката не е собственост на Държавата, но борави с публични Държавни средства в размер на постъпленията към Републикански Бюджет, трансферирани чрез механизмите, които също са корупционни (виж пр.4). На 12 Декември 2007, KBC завършва сливането със СИБанк, като KBC Group и СИБанк представят бъдещите си планове в България!

http://pazari.dnevnik.bg/show/516381/ ”Сивата икономика се готви за отскок”.

Белгийската КВС, въпреки придобила само 219 акции на СИБанк от миноритарните акционери, възнамерява да стане собственик на всички 23 311 акции от миноритарните акционери чрез правото си на т.нар. squeze out. Това е първото търгово предложение в България, при което предложителят се възползва от новото право на "изстискване на миноритарните акционери" . Говорим за банка, боравеща с публични Държавни средства, а не със сметките на частни предприятия като “Медикус-КСЛ трейдинг”, “Агрохолд”, “Бост”, “Ипон” и “Ипон - 2”, “Бентонит”, ОЦК-Кърджали и т.н. Като по сметката на КВС са прехвърлени останалите акции, така акционери в банката са само КВС и Цветелина Бориславова". ЗАБЕЛЕЖИ: При сделката от КВС заявяват, че ще искат отписването на СИБанк от публичния регистър, това е споменато и в обявлението за търговото предложение!

Какво е squeze out?

Терминът означава правото на мажоритарния собственик да придобие всички акции, обект на такова предложение, до три месеца след изтичането му, независимо дали акционерите са ги продали или не. Условието е той да контролира над 95 на сто от капитала и да отправи предложение, което по обичайния начин се одобрява от Комисията за финансов надзор. (Извън банкова, независима* от СИ-банк комисия)

На банката - НАДЗОРЕН СЪВЕТ ДНЕС: Г-н Ян Ванхевел, Г-н Дирк Мампай, Г-н Йохан Демен; УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ ДНЕС: Г-н Франк Янсен; ПРЕДСТАВЛЯВАЩИ ЛИЦА ДНЕС: Г -н Франк Янсен

С издигането на Цветелина Бориславова за шеф на банката, влизат и изцяло нови акционери, които предпочитат да не са афиширани. Фактът, че СИБанк е публично дружество, не помага за разкриване на новата акционерна структура, тъй като няма пречки прехвърлянето на дяловете да бъде оформено чрез офшорна продажба. Нататък следите се губят, но във вреда на Държавен (Републикански) бюджет, Държавната икономика, на Държавните интереси на гражданите и в частност, на Европейската общност и структура.

Трето. Износ на капитали. Ще бъда съвсем кратък. Наличието на акционери зад граница, или прехвърлянето на публични капитали зад граница, или отчитането на приходи от комисионни зад граница, е продукт от корупционна престъпна схема и употреба, която е в особено големи размери, конкретно за източването на средства от Държавата по регламентирано престъпен начин и път. Изтичането на български капитали зад граница е доказуемо, дори само ако погледнем акционерите в съответното дружество, или че акционерите получават комисионни от всяка сделка на банката в България, които средства биват прехвърляни по сметки на частни лица, явяващи се съсобственици в банковия капитал на дружеството, вече зад граница. Конкретно, точно и ясно.

Икономиката на страната е поставена под зависимост от интереси, различни от Държавните интереси и сигурността на гражданите в същата държава, предоставила, която е ресурса на капиталите на определено място, или с него да боравят частни лица, нямащи нищо общо с административните задължения към Държавата.

Четвърто. МВР и СИ-банк.

Черните Ангели

“ОТ ПРИЛОЖЕНИЕ №-1

СИ(ЕИ)БРИ-банк, ТАНЦЪТ ВЪРХУ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА:

Неактивен Mirotvorec

  • Много Писал
  • *****
  • Публикации: 3 794
  • Азъ, от Народа на Еднорога
    • http://silverunicorn.org/
Re:СИ(ЕИ)БРИ-банк, ТАНЦЪТ ВЪРХУ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА
« Отговор #1 -: Декември 21, 2010, 10:39:30 am »
                                        ПРИЯТЕЛКА

… Разбира се, че е комунистка! В България всеки е бил комунист, а най-големите комунисти са тези, които твърдят, че са нямали нищо общо с комунистите. Не, не пресилвам нещата. Ти само се огледай из Европа. Там хората имат паметници на композитори, писатели и художници, а не имаме паметник на съветската армия, издигнат от признателния български народ. Признателен за какво?   

Знаеш ли защо запазиха властта си до ден-днешен. Защото действаха не толкова чрез пряка принуда, а благодарение на всекидневните лъжи, с която мътеха главите на хората. Оплитаха дяволската си мрежа широкомащабно, така че никой да не остане отвън.

Искаш да ти разкажа за нея – добре. Военeн трибунал за такива! Работата е там, че и войската е нейна. Нейна и на нейните покровители.

Ако му бях бутнала на онзи мазен генерал от Държавна сигурност навремето и на още няколко олигофрена като него, днес и аз щях да имам един контейнер с милиончета. Не го направих, защото ме беше гнус. И защото съм от сой. А тя още като ученичка не се гнусеше от нищо.

Написа си биография за чудо и приказ, лично ми е давала да я проверявам за грешки: произхождам от бедно, но честно работническо-селско семейство… от малка съм закърмена с дружбата между народите… Че беше закърмена, беше, но с дружбата на ония, дето дърпаха конците на мафията.

Никой не може да избяга от съдбата си, а нейната съдба оттук нататък е затвор и конфискация до девето коляно. Предписа всичко на дъщеря си, но катастрофата ще я стигне, предрекла съм й го.

Била член на тайно общество. Някога може да е било тайно; вече не е. Дърти маймуни от някогашните служби, които обичат да изнасилват малки деца и да се правят на мъже – това е тайното им общество.

Защо не дойдат да се правят на мъже пред мен? Защото не смеят. Страх ги е да не станат за смях. Един ми четеше хайку на ушенце; въобразяваше си, че много ще ме впечатли. Напротив, отврати ме, защото освен че беше грозен, вонеше на пор. И му го казах: „извинете, другарю генерал, но воните на пор”.

Такива като нея изкупиха България, продадоха я и я препродадоха. В пъкъла й е мястото.

Сега е тръгнала за Кейптаун. То кой ли не замина за Кейптаун. Да не мислиш, че като отиде там, ще спре да краде? Няма да спре краде. Нея са я обучавали да не спира да краде.

Как кой я е обучавал? Обучаваха я онези, които й дадоха възможност да направи милиони. Задай й въпрос как е станала милионерка, да видим какво ще ти отговори. В цивилизованите държави милионери стават талантливите. А тя беше слаба ученичка и посредствена студентка.

Като я видиш искам да я питаш, как се чувства, след като ме завлече с пари и още не ми ги е върнала. Не й пука на нея за мен. За никого не й пука. И в ресторанта беше такава. Алчна егоистка.

Какъв ресторант ли? На цекато на бекапето. Ти си малък, не го помниш. Работеше там и отвреме навреме ме канеше, за да се изфука. Един вид – виж ми клиентелата; виж с какви хора имам приказка и ми завиждай. Аз обаче не й завиждах, защото ония, с които имаше приказка, не бяха хора.

Джефри ван Орден дойде в България за няколко часа и каза, че това нашето не е държава, а блато, пълно с алигатори. Абсолютно прав е. А тя е от най-опасните.

Иначе никак не прилича на алигатор; хубавичка една такава, фина… Докато не те докопа за гърлото.

През банките й минава почти целия държавен бюджет – и пак не й стига! Няма насищане крехката й фигурка. За кражбите от европейските фондове изобщо да не отварям дума.

Умира да приказва за хармония и духовност. Това е част от тактиката й за набавяне на обществено признание. Да я почитат е мечтата й.  Знаеш ли причината? Причината е, че няма собствено признание и всяка секунда се нуждае от външни заместители.

Наясно е колко пари струва и непрекъснато търси доказателства, че е нещо повече. А ласкатели, които да й свалят звезди срещу някоя друга привилегия, винаги се намират. Сред този продажен народ, какъвто е нашия, особено… – извинявай за силните думи.

Току вземе някого под крилото си, уреди му изложба, издаде му роман, докато нещастникът не направи гаф. Тогава го изпъжда на студа точно както прави квачката с непослушното пиленце.

Сега чакам да видя кога ще си купи футболен отбор.

Защо не се намери някой, който да я сложи на място ли? Заради страха. Защото онези, които я създадоха, могат да убиват, ако някой им бърка сметките.

Някъде бяха писали, че дамата, тоест тя, като малка била свирила на цигулка и искала да стане музикант. Дамата…! Откога взеха да наричат партийните шантонерки дами? Освен това никога не е свирила на никаква цигулка. Нали заедно раснахме, ако беше свирила, щях поне веднъж да съм я чула.

Само не ми говори, че й завиждам, защото е по-богата. Или защото е по-интелигентна? Няма как да е по-интелигентна, тъй като не аз преписвах от нея, а тя от мен.

Откъде е натрупала тези огромни средства и имущество? Вече ти обясних: всичките й фирми са създадени с благоволението на другарите. Те й позволиха да печели, те ще я ликвидират.

Защо ще я ликвидират? Защото има много срамни и престъпни тайни между тях. А най-добре пазят тайна мъртвите, нали така?

Тя си мисли, че като натрупа милионите и проблемите ще свършат. Напротив, едва тогава започва истинското главоболие. Ще иска да се оттегли, за да остане жива, но няма да може.

Цялата работа идва от работническо-селската й семка и комплексите, че е втора ръка човек. Искам да ме разбереш правилно: нямам нищо против работниците и селяните, стига да не превръщат произхода си в борса. При нея е така: веднъж флиртува с биографията си и я вади на показ, друг път я крие дълбоко под тезгяха като развалена стока. В зависимост от търсенето.

Любов? Боже, ти луд ли си! Виждал ли си хищник да обича някого, освен своята жертва? И тя така. Когото не е обикнала, него не е изяла.

Добре, нека да ти разкажа един случай, пък сам си направи изводи. Беше след поредния й развод, взе си нов личен шофьор, впрочем сменяше си шофьорите през няколко месеца, този беше може би двайстият. Идваше някъде от Североизточна България, бивш чейнчаджия, бивш спасител, бивш моряк, когото й препоръчаха нейни познати.

Хареса го, назначи го и веднага го заведе в Дубай. Да го пробвала на дълги разстояния, както сама се изрази. Какво е ставало там само мога да се досещам, но като се върнаха нямаше нищо, което да напомня за предишния нахакан гларус. Беше станал кожа и кости и я гледаше предано в очите, готов да изпьлни най-налудничавата й прищявка.

Унизяваше го непрекъснато, като гледаше това да става пред хора. Стигна дотам, че го караше да лъска обувките й със специална четчица от абисинска котка, преди да се качи в колата. И човекът лъскаше. Зад гърба му се подиграваха, но той не обръщаше внимание и продължаваше да доказва лоялност към патронката си.

Позволи му да разполага с луксозен апартамент в един от собствените й курорти на морето и онзи съвсем се побърка. През деня я возеше, през нощта я чукаше и хлътваше все по-безнадеждно.

Най-лошо ставаше, когато смесваше дрога с алкохол. Тогава всичките й дяволи изскачаха наведнъж и започваше да го малтретира. Докато един ден морякът не издържа и я нарече мафиотка. Тя побесня.

- Няма да ме наричаш мафиотка! – крещеше и хвърляше по него пълни бутилки с уиски. – Не съм мафиотка, а патриотка, нещастнико! А ти си едно тъпо, селско говедо.

Застреля се пред вратата на спалнята й. Отвратителна мелодрама, нали? Но е истина.

Чудя се защо си решил да се срещнеш с нея. Може би очакваш да ти се разкрие. Да се разкае за безсмисления си живот и чрез теб да поиска прошка от онези, на които е смъкнала по сто кожи. Не вярвам да си дотам наивен. Тези хора нямат навик да говорят истината, защото животът им е пълен с лъжи и измами. Предпочитат сладникавите интервюта, където могат на воля да си съчиняват глупости. Например как са започнали с два лева и 40 стотинки в джоба, докато натрупат първия милион.

Ако погледнеш фирмите й, всичко свети от чистота. Едно мръсно петънце не можеш да откриеш върху репутацията им. Бръкнеш ли навътре обаче, ще се изумиш на какво е способно това ефирно създание върху петнайсет сантиметрови токчета.

Едно нещо обаче не мога да не й призная: умението да превръща хората в безропотни сенки. Непрекъснато се движи заобиколена от тумба лигльовци, който се чудят как да й угодят

И други плебеи са ставали милионери, светът е пълен с такива, но при нея случаят е малко по-особен. Тя не е обикновен плебей. Тя е плебей, който съзнава плебейщината си и прави всичко възможно тя да не личи.  Понякога успява. Например преодоля ужасния провинциален диалект и усмивката на Фантомас, с която стряскаше чуждестранните си партньори.

В едно интервю беше казала, че не подражава на никого. Че работи, блъска се и всеки лев, който е изкарала, се дължи на огромното й трудолюбие и дисциплина. Била войник, който знаел какво е морал и дълг. Представяш ли си, тази жена говори за морал и дълг и никой не се сеща да я пита, откъде го е взела този морал. От ресторанта? От спалните на генералите?

Непрекъснато парадира с това, че не се била криела от никого. От кого да се крие, когато тези, които би трябвало да проверяват нечистите й сделки, са при нея на угояване.

Знам отговора на въпроса, който все още не си ми задал: защо продължавам да съм приятелка с нея, след като не я понасям? Защото злото е заразно, драги! Защото в лицето й разпознавам най-лошото в себе си и то ме тегли. Тази моя слабост ме измъчва, повярвай ми.

Приятелка е с всички правителства от демокрацията насам. Колко смешно звучи: „от демокрацията насам”. Сякаш в България е имало демокрация и друго правителство, освен едно-единствено.

Това, което демокрацията трябваше да направи от самото начало, беше да накара  нацията да се покае. Да се покае затова, че е участвала в най-голямата лъжа на всички времена. Тогава всичко можеше да започне на чисто и всеки щеше да си знае мястото и вината. Да, и вината. Когато хората живеят със съзнание за злото, което са сторили, шансът да заживеят нормално – те и децата им – винаги е по-голям.

Няма нищо по-комично от това, комунист да се преструва на демократ. Разбира се, човек има право да се развива. Разбира се, човек може да се променя към по-добро. При едно условие обаче: да не е расъл в България. Расъл ли си в такава среда, отровата е в теб завинаги.

Но да оставим комунизма, че вече не е модерно да се говори за него. (Удобно, нали? Обявяваш темата за немодерна и всички си отдъхват.) Само че ме чуй добре: часовникът тиктака за всички, а другарите с милионите ще го чуят последни. И тогава ще се ужасят.

 
Бележка: разказът е включен в сборника „Еднокраки ангели”

Източник
Не мисли като човек!-Крион

Неактивен Raw Deal

  • Пишещ
  • ***
  • Публикации: 938
Re:СИ(ЕИ)БРИ-банк, ТАНЦЪТ ВЪРХУ ДЪРЖАВНАТА ХАЗНА
« Отговор #2 -: Декември 22, 2010, 13:13:36 pm »
Тази Бойковица нали си продаде дела в СИБанк? Е, сигурно има основателна причина за това...

 

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27